Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

çok ağır html noobu sorusu

Ren

Öne çıkan mesajlar

http://jsfiddle.net/8JEW7/1/

olm ben bunu bakıyorsun yapıyorsun ne var la diye zannediyordum. iki saat uğraştım yapamadım ya lan.

istiyorum ki sol tarafa resim koyayım. resmin sağına text gelsin ama ne kadar uzun olursa olsun vertical olarak ortalansın.

tek satır tek kelime oluyor ama mesela uzayınca cümle alt satıra geçiyor, ya da pencereyi küçültünce alt satıra geçiyor.

span okudum olmadı
float ettim saymadı
tek başıma savaştım
yetemedim bıraktım
Sosyal ağlarda paylaş

onu da gördüm de scroll çıkmayacak kendisi pencereye göre fitleyip alt satıra geçecek.

olmiyir mi böyle :(

float:left yapınca tam süper oldu ama ortalayamadım onu.

yani kullanan insanın ekran boyutuna göre resmin sağında paragraf 3 satır oluyorsa o üç satırı dikey olarak ortalayacak. yok öküz gibi ekranı var zengin bir arkadaşımızsa iki satırı dikey olarak ortalıyacak.
Sosyal ağlarda paylaş

Tam olarak yapılmak istenen şeye göre belki bi ihtimal table-cell olayı uygulanabilir belki.

Ben bikaç örnek kullanım koydum şuraya: http://jsfiddle.net/XdQy4/

IE'de çalışmıyo jsFiddle, CodePen.io falan, o yüzden test edemedim table-cell'li yöntemi, ama bi bakarsın sdf

Edit: Ulan yazdığım bi sürü yazıyı silmişim ya. Neyse özet geçeyim, markup derdin yoksa, DB'den vs. aldığın içeriği kendi belirlediğin bi yapıda sayfaya basabileceksen uygulayabileceğin yöntemler bunlar. Eğer adamın biri bi yönetim panelinden içerik girecekse pek kullanışlı olmayabilir, elle HTML girmek gerekir falan, sıkıntı.
Sosyal ağlarda paylaş

kermit abi tam olarak kojiroh'nun(nasıl okunuyor abi bu) yaptığı gibi.

işin aslı biz arkadaşla bira içerken site yapalım dedik böyle wikipedia gibi ama farklı uydurmalı falan. ben dedim html öğrenirim ya kolay o aratıyon googleda yapıyon(içki özgüveni). text içeriğini ben gireceğim yani diğer arkadaş resim olarak falan katkı verirse verecek.

tabi ben ağır noobum adama dedim ben yaparım abi yarın taslak(bakbakbak) bişey. ama bi baktım resim sağına yazıyı ortalayamadım. yani yapmak istediğim sol tarafa resim koyup resmin sağına da yazı içeriğini güzel biçimde yerleştirmekti.

işin kötüsü bunu sağlayabilmek için araştıracağım içeriği de bulamamıştım. kojiroh bey sağolsun artık adam yöntem yöntem göstermiş.tagler belli şeyler belli. bir haftada anlarım.

burdan açıklıyorum. kojiroh banlanacak harekette bulunursa beni üstleniyorum o cezayı.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi öyle ha diyince olmuyor websitesi. Kendinizce uğraşırsınız ama içerik eklemek sorun olacak eğer bir sistem kullanmazsanız. İlgilenmek nereye kadar sorusunu soracaksın kendine kendine. Kur hazır birşeyler üzerinde uğraş. Ne bileyim bi wordpress bi drupal veya wiki'nin scripti dolanıyordu ortada.
Sosyal ağlarda paylaş

MasterHapLo said:

supernatural i ceviren kojiro sen misin

Yok ben değilim.

Bu arada ben standart bi "denedim denedim olmadı" sorusu sandım, ondan öyle dümdüz yazdım tabirleri açmadan falan. Anneye anlatır gibi anlatmayı beceremezdim de gerçi muhtemelen sdf

İşte CSS'te bazı böyle ilginç noktalar var kolay olması gerekirken adamdan şırıngayla kan alan. Dikey olarak ortalama konusu da öyle bi konu malesef. Document flow'u öğrendikçe kolaylaşıyo yolunu bulmak aslında, vakit varsa ve ilerde de kasarım diyosan şulinke bi bakabilirsin, resimlere baksan yeterli http://www.w3.org/TR/CSS2/visuren.html

Yok eğer işin erken çıkması daha öncelikliyse kafanızdaki tasarımı uygulayamamak uğruna Wordpress, hazır tema gibi çözümlere gitmek daha mantıklı olabilir. Hatta ThemeForest'ta çok profesyonel hazır temalar var 25-30$'a satın alıbanilen.

