Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Klimanın dış unitesi


Sirat

Öne çıkan mesajlar

Şimdi şöyle bir durum var:

Bizim sitede 5 blok var, bizim apartman hariç diğerlerinin hepsinde klima takılmış evler var, haliyle bu klimaların dışarıda, cam kenarlarında/altlarında/duvarlarda olan dış uniteleri var.

Geçen hafta bi klima alıp taktırdım (bizim apartmanda hiç yoktu) 1 - 2 saat sonra yönetici yardımcısı mı ne gıcığın birisi geldi bunu söktürün yasak dışarı klima takılması dedi. Sökmem diyince zabıtayı alıp gelip söktürecem falan dedi, zabıtayla gelirse çok ta umrumda değil, gelip sökemeyeceklerini biliyorum fakat bu bey amca çok celal yaparsa bu klima sökülür mü?

Hukuki olarak uğraşıp söktürebilir mi? Şişmanım, sıcak havalarda evde duramıyorum, bütün camları açmam rağmen sırılsıklam oluyorum mart ayından sonra, dayanamıyorum taktırdım.

Benden gelip izin istemen gerekliydi falan da dedi, ne alaka anlamadım neden gidip adını bile bilmediğim suratını 5 senedir ilk kez gördüğüm apartman yöneticisi yardımcısındna izin alayaım ki?

özet: klimamı sökerler mi? :/
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sitede başkalarında da varsa arıza çıkarır , onların da sökün ozaman dersin falan.

öyle birşey diyebilmesi için sanırım sitenin karar defteri mi oluyo bişey oluyo tam bilmiyorum , onda yazması lazım "görüntü kirliliğine sebebiyet verecek bık bık bık tarzı şeyler yasaktır" diye fakat diğerlerinde de varsa demek ki ya öyle bi karar yok yada kimsenin silkinde değil öyle bi karar varsa.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

www.hukuki.net şeysini okudum da;

Balkon salonda var, ben yatak odasına taktırdım aradan boru geçermi falan diye de sordum çok uzak öyle birşey mümkün değil denildi, kimsenin kafasına damlamasın diye de zaten su akıtacak boru odamın içerisinde, dışarıdan gözüken hiç bir kablo / boru yok, sadece o kutu gibi şey var, borular ve kablolar odanın içerisinden geçmekte dışarıdan değil. Apartmana zararı olmasın diye de perde duvar falan delinmedi, sadece pencerenin altındaki yerde delik açıldı.

Bir de eğer olurda bu klima sökülürse kapalı balkonlar da görüntü kirliliği, herbiri de ayrı renkte zaten, sonra bazı pencerelerdeki pancurlar var, kaldıki aşağıda dükkanlar var onlar gayet güzel bahçeye koymuşlar klimanın dış ünitlerini falan.

Toplantı olunca diğer klimaları da kaldırtın o zaman kartımı oynayayım ben öyleyse.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:

siteyse ve diğer apartmanlarda varsa bişi olmaz herhalde. yönetici gaza gelmiş dayak istiyor. site yönetimi değil de apartman apartman kurallar belirleniyorsa bilemicem sdfs


apartman apartman ayrı mı bilmiyorum ama site içinde bölünmüşsek bile zaten en az 2 bloğun aynı olduğunu biliyorum çünkü arka bahçedeki betonun onarılması lazım 30-40 cm lik çökükler var diğer apartmanla beraberiz biz onlar onarılmasını istemiyorlar falan deniliyor sürekli. o aparmanda sabah 10 küsür klima saydım.

adamı dövesim geldi de yaşı 65-70 nasıl dövülür ki :/

Bir de ben o apartmanda yaşamaya başlayalı 7-8 sene oldu hiç yönetim falan toplanmadı, önümüzdeki aya toplanılacakmış ( heralde benım klima çok battı ) çok heyecanlı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ota boka karışan 70 yaşına yaklaşmış boş kalmış emekli adam.
Yurt dışından arkadaşlar gelmişti asansörde durdurup türkçe nereye geldiniz niye geldiniz falan diye soran bi tipti.

Okuldan arkadaşlar falan gelriğinde de aynı haltı yemişti. taa o zamandan sevmiyordum kendisini zaten.

bir de yönetici değilmiş yönetici yardımcısıymış. Sanki barack obama....
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bende dün öğrendim öyle bir "title" olduğunu.

dış ünite birisinin kafasına düşerse ne yapacağız diye de sormuştu o da yeni aklıma aklıma geldi! yazmayı unutmuşum.

arka bahçedeki arabalar bi adamı ezdiğinde ne yapıyorsak onu yapacağız dedim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Şurda da apartman yöneticisi sormuş, belki seninkidir sadaf:

http://www.hukukeksper.com/hukuk-forumu/gayrimenkul-hukuku/oku/?b=-Apartman-Duvarina-Klima-Montaji&t=28107

Anladığım kadarıyla binanın görüntüsü ortak alan sayılıyor ve oraya klima takabilmek için apartman toplantısında çoğunluğun sana onay vermesi lazım.

Ha bi de bizim evde de klima var ve dış üniteyi balkona monte ettirdik. Apartman yönetimi teee en başta dış ünitlerin başka yere monte edilmesini yasaklamış.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hmm o zaman yasaksa bütün site söktürsün bana ne diyim.

Sonrada balkonlarda camekan da yasak, aşağıdaki dükkanlar tabelalarını kaldırsın ve pencerelerine pancur takanlar da çıkartsın falan diyim ortalık şenlensin :/

Acaba oylama falan olsa kaç kişi kaldırsın der. Kaldırsın diyenlerin nedenleri neler olur merak ettim şimdi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...