Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cloud Storage Provider Seçimi

bingildak

Öne çıkan mesajlar

home office çalışacak bir şirketin verilerini depolamak için cloud storage hizmeti sunan provider aranıyor. kullanıcı sayısı 5 veya altında olacak, kullanım alan ihtiyacı 100-150 gb gibi ön görülüyor.

aranan nitelikler:

1) güvenlik
2) performans
3) fiyat

ben şahsen dropbox kullanıyorum yıllardır.

dropbox dışında alternatif kullanan ve tavsiye edecek var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

Güvenlik konusunda hiç birşey söyleyemeceğim ama Dropbox, GoogleDrive, Skydrive, Box ve BitCasa denedim.
Aralarından en iyisi Dropbox, website ui'si ve programı güzel, Shared Folder ve Shared linkler çok rahat, fakat Türkçe karakterlerde bazen sorun çıkartıyor. Özellikle İ harfi olunca dosyalar yüklenemiyor, ş,ü,ğ gibi harflerde sorun olmuyor.
Gmail kullananlar için Google Drive çok büyük avantaj. Masaüstü programı güzel fakat website ile bazen sync olamıyorlar. Shared kısmı pek iyi değil, bazen bir kullanıcı değişiklik yaptığında diğerinde eskisi gibi gözüküyor. Ama tabi excel,word gibi dosyalarda online edit özelliği müthiş.
SkyDrive'a pek ısınamadım nede olsa microsoft. Böyle windows 8 gibi. Sevemedim o yüzden boş olarak duruyor lazım olursa kullanırız.
Box ise iOS app indirenlere 50GB free storage verdiği için indirdim. Fakat ne masaüstü programı ne de website ui'si güzel değil. Beş para etmez gibi geldi.
BitCasa bunlardan biraz farklı gibi ben pek çözemedim olayını. Direk hard disk gibi bilgisayarınıza yerleşiyor. Güvenli olduğunu düşünmüyorum. Bu yüzden çok kullanmadım. Infinite storage diyorlar bu da kıllanmamın başka bir nedeni.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Butceye gire cok degisir bunun cevabi. Business cozumleri pahali. Tek kisi kullanacaksan yilda 10-150TL'ye halledilir ama 5 kisiye gerekince fiyatlar yillik 1000$'larlara kadar cikiyor. 5 kisilik en ucuz, toplam 100GB'lik Dropbox mesela yedekleme ozelliklerini de isteyince yilda 1000$. Box ucuz, 300$ ama yedekleme yok sanirim.

Suna bakin bence:

http://owncloud.org
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Firmaya guvenmek gerek, sana kalmis o. Client-side encryption bul tam guvenlik istiyorsan. Tresorit oyle mesela. Suradan bak: https://tresorit.com/plans Dropbox'dan daha iyi bence bu, istedigin klasoru yedekleneme izin veriyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...