Feamer Mesaj tarihi: Nisan 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2014 bana cahil cahil körlemesine yorum yazıyor diyene bak, yukarı da bir yerde de yazdım, okumak için zaman harcasaydın eminim ki anlardın, türkçe ve mealen biz yapılan işin doğasını eleştirmiyoruz, yapacak olanların sicilini ve yapılış şeklini eleştiriyoruz. dediğin gibi doğru planlar ve uygularsan gümrük birliği iyi sonuçlar verebilirdi, ama zamanında yapıldığı gibi yapıldığı için bir faydası olmadı. özetle konumuza gelirsek, nükleer enerjinin faydası ve zararlarını konuşmadan önce, bu güne kadar geçen 10 sene için kendine bir hayrı olmadan çivi bile çakmamış, oto yol gibi 100 senelik imar işlerini bile doğru düzgün kotaramamış bir hükümetin, nükleer santral gibi ciddi ve pahalı bir iş için neden bu kadar iş takipçiliği yaptığını bir düşünmek lazım. bana akp hükümetinin bu işi doğru düzgün yapacağının referansını kim somut olarak verebilir? marmarayda olduğu gibi seçime yetiştirmek için tam bitmemiş santrali açmayacaklarını kim taahhüt edebilir? veya japonlar ile anlaşma yapmışlar, rte nin konu para olunca hangi yazılı kanuna uyduğunu söyleye bilirsiniz? marmaray, 3. köprü, orman, hadi gümrük birliği, siktir edin hepsini, radyasyon gibi bir mevzudan bahsediyoruz burada. yukarında saydıklarımın ışında bunun garantisini verenler ve kamuoyu oluşturanlar, ilerde olası bir felaketin günahında ortak olurlar ona göre yorum yapsınlar. son olarak başında dediğim gibi, evrensel standartlarda nükleer enerjinin verimini veya güvenliği değil meselem, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Nisan 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2014 axedice said: Çünkü söz konusu anap/dyp/mhp/chp olsa ilgili saz arkadaşlarının değil halkın kazanacağı bir proje yapılacaktı, ama işte hepsi iyi akp kötü onlar yapınca olmuyor? Böyle stratejik konularda o partiymiş bu partiymiş kısa vadeli düşüncelerle hareket edemezsin, yarın akp gittiğinde konyanın ve rizenin beyinsiz halkının, dolayısıyla bizi yönetsin diye çıkardıkları sağcı milletvekillerinin kafası ilerlemeyecek. 15-20 yıl değil 50-100 yıl beklersen bile zor o istediğin değişimler, ve böyle bir zaman lüksümüz yok. Civilizationdaki gibi ilk çağda bulduğumuz kaynaklar son çağa kadar topraktan çıkmaya devam etmiyor. Nükleeri yapmak ZORUNDAYIZ. Çünkü alternatifimiz yok. Ama iyi, ama kötü, patlayıp ölme riskini göze alarak seve seve yapılacak o nükleer. Yoksa kıçımız açıkta kalacak. yukarıda dediğim gibi, akp ve akp nin içinden çıktığı mevcut siyasi yapımızın böyle bir işi laiki ile yapacak diyeceğin referans nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Nisan 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2014 huun said: geçen sene 60 milyar dolar enerji için para yolladık dışarıya ve "10 senede kaç fabrika battı" diyor adam hala. 60 milyar dolarla kaç fabrika açılırdı onu da söylesene feamer fadasdsa eee açsaydı, sonra santral yapsaydı, veya sanıyor musun kısa vadede o para bir işine yarayacak bazen düşünüyorum, çok kötü niyetliyim ama sonra aklıma yetmez ama evetçiler geliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Nisan 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2014 Feamer çok muğlak konuşuyorsun. Gümrük birliğinin faydası olmadı ne demek, abye yapılan ihracatın artışı ortada. Rekabete olan etkisi ortada. Şu yeni gündeme gelen EUnun 3. partilerle yaptığı anlaşmaları bize dayatma ama bizim aynı nimetten faydalanamamamız olayını eleştirsen anlarım da, nesini beğenmiyorsun gümrük birliğinin? Bunu da bi ihracatçı olarak soruyorum. AKP'nin içinden çıktığı yapı = Türkiye. Başka bi yapı yok ortada. Elimizdeki halk bu, adalet partisini ve demokrat partiyi iktidara taşıyan halk işte aynısı. Arada şaşırıp chpye dspye oy verse de olayı belli. Ayrıca kapanan fabrikalar/işletmeler