Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hergün yeni bir zevksizlik


telnedim

Öne çıkan mesajlar

"Ankara'nın kapıları" said:

İhaleleri tamamlanan ve yapımına başlanan kapıların seçimlerden önce tamamlanması öngörülüyor. Ancak kapıların başkentlilere maliyeti saatler gibi çok da ucuz olmayacak. 5 kapının yapımı için 2 ihale yapıldı. 11 Aralık’ta 3 kapı için yaplan ihale toplam 14 milyon 680 bin TL’lik sözleşmeyle sonuçlandı. İhaleyi Detvar İnşaat-Gatek Yapı Sanayi ve Ticaret Ltd Şirketi kazandı. Diğer iki kapı ve 2 adet saat kulesi için yapılan ihalede de sözleşme bedeli de 11 milyon 480 bin TL oldu. Bunun için de imzalar geçen yıl Aralık ayında atıldı. Bugüne kadar yapılan saat kuleleri ve kapı ihalelerinin toplam bedeli 36 milyon TL oldu.

http://fotogaleri.hurriyet.com.tr/galeridetay/78714/2/1/ankaraya-5-kapi





Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

monoscope said:

Ayıla bayıla yurtdışına gidiyonuz ya böyle mimariler görmek için

Beyle değil onlar. Kültürel değeri var. Diyeceksin bunların da kültürel değeri var; sanat eseri dediğin hep iyiyi güzeli yansıtacak değil ya, eserse bu da eser, haklısın. İçinde bulunduğumuz dönemi çok iyi yansıtıyorlar.

Bizde de varmış zamanında. Camiye dönüştürmüşüz; dönüştüremediklerimizi yıkmışız.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yaptıkları iş o kadar işlevsiz ki 25 milyon lirayı belediyenin camından aşağı atsa en azından fakirin cebine falan da girerdi para.

Eskişehir yoluna yapmaya başladığında bu aptal şeyi, önce şehirlerarası yolun sağına soluna yapılmış binalar için üst geçit sandım. Ankara'yı bilmeyenler için:

- Başkent Üniversitesinin sağına Venüskent diye çükübik binalar diktiler. Yolunda kenarına gene çükübik 15-20 katlı apartmanlar dikildi. Arabası olmayanlar ya da araba kullanamayanlar (-18 çocuklar, kadınlar) Kızılay'a falan gitmek istese şehirler arası yolda, en yakın trafik ışığı bu binalara uzak kalıyor, karşıdan karşıya geçmek zorundalar. (3+1)x2 şerit ve engelli koşu olması için orta refüjdeki betonlar bu maratonu oluşturuyor. Trafik ışığına yürüsen de bu sefer karşıya geçtikten sonra durağa gitmek için aynı yolu geri yürümen lazım.

Böyle bir ortamda işte adam üst geçit vasfı bile olmayan aptal bir şey dikti oraya.

Ha annemlerin evi Yaşamkent'te. Ankara'nın içinde bile sayılmıyoruz. Yakında Eskişehir'e falan bağlarlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Anladık, neo-Osmanlıcısınız da o İstanbul kapısını Osmanlı vaktinde bir baş mimar yapsaydı padişah kellesini alırdı. İslamcı standartları içinde bile zevksiz. Şuradan wikipedia'yı açsam Iran'dan random bir şehir seçsem ondan güzel tasarımlar çıkar.

Afedersiniz lale değil göt lalesi devri.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 3 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...