Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Batman Arkham Knight

knox

Öne çıkan mesajlar

abi minor bir sorun gibi bahsediyorsun. güç tüketimi baya major bir problem. ayrıca early release ve release-day performansları da çok önemli artık kartların. amd her release'de sıçıyor high end'de. en azından nvidia'ya kıyasla. son 5-6 major release'de nvidia release günü veya öncesi özel driver çıkarttı.
Sosyal ağlarda paylaş

ps 3 ile 2 yıl gecikmeli gelen pc performansını karşılaştırmışsın, azcık akıl fikir.

xplatform release ile 2 yıl sonra pc versiyonunu çıkartmak çok farklı şeyler. release zamanı zaten performans kötü oluyor. bunun bir de xplatform yankısı oluyor. batmande şu an olduğu gibi. doğrusu konsol performansı da kimse yazmamış. herkes fakir :(
Sosyal ağlarda paylaş

gta 4 mesela pc'ye çok sonra çıktı rezalet bir optimizasyonu vardı, aynı firma. yok pc için çıkarılmış yok konsol için çıkarılmış bunları geçelim, olay genelde dağıtımcının, yapımcıya vakit üzerinden baskı yapmasından kaynaklanıyor. al batman'da nvidia partner diyorsunuz, steam'de herkes 970 980 ile 10 fps görüyorum diye ağlamış. demek ki vakit yoktu adamlar optimizasyon yapamadı, ki ertelendi oyun biliyoruz. aynısı unity için de geçerli. tüm platformlara çıkıp süper çalışan oyunlar da var.

bu arada bingildak'in popularitesinden faydalanmaya çalışan mütevazi bir patiyim.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi witcher 3 icin adamlar konsol icin yaptik pc icin yapsaydik boyle bir oyun olmaz daha farkli olurdu dahi dediler. Konusunda axedice in alintisi var adamin agzindan.

Konsol pc ayni anda cikan %99 aaa oyun konsol oncelikli bence. Hepsi pc icin dandik denemez yani , sirketin ustune dusmesi ile slakali bence olay.

Tomb raider bioshocklar, wolfenstein, borderlands vs vs var bir suru pc nin binlerce farkli kombinasyonunda iyi oynanis veren. Ha bazen bunun gibiler cikiyor ama yazdim bende delirtici hic sorun yok.. Dedigin gibi pc nvidia konsol ps buna katiliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

abi onu demelerinin sebebi içeriğin ve tasarımın konsol için downgrade edilmesi. konsol kesimine hitap edecek şekilde content çalışılması yani hedef kesim çerçevesinde. textten uzak, görsel cinematik ağırlıklı az ve daha konsola uygun içerik gibi düşün.

oyunun release'deki performansı pc'de kat ve kat iyiydi. konsollarda performansı son derece kötüydü ki hala kötü bildiğim kadarıyla. lag, fps düşüşleri falan gani. witcher'ı pc olarak düşün yani. konsol optimizasyonu daha hala iyi değil.

ds baktığında mesela pc'de kontroller berbattı. baya uzun sürdü düzelmesi.

xplatform releaselerde sanki hep böyle oluyor. y platformuna yapılan şey z e portlanırken release zamanı hep sıçıyor gibi.

doğrusu konsol takip etmeye başlamam şurada birkaç ay ondan çok etraflıca genelleme yapmam doğru olmaz. gördüğüm kadarıyla böyle ama.

ps. bu arada ben xplatform performansından bahsediyorum yahu. gameplay kıyaslamıyorum. o ayrı bir konu tamamen.
Sosyal ağlarda paylaş

ya ben hepsini geçtim de sene olmuş 2015 şu batman in pc release i niye böyle abi. hiç mi ders almıyorlar hiç mi bakmıyorlar. ya hadi ben almadım. ps 4 e alıcam dedim de aladabilirdim alan insanların suçu ne. max sistemlerde bile bir sürü fps sorunu. amd nin suçu muçu vs ben anlamam adam min max system req vermiş bunlara göre de çalışması lazım insanlar ona göre oyunu alıyor neticede. bu ne rezilliktir yahu. metacritic e steam review a ağlayacak insanlar ağlasınlar da. hatta refund edebilen de etsin. ayıp çünkü bu.

hayır düşünsene ps4 ün de var sen pc ye almışsın daha iyi 60fps diye ve bu sorunu yaşıyorsun. neden? firmanın tembelliği yüzünden portlarken. sen pc de kasılırken adam ps 4 de akıyor oyunda. cidden saçmalık başka birşey değil. neogaftakiler haklı WB yi basma konusunda. lol
Sosyal ağlarda paylaş

