bingildak Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Merhabalar, bir proje ile ilgili kendi çektiğimiz eğitim videolarının montajını yapmam gerekecek (eğer becerebilirsem). ilk başta outsource edilecekti ama hem kendimi geliştirme hem de maliyet düşürme namına "ne olacak lan ben yaparım" dedim. yapacağımız montaj çok basit bir seviyede olacak. basit croplama, basit geçiş effectleri, girişte ve videonun belli bölümlerimde marka logosu (croplanıp kaynak belirtmeden kullanılmasın diye*), belki ileride alt yazı eklememiz gereken başka kaynaklardan alacağımız videolar olacak. donanım ve yazılım altına açtım ama öğrenmek istediğim şey sadece hangi yazılım ile yapayım değil: 1) bu temel eğitimlerle ilgili hangi kaynaktan bilgi edinebilirim? bu konuda bildiğiniz bilgilendirici siteler var mı? (atıyorum code academy kıvamında) 2) hangi programı kullanmak gerekiyor? bu işleri bu basitlik seviyesinde yapacak kişinin herhangi donanım ihtiyacı olacak mıdır? editöründe yapması gerekecek, bu kadına bir rig toplamamıza gerek var mı? tişikkirlir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 microsoft movie maker ile yapılır bunlar ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 hobi olarak bu işle ilgilenen, kısa film çekmiş/kurgulamış biri olarak adobe premier kullandım her zaman. bayağı kolay kullanımı, kaynak da bakınayım atarım. edit yapayım: kaynak nette çok var abi en yaygın program. biraz aşinalığın varsa aç kendin kurcala, takılınca tutorial falan bakarsın youtubedan takıldığın konuyla ilgili. ben böyle yaptım en azından. movie maker'la sakın yapmaya kalkma fsdf :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 lisans satın alınmamış Premiere ile editlesek herhangi bir şekilde trace etmek mümkün mü peki? başımız belaya girmesin asdasd. premier http://grpstat.com/DealImages/K-ebj3n0zj/premier-kahve1963_525-277.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 tamam bir tane bulmuştum zaten Premiere'di o da Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 o konuda hiç bilgim yok abi ama duymadım öyle bişey renderlanmış videodan takip falan. istersen biraz araştır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 mac varsa final cut'da iyi derler bu arada ben hiç kullanmadım ama genelde kurgucu hipster tanıdıklar hep mac/final cut kullanıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 mac alacaklarda mağazada duracak ya o işime yaramaz. ben şunu bir kurcalamaya başlayım. tutorialları izlediğim kadarıyla öyle çok zor bir işlem değil gibi. ben gözümde büyütmüşüm baya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 abi biraz uğraş böyle temel bi mantığı var onu bi kapınca zaten akıcak program. takıldığın bişi olursa sorarsın buradan, bir de çok daha iyi bilen adamlar var burada premier onlar da yardımcı olacaktır zaten. ben de buradan sora sora öğrenmiştim çoğu şeyi :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
7thBreath Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 cs 5.5 kur, 6 orjinal kullanmayacaksan cok sıkıntı yapabiliyor ayrıca 2-3 bişi yap mantığını kavrar akarsın çok komplike işler yapmayacaksan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 vegas Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 movie maker en rahatı. o yetemezse o zaman öbür opsiyonları düşünürsün. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 arcane çok yanlış bir yorum yapmışsın bence. kullandın mı hiç premier? rahatlık açısından sorun zaten movie maker. ufak bir kesme yapıp bir yere yerleştirmek bile adobe premier'den sonra işkencedir movie makerda. üstelik hiçbir zaman kestiğin parçacıklara yeterli derecede hakimiyet sağlamaz sana. en ufak bir iş bile o kullanışsız timeline ile cehenneme dönüşebilir. eski versiyonlarındaki çok ufak splitlerde ortaya çıkardığı milisaniyeyi kaçırma buglarına girmeyeyim bile tabii belki de fixlemişlerdir. ciddi ciddi movie maker'ı en azından bir premiere alternatif göstermek inanılmaz yanlış bi yönlendirme olur. yani olay; ufak bi işse movie makerda halledeyim değil. ufak bir işse de halletmeyin ki zaten değil. adobe premier videoların üzerinde her yerden inanılmaz bi hakimiyet sağlıyorken movie makerın simgesini bile kaldırmak farz. photoshopta çok ciddi iş yapıp layer kullanmamak gibi bişey movie maker. tek sorun bakınca karışık ve zor bi program gibi gözükür movie makera göre önce. belki bu yüzden öyle dedin yada kullanmadın. ama iş biraz ciddiye benziyor, arkadaşa komiklik olsun diye bi vidyo editlicem deseydi yap geç derdim movie makerla bende heralde gönlüm yine adobedan yana da olsa :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Natanyal Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Hangi kurgu programını kullandığının bir önemi yok. Önemli olan kurgu mantığını kavraman, senin ki Youtube şiir videoları gibi bir şey olacağından hele o mantığı da kavramaya pek ihtiyaç olmayabilir. Ama her şeyden önce yine de programları incelemeden, kurgunun temel prensiplerini vs. bul oku birkaç yerden. Zaten 9 tane mi neydi yanılmıyorsam, unuttum sayısını da işte ben çalışırken artık alışkanlıktan direkt otomatik uyar hale gelmiştim. Halen öyleyim. Premier bu arada bana kalırsa en iyi kurgu programlarından biridir ama export olayında çok sıkıntı yaşanıyor. Onun için alışması biraz daha zor olan ama hiç sorun yaşamayacağın Edius'u kullanabilirsin. Final Cut bana tamamen hipster işi olarak gözüküyor. Hani "MAC'TE KURGU YAPIYORUM" demek için ortaya atılmış bir programdan hiç farkı yok. Edius veya Premier ile yapamayacağın hiçbir şeyi sana sunmadığı gibi günümüzde Edius'tan bile geride bana kalırsa. Adı kalmış, bir dönem harbi üst düzey programdı ama Ha basit Avi, mpeg çıktısı alırım yeter bana diyorsan en kolay ulaşılabileni ve kullanılanı Premier, kesinlikle ona bak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar