Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alt yan çamurluk gibi bir şey hasarı

roket adam

Öne çıkan mesajlar

http://i.imgur.com/iMjQNTv.jpg

Şu kırmızıyla işaretlediğim yerde 0.5 cm derinliğinde, 3-4 cm uzunluğunda bir çöküntü oluşmuş durumda. Gerçi ben mi gömmüşüm başkası mı çakmış şirketten bilmiyorum. Hem kapıda, hem alt parçada var. Amaan dedim alt parçayı değiştirtiriz veya çıkartırıp düzelttiririz. Ama fark ettim ki o alttaki hasara açık parça kaportanın üst kısmıyla falan birleşik. Dolayısıyla çıkarttırmak zor. E yenisini almanın da imkanı yok. Herhalde kaportacıya götürtmek gerekicek falan filan. Var mı böyle bi hasar karşısında ne yapılması gerektğini bilen?

Çok amatörüm bu hasar olaylarında ahahah. Araç zaten şirket arabası, kiralık ve kaskolu, kaskoya gider yaptırtırlar sorun olmuyo böyle şeyler de, merak ettim yani kendi aracım olsa ne yapıcam aklımda kaldı. Mesela fark ettim ki Astra'da da bu alt parça üst kısımla birleşik. Lan ne saçma. Hasara açık alt parçaların kolay değiştirilemiyor olması garip geldi bana.
Sosyal ağlarda paylaş

marşpiyel muhtemelen fiberglastır o parça. Vakum falan pek yapmazlar değişmesi de fazla tuzlu olmayan birşey 200 liraya komple değişirler. veya macun çekip boyanır ama değmez sadece marşpiyel için. Kapıda da var demişsin o zaman bırak servise kaldırıma falan çıkınca hemen eğilim bükülen bir yer dikkat etmek lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

Masakari said:

Vakumlama diye bir olay var ama senin bölgeyi kurtarır mı bilmiyorum. Sanayide göstermek lazım.

+1
ayrıca diğer arıza ya da sıkıntı olduğunda yapacağın olay sanayiye gidip usta geziceksin aldığın cevaplara göre bir yol çiziceksin. fayda maliyet tablosuna göre yaptıracaksın abi.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi dikkat etmediniz mi yoksa ben mi yanlış görüyorum anlamadım. O alttaki parça benzin deposuna kadar ilerleyip tavanla birleşen sacdan yapılma metal bir parça. Gövdenin bir parçası yani. Fotoğrafı bi büyük açarsanız göreceksiniz. Dolayısıyla marşpiyel denen o parçayı değiştiremiyorsun.

Hasarlı yeri sansürlemedim, bu internetten bulduğum bi foto :)
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Orası şasenin bir parçası.
Orada vakumlama ile düzeltme olmaz.
Vakumla düzeltme genelde geniş yüzeyli kaporta parçalarında yapılır.
O hasara ben olsam dokundurmam.
Yapacakları işlem kazıdıktan sonra punta ile çektirmek ve akabinde macun/pasta ile kapatmak.
Gayet basit ve kolay bir işlem.
O parçayı kesip değiştirmek çok büyük hasarda yapılır ve tavsiye etmem.
Bol bol kaynak yapılması gerekir ve arka tarafı kör nokta olacağı için korozyon koruması düzgün yapılamaz.
Aracın her tarafına darbe alsın ama tavan+marşpiyel+arka çamurluk dokunulmamış olsun; çünkü bunlar gövdeyle bütünleşik.
Geçmiş olsun.
Kafaya takacak birşey değil.
Fibergalss yapılanlar genelde modifiye nişasta kıvamındaki eski Japon ve kuş serileri. Bir de M3 çakması 316i'ler.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...