Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Elder Scrolls Online #2 Beta Açıldı

Certhas

Öne çıkan mesajlar

rra sen gw2 oynamadın mı? anlamıyorum insanlar şu kombat sisteminde "open world pvp var ama" noktasında nasıl övüyor eso'yu.

gw2'nin kombatı daha iyi, map desen o da büyük ihtimal daha büyük, birden fazla seçenek var. skill-based ayrıca. beraberlik, gerilla taktikleri vs. herşey var.

daha ne olsun abi, neyini beğenmiyorsunuz gw2'ninde eso'yu bu kadar beğendiniz merak ediyorum yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi themepark mmolarda pvpden zevk alamadım ben hiç, gw 2de pvp oyunu olmasına rağmen hiç keyif alamadım, wow zaten belli pvp oyunu bile değildi.

O yüzden ilk baktığım şey pvp olmuyor bu tür oyunlarda, pvede wowdan sonra artık olmıcak belli oldu.

Sonuçta aradığım şey questler exploration craft ne bileyim geyik şeyler işte karateri geliştireyim itemları güzel gözüksün filan.
Sosyal ağlarda paylaş

gw2 oynadım, o da güzeldi. ama arkadaşlarla birlikte girememek büyük sıkıntıydı.

gw2 den çabuk soğuma nedenim aslında oyun ile alakalı değildi. ben bildim bileli meele oynarım ama artık and içtim bir daha massive pvp bir oyunda meele oynamıycam.

nüke nüke nüke, bıktırdı beni
Sosyal ağlarda paylaş

kanuni senin dediğin şeyin ürünle bir bağlantısı yok ki abi?

bahsettiğin deneyim senin bahsettiğin noktada "ürün niteliği" ile alakalı değil.

çünkü "beraber oynamak" noktasında swtor ve eso gerçekten kötü deneyim sunan oyunlar.

buna rağmen "biz iyi vakit geçirebiliyoruz" diyorsan o senin ve arkadaşlarının ortaya çıkardığı bir deneyim, sen swtor'da iyi vakit geçirdik ama dediğin zaman o sizin eseriniz oluyor swtor'un ürün olarak ortaya koyduğu bir şey olmuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

gw2 de bi de yanlış bir beklenti içine girdik, o da moral bozdu. o oyuna massive pvp yapmış olmaya girsek belki o kadar sıkıntı çıkarmazdık ama competitive pvp yapmaya girdik, turnuva filan hayal ettik ama maçlar baya kötüydü, sobelemece gibi bir şeydi, adamları kesip kesip tüm maçları kaybettik
Sosyal ağlarda paylaş

Abi gw2'de, en baştan yok kale alacaksınız, guildinize artı getirecek falan deyince, biz Eve kafasıyla olaya atladık. hani Eve'deki gibi, pos'umuz olacak, istasyonumuz olacak gibi bir algı geliştirdik.

Ama bir girdik wvwvw'ye, ohooooo tutan tuttuğunu öpüyor. Kaleyi elinde beş dakikadan fazla tutabilirsen ne ala.

takayım öyle pvp'ye.
Sosyal ağlarda paylaş

F2P bile olsa Neverwinter ve GW2 varken şu oyunu oynamam. Elder scrolls atmosferi müzikleri de bir yere kadar. Açar skyrim oynarım modlarıyla. ESOdaki playerların NPCDen farkı yok ne de olsa. Skyrimdeki companionlarla bile daha iyi grup kuruyorsun.

Arabirimi de çok kötü geldi bana oyunun.
Sosyal ağlarda paylaş

bir laf vardır ne emmeye geliyorsun ne gömmeye diye.

biraz ona benziyor bu durum. eğer o seviyede competitive, holdingli bir deneyim istiyorsan o zaten themepark şemşiyesi altında sahip olabileceğin bir deneyim değil. sandbox olmak zorunda.

eğer sandbox olacaksa casual friendly olmaz, gw2 gibi mesela.
akşam işten geldim 2 saat girip pvp yapıp çıkarım diyemezsin holding sahibi olduğun oyunda. no-lifer tayfası gelir senin 3 tier üstün gearla, tarumar eder elinde hiçbir holding tutamaz, rezil rusva olursun.

sandbox her zaman hardcore'u el üstünde tutar, inanılmaz angaryası vardır. bunu gw2'den beklemek yersiz, casual bir oyun çünkü.

eğer ben hardcore olurum, sandbox'da holding sahibi olurum diyorsanız oyunun yapılmışı var adı darkfall. piyasadaki en iyi pvp oyunu açık ara.
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

kanuni senin dediğin şeyin ürünle bir bağlantısı yok ki abi?

bahsettiğin deneyim senin bahsettiğin noktada "ürün niteliği" ile alakalı değil.