Edit: Wiki tarzı bi yapı WordPress'le çıkar mı bilmiyorum gerçi.
Sosyal ağlarda paylaş

Kojiroh said:
http://www.w3.org/TR/CSS2/visuren.html

bu da çok iyi oldu ya. mesela daha önce padding falan bakmıştım ben bişeylerden dolayı da pek havada kalmıştı. şu anki bilgimle pek bi hardcore geliyor tabi ama anneye anlatır gibi kaynaklardan öğrenip tam toplarlamalık yermiş.

@khazadum yok hazır istemiyorum. zaten maksat öğrenmek ki nasıl bir yapı ile isteklerimizi karşılayan efektif birşey oluşturulacağı meçhul şu anda. çok profesyonel cümle oldu ama bir nevi kendim için yapıyorum zaten.

söyletttirmek için altını kazıyorsunuz ama söylemeyeceğim hıhıhı.
Sosyal ağlarda paylaş

Ren said:

Kojiroh said:
http://www.w3.org/TR/CSS2/visuren.html

bu da çok iyi oldu ya. mesela daha önce padding falan bakmıştım ben bişeylerden dolayı da pek havada kalmıştı. şu anki bilgimle pek bi hardcore geliyor tabi ama anneye anlatır gibi kaynaklardan öğrenip tam toplarlamalık yermiş.

@khazadum yok hazır istemiyorum. zaten maksat öğrenmek ki nasıl bir yapı ile isteklerimizi karşılayan efektif birşey oluşturulacağı meçhul şu anda. çok profesyonel cümle oldu ama bir nevi kendim için yapıyorum zaten.

söyletttirmek için altını kazıyorsunuz ama söylemeyeceğim hıhıhı.

Abi olay o değil içerik sıkıntı olacak. Statik sayfalar yapacaksın. Wiki gibi birşey düşündüğün zaman ekleceğin her bilgi için ayrı ayrı html dosyaların olacak. index'inde ayrı ayrı linkler vereceksin. Çok çok uğraştırıcı olacak senin ve bir noktadan sonra sıkılacaksın. Onu geçtim tam wiki gibi birşey düşünüyorsan kullanıcıların sayfa düzenleme, bilgi girme gibi bir opsiyonları olmayacak. Kullanıcın bile olmayacak çünkü statik sayfa yapmaya çalışıyorsun. Ne kullanıcılar kayıt olabilecek ne de dinamik bir içeriğin olacak.

O yüzden hazır sistemler var. Biz sana "al la işte adam yapmış, ne uğraşıyorsun dingil" demiyoruz. Wordpress kullan misal, tema kur. Admin panelinde Görünüm -> Düzenleyici kısmı var. Orada style.css var istediğin her değişikliği yaparsın anında. Padding'ini marginini oynarsın elementlerinin. Logonun yerini değiştirirsin misal. Bu şekilde de bilgi öğrenebilirsin bence. Hem içinde hazır kodlanmış bir CSS var. Oradan kodlara bakıp, onlarla oynayıp "ha bak bu bu işe yarıyormuş, bu şunu yapıyormuş" şeklinde daha bilgilendirici olabilir senin için.

Çok uzun post attım sabahın köründe çok işsizim ondan. Ayrıca attığım özel mesaja cevap vermediğin için kınıyorum seni!
Sosyal ağlarda paylaş

:(

şu posttan sonra adam haklı tek tek yazı girip html kodu mu yazacağım dedim. önce wordpress kurdum sonra ona wikisel gibi editleyebileceğim bi tema aradım. aynı wikiye benzeyen bi tane buldum kurdum. baktım hem görünüm wikipedia ile aynı oldu hem de postlar daha "blogsal" geldi.

yea başlarım ben wikipedia kurar onu editlerim kasıp dedim. modemin kopmalarının darlaması falan derken bilmem kaç saatte wiki setabı attım. neyse girdim mysql açtım abi 2.3mb bir dosyayı uploadlayamadığımdan tırtladı ya. beleş host kullanıyodum 2mba limitlemişler. girdim her boku yaptım installdan bir adım önde kaldı.

rar yapıp atayım hostta açayım dedim olmadı ya lan. nasıl içime oturdu bi bilseniz.

böyle amatör şeyler yaptıracak host önerin lütfen :(

edit: cevabı da böyle atıyorum ki belki başka aynı şeyi arayan isteyen olur herkes yararlansın.
Sosyal ağlarda paylaş

abi ayıp olmasın. şimdi wikipedi kurmaya çalışırım. günlerce bi bok yapamam falan. insan dosya yüklerken mahçup hisseder yani sdfs.

host mu alsam

paticikte konu açmanın bedeli işte. üç gün önce kendi halinde yazan adamdım ben ya. o tagı bile kapatamıyordum ama mutluydum işte.

