Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

sürekli yorgun kalkmak

pontipati

Öne çıkan mesajlar

Çok etken var. Bir çırpıda 4-5 tane sayarsın ve dolaylı değil direk etken olarak

1)Psikolojik etkenler
2)Bahar yorgunluğu dediğimiz mevsimsel faktörler
3)Burun tıkanıklığı. Rahat nefes alabilmek çok önemli
4)Vitamin-mineral bla bla eksikliği
5)Sigara
6)Yatak-yastık (rahat olması önemli değil, belki ortopedi olarak sana uygun değildir)
7)Hareketsizlik (spor, yürüyüş v.s)
8)Fazla uyuma. Buda çok önemli. 9-10+ saat civarı olduğu anda o günü walking dead gibi geçirebilirsiniz. Max 8 saat çok ideal. Hatta 7. İlk başlarda vücut abondene olur ama alışınca çok daha dinç uyunabilirsin.
Sosyal ağlarda paylaş

kola ve kahvede kafein olduğu için uyuma zamanına yakın tüketirsen uykuya tam girememe uykunun bölünmesi gibi şeyler oluyor bide sürekli tüketilmesi harap eder vucudu kafeinin mümkünsen günde 2 bardaktan fazla içmemeye çalış (bu bile fazla aslında) gece karalınğında uyu bide 7 saat ortalama, çok uyursan da yorgun kalkarsın sabahları kalkınca bi bardak su iç içine limon sirkesi damlat azcık 2-3dk gerin esne iyice azcık şınav çek kan dolaşımın hızlansın, duşa gir soğuk bide acı kahve çak mis gibi ohh bana dinçlik geldi lan yazarken :D
Sosyal ağlarda paylaş

malesef aynı sorun bende de var. bununla yaşamaya çalışıyorum.

yorgun kalkmak değil de uykumu alamıyorum bir dış etmen tarafından uyandırılırsam. bu dış etmen alarm oluyor.

yani yok 10 saatmiş, 9 saatmiş en az uyumam gereken şudur diye bişey yok. kimse ellemeyecek kendim kalkacağım anca öyle. bu da tahmini 10 saate tekabül ediyor o açıdan bakarsak. bu da iş hayatını düşününce harikalar diyarında yaşamayı gerektiriyor malesef.

storm'un yazdıklarına baktım
hiçbiri yok anasını satim

1)Psikolojik etkenler= bi sorun yok lan.
2)Bahar yorgunluğu dediğimiz mevsimsel faktörler = hep böyle.
3)Burun tıkanıklığı. Rahat nefes alabilmek çok önemli = ameliyat oldum rahatladım. ameliyat sonrası breathe right denedim belki farkında değilimdir diye yine fark etmedi.
4)Vitamin-mineral bla bla eksikliği=müthiş vitamin alıyorum.
5)Sigara=bıraktım
6)Yatak-yastık (rahat olması önemli değil, belki ortopedi olarak sana uygun değildir)=valla bunu bilemem şuan sanırım. ama başka yataklarda da fark etmedi.
7)Hareketsizlik (spor, yürüyüş v.s) = spor yapıyorum.

bilmiyorum napcam. sanırım benimki fazla uyku ihtiyacı duyan genlerle ilgili ama. ben öle çözümledim. fasd

şöle diyim bi gün 10 saat uyusam bile öğle uykusu yapan bi adamım imkan varsa. uyumaya doyamıyorum. sende de uyku toleransı düşük olabilir benim gibi.

wot döşedim çok doluyum bu konuda. belki bi fikir verir. iyi uykular.
Sosyal ağlarda paylaş

Bunu aldığımdan beri hayatım değişti. Yeni alacak olan varsa tavsiye ederim.

http://www.yatsan.com/TR/Urunler/yayli-yatak/SWITZERLAND-Paket-yayli-yatak.html

*Nasıl öğrendim? Fakir tarzı şeklinde oldu. xx otelde bir günlük konaklama imkanım olmuştu. Yattığım yatağa aşık olmuştum. Yatağı kaldırarak etiket aradım ve buldum. Sonra aldım.
Sosyal ağlarda paylaş

Jaegerjaquez said:

kola ve kahvede kafein olduğu için uyuma zamanına yakın tüketirsen uykuya tam girememe uykunun bölünmesi gibi şeyler oluyor bide sürekli tüketilmesi harap eder vucudu kafeinin mümkünsen günde 2 bardaktan fazla içmemeye çalış (bu bile fazla aslında) gece karalınğında uyu bide 7 saat ortalama, çok uyursan da yorgun kalkarsın sabahları kalkınca bi bardak su iç içine limon sirkesi damlat azcık 2-3dk gerin esne iyice azcık şınav çek kan dolaşımın hızlansın, duşa gir soğuk bide acı kahve çak mis gibi ohh bana dinçlik geldi lan yazarken :D

ahah süper
limonlu su deneyeyim
şu an da kola içiyorum sdfs
7 saat fazla bu arada :/
Sosyal ağlarda paylaş

http://media1.tchibo-content.de/newmedia/art_img/MAIN_ALT_HD_1/5150f9f87eaf1856/29647_b2_zoom.jpg

*En az 8 saat uyuyun.
*Uyku Maskesi kullanın.
*Odanızı sadece uyumak için kullanın.

Melatonin salgısı için uyku maskesi şart, eğer yattığınız yer zifiri karanlık değilse.

Vikipedia said:
Melatonin, kişiden kişiye değişse de yaklaşık olarak 23:00 ile 05:00 saatleri arasında salgılanan bir hormondur. Hormonun temel görevi vücudun biyolojik saatini koruyup ritmini ayarlamaktır. Bunun haricinde melatoninin güçlü salgılanmasının kansere karşı koruyucu etkisi vardır. Bu nedenle lösemi ve diğer kansere yakalananların kesinlikle karanlık ortamlarda yatırılmaları istenmektedir. Yapılan son araştırmalara göre hormonun yaşlanmayı geciktirici etkisi de vardır.

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...