Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Evde yabanci dil ogrenmek

littlebitpinti

Öne çıkan mesajlar

bir süre sonra gına geliyorda kasıt ne?

ve evet fransızca zorluğu > ispanyolca lakin ben ikisini de aynı anda öğrenmeye başlamış biri olarak söyliyeyim, birbirini destekleyen çok yön var, aynı kafada çalışıyor iki dilde, latin dili ne de olsa, fransızca telefuzu zor deniyor, ama harflerin okunmasında 10-12 kural var (aşağı yukarı) sonrdaki hece okunmaz, e bazen ö okunur aksanta göre vb ... bunları bilince zor değil.

iki dilin de zor olduğu ortak kesişim kümesi...fiillerin çekimleri illallah dedirttiriyor.ama türkçe gibi bizde de şahsa göre ekle değiştiriyoruz, onlarda da öyle

mesela
quier-er=istemek ( fiilinin masterlı hali )
quiero isterim
quieres istersin
quiere ister
queremos isteriz
quereis istersiniz
quieren isterlere

ama işte her fiile bunu yapmaki ve her zaman için ayrı ayrı çekimler, ve bir sürü de zaman var=)

geçmiş zaman 3 tane mesela=)
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
bu dolingo harikaymış yav.
italyanca kasıyorum 1 hafta 10 gündür deli gibi sdfsdf (önceden çok az bilgim vardı kendisiyle ilgili, ciddiye alınmamış bir kur kadar)

başka pati varsa duolingo'da ekleşelim rekabet edelim gaza getirelim birbirimizi :P
Sosyal ağlarda paylaş

ispanyolca ya sövüyordum ben de. vazgeçtim. çince varken ispanyolcaya sövülmezmiş. ama gramer olarak köpek gibi basit. 1.5 aydır halen yes, no nedir net bir cevabım yok . dui ve bu dui diyebiliyorum ama yes no yerine geçer mi bilmiyorum.

geri devam edicem ispanyolcaya, konuşması filan da eğlenceli bir şey. dilim yatkın anlamadım sddgdfs
Sosyal ağlarda paylaş

bayar
düzgün kullanmak lazım
ilk keşfedince saatlerce uğraştım ettim erkenden 6.level'a ulaştım
sonra bir baygınlık geldi

şimdi hergün 5-6 kere antrenman + 2 yeni beceri çalışmaya karar verdim. Toplamda 2-2,5 saat ayıracağım. Not falan da tutuyorum sitede takılırken.

ha ama italyanca öğrenmenin somut bir faydasını görme ihtimalim yakın ve orta vadede pek fazla yok ama çekici geliyo pezemeng işte. O çekicilik tükendiği vakit ben kaçar heralde :D
İspanyolca'ya da girişeyim dedim o kadar sarmadı. Halbuki ömrümün ufak da olsa bir kısmını güney amerika'da falan geçirme hayallerim falan var... nasip.

P.S: bi de ekonomisi berbat bi ülke italya iş aş desen yaş
ingilizce programları olan iyi üniversite bi Bocconi'yi buldum milano'da, başka var mı yüksek yapmaya değecek bi üniversitesi italya'nın (sosyal bilimlerde)? Olsa olsa ordan bi heveslenip kasarım yani daha sdf
Sosyal ağlarda paylaş

Biyik said:

italya kapitalizme tabi bir ülke değil.
her şehri ayrı bir derya.

eyvallah da, ispanyolca mı tabi kapitalizme
saçma bi yorum olmamış mı :D

bıyık'la kişisel sohbet

Turizm örneğin, kapitalizmin miğferi gibi bir şeydir. İtalya turizm açısından da fazlasıyla sömürülen bir yer. (turizmin işgal ettiği belli başlı kentlerin dışındaki birçok yerden bahsedeceksin ama boşver yani, yetmez)
Oysa ki değişik şivelerle de olsa neredeyse her yerinde ispanyolca konuşulan güney amerika öyle mi? Keşfedilmeyi beklenen koca bir dünya hala, çünkü evrensel medyanın sömürdüğü bir yer değil. Tarihlerini bilmeyiz bizler mesela, halbuki birçok güney amerika halkı ile başımızdan çok benzer olaylar geçmiştir son yüzyılda dahi.
Gebe olduğu altkültürler; siyasi konjonktürler ise cabası. (sırf g.amerika'daki ülkelere yapılan manipülatif siyasi süreçleri öğrense insan dünya'yı, 21.yy'ı falan anlamada epey yol kat eder sanıyorum mesela.) Bilemezsin. Gidip görmeli.
İtalya öyle mi? Dünyanın her yerinde pizza yiyorsun, kapitalizme tabi bir ülke değilmiş. peh :D
Pizza dediğin italyan yemeği kapitalizm'in ikiz kardeşi küreselleşmenin 3-5 simgesinden biri olsa gerek.

Sonra bir de benim hayat yolculuğumda çok önem atfettiğim saykodelik işleri var güney amerika'nın,... neyse oraya girmiyek.

Vaktim halim yerinde olursa öğrencem ispanyolca'yı üstüne bi de 3-12 ay kadar bir işler güçler bulup gidip yaşayacam oralarda 30'uma gelmeden. Aha söz verdim kendime :D

Son cümle, kültürleri karşılaştırmak gibi bir gaflete gireyazdım aman diyeyim. Niyetim haksız bulduğum ifadeni çürütmekten ibaret idi.

saygılar :d

Sosyal ağlarda paylaş

yav'la kişisel

italya kapitalizme tabi değil derken, sırf krizde diye italya'da bir eksiklik olmaz, kapitalizm öncesinde de güzeldi sonra da güzel kalacak manasında söylemiştim. dediğin şeylere de ayrıntılı cevaplar vereceğim.
(bu arada bunları yumuşak bir tonda söylüyorum, bir daha okudum da sert gibi olmuş.)

Sosyal ağlarda paylaş

littlebitpinti said:

Evde kendi basina yabanci dil ogrenmek mumkun mu? Rosetta Stone'un Fransizca seti varmis sanirim. Nasildir? Ya da onereceginiz baska bir set var mi? Akademik seviyede olmasina gerek yok. Ufak capli kendini idare edebilecek seviyede, iki uc basit kitap okuyabilecek seviyede olmasi yeter. Ingilizce-Fransizca olmasi tercihim. Yani Turklere Fransizca degil de Ingilizler icin Fransizca gibi...

denmiştir belki duolingo
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...