Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 28, 2014 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2014 root access kapatilinca siteden root resetlemenin bir anlami yok ama her sekilde sifreyle gidis kapatilmali. key pair olayi gerekli guvenlik icin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 28, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2014 peki, ssh yapınca; başka bir pc den bağlanmak istediğimde veya pc'm patladıgımda nasıl kurtarıcam? bılgısayarımda ki ssh keyi başka bilgisayara versem, puttyden oyle baglansam yer mı? mac adresıne gore mı verıyor ssh ı yoksa bagımsız mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 28, 2014 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2014 Baska bilgisayara versen yer. Ama verme. Anahtari kaybettiginde soyle gir, sitesinden: http://cl.ly/image/3p2K3G2H170f/Screen%20Shot%202014-01-28%20at%2015.48.05.png Eger root password'u de unuttuysan sitede yine yenisini isteme tusu var. Guvenle koruman gereken tek sifre Digital Ocean giris sifren. Zaten VPS'yi eposta ve cloud sync gibi guvenligin onemli oydugu yerlerde kullanacaksan erisimi olabildigince kisman gerekli. Shorewall kullaniyorum ben iste FW olarak, su anda sadece ssh portu, mail postlari, web portlari (80,443), ve openvpn portu acik. Bunlardan bir ssh cok rahatca saldiri icin kullanilabilir, o da key pair ile korunuyor. Orada ip adresim gorunuyor mesela, gor yani, bir zarari yok bana. Yeterince guvenli olduguna inaniyorum sistemin ki eposta attigim herkes VPS"deki ip adresimi zaten gorebilir rahatca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 28, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2014 haa root logini kapasak bile sitesinden girince girio o zaman. okey okey. sadece db olarak kullanıorm ama yine de güvenli tutmak lazım evet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 28, 2014 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 28, 2014 Kota doldu biraz once, VPN de cok yavasladi. Yerine sunu yukledim, tam performans aliyorum, daha performansli epey: http://openvpn.net/index.php/access-server/overview.html Corporate bir olay ama, beles kullaninca sadece iki kullaniciya icin var. Gerci bana da bir tablet'de, bir de Macbook'da lazim. Telefon uzerinde VPN kullanmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 5$'lik yetmedi bana Postfix/Dovecot/Spamassassin uclusune gecip Webmail'i kurunca. Ram %90'lara dayandi. 10$'liga gectim. Kolay oldu cok. SSH'den poweroff dedim, siteden ek 512 mb ram eklemem 30 saniye surmedi. SSH'de filan da hiz yavaslamisti, rahat simdi. Deger ama, hukuk burosunun sitesi ve postalarini da burada tutmaya karar verdim, stabilite onemli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 Üff bu digitalocean tam açgözlü hintli firmasıymış herifler. Ben bunlardan temmuzda denemelik 5 dolarlık bir account açmışım.Sonra öyle kaldı unuttum dropleti falan da silmedim.Servisi dondurmuşlar doğal olarak, üstüne üstlük bir de 40 dolarlık fatura çıkarmışlar.Neymiş dropleti silmemişler 6 aydır onun ücretini ödeyecekmişim.Silseydin arkadaşım ilk ödeme almadığın ay sonunda banane. Şimdi diyorum silin eski accountumu kullanmıyorum ,zaten freeze durumda.Yok illa kullanmadığın ayların parasını ödiyeceksin diyorlar.Hadi eyvalla dedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 Ben kapattim bir saat beklettim, man page filan okudum; hemen posta geldi kapaliyken de para aliyoruz, snapshot alip silin dediler. Ana sayfada oyle oldugu yaziyor bu arada artik. Gerekceleri gecerli gerci. KVM yapmislar zaten; sen kapali tutarken de CPU, ram ve ip adresi ile ag baglantisi hala sana ayrilmis duruyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 İyide ben geçen temmuzda aldığımda öyle uyarı vs yoktu.Kredi yükleyip saatlik kullanıma göre o kredi azalıyordu. Hani bu işin doğrusu,çoğu firmanın da yaptıgı, ödeme alamadığın ilk ay,hafta,gün sonunda,accountu dondurup alınan hizmet silinir.İki tarafta mağdur olmamış olur.6 ay boyunca hem ödeme almayıp hem de o account için kaynak harcamak(doğruysa) onların mallığı.Hadi en azında ödeme alınmayan 2. ay sonunda dropleti silmeyi akıl etmeleri lazım. Neyse zaten şu durumda,kullanmadığım 6 ay içinde ödeme yapcak değilim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 Uzun bir e-mail trafiği sonrası eski hesabımı silip,yenisi aktive ettiler :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