çünkü "beraber oynamak" noktasında swtor ve eso gerçekten kötü deneyim sunan oyunlar.

buna rağmen "biz iyi vakit geçirebiliyoruz" diyorsan o senin ve arkadaşlarının ortaya çıkardığı bir deneyim, sen swtor'da iyi vakit geçirdik ama dediğin zaman o sizin eseriniz oluyor swtor'un ürün olarak ortaya koyduğu bir şey olmuyor.

evet bunu diyorum ben. uzun yazdiydim arkada kalmis.

gw2 oyun olarak > eso ama biz yapamadik bi sey.

benim noktam surada seninle farkli ben ve grubumla bir oyunda egleniyorsam o oyun bizim icin iyidir. ornegin bu swtor, ama eglenememissem oyunda ornegin gw2 ne kadar da dinamik ses kil tuy ve/veya oyun olarak iyide olsa nafile yani.

swtor>gw2 benim icin. cunku hani senin ne aldigin onemli derler ya aynen o is.

single player olsa tek basima oldugum icin kendi keyfim uzerinden degerlendirebilirim ama mmolari ben genelde arkadaslarimla eglenme durumuma bakarak degerlendiriyorum ve bununda oyunla ilgisi gorundugu kadar fazla degil.
Sosyal ağlarda paylaş

eğer gw2'nin endgame deneyimini beğenmediysen eso'nun endgame'inde developerlardan ufak süprizler seni bekliyor :)

@kanuni : benim dediğim şeyde bu işte. yani orada oyunların birinin diğerinden daha iyi olmasında "X>Y" olmuyor. sen kişisel deneyimini rateliyorsun orada, ürünü değil.

biz burada ürün kritiği yapıyoruz, kişisel deneyimleri kritize etmiyoruz. ben swtor'da inanılmaz iyi kişisel deneyim yaşadım diye ürün nitelikleri inanılmaz iyi olmuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

eğer gw2'nin endgame deneyimini beğenmediysen eso'nun endgame'inde developerlardan ufak süprizler seni bekliyor :)

@kanuni : benim dediğim şeyde bu işte. yani orada oyunların birinin diğerinden daha iyi olmasında "X>Y" olmuyor. sen kişisel deneyimini rateliyorsun orada, ürünü değil.

biz burada ürün kritiği yapıyoruz, kişisel deneyimleri kritize etmiyoruz. ben swtor'da inanılmaz iyi kişisel deneyim yaşadım diye ürün nitelikleri inanılmaz iyi olmuyor.

tamamda sen ne kadar oyun olarak kotulesende benim icin swtor her yonuyle cok iyi oyun oluyor diyorum bende.

yani ciplak kagitta gw2>swtor diyoruz ama benim icin tam tersi.

single da bireysel deneyim oldugu icin incelemeler genelde tutarli oluyor, mmorpg de grupsal deneyimi yasayamiyorsan zaten istedigi kadar super olsun oyun yok yani.

ben oyunu degerlendirirken buna bakiyorum mmolarda.

ha birde oyun ciksin 4-5 ay sonra veya 1 ay sonra diyebilirim oyun iyi kotu. cunku baslarim 1 ay sonra bayarim derim ki yok abicim oyun berbat. baslariz levelleriz highendde baktik egleniyorum derim oyun su bu su sekilde.
Sosyal ağlarda paylaş

yok ben ifade edemedim galiba, ürün değerlendirmesi başka bir şey abi, temel niteliklerini değerlendiriyorsun oyunun. sen kişisel deneyimden bahsediyorsun. bunlar birbirinden bağımsız şeyler. senin beğenin =/= oyunun sistemlerinin iyi olması.

