Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

[Stsl 21. Hafta] Beşiktaş JK - Bursaspor @ 16.02.14 Pazar 14.00

Mayhem

Öne çıkan mesajlar

serjuhan said:

DarKRideR said:

serjuhan said:

DarKRideR said:

Versinler şampiyonluğu Galatasaray'a yine de kastırmasınlar diğerlerini, boşu boşuna zaman harcıyoruz maç izleyerek falan. Yazılmış zaten senaryosu...

Bir de uyuya kaldım maça gidemedim biletli olduğum halde, orada olsam daha çok üzülürdüm...

Ahaha saçmalıyorsunuz bazen. Galatasaraya vermeye çabalıyorlar ya.

Garipsiniz valla. Herkes her şeyi bizden biliyor ama gel gelelim ki SPK bizim için tarihte hiç görülmemiş bir karar filan veriyor.

SPK'nın karar doğru hacı yapma etme, yatırımcıyı koruyor. GS yönetimi daha önce iki kere yatırımcısını harcayarak deli para kazanmıştı. İzin verilmeyeceği artık o zamanda ifade edilmişti. Bugün de zaten paran kadar arttırma yap deniyor, o da GS'ye az bir kâr bırakıyor ama öyle yapılacak tahminen, para gerek.

Gerçi bu karar da zaten şartlı verilmişti.

Yahu yatirimciyi koruyor ne demek. SPK zaten hic olmadik sekilde şartlar öne sürdü ve bunların hepsini sagladı Galatasaray. Nakit hazırladı 180 milyon civarında. Tam her sey tamam derken emsali olmayan bir karar cıktı. SPK eger şirket olarak borsaya kote ettiyse kulüpleri diger sirketler gibi degerlendirmek durumunda.

Galatasaray nakit koyacak bu arada. Hani şu anki kararı basit bi örnekle anlatmak gerekirse; siz bir sirketin yuzde 55 hissesine sahip ortagisiniz ve 100 tl olan sermayeyi 200 tl yapmak istiyorsunuz ve bunun icinde 55 tl nakit koyuyorsunuz ve ortaginizinda 45 tl koymasi gerekiyor. Hali ile yuzde 45 hissesi olan ya katilacak ya da hisselerini satıcak. Ama SPK ne diyor? Diyor ki yüzde 55 hissesi olana: birader diger ortagın da parasını sen koyacaksın. Ve bunun dısında bir yıl hisse satışı yapamazsın diyor. Yahu bn toplamisim sermaye artisina katılmayanların hisselerini parasını verip, ister satarım ister satmam.

Bunu mantikli buluyorsaniz buyrun abi. Yatırımcıyı korumak filan degil bunun adı.

http://skorer.milliyet.com.tr/spk-galatasaray-a-paranla-konus-/galatasaray/detay/1837418/default.htm

Ben buradan okudum ve önceki arttırımlarla kıyasladım. Öncekiler direkt olarak küçük yatırımcıyı yok etmişti. Zaten en çok şikayet eden onlardı.

Kulüp maddi olarak dengesiz bir büyüme gerçekleştiriyor. Hani dengesiz olsa da büyüme, harcamalar başarılı hatta çok başarılı olarak geri dönüyor ama mali yapı bayağı sarsılıyor.

Bu yazıda da bahsedilen küçük yatırımcıların korumaya alınmasının bir sebebi de işte onların isyanları, benim hisse sahibi bir arkadaş var mesela adam bugün de diyordu: "Aysal, Monaco da gitsin şarabını yudumlasın. Düşünmeden yaptığı transferlerin parasını da bizden çıkarmayı istesin. yemezler vs." diyordu.

SPK zaten anladığım kadarıyla bu tip adamları korumak için o engeli koydu.
Sosyal ağlarda paylaş

3-4 sene önce FB'nin hisseyi 1 ayda 90-100 e çıkardılar (normal değeri 30-40 arasıydı. Sonra bir çaktılar 90lardan alan insanlar hala o seviyeleri göremedi =P Futbol hissesi gerçekten alınmaz. Bjk'ninde 3.80 ken guti q7 geldiği sezon başarı olmadan 16 ya çıktı, klüp bile 11-12 den tek kalemde hisse sattı sonra yine eski seviyelerine indi oraları bir daha göremez mesela. Böyle batıyor işte insanlar.
Sosyal ağlarda paylaş

Mighty_THoR said:

madcow said:

Galatasaray sermaye dolandırıcılıgından girdigi tum mahkemeleri kazanmadı mı?

bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak böyle birşey. Bundan öncekilerde spk sümen altı etti millet artık kazan kaldırınca mecburen müdahil oldular. Büyük dolandırıcılık ilk sermaye artışında yapıldı.
gayet oturup aramıycam ama spk da mahkeme de galatasaray sucsuz oldugu kararına vardı. bizim icin o mesele orda bitti.

diyorum bu mesele azıcık ucundan acık kalsa beyaz tvde her hafta dinleriz adamlar spk meselesini 3 ay konustular. ilk acıldıgında. her hafta her programda.

lan dun oturup ibrahimovic galatasaraya gelir mi diye 1 saat tartısan adamlar sadece aysal ilerde olur belki dedi diye. boyle bisey acık olsa dururlar mı?
Sosyal ağlarda paylaş

Darksun said:

3-4 sene önce FB'nin hisseyi 1 ayda 90-100 e çıkardılar (normal değeri 30-40 arasıydı. Sonra bir çaktılar 90lardan alan insanlar hala o seviyeleri göremedi =P Futbol hissesi gerçekten alınmaz. Bjk'ninde 3.80 ken guti q7 geldiği sezon başarı olmadan 16 ya çıktı, klüp bile 11-12 den tek kalemde hisse sattı sonra yine eski seviyelerine indi oraları bir daha göremez mesela. Böyle batıyor işte insanlar.

besiktasta olan spekulator sonucu. gsdeki direk kulup bazlı.
Sosyal ağlarda paylaş

ya GS'nin ki dolandırıcılık vs. değil. Yasal boşluğu, sistemin izin verdiği bir olayı gayet iyi şekilde sömürdüler. Ondan suçlu bulunmaları zaten imkansız çünkü yasa dışı bir şey yapmadılar.

Hani bunu kim hazırlamış bilmiyorum. Tahminen Antu, 12numara tarzı bir yer hazırlamıştır ama süreç şu; şimdi netten buldum.

http://i.imgur.com/1cM5uOC.jpg

Burada yasa dışı bir işten ziyade gayet güzel bir yasal vurgun var. İşi bilen adamlar bayağı kâr sağlamış. Bence mesela hiçbir sorun yok. Ahlaklı iş mi, etik mi vs. mi diye tartışırsın orası ayrı konu

Ha bu kâr sağlandığında küçük yatırımcı bayağı bağırdı çağırdı ama takım fazla başarılı olunca büyük çoğunluğu sustu. Ama aynı olayı birkaç tekrar etmeye çalıştığında onlarda artık susmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Finans okumayan diyen arkadaslar fazla okuyor. Aynen bunun suc oldugunu dusunenler de.

Borsa duygusal oynanilacak bir sey degil. Zorla mi satiyorlar hisseleri almasınlar madem.

Bu sartlarda kulup demiyorum hic bir sirket sermaye artirimi yapamaz. Yani dönüp dolasıp bu karar diger sirketlere de sıkıntı cıkarır. Sirf GSye sermaye artirimi yaptirmayacam diye icine ediyorlar sistemin. SPKnin bu kaarı hukuka aykiri görürsünüz ilerleyen günlerde.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...