var yine yeterli bi argüman değil, bizde uzun ömürlü kobi olmaması aile şirketleri vs. zaten yıllardır tartışılan konular. Sanayi yatırımları ve sanayi üretimleri sürekli artıyor mu? Artıyor. Enerji ihtiyacımız da buna paralel artıyor. Bu kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Nisan 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2014 sen seksapel dışında ne ihraç ediyorsun abi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Nisan 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2014 neyi eleştireceğim, onu eleştiriyorum zaten, yoksa gümrük birliğinin genel olarak, eşitler arasında yapılmasının ne zararı var la, not gümrük birliği: yaygaraya getirip neyi anlatmak istediği atladınız, zira o kadar bariz olduğunu düşünüyorum ki, demek istediğim, yapılan icraat özünde yararlıdır, bir çok uzman haklı ve haksız olarak çıkar bunu anlatır, ve halkta cebine girecek para ve iş imkanı yüzünden bunları destekler ama, bu işi yapan siyasilerin sicili temiz olmadığı için, kamuoyuna sunulan faydaların altında gizli daha başka amaçlarda olabilir ve geçmiş örnekler olmuş olduğu yönünde santral olayı eleştirenlerin 10 da 3 salt nükleere karşı zaten, geri kalanın çekincesi -benim gibi-, sicili temiz olmayan adamlar tarafında yapılacak oluşu. iş bittikten para verildikten ve antlaşmalar yapıldıktan sonra ya bu olmamış kapatalım denecek bir şey değil ki bu, yapsınlar anasını satayım diyeyim. 8 lira kazanıyorum, bunu yapalım 15 lira kazanalım iyi tamam da, saydığım argümanlar yüzünden ben ikna olamıyorum ve bir sorun çıkarsa, sızmıyo o terliyo terliyo, tv yede çıktı zaten denecek bir şey değil velevki terliyor olsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Trias Mesaj tarihi: Nisan 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2014 Bilgiye bu kadar hızlı ulaşabildiğimiz dönemde atmamak lazım http://www.capital.com.tr/15-kaplan-5-bin-fabrika-haberler/23095.aspx Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Nisan 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2014 eee 2011 den sonrası, 2014 deyiz şu anda, hiç bir değişmedi mi çevrenizde, Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ExtraJudical Mesaj tarihi: Nisan 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2014 Gaziantep konukoglu sayesinde gelişti , herkes istanbula gidiyor ama ben kendi şehrime yatırım yaparım diyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Nisan 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 17, 2014 SeaGle said: pontipati said: santrali niye karadenize koyuyolar ya koysunlar doğuya bi yere akarsu kenarına win-win Kürtler patlatıp ondan sonra XESKE NÜKLEER OLDUĞUNU BİLXEYDİK derler. LKASFKADKASŞDSADGASDGA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Nisan 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2014 SeaGle said: Dalgalar ile deniz katı atıklarını temizler. Kıyıda dalga akışını kesip elektrik üretirsen katı atık temizliğini engellersin denizin. Dalga enerjisi mevzusu denizde ki dalgaları bloke etme muhabbeti değil yani bir baraj prensibi ile çalışmıyor. Eğer geliştirilirse muhtemelen en temiz enerji kaynaklarından birisi olacak bir proje bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
k1nJo Mesaj tarihi: Nisan 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2014 kaç tane fabrika açıldığı veya toplam fabrika sayısı önemli değil ki. sektörleri önemli. özellikle kapatılan fabrikaların. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Nisan 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2014 Killer said: SeaGle said: pontipati said: santrali niye karadenize koyuyolar ya koysunlar doğuya bi yere akarsu kenarına win-win Kürtler patlatıp ondan sonra XESKE NÜKLEER OLDUĞUNU BİLXEYDİK derler. LKASFKADKASŞDSADGASDGA AHAHAHAH Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar