Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilgi İşlemin Yasakladığı Sitelere Girmek

Lord_Argos

Öne çıkan mesajlar

evet, her bağlantı internal proxy'den geçer. es kaza açsanız bile raporlanıyor onlar. hatta o raporlara göre bazı siteler de engellenebiliyor.

ayrıca bt'ci stajyere malbuşla olmuyor abi o işler banka'da.. zira bt'ci stajyer'in öyle yetkileri olmuyor.

kaldı ki şube'den falan bahsediliyorsa, tamamen unutsunlar özgürce internette ulaşmayı..

hani non-techie insanları geçtim, yazılımcı/sistemcilerin bile bazı sitelere erişememesi çok sinir bozucu olabiliyor. ne biliyim çok kritik bir bilgiyi gugıllayıp sadece youtube'da bulabiliyorsun ama yasak..

ek: kim icat etti lan websense ve türevlerini? yakıcam..
Sosyal ağlarda paylaş

ben it'si 1000 belki 2000 den fazla kişiye sahip olan bir bankada çalışıyorum. senelerce evdeki pc'mdeki ssh servera bağlanarak istediğim gibi gezdim ssh tunnel ile, bunu farketmeleri 3.5 seneyi buldu. ssh protokolünü kapattıklarından sonra ise ssh bağlantısının önüne http tunneling kurdum 1.5 sene de bu şekilde çalıştım, sonra bunu da kapattılar.

bankadaki bilgisayarıma evden bağlanmak için vpn vermedikleri ilk 3.5 senemde, kullandığım ssh tunneling ile istediğim yerden remote desktop atabiliyordum.

şu an da en azından benim bildiğim yöntemleri kapamış olmalarına rağmen, kullandığım usenet server'ının ip'si bloklu olmadığı için, herhangi bir dalavere yapmadan direkt bir şekilde 3.5TB film indirmişliğim oldu 1.5 ay içerisinde.

özet versiyonu: network bilgin veya anlama kapasiten iyiyse ve bunun uğraşmaktan zevk alacaksan aynı zamanda üzerindeki işleri de aksatmayacaksan, açık mutlaka bulursun. koskoca banka bile olsa, sikindirik paket programları satın alıp kullanıyor. biraz low-level bilgi ve dalavere ile çıkabiliyorsun, bulmaları da çok zaman alır, o da şansa bulunur.

ama bilgin yoksa, başkasından öğrenip de yapabileceğin genel geçer bir yöntem yok. hem her yerde farklı korumalar olduğu için, hem çalıştırmak için bir sürü teknik konfigürasyon yapman gerektiği için, hem de diyelim ki bir şekilde birisi ayarladı sana, 1 ay sonra o yöntemin önü kesildiğinde yapabileceğin bir şey yok.

symantec antivirüsü kullandıkları dönemde kendime hiç yoktan local administrator yetkisi varedebiliyordum. açığı bildirdik güvenliğe, onlar da symantec'e. artık yapılamıyor asdf
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...