Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Elder Scrolls Online #2 Beta Açıldı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
reampage said:

bingildak said:

EVE deme yalnız, EVE excel spreadsheet seviyesinde bir kombata sahip oyun.

EVE kadar rakibini bilme akılını okuma map bilme liderlik vasfı taktik bilme, oyun bilgisi ihtiyacı pratik combat tecrübesine sahip olma vasıflarını bir arada bulunduran bir oyun daha yok abi.

Combatın tamamen skille bağlı olduğu bir oyun. Kağıt üstünde iyi olanın kazanmadığı bir oyun yani.

rakibini bilme akılını okuma map bilme liderlik vasfı taktik bilme, oyun bilgisi ihtiyacı pratik combat tecrübesine sahip olma vasıfları

bunların hepsi df'nin kale savaşlarında geçerli abi. hatta diplomasiyi de buna ekleyebiliriz. rakamlar tabii ki eve kadar büyük değil ama bu vasıflar kullanıyor aynı şekilde.

demek istediğim df'nin pvp deneyim hissiyatı ile eve'inki çok farklı bir yerde. eve çok daha soyut bir pvp hissiyatına sahip, df'ninki daha somut bir deneyim.
Mesaj tarihi:
Ben wow da 1 lvl de fireball atıyordum. 85 de fireball attım. raidlerde toplam 123454676789809987654345678965467865789097865789675789756 fireball attım. Şimdi wow da kötü müdür? :D. Ben bıraktım oyunu, aradan bunca zaman geçti, baktım halen fireball atıyorlar :P
(bana göre bayık zevksiz, pvp de direk dönmekten fenalık geldi. Fakat ben sevmiyorum diye başarısız olmuyor)
Mesaj tarihi:
Rakam olarak eve büyük savaşları kötü abi hissiyat olarak, 20vs20 max 30-40 kişilik combatları efsane ha evein kötü yanı en büyük dezavantajı iyi bir combat için çok fazla efor sarf etmek gezmek zorunda olman işte.

themepark mmolarda insanların sevdiği o tek tuş ile sıra alıp combatın ortasında spawn olmak, hiç vakit kaybı yok hemen aksion ama işte heycan çok az.
Mesaj tarihi:
Salih'in (Kellax) dediği gibi, "Eve'in en güzel tarafı bir insanın gününü mahvetmek"

Birini öldürdüğüm zaman, o insanın canıyla birlikte üstündeki herşeyi ele geçirebiliyorsam, ben ona pvp derim.
Mesaj tarihi:
bingildak said:

"temel" i bokluyorsun daha doğru olmuş. temeli kötüyse zaten genel deneyimi kötü oluyor benim için. bir mmorpg'nin kombatı kötüyse questleri ne kadar iyi olursa olsun benim için bir değeri yok. orada yazdım "eğer önceliğiniz lore ve questler ise, kombat sizin için önemli değilse beğenirsiniz" diye.

Daha önce yazdıysan affola ama senden ilk defa "benim için" söz öbeğini alabildim. Şu andan itibaren bu çıkışımı amacına ulaşmış olarak görüyorum. Bu söylediğine katılıyorum. Senin için kombatı kötüymüş o yüzden oyun kötüymüş. Başkası için güzelmiş o yüzden ona oyun güzel gelmiş. Enayi yada başka bir şey değilmiş alan adam yani. Teşekkürler.

fikrimin olduğu noktayı yazdım, o noktadan çıkarım yaptım. "muhtemelen" diye de ekledim başına. filtrelemek bu kadar zor olmasa gerek. başına muhtemelen yazılmış bir şey kesinlik ifadesi taşımaz.

Muhtemelen haklısın ve yine muhtemelen end-game hakkında yapılacak tahminler hatalı olacaktır.

rakamlar açıklandığı zaman bakarız. overall wvwvw map'inin daha büyük olduğunu düşünüyorum. en son haliyle.

Ok. Ben trollemiyorum yalnız. Bilmediğime bilmiyorum diyorum. Son update'de gelen haritayı göremedim daha. Daha önce de yazmıştım bıraktım gw2'yi diye. Ama kabul sen bir buçuk senelik oyunun son büyük patchli haliyle çıkmamış oyunun bu halinin rakamlarını depiştirmek istiyorsun, öyle yapalım.

