Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

DSG, where is you god now?

Rotweiler

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Ya şu kavramları bir oturtalım:
1.Tasarım
2.Ergonomi
3.İşçilik/montaj kalitesi
4.Malzeme kalitesi
5.Arıza yüzdesi
6.Dayanım

Çok süper kabin dizaynı olabilir (Honda için demiyorum, örnek olarak) amaelinizi sürdüğünüzde malzeme kalitesi kötü olup statik elektrik ile is olabilir veya en ufak bozuk yolda trim sesleri sizi deli edebilir, olmadı kumaşlar kendisini salar, süngerler süner falan filan. Bu kriterlere göre yorumlamak gerekli.

Tasarım oldukça göreceli bir kavram ve üstüne çene yormak bence biraz yersiz. Benim hoşuma giden dizayn başkasının hoşuna gitmez. O markayı da kötü yapmaz. Ben mesela Mercedes'in konsol dizaynını oldum olası sevemiyorum bir türlü.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Masticore said:

abi donanimhaber ya ahahaha

said:
DSG KÖTÜLEMEYİN ŞAHİN'E BİNİYONUZ SİZ KİMSİNİZ DSG KÖTÜLEYECEKSİNİZ YENİ GOLF 7'DE SORUN ÇÖZÜLDÜ.ARTIK DSG SORUNSUZ.DSG ZATEN SORUNSUZ İNSANLAR KULLANMAYI BİLMİYOR O YÜZDEN ARIZALANIYOR.İNTERNETTE YAZILAN HER ŞEY YALAN.MAHKEMEDE YALAN GERÇEK OLAN DSG.

siz anlayamazsınız

tam bunu alıntılayacaktım ya ausdhuashduashd ne mondofon insanlar var abi bu ülkede...
Sosyal ağlarda paylaş

DAĞILIN HONDA FANBOİ geldi

Masticore said:

vtech yeni hondalarda kalktı diye biliyorum artık

i vtech var. "ya nasolsa yarış arabası yapmıyoz babalar, yüksek devirde hızlı giden ama düşük devirde az yakan bişi yapalım ona takılalım" motoru.

1- iç dizayn kalitesiz denmiş.
2013 model, yani yeni çıkan / kasası değişen / civicler iç malzeme olayında leap direk. Baya fark var arada, eski civice binmiş buna binmemiş dokunmamış adam yorum yapmasın lütfen, yanılıyor çünkü.

Jetta,Golf,c4,civic,Mini,Fluence,clio, focus kullanmış ve aktif olarak içlerinde bulunan bi adam olarak; en kaliteli malzeme civicte şu anda. Baya farklı eskisinden.

2-
"roket adam" said:

toggie said:

Dünyada sorunsuz otomatik şanzıman yapan tek firma Honda.
Deal with it B)-

2010 Honda Civic iShift ile ibretlik bi biçimde yolda kaldığımızı bilirim. Rezil kepaze olmuştuk, daha arabanın 1. ayıydı. İkinci eldi alet, 60 binde mi ne.

2. civicimiz bu.
ilkini 140 binde sattık, buda haldır haldır gidiyor. Civiclerin kronik direksiyon sorunu vardı, onun dışında bişi yok sanırım. Yani oda 200 binde falan ortaya çıkıyor.
Bide vitesle çok oynarım ben, direksiyondan tiptronic hoşuma gitmesede, motor freni için mecbur kullanıosun.

3- Yeni civicle eskisi arasında farklar var. Baya kullanmış bir adam olarak şunları söyleyebilirim;
A- Yeni civiclerin malzeme kalitesi çok daha iyi
B- Yeni civicler çok daha konforlu bir sürüş sunuyor
C- Yeni civicler biraz daha fazla motor gürültüsü alıyor içeri

Aha farklar bu,gerisi tasarım gerisi oldukça öznel.
Daha konforlu bir arabaya dönüştü sadece, e zaten dış görünüşünden de bunu belli ediyor.
5-6 saat mini cooper kullandıktan sonra civicin içine oturup "oh be dünya varmış " demek prayslıs yani. Bi araba hiç mi yormaz.

4- Motoru eski evet, yeni daha bu sene dizel çıkardılar civic'e. Yapan adam japon, çakal avrupalı değil; yıllardır motoru geliştirmemesinin sebebi, büyük ihtimalle bambaşka bi teknoloji üzerine çalışıyo olmalarıdır. 10 senede bir marka tek bir motor tasarımıyla diğerleriyle mücadele ediyorsa, hakkını vermek lazım.

Şu arabayla karşılaştırcaksanız, fazladan tuşlu, gereksiz elektronikli süslü püslü marketin harikası avrupalıları değil ( bmw yi tenzih ediyorum ) driving pleasure verebilen, tamamen amacına yönelik dizeyn edilmiş mazdayı falan karşılaştırın.
Sosyal ağlarda paylaş

Diğer şanzımanlar hiç sorun çıkarmıyor gibi bir izlenim yaratılmış. Yahu her şanzıman gibi DSG de sorun çıkartıyor. Ama eskiye nazaran cidden az. Satış miktarı çok olan bir şanzıman ile ilgili tabi ki daha çok şikayet duyarsınız. VW bu sene en çok satan araçtı memlekette.

Bunun yanında DSG'nin bu kadar göze batmasını sağlayan hibne Doğuş Oto o ayrı mesele.

O bu değil DSG çok akıcı şanzıman. ZF8 de kullandım ama DSG'nin aşağı kalır yanı yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Yeni Civic'lerin dış görünümü resmen çakma Çin arabası gibi. Bir önceki kasadaki mükemmellikten tam 180 derece dönüş sağlayıp bu kadar kötü bir tasarımı nasıl piyasaya sürdüklerini cidden merak ediyorum.

Ha tabi zevk/renk meselesi ama son iki kasayı karşılaştırınca üzülüyorum resmen.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...