uk Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 güzel tutorial olmuş eyvallah gerge! bu arada vpn ile apache sorun çıkarırsa portları değiştirmeyi unutmayın apache2 için + http://www.vpntutorials.com/tutorials/openvpn-sharing-a-port-with-a-webserver-on-port-80-443/ + http://openvpn.net/index.php/access-server/docs/91-how-to-access-server/general/124-how-to-activate-your-license-key.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 bole seler ıcın sanal kart tanımalyın sanal karta 3-5 atın sonra deneyın zaten ısteselerde cekemezler parayı sonra Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 bunlar refund etmıolar dımı? yanı bı sekılde onlar yuzunden maddı zarara ugrarsan falan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 30, 2014 PayPal kullaniyorum ben her zaman eger varsa. Bu arada Postfix/Dovecot/SpamAssasin uclusu cok daha iyi oldu Axigen'in beles versiyonundan. Sieve denen seyi ozellikle Dovecot'un epey guzel. Onun icin de bir rehber mi yazsam? Digital Ocean'in sitesindeki rehber iyi degil bence, hem zor calisiyor, hem de benim yaptigimdan daha kaba saba. Soyle gorunuyor su anda: http://cl.ly/image/3U180W443C0B/Screen%20Shot%202014-01-30%20at%2020.20.01.png http://cl.ly/image/2S1V2K3A162L/Screen%20Shot%202014-01-30%20at%2020.19.24.png O kar taneleri yagiyor bu arada, animasyonlu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Editor Mesaj tarihi: Ocak 31, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 31, 2014 Yine mi gerge kaynakli bir "kaziklanma yanlis yonlendirme" konusumu bu ? Guzel olmus tutorial ama biyere kadar seucirty kisminda herkes 1 ay sonra hacked :) Bu salak firma konusuna gelirsek herseyin ucuzuna atlamiyacaksin kardes... Hem o yaptiginiz seyler her biri ayri birsey 5$ a hepsini halletim ya super demek te baska bir acizlik cahillik Birseyler alirkende okuyun neyin ne olacagi ... Yazmiyorsada sorun satin almadan once. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Şubat 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2014 Sizofren adam baskasini ylancilikla sucluyor lel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lectre Mesaj tarihi: Şubat 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2014 başlığı okuyunca ne diyon lan değişik diyesim geldi lan. ama demiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 1, 2014 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2014 Sana guvenmiyorum, sana guvenecegime kendi VPN sunucumu kurarim, Pati'den isteyene de bir hesap acarim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 1, 2014 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2014 Security ayarlarinda SELinux'den Shorewall'a kadar tamim ben bu arada ama boyle bir rehberde SELinux anlatamam insanlara. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Editor Mesaj tarihi: Şubat 1, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 1, 2014 Bana inanma tabi zorla güven vermiyoruz... ki ben demedim "napcan kendi vpn nini benimkini al" filan gibi bişi. Sadece her şey için tek 5$lik şeyi kullanmak yanlıştır dedim. Saygı göstermen gerekir diye düşünüyorum. Sonuçta dağda yaşamıyoruz. 2. si ben yazıyı beğendim ama eksik olan security kısmı dedim, Sonuçta güvenliksiz bu işlemleri yaparlarsa sonra gerge böyle dedi yaptık hacklendik diyecekler. Ve görüyorum ki bu aldanma olayları forumda tek değil :) ve yine postların devamını okuyunca milletin kazıklanma hikayeleri dönüyor. Ama sen rage attin ve bana döndürdün olayı. Paticikte 20 küsür kişinin aktif olarak cVPN kullanıyor olmasıda baya geriyor seni sanırım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Şubat 2, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 2, 2014 evet yerden yere vuruyor kendini gerge forumdan 20 kişi cvpn kullanıyor diye. geçen gün konuşuyoruz yine konu bundan açıldı, artık nasıl bir rage yaptıysa masaları falan devirdi böyle zor sakinleştirdik 3 kişi. beynin yok senin ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Şubat 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2014 özeti yokmu? ps: respect Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Şubat 3, 2014 Konuyu açan Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2014 Ozet abi bu =) Uzun uzun anlatsam 3-4 kat daha fazla olurdu. Son setup belirli oldu bu arada bende de. Postfix/Dovecot/SpamAssassin kullaniyorum. Webmail olarak da sunu koydum: http://www.afterlogic.org/webmail-lite Bu ayarlarla hukuk burosunun calisanlarina verdim. Artik gerekmedikce dokunamam zaten bir de sunu deneyeyim diye. Biraz optime edip 512mb ram ile de calistirmayi becerdim, %60 civari dolasiyor ram. Antivirus taramasi ekleseydim sunucuya yillik 60$ masrafi olacakti, onun yerine Windows makinelere Webroot yukledik, OS X makineler zaten OS X. Kendi makineme sunu aldim bir de: http://thehorcrux.com Gunluk yedekler aliyorum. Dsync ile filan yapayim dedim ama bu daha iyi. Hem TimeMachine ve ownCloud ile yedegin de yedegini aliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Şubat 3, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 3, 2014 Baya o vakit vps alip bu rehberle baslikta yazanlara sahip oluyoruz o vakit? Tam olarak anlam verememistim ehuh :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Şubat 4, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 4, 2014 Abi tekrar okudum simdi, yorgun halde ne okudugumu anlamadan yazmisim. Bastan tekrar RESPECT yani, ellerine saglik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar