roket adam Mesaj tarihi: Mart 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2014 bir dağıtıcı firmada çalışıyorum. sektör vs sormayın. teknik bilgi gerektiren özel bir iş. dolayısıyla şak diye yerine adam bulmaları zor. iyi çalışıyorum, ürün yöneticisiyim. - maaşlar genel olarak düşük. (asgari ücretin iki katını bulmuyor şu anda aldığım para, oturup CV'mi yazmayacağım ama az çok tanıyosunuz yani o kadar da değil) - maaşlar yapılan işe göre değil, ailevi durumuna vs bakılarak tespit ediliyor (kirada, annesi babası ölmüş, evli çocuklu depo görevlisi, ailesinin durumu iyi olduğu için mühendislik mezunu artı iki dil bilen bilmemne yöneticiden fazla alabiliyor -mesela-) - herkes maaşını masraf fişlerini abartı doldurarak, salak salak mesailere kalarak 'artırıyor'. - yönetim de bunun farkında, bir şekilde göz yumuluyor. - ünvanlar yapılan işten ziyade yaşa bakılarak belirleniyor (x görevindesin, tüm yetki ve sorumluluk sende, çalışıyosun tam gaz, ama x yönetici yardımcısı yazıyor kartvizitinde. x yöneticisi yok. rütben düşük olsun diye yönetici yardımcısı oluyo. millet yönetici kim peki diye soruyo. aslında yönetici sensin.) - tüm kilit pozisyonlar patron, şirket ortağı ve yakınları tarafından doldurulmuş, yükselme imkanı düşük. - yurtdışı ziyaretlerini efektif kullanamıyorlar çünkü yöneticiler yanlarında iş yapacak adamları almak yerine 'x hiç yurtdışına çıktı mı, bu sefer onu alalım', 'y'yi bu sene şuraya götürdük, o kalsın' gibi bir turizm şirketi mantığıyla yürütüyorlar durumu. falan filan şimdi ben adam akıllı, katakulli çevirmeden hakkımı alabileceğim bir firmaya geçmek istiyorum. Buranın sistemi bu ve bana uymuyor. Hayır kurumu mu, ticari işletme mi anlamadım. Ben dürüst bi adamım, masraf fişiyle, gereksiz mesaiyle falan maaş artırmam, bunun hırsızlıktan farkı yok. Ama sistem de bu. Bu noktada yukarıda saydığım maddelerin tam tersini çalıştıran Türk şirketleri var mıdır? Yoksa illa yabancı bi firmaya mı kapak atalım? Beni işe alsanıza, yurtdışı gezisinden para biriktirip dönen bi tipim lan, gidip ne uğraşıcam 3 kuruş fazla para için yalan söylemekle. Haksız mıyım? Siz de mi böyle yapıyosunuz? Bilgi: Şirkette yaklaşık 200 kişi çalışıyor, kişi başına 1 milyon liradan fazla ciro çeviriyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2014 ahahah bu ne lan öyle şirket mi olur ? hahaha ya. bi gün durdugun kabahat öyle yerde çalışılır mı ya? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Mart 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2014 yarın sabah ilk iş bas istifayı, ya da daha güzeli 3 gün gitme atarlar otomatik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Mart 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2014 Fistan said: ahahah bu ne lan öyle şirket mi olur ? hahaha ya. bi gün durdugun kabahat öyle yerde çalışılır mı ya? Tum pozisyonlar patron ve yakinlari tarafindan doldurulmus size domalmak kalmis afedersin. Cik abi ordan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Jaegerjaquez Mesaj tarihi: Mart 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2014 WTF ahahahahaha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Mart 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2014 Abi, sana önerim, üst düzey olmasa da orta üstü medya gruplarına CV yolla. Az çok konuşmuştuk seninle. Medya gibi bir sektör görmedim ben. Neysen osun konumunda ve çalışanların %90'ı çatlak. Hergün kahkahalarla geyiklerle geçiyor. Sıkılınca bir departmana gidip stres atıyorum. Medya büyük görünse de üst düzey herkes birbirini tanır. Üst düzey çalışan kişiler çoğunlukla arkadaştır. Çalışanlar arasında akraba olan kişi sayısı çok az. Herkes üniversite mezunu/öğrencisi(stajyerler). Bir