çok uç örnekler veriyorsun. ds'nin pc'ye gelme sürecini buradaki herkes biliyor muhtemelen, anket açıp pc'ye getirdiler. from software sıfır pc tecrübesi ile oyunu portladı, sonuç rezalet. mesela az önce verdiğim gta 4 örneği gibi. oyun konsollarda hayvan giib sattı, rockstar pc oyuncusu küçümsedi, kötü bir port geldi. şimdi akıllandılar steam'in pcgaming'i tekrar ayağa kaldırması ile hayvan gibi özenip süper bir port yaptılar. ds2'de keza ds'ye göre çok daha iyi bir şekilde pc'ye çıktı. cd projekt için de bunu söyleyebiliriz, konsol tecrübesi sıfıra yakın bir firma sadece witcher 2'yi çok sonra geniş zaman aralığıyla x360'a çıkardılar o da library'si pc'ye benziyor diye. bu kadar büyük bir projeyi konsolda kısmen tecrübesiz bir firmanın sorunsuz şekilde release etmesini kimse beklemiyordu herhalde.

olay tamamen zaman aralığı ve stüdyonun tecrübesi. batman'da zaman yetmediği çok belli.
Sosyal ağlarda paylaş

seru ben zaten aynı gün xplatform release yapanlarda böyle sorun oluyor dedim en başında. bir platformda adam gibi çalışıyor diğerleri bok gibi performans alıyor, optimizasyon sıçık oluyor dedim.

GokTuRK said:

ya ben hepsini geçtim de sene olmuş 2015 şu batman in pc release i niye böyle abi. hiç mi ders almıyorlar hiç mi bakmıyorlar. ya hadi ben almadım. ps 4 e alıcam dedim de aladabilirdim alan insanların suçu ne. max sistemlerde bile bir sürü fps sorunu. amd nin suçu muçu vs ben anlamam adam min max system req vermiş bunlara göre de çalışması lazım insanlar ona göre oyunu alıyor neticede. bu ne rezilliktir yahu. metacritic e steam review a ağlayacak insanlar ağlasınlar da. hatta refund edebilen de etsin. ayıp çünkü bu.

hayır düşünsene ps4 ün de var sen pc ye almışsın daha iyi 60fps diye ve bu sorunu yaşıyorsun. neden? firmanın tembelliği yüzünden portlarken. sen pc de kasılırken adam ps 4 de akıyor oyunda. cidden saçmalık başka birşey değil. neogaftakiler haklı WB yi basma konusunda. lol

hep aynı bok abi, serunun önceden yazdığı mevzu işte. yapımcıları kırbaçlıyorlar para paraaa bu tarihte çıkmalı, release date diye. sonra yarım yamalak iş çıkıyor ortaya.
Sosyal ağlarda paylaş

abi ben witcher ı ps 4 de oynadım hala oynuyorum bir kaç fps drop dışında ki hep olmuyordu sıkıntı yoktu. ki sonra da patch le hemen düzelttiler. şu olayla kıyas götürmez. ben dedim ya hala oynuyorum gece 2 lere kadar hiçbir sorunum yok.

kaldı ki keşke batman deki sorun da witcher ın ps 4 deki drop rate i kadar oslaydı. kimse böyle rage e girmezdi. witcher da verilen emek heryerinden belli. ama batman de adamlar resmen pc portunu optimizasyon vs vs konusunda ham çökelek kıvamında yapmışlar yok stutter fps lock memory leak vs. bide gizli drm ler falan... ayıp olan bu zaten.
Sosyal ağlarda paylaş

ben şahsen artık şaşırmıyorum bile hehe

sektörün gidişatı 2-3 şirket dışında hep kötü yönde. steam'de refund var en azından. o da bir teselli.

w3'u release günü oynamıştım, hani pc'e alışık olmamdan herhalde baya rahatsız etmişti. anlık laga girmeler, fps düşmeleri fln. oynanabilirdi ama orası doğru.
Sosyal ağlarda paylaş

bir önceki nesil konsollarda bunları çok nadir görüyorduk. yeni nesille beraber çok daha fazla sistem isteyen oyunlar çıkıyor. optimizasyonu göreceli kolay olan konsollarla, pc'yi karşılaştırmak adil olmaz. ben sürekli zaman diyorum bakın arkham city de iki kere ertelenmişti sanırım, witcher'da ertelendi, gta 5 pc bile ertelendi. bethesda gibi, rockstar gibi tepede dağıtımcı sana baskı yapmıyorsa istediğin zaman oyunu çıkarıyorsun ama rocksteady gibi dağıtımcının altında ezilen firmalar için işler zor. ikinci oyundan beri zaman problemleri olduğunu biliyoruz. mesela total war serisini alalım ya da Coh serisi sadece pc'ye oyun yapıyorlar, son çıkan oyunları optimizasyon fakiri çünkü dağıtımcı hayvan gibi baskı yapıyor. ya oyun eksik oluyor ya optimizasyon yerlerde oluyor. sadece xrelease muhabbetine bağlayamayız. çok büyük projeler bunlar (witcher, batman) firmalar denemedikleri şeyleri deniyor.
Sosyal ağlarda paylaş

muhehhe

meanwhile @ Rocksteady..

...performance issues with the PC version of Batman: Arkham Knight. This is something that Rocksteady takes very seriously. We are working closely with our external PC development partner to make sure these issues get resolved as quickly as possible.

We'll update this thread when we've got more info to share."
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...