Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

DDR3 Ram tavsiyesi

navyamphs

Öne çıkan mesajlar

abi sipariş veremedim
tereddütte kaldım.
inventus güzel firma gerçi, geri alırlar sıkıntı çıkarmadan da şimdi git gel uzun iş olacaktı.
@jong
abi saol, baktım listeye
gerçi 2133mhz içinde corsair yok ama 2400mhzde birebir aynı mol var. sanırım büyük ihtimal sorunsuz çalışır.

Bu aklımı karıştıuran elemanlar şunlar.
http://www.youtube.com/watch?v=dTXeKlKbb94&feature=youtu.be&t=9m21s

9.30
Sosyal ağlarda paylaş

Xenus said:

2 tane aynı 2x4GB ram kit alsak, 4x4 kullanabiliyormuyuz? birde aynısından mı olması gerekiyor yoksa cl ve mhz değerleri aynı olsa yeterli mi? yoksa böyle sorunlu olur, direk 4x4 kit mi al dersiniz?

soru said:

Planning on building an X79 rig soon, and I was wondering what difference (if any) there is between one set of quad-channel ram (4 sticks) and two sets of dual-channel ram (4 sticks total).

cevaplar said:

Quad channel? No. It's a marketing gimmick. No such thing. I usually find it's cheaper to buy 4 of the same sticks. The motherboard chipset determines the ram speed, not the manufacturer of the ram.

No difference between what you listed, just the RAM manufacturer tested the 4 Modules together and approved it, gathered it in one set.
Same for the other set, the manufacturer tested the Dual Channel kit and approved it works great together.
Sosyal ağlarda paylaş

esh, abi 1600 lükle arasında 10 lira war.
yüksek mhz yi şundan istiyom
adobedaki çalışmları bazen rarlamama gerekiyo.
800lük ramle 1066 mushkin arasında baya bi farkolmuştu 2side ddr2 olmasına rağmen.
pack/unpackte işe yarıyo mhz.
corsair ramler konusunda ne dion.
gskill-corsair ?
Sosyal ağlarda paylaş

Xenus said:

eyw navyamphs

ilk defa baktım elixir markaymış bendeki ramler asdf. abv casper

2x4gb PC3-10600 (1333Mhz) CL9 DDR3. biostan 1600 mhz'e çekmiştim öyle kullanıyorum bayadır. bunların yanına 8gb corsair-gskill 1600 mhz cl9 kit taksam saçma olur mu?

abi sanırım şunu soruyon
2 tane 1333 2 tane 1600 lük ram taksam quad çalışırmı?
sanırım sadece aynı hızdaki ramler dual/quad çalışır. farklı mhzdeki ramler dual çalışmaz. senin ramlerin biri PC3-10600, diğer almak istediklerin PC3-12800.
Sosyal ağlarda paylaş

"hardwaremania derki" said:

Durum şu ki; Bazı anakartlar Bank 1 ve Bank 2 ‘de farklı kapasite ve farklı hızlarla eşleştirilmiş olmak üzere hala RAMleri Dual Channel olarak çalıştırabilirler. RAM’lerin hızlarında fark varsa, düşük olanın hızında çalışırlar. Ama pek çok kart yalnızca özdeş hızlardaki RAMleri Dual modda çalıştırıbilirler. (bu denetleyicinin adresleme yeteneği ile ilgili bir durum) Bunun yanında eşleştirilmiş slot çiftinin birinde iki adet 512MB, diğerinde iki adet 1Gb takılı olması Dual Channel çalışmaya hiçbir şekilde engel teşkil etmez. Aslında tek bir slot çifti içinde boyutun önemi yok. Yani 512MB ve 256MB teorik olarak birlikte Dual Channel çalışabilirler. Asıl önemli olan hız ve zamanlama değerleridir. Ama RAMlerin kapasitesine ve modellerine göre genellikle zamanlama özellikleri değişebiliyor ve bu durum sorun oluşturubiliyor. Kartınız farklı hızlardaki modülleri birlikte DUAL CHANNEL çalıştırmaya müsaitse RAMler arası hız farkı bu bakımdan bir sorun oluşturmaz

yazı 2007 den kalma. ama sanırım farklı mhz ramler düşük olan hızda dual çalışıyo
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...