Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hangi SSD?

ShadowFax

Öne çıkan mesajlar

cacodemon said:

HP Pavilion dv6 serisi bir notebookum var. 4-5 yıldır bir fiil kullanıyorum. SSD alıp takma bahanesiyle içerde temizlik yapayım, ısınma sorunu için yeni macun falan süreyim diyorum.

SSD'yi şu anki HDD yerine takmak, DVD'yi söküp onun yerine şu kızağı kullanarak eski HDD'yi yerleştirmek mümkün müdür? Ayrıca bir parçaya ihtiyacım var mı?

128 GB'lık SSD işimi görür diye düşünüyorum. Üzerinde windows, office ve steam (dota, tf2, cs:go, vb) olacak. Samsung tavsiye edilmiş, EVO veya PRO hangisi iyiyse onu alabilirim.

aynı şeyi 5 yıllık Samsung R620'me yaptım, sorun yok yaparsın. DvDRom slotuna uygun kızak seçeceksin sadece, kalınlığını vs. ölç öyle sipariş ver. Gerisi tak çıkar.
Sosyal ağlarda paylaş

stormeagle said:

damdan düşer yorumu olsun;

840 evo kullanıyorum. f/p güzel. Kendi yazılımı ile rapid mode diye bir şey var. Ram kullanımını devreye sokarak (6gb ram ve fazlası için uygun demişler) 4k okuma-yazmayı uçuruyor.

oha bu ne süper bir şeymiş bende de 840 evo var, haberim bile yoktu sdfsdv.

anakart sata2 olduğu için 300/200 küsürlerde kalıyordu (random read/write da 25k/18k civarıydı), açtım:

http://i.imgur.com/xk16geK.png
Sosyal ağlarda paylaş

evo - pro orasında ömür farkı var. iops değerleride biraz daha fazla.
Şahsi fikrim evo alınır.

evo TLC tipi bellek
pro MLC tipi bellek

Bu devirde pc bileşeni alim 6-7 yıl gitsin diye bir mantık olmadığı için evo al geç. Hiç fazla paraya gerek yok. Zaten 3-4 yıl sonra şuan kullandığımız ssdlerin belki 2 katı hızında 2 katı kapasitedeki diskler bu fiyata olacak. Şundan 3 yıl önce 64gb ssdler 300-400 lira iken şimdi 120 almayanı dövüyorlar.

Ek: Pro da 5 yıl Evo da 3 yıl garanti olması lazım. 5 yıl falan faso fiso. 2020 de o ssd nin hızı çöp olur zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...