oyunun optimizasyonları
oyunun animasyonları
oyunun kombat sistemi
oyunun hit registerı
oyunun end-game'i
oyunun group sistemleri*
oyunun pve sistemleri*
oyunun pvp sistemleri*

bunlardan bahsediyorum ben. sen kötü pve deneyimi sunan bir oyunda şahane bir oyuncu deneyimi yaşıyor olabilirsin, bu kötü tasarlanmış pve sistemini iyi yapmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

anliyorum abi dedigini ama keyif isi olan bir seyde degerlendirme nasil olacak ki..

ornegin ben tab targetsiz pve combattan nefret ederim, wildstar bu yuzden benim degerlendirmemde o noktadan 1 puan falan alir.

simdi cikip combati 1 mi diyeyim ona ben, igrenc alanin kafasina edeyim mi yazayim. oynarim 1-2 ay gecer alisirim cok severim o zaman derim sudur.

keyif isi oldugu icin pek degerlendirmiyorum ben. genel olarak bakiyorum pakete..

ha dersen esoya puanin kac..

5-6 derim. oda ortamlardan grafikten vs den. combat batmadi bana hic ornegin. simdi nasil derim sana ben combati nasil begenmessin abicim diye. loadingden, crashden, bugdan oyun oynanmadi ki :D
Sosyal ağlarda paylaş

objektif bir şekilde yapacaksın abi ürün değerlendirmesi.

ben lore'dan anlamıyorum, RRA gibi bende 1'e basarak geçen bir adamım. şimdi ben kalkıp ESO'nun lore'unu notlamalı mıyım sence?

questlere bakıyorum, alıyorsun - alma noktasında çok güzel open world değşik noktalarda hublar dışında bulabiliyorsun, şahane. fakat questi aldıktan sonra birbirinin kopyası dar koridorlarda aynı şeyleri tekrarlıyorsun. bu tasarım kötü bir tasarım. yani bunu değerlendirirken kişisel olarak ben koridor severim, o zaman iyi demek doğru değil ki.

sen türlerden bahsediyorsun. yani atıyorum farklı target sistemlerinden. sen elma ile armut'u kıyaslamayacaksın. ben tab severim, tabsız olursa beğenmem bir değerlendirme olmuyor. sen var olan sistemi kendi içinde değerlendireceksin. madem tab'la target alınmıyor, bu sistemin kendi içindeki kombat hissiyatını, hit registerını kritize edeceksin. eğer tabla targetlamamana rağmen kombat hala akıcıysa, salladığın vuruyorsa, kombatın genelinde bir kısıtlama yaratmıyorsa başarılı bir sistemdir. X'i Y'le karşılaştırıp Y daha iyiydi aslında demek başka bir şey. bir ürünü diğeriyle karşılaştırıyorsun o noktada.

benim ESO değerlendirmemi okumuşsundur, ben orada şunu şöyle yapmışlar ama bu oyunda şu daha iyiydi gibi bir şey gördün mü? o değerlendirme başka bir değerlendirme oluyor. ben oyunu oynadığım kadarıyla kendi içindeki sistemlerin deneyimini kritize ediyorum. kombat sistemi farklı olabilir ama kombat hissiyatı önemli. ben ileri (frontal) doğru swing yaptığımda, arkamı döndüğümde 180 derece arkama hit register oluyorsa bu kötü bir sistemdir. knockback animasyonu başlatan mobun arkasına roll yaptığımda, mob arkasına knockback vuruyorsa, bu kötü bir sistemdir. bunu gidip tera ile karşılaştırmaya gerek yok. kendi içinde kötü çünkü.
Sosyal ağlarda paylaş

RRa said:

gw2 de bi de yanlış bir beklenti içine girdik, o da moral bozdu. o oyuna massive pvp yapmış olmaya girsek belki o kadar sıkıntı çıkarmazdık ama competitive pvp yapmaya girdik, turnuva filan hayal ettik ama maçlar baya kötüydü, sobelemece gibi bir şeydi, adamları kesip kesip tüm maçları kaybettik

nasıl ya, capture the flag modu adam kesip kesip kazanamadığınız için mi kötü?
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...