Sosyal ağlarda paylaş

Host al abicim
aylık hostlar var olmadı digital ocean
veya di'den al, ben öyle yapıyorum.

Her şeyde herkesi de dinleme, amacın keyif almaksa bazen en zor yol en eğlenceli olandır babuşko

Amerikayı yeniden keşfetmek, keşfederkende neden keşfedildiğini anlamak kadar zevklisi yok.
Ren said:

:(

şu posttan sonra adam haklı tek tek yazı girip html kodu mu yazacağım dedim. önce wordpress kurdum sonra ona wikisel gibi editleyebileceğim bi tema aradım. aynı wikiye benzeyen bi tane buldum kurdum. baktım hem görünüm wikipedia ile aynı oldu hem de postlar daha "blogsal" geldi.

yea başlarım ben wikipedia kurar onu editlerim kasıp dedim. modemin kopmalarının darlaması falan derken bilmem kaç saatte wiki setabı attım. neyse girdim mysql açtım abi 2.3mb bir dosyayı uploadlayamadığımdan tırtladı ya. beleş host kullanıyodum 2mba limitlemişler. girdim her boku yaptım installdan bir adım önde kaldı.

rar yapıp atayım hostta açayım dedim olmadı ya lan. nasıl içime oturdu bi bilseniz.

böyle amatör şeyler yaptıracak host önerin lütfen :(

edit: cevabı da böyle atıyorum ki belki başka aynı şeyi arayan isteyen olur herkes yararlansın.
Sosyal ağlarda paylaş

suark öm atamıyorum o yüzden buradan yazayım son mesajımı. fakirlikten alalabilirler yarın kapıdan.

said:
abi bişey diycem ben paso droplet silip kuruyorum bu Balance & Usage'daki 10$ düşmüyor çatır çatır her kurduğum vps için(silip tekrar farklı setupta kuruyorum) benim kredi kartına abanmasın lan.

kesin öyle oldu ya.

nasıl oluyo burda payment kısmı?
Sosyal ağlarda paylaş

şöyle yapıyor,
kullandığın kadar saniye ödüosun. kurup sildiğin için, sorun yok. Mesela şöle düşün

aylık 300$ olsun
günlük 10$
işte saatlik 10/24 $
dakikalık 10/24*60$

Ren said:

Konuya gitmek icin tiklayin: http://forum.paticik.com/read.php?97,7463428,7468675#msg-7468675
suark öm atamıyorum o yüzden buradan yazayım son mesajımı. fakirlikten alalabilirler yarın kapıdan.

said:
abi bişey diycem ben paso droplet silip kuruyorum bu Balance & Usage'daki 10$ düşmüyor çatır çatır her kurduğum vps için(silip tekrar farklı setupta kuruyorum) benim kredi kartına abanmasın lan.

kesin öyle oldu ya.

nasıl oluyo burda payment kısmı?
Sosyal ağlarda paylaş

kralmış ya.

bi de zaten silip kurmadan "rebuilt from image" yapabiliyormuşuz. ticket da attım dayı bende 10$ var ama kartı mı sömürüyorsunuz diye. ay başı alıyoruz kuyruğa girip dedi.

bu arada bildiğin ıslandım ben ya.

https://www.digitalocean.com/community/articles/how-to-install-mediawiki-on-ubuntu-12-04

şunu kurayım dedim. lamp kurdum apache kurdum mysql kurdum sonra wikinin versiyonu 1.19 du. lan dur şunun 1.22sini kurayım dedim açgözlülük yaptım. setup tamamladı ama crash verdi

[27aa0074] 2014-02-15 21:41:46: Fatal exception of type MWException

diyor. süper zevkliymiş. zpanel falan kurup başka dünyalara mı yönelsem. bildiğin şekerci dükkanında gibiyim.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...