Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

20-30 bin aralığında araç önerisi

Litminov

Öne çıkan mesajlar

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-i.k.s-group-tan-2010-skoda-fabia-1.2-plus-yeni-muayene-ve-lastik-154361130/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-skoda-2012-model-skoda-fabia-1.2-ambiente-32-bin-km-de-160418288/detay

çok iyiymiş yav biraz para biriktireyim ben de bundan alayım.
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:

Selam,

Kalkışlarda ve ara hızlanmalarda falan beklentiler içinde olma. Büyük ihtimalle tüketimi de 1.2 hacmine orantılı şekilde az olmayacak ama MTV düşük ödeyeceksin, uzun yolda 90-120km/h bandında da ekonomik olacaktır. Araca 4 kişi doluşup Yıldız'da Oduncular Yokuşu'nu çıkarken kasacaktır :D

Ufak tefek sevimli bir araç. Eğer diesel alırsan tork sayesinde ohh diyebilirsin ;)

Saygılar.

off cuk oturmus cevap. anladım abi. 1.4 leri var bunların onlardan bakayım ben.

@katibim

abi fabia düşünüyorum sadece. çok cezbetti beni
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Abi ben bile babama laguna'yı satıp küçük hacimli aşırı beslemeli benzinli motor seçenekli araç bakıyorum. Eskisi gibi km yapmıyor ve yılda 3-4 kere uzun yola gider. Ayda 3,5-4k km yol yapsaydı benim gibi git diesel al falan derdim ama LPG benim seçeneklerim arasında yok.

Zaten düdük kadar bagajı var; bagajı mı öldürsün yoksa stepneyi çıkartıp oraya tankı koyup kör mü dolansın trafikte? Stepnesiz araç lastikten solayı yolda kalırsa ücretsiz yol yardımlar el atmıyor :) Ya lastikçi arayacaksın, ya da ücretini verip aracı çektireceksin.

Kaldı ki o tankın terleme yapması falan da bagaja istedikleri kadar tahliye dliği açsınlar araç içinde su buharı miktarını arttırıyor. HB bir araçta arka cam normalden daha fazla buhar olup duracak kışın. Yüklen resistansa ve klimaya ;)

Belli periyotlarda LPG kullandığın için gidip ona da bakım yaptıracaksın, enjektörlerin sesleri cam açık gezerken sinir edecek eğer kaput altında izolasyonun yoksa. LPG sisteminin yağlamasındaki yağ bitti mi diye kontrol etmen gerekecek. otoparklarda zaten gördüğüm muamele ortada. Düşük hacimli motorun LPG yüzünden biraz daha törpülenip çekiş düşüklüğü yaşayacak. Aracının orasını burasını piyasanın en kralı da olsa senin aracını zerre önemsemeyen kişiler delip tesisat döşeyecek.

Ayırdığı bütçeden ötürü aşırı beslemeli bir benzinli araç öneremiyorum ama ben de ona TSI motor al demek isterdim :)

1.2TSI motor bile tüketimde beklentileri asla karşılamaz eğer sıkıştırırsan falan filan ama düşük devirlerde falan asla üzmeyecektir ve ara hızlanmalarda seni terletmez.

Eğer 4-8 yaşında 530i veya E320 model benzinli aracın varsa ve aracını seviyor, yenilemek/değiştirmek sana oldukça pahalıya patlayacaksa gider LPG sistemi döşetirsin. Bütçeni zorlamadan işletme giderlerini düşürmenin güzel yolu. Ama yeni araç alacaksan ve az yaksın istiyorsan gidip diesel araç alacaksın. Fazla verdiğin parayı satarken de geri alacaksın. Honda+LPG bana göre hatalı bir kombinasyon.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-galeri-evren-den-2003-model-opel-astra-160217401/detay/

üsttekini aldık bugün, 18'e bıraktı, baya içimede yattı benimde, 5 sene falan götürür ailecek, sonrada daha üst model bi araca geçerim.

Testini bizzat yaptım, 140-160'da giderken direksyonda milim oynama-titreme vs yok, expertiz götürdük motor verim %75 çıktı, ki 11 yaşında bi araç için fazla iyi, tüm bakımları tam, yarın üstüme alıp kasko-sigorta-plaka falan işlerini ayarlıcam, baya içime yattı :=)
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...