Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kız arkadaşın evine tv alma :)

dusuncelihayvan

Öne çıkan mesajlar

bingildak said:

dusuncelihayvan said:

bingildak,

inan bu düşüncelere sonuna kadar katılıyorum. Teoride muhteşem bir çıkış yolu ancak pratikte olay çok dallanıyor. İçinden çıkılamaz bir hale dönüyor.

Bir insanı sevdiğini hissederken, "ya bak başladık ama ben bu düzenimle mutluyum evlenmeyi de düşünmüyorum ona göre" diyemiyorsun, dediğinde de "o zaman bitirelim" deyince anasını kaybetmiş encik gibi bakıyorsun kızın suratına.

Kolay mı lan öyle. E peki bu durum şöyle bir tablo çıkarıyor ortaya.

gördüm - hoşlandım - couple olduk - 6 ay geçti - evlilik?

no: bitir
yes: ilişkiye devam

Ben insanların hayatına müdahale etmekten inanılamz korkan bir adamım. Zamanın değerinin farkındayken birilerinin zamanını çalmak. Çok büyük şerefsizlik.

ama işte olmuyor.

Ulan bu kız da mı değil aşık olduğum insan? sorusunu sormaya başlıyorsun.

bunun teorisi, pratiği falan yok abi. insan hayatından bahsediyoruz burada, boru değil. eğer çok zoruma gidiyor, kaybetmek istemiyorum diyorsan sen konforun ve rahatın için o insanı kullanmış oluyorsan. zaten bu düşünceyle yola devam edebiliyorsan o insanı sevmediğini sana GARANTİ edebilirim. çünkü insan sevdiğine BİLE BİLE dediğin şeyi yapamaz. bu durumlarda kalan ve kolayı seçen tek insan sen değilsin, senin gibi çok adam var.

benim arkadaşlarımda bu duruma düştü, hepsine de aynı aklı verdim bazısı uyguladı bazısı uygulamadı. günün sonunda olanı sana söyleyim : erken uygulayan ayrıldı ve az ağladı - sonra hayatına devam etti. yeni insanlarla tanıştı ve hayatına devam etti. daha iyisini buldu daha iyisini bulamadı, orası yere, zamana ve kişiye göre değişti. kendiyle barışık bir şekilde. kuyruğuna kadar gelmesine bekleyenler çok süründü, kendilerine saygılarını yitirip, iğrenç insanlar oldular (sadece kız arkadaşı mevzusu değil bu, insanın kendi içinde yaşadığı ve dışarı yansıyan bir şey). günün sonunda yine o "konuşma" yaşandı ve ya kadının şartlarını kabul edip mutsuz oldular ya da kadının şartlarını kabul etmeyip uzun ve sancılı bir periyoddan geçtiler.

tabii ki de farklı örnekler vardır, benim gördüklerim hep bu yönde oldu, deneyimden bahsediyorum.

sürece gelince :

gördüm - hoşlandım - couple olduk - 6 ay geçti - evlilik?

couple olduktan belli bir süre sonra karşındaki insana değer veriyorsan (bak seviyorsan demiyorum) onun hayattan ne beklediğine önem verirsin. eğer onun beklentisi senin ile uyuşmuyorsa iki seçeneğin var : 1) ayrılırsın 2) kendi beklentilerini değiştirip onun beklentilerini gerçekleştirirsin.

oyalama, yalan söyleme, aldatma gibi şeyleri yapabiliyorsan ne ala, yıllarca yapar o insanın hayatını çalarsın. geleceği ile oynarsın. bunun adı bencilliktir, saygısı olan insan bunu karşısındakine yapmaz. bu ne elalemin ne dediğiyle alakalıdır, ne de kızın vb. aynaya baktığında kendine saygın olmasından bahsediyorum.

o kıza aşık olmadığını ben sana net bir şekilde söyleyebilirim. aşık olduğun insanla birlikteyken kendi çıkarlarından önce karşısındaki insanı düşünmeye başlarsın çünkü. sen şu noktada sadece kendi çıkar ve konforunu düşünen bir haldesin. yani anlattığın kadarıyla böyle anlaşılıyor.

kimse kolay olacağını söylemedi, yetişkin ve düzgün bir adam olmak zor bir şey modern dünyada. fedakarlık ve erdem gerektiriyor.

umarım ikiniz içinde iyi bir şekilde sonuçlanır. kimsenin canı yanmaz.

abi cok guzel dusunuyorsun cok net dusunuyorsun da
insanlar bu kadar duz olaydi basimizda tayyip olmazdi sdfsdaf
Sosyal ağlarda paylaş

Yok abi, anlaşsan da evlenilmez. Gerçekten sevmek lazım.

bingildak, çok güzel yazmış.

Modern dünya da adam olmak zor.
Erkek aklı, ortalama bir sosyal hayata da sahipseniz aşık olmayınca gözünüz kayıyor.

Ben evlendiğim de galeri sahibi gibi göbekli olup, 2 rus düşereyim, gizli gizli mesajlaşıp bağacılar da oturayım istemiyorum.

Eğleneyim istiyorum, birbirimizle zaman geçirelim istiyorum.
Tatil planlayalım onu yapalım bunu yapalım, yetelim birbirimize.

aşık olmayınca zor işte.
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

herkes öyle olsaydı, öyle olmanın bir değeri kalmazdı abi öyle düşün.

nedret kanunu geçerlidir.

abi orta kalite hatunlar, hatta birak orta kaliteyi hatunlarin cogu bu duz adami istemiyor. Boylede salak bir evrimleri var.

hani tepene cikiyorlar derler ya. Hangi millette olursa olsun oyleler ya.
Sosyal ağlarda paylaş

@ düşünceli : tartışılır ama ben aşk denilen konseptin uzun süreli bir şey olduğuna inanmıyorum avrupa sinemasındaki gibi. çok yoğun bir şey evet fakat çok uzun süreli değil. ben bir karar vereceksem aşkın güdümü veya ateşiyle vermezdim şahsen. çünkü geçici olduğunu bilirim. eğer kalıcı ve önemli bir karar vereceksem saygı, sevgi ve uyumluluk çerçevesinde verirdim. çünkü eğer onlar yoksa ne kadar aşk olursa olsun yürümüyor benim gördüğüm kadarıyla.

erkek gerçekten primitif bir hayvan. her zaman o cinsel güdüm olacak. önemli olan senin birlikte olduğun insanı yeteri kadar seviyor ve sayıyor olman gerek ki o güdümü ehlileştir.

ben kendime engel olamıyorum diyorsan seni öyle kabul eden birini bul veya kimseyi bulma hayatını yaşa. bunlar seçimlerle alakalı.

ha dediğim gibi şahsi düşüncelerim, kimseyi aksini düşünüyor diye yargılamam ayıplamam.

@SenariouS : abi bu konuda katılmıyorum çünkü kendi hayatımdaki deneyimim bunun aksini gösterdi bana. burada önemli olan şey bence seçicilik. sen eğer böyle biriysen ve bundan şaşmak istemiyorsan buna değer verecek düzgün birini bulman gerekiyor. nedret kanunu aynen kadın içinde geçerli. düzgün erkek olmak nasıl zorsa ve sayısı azsa, kadın içinde aynısı geçerli. düzgün kadın bulmak dönemde çok zor ama yok değil, var. sadece filtrelemeyi doğru yapmak gerekiyor. hak etmeyen insanlara hak etmedikleri şeyleri vermek veya verdiğin şeyin değerini bilmeyen insanlar ile vakit geçirmek ne yazık ki kötü sona götürüyor insanları. hani gönlüne laf geçiremiyorsun tabii ama 1-2 kere düşüp kalktıktan sonra neye dikkat etmen gerektiği konusunda biraz deneyime sahip oluyorsun. garantisi olmasa da seçimlerini daha düzgün bir şekilde yapabilir hale geliyorsun.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi amerikan filmlerini izliyorsunuz hergün. "47 yaşında bile ne pompa dönüyor lan tabi evlenmiyor adamlar, evlenilmez" mottosu açıkça düşünmeseniz bile bilinçaltınıza işliyor, genetik olarak böyle yani xy kromozomu bu şekilde kodlanmış. Sonra amerikada değil de bundan önceki nesile kadar hardcore muslim olan bir ortadoğu ülkesinde yaşadığınızı unutuyorsunuz, böyle topicler açıyorsunuz.

TLDR: O şirkette beğendiğiniz 30lu yaşlardaki "taş" kadınlar yakışıklı müşteriyle one-night-stand yapmıyor. 22lik mankenden hallice stajyer fakülteden beri 5 senedir birlikte olduğu herife bir kez vermedi.

Öyle bir dünya olabilir, ama siz türkiyede yaşıyorsunuz, lel.
Sosyal ağlarda paylaş

copry said:

cevap başlıkta saklı , alma.

Yani, gerçekden brini seviyorsan herhalde bu sorunun, yani onun için bunu yapayım mı ? Şunu alayım mı ? gibi pek bir önem arz etmemesi gerekir. Ha aksini düşünüyorsanız o kişiyi sevmiyorsunuzdur herhalde, yada bir kar zarar hani esnaf kafasındasınıdır gibi geliyor bana yoksa şüphen mi var ? Şlik şlak.

İnsnalar kendilerini uçurumdan atıyor sevdikleri için (yani atmayın tabide hani böyleside var).
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...