PvP konusunda

Ya DF best PvP game diyorsun ya. Ben mesela 2008'den beridir FUtilez üyesiyim. Kimseye bir şey ifade etmesi falan gerekmiyor tabi de dafuw oynadım dedin diye söyledim bunu. Biz siege'lerde daha iyi olalım diye duel falan yapıyorduk, zaman çok boldu hakkaten.
Neyse, small scale pvp+duel pek hoştu. Full lootuydu unit collision'ıydı falan çok iyiydi. Arkadan vurmasıydı blocklamasıydı. Oooof. Best PvP game hakkaten. E ama ben o oyunun promotion videosu çekilirken yapılan siege savaşına katıldım hiç böyle olmadı? Mal gibi 4 saat taştan çıkardığım setimi, beni lootlayamayacak kadar benimle aynı şekilde lag problemi yaşayan adama kaptırdım? E ben orda yaşanan roll-backlerle günlerce süren emeğimi kaybettim(nasıl olduğu uzun hikaye) Şimdi sen diyeceksin ki "e ama abi pvp konuşuyoduk nerelere gittin" tamam da, sen de söyledin, sandbox oyun bu. Ben o pvp'de adam olacam diye o ameleliği yapıyorum. O şekilde bana batmıyor zamanım bol. Ama sen bunları yaşadığın bir oyunda "best pvp evaaaaaar" duygusunu alamıyorsun işte. Olmuyor yani. İmar bankası batmadan önce pek güzel faiz veriyordu yani. E ama çok güzel faiz tamam da battı banka?

hayatta hiçbir şeyden zevk alamıyor olsama dediğin doğru olabilirdi. oyunu beğenmedim diye hiçbir şeyden zevk alamıyor diye bir şey yok. kötü oyunla yetinmiyorum diye hiçbir şeyden zevk almıyor olmuyorum. enayi kullanımı neredeydi hatırlamıyorum ama kişiye yönelik olduğunu zannetmiyorum. genel itibariyle "şöyle şöyle yaparak böyle böyle yapan kişi benim gözümde şöyledir" tarzı bir şey yazmışımdır büyük ihtimal. dediğim gibi hatırlamıyorum, kişiye direkt olarak enayisin falan dediysem hata etmişimdir.

Orda ufak bir kinaye var zaten. Ben de senin öyle olduğunu düşünmüyorum ama bunu sana yazmam hiç hoş değildi saçmaydı. Tabi ki tersi de geçerli onu anlatmak istedim.
Mesaj tarihi:
DF içinde aynısı geçerli abi, sandbox'ın ortaya çıkardı hurdle o zaten.

bir siege için haftalarca hazırlanıyorsun, 3 saat savaşıyorsun, o haftalarca süren hazırlık yok oluyor.

ha hissiyat olarak pahabiçilmez ama casual dostu değil.
Mesaj tarihi:
@CrescentEU : forumda benim yazdığım herşey "bence" kalıbına sahiptir default olarak. başkası adına yazmıyorum bunları. benim yorumum, benim değerlendirmem, benim deneyimim, benim fikrim.

endgame konusunda 2 ay sonra tekrar görüşürüz. burada dursun bu mesajlar. alıntı yaparız.

df konusunda baya haksızsın. sen sandbox yapısını eleştiriyorsun. ben oyunun pvp mekaniklerinden bahsediyorum. sandbox'ın temellerinin ne olduğu zaten biliniyor. pvp'i iyi yapan şeylerden biri risk/gain hissiyatıdır. ben emek vermeyim, kayıp hissi yaşamayım eee sonra süper pvp deneyimi olsun? olmaz. UO'da bundan iyiydi, DF'de bundan dolayı iyi, EVE'de bu sebepten dolayı iyi. zaten casual olmadığını defalarca yazdım. oynamayan adamların çoğu casual olmadığı için oynamıyorum çünkü işten ve sosyal hayattan artık yetişemiyoruz sandbox hamallığına.

dfuw'de tanıtım videosu çekiminde bende oradaydım, öyle değildi diyorsun, açıp dfuw bölümünde benim yazdığım postları, koyduğum ss'leri yazdığım reviewleri okuyabilirsin. anbean video/ss'ler mevcut o geceye dair.
Mesaj tarihi:
Kanuni said:

anladigim kadari ile bi 30 kisi kadar aliyoruz bu oyunu.

burdan cikardim rakami.

Alıyoruz ne abi. Aldık. CE ALDIK HEM DE HOH HOH HO.

Yahu gw2'nin normal versiyonuna yalan olmasın 130-140 tl bandında bir şey vermiştim buna 132 verdim. gw2 gibi 4 ay oynarsam 90 tl daha vericem. Daha fazla oynarsam zaten hiç sorun yok alan razı veren razı, ticaret o.

Hayır kalksak bu kadar adam birbirimize burda bu kadar saat takacağımıza bir şeyler yapsak çıkmıştı hepimizin oyun parası zaten.

Benim hoşuma gitmeyen nokta, a işini yapan A tip insandır, B'yi yapan B. Eso'yu alan e. Abi neden ya neden :(
Mesaj tarihi:
bu seye benziyor ilk wow ciktiginda begenmeyenler vardi, simdi arkalarina yaslanip demistim diyorlardir forumda, artik cok az oynayani var nede olsa :P

hakli cikmak bu kadar onemli mi?

simdi crescent 3 sene oynarsa , sana gelip ne oldu ben hala oynuyorum ne olacak simdi derse ne olur ?

kisiyi baglar, senin dedigin gibi senin dusuncen onun dusuncesi, ama genelde paticikde olumsuz dusunenler konuya kisileride katiyor.

hani ac bak diycem diger konulara ama zaten sende biliyorsun.

oyundan kisilik teshisi yapiliyor abi :)
Mesaj tarihi:
adamlar CE satmak için mount'a öküz gibi cost koymuşlar. büyük ihtimal 1. veya 2. ayın sonunda onu düşürecekler.

buna rağmen insanlar gelip CE aldıkları için övünüyorlar ya.

çok üzücü cidden.

ayıp denilen bir şey var. CE denilen şey prestijdir, özel bir şeydir. oyundaki temel şeyleri CE'e bağlayıp insanları CE almayı zorlamazsın. adamlar fiyatları açıklayalı 2 hafta olmadan 2 ayrı yerden 25% indirim çakıp kendi sitelerinde launch'da alanlara bilmemkaç dolar kaktırdılar.
Mesaj tarihi:
Abi bana neden sandbox amelesi, casual oyuncu yaftasını yapıştırdın ki anlamadım, yazdıklarımı hiç okumadan yazdın gibi hissettirdin bana.

Diyorum onlar zaten çok iyi. Orda sıkıntı yok. Ama best pvp game diye söylediğin o oyunu oynayan yok ve bunun sebebi sandığın gibi oyunun doğası gereği hardcore oyuncu işi olmasından, casual oyuncuyu ezmesinden değil.

Tek bir şeyle bunu kafanda canlandırabilirsin. Dafuw'u al. Tamamen aynı. Sadece dev'i Anet olsun. Kaç kişi oynar? Gw2'den az kişi oynar katılıyorum. Ama gw2'nin burda çarpanı ekrana sığdıramayacağım kadar katı güzel bir oyun olur. Bu benim dediğim. O yüzden o oyun best pvp game değil.

Çok yorgunum, bakayım oraya ama ben kendi alliance'ımdaki 200 kişiye yakın kişinin ts'de söylediklerini ve kendi sistemimde yaşananları biliyorum. Ordan ne öğrenicem bilemedim.
Mesaj tarihi:
ovunmuyoruz abicim.

sana neden batiyor onu bi aciklasana ?

ciddi soruyorum. simdi parayi ben kazaniyorum, cuzdanimda duruyor, keyifde benim, istedigim seyde orada duruyor, neden bu baglamda isteklerimi gerceklestirmemde sikinti var?
Mesaj tarihi:
Kanuni said:

ovunmuyoruz abicim.

sana neden batiyor onu bi aciklasana ?

ciddi soruyorum. simdi parayi ben kazaniyorum, cuzdanimda duruyor, keyifde benim, istedigim seyde orada duruyor, neden bu baglamda isteklerimi gerceklestirmemde sikinti var?

mevzu para değil, 180 sayfada hala anlayamadın.

zihniyet - kafa yapısı. genele etkileri.
Mesaj tarihi:
Exodous said:

Kanuni'de peygamber sabrı var yeminle.

abi aslinda bir baska karakter acasim var bu karakterin madalyalari tamamlandi. nickde pek bir sacma artik.. aldim aslinda karakter.. gecsem mi ki.

kanuni .. bu ne
Mesaj tarihi:
Benim için etken 45$ ile 60$ arasındaki bana cuzi gelen fark idi. Bir de gmg'de 45$'lıkta early access 3 gün.

Bir de bunu yazmadan önce gördüm, digital bir deluxe edition başka ne verebilir ki bingil? Saçma sapan pet vereceğine işe yarayan at vermiş nesi kötü bunun? Hayır gw2'deki micro transactionlardan farkı ne. At ve evlenme yüzüğü 15$ mış işine gelen almış işte. Neden hiç anlaşamıyoruz abi ya?
Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...