Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türk iş hayatı

roket adam

Öne çıkan mesajlar

bir dağıtıcı firmada çalışıyorum. sektör vs sormayın. teknik bilgi gerektiren özel bir iş. dolayısıyla şak diye yerine adam bulmaları zor. iyi çalışıyorum, ürün yöneticisiyim.

- maaşlar genel olarak düşük. (asgari ücretin iki katını bulmuyor şu anda aldığım para, oturup CV'mi yazmayacağım ama az çok tanıyosunuz yani o kadar da değil)
- maaşlar yapılan işe göre değil, ailevi durumuna vs bakılarak tespit ediliyor (kirada, annesi babası ölmüş, evli çocuklu depo görevlisi, ailesinin durumu iyi olduğu için mühendislik mezunu artı iki dil bilen bilmemne yöneticiden fazla alabiliyor -mesela-)
- herkes maaşını masraf fişlerini abartı doldurarak, salak salak mesailere kalarak 'artırıyor'.
- yönetim de bunun farkında, bir şekilde göz yumuluyor.
- ünvanlar yapılan işten ziyade yaşa bakılarak belirleniyor (x görevindesin, tüm yetki ve sorumluluk sende, çalışıyosun tam gaz, ama x yönetici yardımcısı yazıyor kartvizitinde. x yöneticisi yok. rütben düşük olsun diye yönetici yardımcısı oluyo. millet yönetici kim peki diye soruyo. aslında yönetici sensin.)
- tüm kilit pozisyonlar patron, şirket ortağı ve yakınları tarafından doldurulmuş, yükselme imkanı düşük.
- yurtdışı ziyaretlerini efektif kullanamıyorlar çünkü yöneticiler yanlarında iş yapacak adamları almak yerine 'x hiç yurtdışına çıktı mı, bu sefer onu alalım', 'y'yi bu sene şuraya götürdük, o kalsın' gibi bir turizm şirketi mantığıyla yürütüyorlar durumu.
falan filan

şimdi ben adam akıllı, katakulli çevirmeden hakkımı alabileceğim bir firmaya geçmek istiyorum. Buranın sistemi bu ve bana uymuyor. Hayır kurumu mu, ticari işletme mi anlamadım. Ben dürüst bi adamım, masraf fişiyle, gereksiz mesaiyle falan maaş artırmam, bunun hırsızlıktan farkı yok. Ama sistem de bu. Bu noktada yukarıda saydığım maddelerin tam tersini çalıştıran Türk şirketleri var mıdır? Yoksa illa yabancı bi firmaya mı kapak atalım? Beni işe alsanıza, yurtdışı gezisinden para biriktirip dönen bi tipim lan, gidip ne uğraşıcam 3 kuruş fazla para için yalan söylemekle. Haksız mıyım? Siz de mi böyle yapıyosunuz?

Bilgi: Şirkette yaklaşık 200 kişi çalışıyor, kişi başına 1 milyon liradan fazla ciro çeviriyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi, sana önerim, üst düzey olmasa da orta üstü medya gruplarına CV yolla. Az çok konuşmuştuk seninle. Medya gibi bir sektör görmedim ben. Neysen osun konumunda ve çalışanların %90'ı çatlak. Hergün kahkahalarla geyiklerle geçiyor. Sıkılınca bir departmana gidip stres atıyorum.

Medya büyük görünse de üst düzey herkes birbirini tanır. Üst düzey çalışan kişiler çoğunlukla arkadaştır. Çalışanlar arasında akraba olan kişi sayısı çok az. Herkes üniversite mezunu/öğrencisi(stajyerler). Bir sürü eye candy vızır vızır ortalıkta dolaşır. İş yemekleri her zaman keyiflidir. Aklına gelmeyecek şirket yöneticileri kendilerinden 10-15 yaş küçük birine (ben) Serkan bey şöyle olur mu, böyle olur mu, bize de yardımcı olur musunuz vs ego boostları ile gününü şenlendirirler. Bir sürü siyasi tanırsın. Çok seveceğin bir çevreye girebilirsin sosyal iletişimin iyiyse.

Tüm işlemler bir plana göre yapılmak zorunda. Disaster breakdown olmadığı takdirde plansız bir işe girişmen imkansız. İşin %70 oranda data backup olacak. İş yoğunluğu çok değişken ama. Kimi zaman 2-3 hafta birşey yapmadan oturursun, kimi zaman da 2-3 hafta deli gibi çalışırsın. Alternatifsizliğini hissettirirsen çok sağlam konumlara gelebilirsin. Önce müdür yaparlar, sonra idare müdürü, sonra medya grup başkan yardımcısı.