sürü eye candy vızır vızır ortalıkta dolaşır. İş yemekleri her zaman keyiflidir. Aklına gelmeyecek şirket yöneticileri kendilerinden 10-15 yaş küçük birine (ben) Serkan bey şöyle olur mu, böyle olur mu, bize de yardımcı olur musunuz vs ego boostları ile gününü şenlendirirler. Bir sürü siyasi tanırsın. Çok seveceğin bir çevreye girebilirsin sosyal iletişimin iyiyse. Tüm işlemler bir plana göre yapılmak zorunda. Disaster breakdown olmadığı takdirde plansız bir işe girişmen imkansız. İşin %70 oranda data backup olacak. İş yoğunluğu çok değişken ama. Kimi zaman 2-3 hafta birşey yapmadan oturursun, kimi zaman da 2-3 hafta deli gibi çalışırsın. Alternatifsizliğini hissettirirsen çok sağlam konumlara gelebilirsin. Önce müdür yaparlar, sonra idare müdürü, sonra medya grup başkan yardımcısı. Maaşlar da bilişimde 1.8k-2.5k, müdür 4+k, idare müdürü 6-8k, medya grup bşk. yar. 10+k. (hatta sen yazıyorsun maaşını...) 3 senede 2. seviyedeyim ve 3. seviyeye geçmek üzereyim. Emekli olurum ben buradan. O his var içimde. :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leopar Mesaj tarihi: Mart 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2014 abi kusura bakma fakat hayatimda boyle salakca bir sirket yapilanmasi gormedim bilalin sirketlerden birisi sanirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Mart 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2014 gülenler herhalde hiç iş hayatına atılmamış bunları konuşmayı denedin mi rest çekmeden anlat derdini ondan sonra dertlen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rerore Mesaj tarihi: Mart 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2014 eski işyeri de buna benzerdi yaşı fazla olanlar eziklenmesin diye vekalet üst ünvanlar verilmişti (devlet kurumu bu arada :) şehirdışı / yurt dışı görev test işi vs. de hakkın yenmesin diye terso yapamıyordun, iş sneinle alakalı olsa bile cezalandırmak için alakasız birisi görevlendiriliyordu kim ne iş yapıyor, ne kadar sürede yapar planlayalım filan hak getire eğitim ihtiyacı diye bir tasa yoktu, şimdi yine devletteyim müdür beden çok iş yapıyor, utanıyorum benden 10 yaş büyük adam bildiğin yeni işe başlamış gibi takılıyor müdür zaman planlaması yapıyor, bu işi yetiştirmeniz için şunları yapmayın filan diyor herkesin ne iş yaptığı belli, kimse kimseye salça olmuyor, iş yıkmıyor şu farkı gördükten sonra fırsat buldukça eski iş yerine küfrediyorum kaç aydır kafam rahat oluyor eve dönerken ama eski işim daha zevkliydi :) resmen varlık içinde yokluk çektirmişler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Mart 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 4, 2014 aglamayana meme yok, patide de zaten meme yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 ilk is yerim boyleydi. hatta baya baya salakti patron. Gezi isi falan yoktu o konuda o yuzden sıkıntı yoktu. En sonunda maasi arttirmayinca mezun olduktan sonra birakip gittim. Cokta iyi yapmisin. DIger gittim yerlerde arizaliydi ama orasi gibi degil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 KHaRoN said: aglamayana meme yok, patide de zaten meme yok. benim memelerim var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 devam et bu iş yerinde çalışmaya emekliliğini bekle derim. enayi bulmuşlar .ikiyolar ne güzel. ekonomiyi canlandırıyorsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kozalak Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 kardeş şirket demişsin ama orası market. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 o şirket allaha emanet gidsiyor kardeş. sen iş aramaya başla bulduğun anda da çık, yok finansal oalrak sıkıntın yoksa direk istifa et verdiğin emeğe, harcadığın zamana ve kendine yazık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BalisticGel Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Birinin yanında 3 5 yıl çalışıp sadece yapılan işi öğrenerek kendine şirket kuran adamların büyük çoğunluğu böyle yönetiyorlar şirketlerini. İşin acı tarafı sermayede böyle andavallarda oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zikko Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 sen de yaşlanacaksın iyi düşün derim ! ozaman sen de çok para alacaksın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 birinin yanında 3-5 sene çalışmak baya süreymiş ya ben dayanamam o kadar gider kendime bakkal açarım daha iyi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WaNTeD Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 git aç bize ne? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 yazık çok mu canın sıkılıyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vivavale Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Theridone said: Fistan said: ahahah bu ne lan öyle şirket mi olur ? hahaha ya. bi gün durdugun kabahat öyle yerde çalışılır mı ya? Tum pozisyonlar patron ve yakinlari tarafindan doldurulmus size domalmak kalmis afedersin. Cik abi ordan şunun üzerine laf edilmez kanımca Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 kurumsal şirkete geç madem. ama hakikaten kurumsal şirkete, kurumsal gibi gözüken şirketlere değil. gerçi yalan dolan dalavere, adam kayırma, adam kaydırma her yerde var. sadece çalışkanlığınla, teknik bilginle hiçbi yerde yükselemezsin, piç olmak şart. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 network, en kuvvetli şey Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
diaboliq Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 vaperon said: Abi, sana önerim, üst düzey olmasa da orta üstü medya gruplarına CV yolla. Az çok konuşmuştuk seninle. Medya gibi bir sektör görmedim ben. Neysen osun konumunda ve çalışanların %90'ı çatlak. Hergün kahkahalarla geyiklerle geçiyor. Sıkılınca bir departmana gidip stres atıyorum. Medya büyük görünse de üst düzey herkes birbirini tanır. Üst düzey çalışan kişiler çoğunlukla arkadaştır. Çalışanlar arasında akraba olan kişi sayısı çok az. Herkes üniversite mezunu/öğrencisi(stajyerler). Bir sürü eye candy vızır vızır ortalıkta dolaşır. İş yemekleri her zaman keyiflidir. Aklına gelmeyecek şirket yöneticileri kendilerinden 10-15 yaş küçük birine (ben) Serkan bey şöyle olur mu, böyle olur mu, bize de yardımcı olur musunuz vs ego boostları ile gününü şenlendirirler. Bir sürü siyasi tanırsın. Çok seveceğin bir çevreye girebilirsin sosyal iletişimin iyiyse. Tüm işlemler bir plana göre yapılmak zorunda. Disaster breakdown olmadığı takdirde plansız bir işe girişmen imkansız. İşin %70 oranda data backup olacak. İş yoğunluğu çok değişken ama. Kimi zaman 2-3 hafta birşey yapmadan oturursun, kimi zaman da 2-3 hafta deli gibi çalışırsın. Alternatifsizliğini hissettirirsen çok sağlam konumlara gelebilirsin. Önce müdür yaparlar, sonra idare müdürü, sonra medya grup başkan yardımcısı. Maaşlar da bilişimde 1.8k-2.5k, müdür 4+k, idare müdürü 6-8k, medya grup bşk. yar. 10+k. (hatta sen yazıyorsun maaşını...) 3 senede 2. seviyedeyim ve 3. seviyeye geçmek üzereyim. Emekli olurum ben buradan. O his var içimde. :P ağzımın suyu aktı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2014 Fistan said: ahahah bu ne lan öyle şirket mi olur ? hahaha ya. bi gün durdugun kabahat öyle yerde çalışılır mı ya? her okuduğum satırda şunları tekrarlayıp durdum. önce "yönetici" ve "2xasgari ücret" kısmında mindfck geçirdim zaten ama devamı daha feciymiş. kaç kaç Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar