Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Crossover tavsiyesi

GEd

Öne çıkan mesajlar

3-4 aya ikinci araç almak istiyorum.

Şimdiden araştırmaya başladım. Baya bir kararsızım.

Şu araçlar adaylar arasında :

Subaru XV - Sıfır veya 15.000 km ye kadar 2.el

BMW X1 - 20.000 km ye kadar 2.el

VW Tiguan - Sıfır veya 20.000 km ye kadar 2.el

Nissan Qashqai . Bunun yenisi çıktı 2.el almak pek mumkun değil sanırım hemen.

Peugeot 3008 > Hiç fikrim yok model hakkında ama değerlendirilebilir mi??

Citroen C4 Aircross >>Hiç fikrim yok model hakkında ama değerlendirilebilir mi??

Mitsıbishi ASX >>Hiç fikrim yok model hakkında ama değerlendirilebilir mi??

Leasingde yapabilirim satın da alabilirim henüz kararsızım o konuda.

Gönlüm aşırı derecede X1 den yana ama x1 olursa sıfır alamıyorum bütçeyi patlatmak istemiyorum. Onu alma şunu al diyebileceğiniz bir durum var mı?

25.000 euroya falan yukardakılerın hepsi alınabiliyor sıfır veya 20.000 kmye kadar 2.el olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:

Selam,

Bence X1 ve Tiguan alma da... :)

Saygılar.

ne aliyim? veya neden bunlar degil

Ford kuga sekil olarak pek acmadi desem? Cok kaba durmuyor mu ford?

Mazda falan da guzel bu arada ihtimal arasinda ama onlarda artik tam SUV oluyor. bir segment uste gidiyor
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Abi X1 dediğin şey çok mini! Eğer %98 2 kişi binecekseniz eyvallah.

Tiguan dediğin meretin de koltuk döşemeleri onca bayıldığın paraya rağmen vasat. Deri koltuk opsiyonu varsa eyvallah.

Sonra TR dışı olduğun aklıma geliyor ve SUV almaktaki gayeni merak ediyorum :) Eğer sürekli AWD istiyorsan Tiguan buna cevap vermeyecektir diye biliyorum çünkü haldex kullanıyor. Ama 'AWD her dakika gerekli değil, tüketim de önemli' dersen Tiguan 1.4TTSI motorla alınabilir. Elbette oralarda çok daha adam gibi entry-level olamayan kumaş opsiyonları vardır diye düşünüyorum.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Amac arac biraz iyi gorunsun ve aileye yer kalsin. Crossover segmenti sekil olarak hosuma gidiyor ve yeterli yer var sanki araclarda? 4x4 olmasina gerek yok sanirim bunlarin 2WD leride oluyor genelde.

Cocuk var bir tane arka koltuga sigamioz su anki clioda 3 kapili aracta

evet yurtdisindayim.

@roket: Macan basis 50 bin eurodan basliyor 2.el de olmayacagina gore yeni model olduguna gore almam imkansiz.
Sosyal ağlarda paylaş

mazda da dusundum

surda var mazdalar gayet uygun

http://suchen.mobile.de/auto/mazda-cx-5.html?isSearchRequest=true&lang=de&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&scopeId=C&makeModelVariant1.makeId=16800&makeModelVariant1.modelId=33&minFirstRegistrationDate=2012-01-01&maxMileage=20000

mazda da tek rahatsiz eden sanirim 2.0 alti motor bulamiyorsun bu modele?
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

SUV'ların çoğunda arka diz mesafesi öyle ahım şahım seviyelerde değil. Ortalama veya ortalama üstü bagaj sunuyorlar. En büyük amaç yerden yüksekliğin artmasıyla sende maceracı bir hava varmış gibi bir his oluşmasını sağlamak (bana göre). MPV de düşünebilirsin bu amaç için hele ki AWD derdin yoksa. TR kadar bozuk yollar da yoktur diye düşünüyorum orada :P

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:

Selam,

SUV'ların çoğunda arka diz mesafesi öyle ahım şahım seviyelerde değil. Ortalama veya ortalama üstü bagaj sunuyorlar. En büyük amaç yerden yüksekliğin artmasıyla sende maceracı bir hava varmış gibi bir his oluşmasını sağlamak (bana göre). MPV de düşünebilirsin bu amaç için hele ki AWD derdin yoksa. TR kadar bozuk yollar da yoktur diye düşünüyorum orada :P

Saygılar.

MPV nedr? AWD derdim yok. Her yer Autobahn zaten. Clionun maks hiz 167 ben full 170 le yollardayim zaman zman.

Aracta yer olsun ve goruntusu 40 yas aile babasi olmasin aracin (VW Touran gibi mesela olmasin).

Subaru da istedigim bir arac aslinda ama boxer motorlar cok yakar vesaire gibisinden bisiler denilmisti?

Japonlarin elektronik konusunda biraz zaaflari var ama icinden gormek gerekiyor araci . Sitesinden baktigim kadariyla elektronigi o kadar iyi degildi.
Sosyal ağlarda paylaş

Anladim. O Araclari dusunmedim degil. Evli ve cocuklu oldugum icin aslinda mantiksal olarak bakarsak bu araclari almak daha akillica ama ben biraz da görünüs istiyorum genis alan (bagaj) yanina.

SUV ve crossoverlarin bu akdar satmasinin nedeni bu olsa gerek :)

X1 i yakindan gorme firsatim olmadi ama en yakin zamanda tura cikicam.
Sosyal ağlarda paylaş

mini yi genel olarak pek sevmiyorum.

Evoque fiyatlara bakmam lazım. Bir göz atayım.

Kia Sportage nasıl? Kalite olarak kialar kötüdür falan diye düşünüyordum ama bir bakmak lazım son zamanlarda nasıldır diye.

Yakınlarda turlamaya başlıycam zaten araçları yakından görmek için.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
1 senedir 1.4 150 tiguan kullanıyorum. kumaş koltuklar ama herhangi bir rahatsızlık hissetmedim. performansı gayet iyi ama tüketimi yüksek. Crossover tercihimin sebebi babam yüzünden. makam arabası olarak şirketin aracını kullanıyor passat. inmesi binmesi falan baya dert oluyor. yaşlılık, bel sorunu vs. o yüzden yüksek araç aldım. kendisi inanılmaz rahat etti diğer seçeneklere göre. Honda, Hyundai, Ford vs hepsini denedik Tiguan'a bindiğinde hah dedi çok rahat.

Tek sorun bagaj kısmı. baya ufak. koltuklar yatıyor hani büyük bir aile olarak bagajlarla dolaşmıyorsanız sıkıntı yaratmaz ama "ulan ne ara doldu bagaj" diyorsun çoğu zaman.

Kullanması cidden zevkli, konforlu. Yüksek tavan olduğundan panoramik tavan ile arka koltukta çok keyifli yolculuk yapabiliyorsun. bi 10dk lık deneyimledim tabi bu olayı ne yazık ki : aracı kullanan sen olunca bazı şeylerin tadını çıkaramıyorsun.

Yakıt tüketimi yüksek tabi. hani katalog değerleri optimum şartlara göre eh bu araç için uygun dedirtiyor ama o değerlerin üzerine çıkıyorsun. İstanbul'da kullandığım için tabi standartlar bize göre yapılmamış. Günün 10 saati keşmekeşin, trafiğin olduğu düşünülürse bukadarına şükrediyorsun. Çok dağ bayır yoksa, dur kalka girmiyorsan, şehir için 70-80 şehirler arası 100-120 arası cc ile çok rahat gidip gelebilirim diyorsan 6-8l/100km gibi bir değer bulabilirsin kısa zamanda.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...