Maaşlar da bilişimde 1.8k-2.5k, müdür 4+k, idare müdürü 6-8k, medya grup bşk. yar. 10+k. (hatta sen yazıyorsun maaşını...)

3 senede 2. seviyedeyim ve 3. seviyeye geçmek üzereyim. Emekli olurum ben buradan. O his var içimde. :P
Sosyal ağlarda paylaş

eski işyeri de buna benzerdi
yaşı fazla olanlar eziklenmesin diye vekalet üst ünvanlar verilmişti (devlet kurumu bu arada :)
şehirdışı / yurt dışı görev test işi vs. de hakkın yenmesin diye terso yapamıyordun, iş sneinle alakalı olsa bile cezalandırmak için alakasız birisi görevlendiriliyordu
kim ne iş yapıyor, ne kadar sürede yapar planlayalım filan hak getire
eğitim ihtiyacı diye bir tasa yoktu,

şimdi yine devletteyim
müdür beden çok iş yapıyor, utanıyorum
benden 10 yaş büyük adam bildiğin yeni işe başlamış gibi takılıyor
müdür zaman planlaması yapıyor, bu işi yetiştirmeniz için şunları yapmayın filan diyor
herkesin ne iş yaptığı belli, kimse kimseye salça olmuyor, iş yıkmıyor

şu farkı gördükten sonra
fırsat buldukça eski iş yerine küfrediyorum

kaç aydır kafam rahat oluyor eve dönerken

ama eski işim daha zevkliydi :)
resmen varlık içinde yokluk çektirmişler
Sosyal ağlarda paylaş

kurumsal şirkete geç madem.

ama hakikaten kurumsal şirkete, kurumsal gibi gözüken şirketlere değil.

gerçi yalan dolan dalavere, adam kayırma, adam kaydırma her yerde var.

sadece çalışkanlığınla, teknik bilginle hiçbi yerde yükselemezsin, piç olmak şart.
Sosyal ağlarda paylaş

vaperon said:

Abi, sana önerim, üst düzey olmasa da orta üstü medya gruplarına CV yolla. Az çok konuşmuştuk seninle. Medya gibi bir sektör görmedim ben. Neysen osun konumunda ve çalışanların %90'ı çatlak. Hergün kahkahalarla geyiklerle geçiyor. Sıkılınca bir departmana gidip stres atıyorum.

Medya büyük görünse de üst düzey herkes birbirini tanır. Üst düzey çalışan kişiler çoğunlukla arkadaştır. Çalışanlar arasında akraba olan kişi sayısı çok az. Herkes üniversite mezunu/öğrencisi(stajyerler). Bir sürü eye candy vızır vızır ortalıkta dolaşır. İş yemekleri her zaman keyiflidir. Aklına gelmeyecek şirket yöneticileri kendilerinden 10-15 yaş küçük birine (ben) Serkan bey şöyle olur mu, böyle olur mu, bize de yardımcı olur musunuz vs ego boostları ile gününü şenlendirirler. Bir sürü siyasi tanırsın. Çok seveceğin bir çevreye girebilirsin sosyal iletişimin iyiyse.

Tüm işlemler bir plana göre yapılmak zorunda. Disaster breakdown olmadığı takdirde plansız bir işe girişmen imkansız. İşin %70 oranda data backup olacak. İş yoğunluğu çok değişken ama. Kimi zaman 2-3 hafta birşey yapmadan oturursun, kimi zaman da 2-3 hafta deli gibi çalışırsın. Alternatifsizliğini hissettirirsen çok sağlam konumlara gelebilirsin. Önce müdür yaparlar, sonra idare müdürü, sonra medya grup başkan yardımcısı.

Maaşlar da bilişimde 1.8k-2.5k, müdür 4+k, idare müdürü 6-8k, medya grup bşk. yar. 10+k. (hatta sen yazıyorsun maaşını...)

3 senede 2. seviyedeyim ve 3. seviyeye geçmek üzereyim. Emekli olurum ben buradan. O his var içimde. :P

ağzımın suyu aktı.
Sosyal ağlarda paylaş

Fistan said:

ahahah bu ne lan
öyle şirket mi olur ?
hahaha ya.
bi gün durdugun kabahat öyle yerde çalışılır mı ya?

her okuduğum satırda şunları tekrarlayıp durdum.

önce "yönetici" ve "2xasgari ücret" kısmında mindfck geçirdim zaten ama devamı daha feciymiş.

kaç kaç
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...