Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Grip nezle vs. konularda ilaç almak


monoscope

Öne çıkan mesajlar

ben ilaç kullanmayangillerdenim.
yatağa düşmediğim sürece ilaç kullanmam ama kimyasala karşı da değiim (:D

yeni hastalık atlattım tek yaptığım şey ilk gün saunaya girdim bir güzel terledim ertesi gün dinlendim diğer gün kapalı alanda koştum deli gibi terledim 4. gün şuan iyileştim ve genelde böle olur hasta olursam bir şekilde kendimi yoğun olarak terletirim ve iyileşirim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Grip olduysan zaten ilaç tırı vırı gelir. Sadece semptomlarını azaltır. Burun akıntısını engellemek veya ağrını dindirmek. İyileşme sürecine bir katkısı yok. Antibiyotikler virüse karşı etkili değildir yani gripe karşı etkisizdir. Boğaz enfeksiyonu ile birlikte başlayan grip durumlarında sadece antibiyotik veriliyor diye biliyorum.

Kısaca ilaç almak veya almamak durumu sadece antibiyotikler için geçerli. Yani vücuda çok fazla antibiyotik alırsan direncin düşer evet ama gidip baş ağrın var veya soğuk algınlığı için aldığın nurofen tarzı ağrı kesici ateş düşürücü mix ilaçların vücut direncine katkısı yoktur. Yani burnum akıyor veya başım ağrıyor dur ilaç içmimde bağışıklık kazanim gibi bir durum yok. Almazsan kendine eziyet edersin.

Kısaca çok fazla antibiyotik kullanma durumlarında vucüt kırılganlaşır. Bir fanteziye göre aşırı ve bilinçsiz antibiyotik kullanımı sonucu uzun yıllar sonrasında yenilmesi çok güç olan bağışıklık kazanmış verem hastalığı ile karşı karşıya kalabileceğimiz söyleniyor.

Doktor falan değilim yanlış veya eksik bilgiler vermiş olabilirim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi terlemek aynen süper bir yol katılıyorum.. Ben Ihlamur , zencefil kombosu yapıp mesela , acaip kalın giyinip yatağa yatarım.. böyle sucuk gibi olurum afedersiniz .ötümden akar ter , sonra kalkar ılık suyla duş alırım.. fakat burda önemli nokta banyoya girerken ve çıktıktan sonra üşütmemek..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...