DA2019 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 pascalnouman said: yau 2 senedir yuksek lisans yapiyom derse/sınava giderken hala nereye gidiyosun diyen bi mudurle calisiyom siz de 2 laf yiyince baslik aciyosunuz .s.s Adam haklı Numan. Askerden kaçcam diye yüksek lisansa girmişin, bi de bahaneyle işten kaytarıyon. Adam haklı sormakta. Ben olsam ben de sorarım. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 teskereyi alalim 6 sene oldu qanqa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 KuddusiMavra said: Dworgian said: mobbing dediğin işyerinde senin üstüne gidilmesi, haksızlık yapılması, zaman zaman şiddet uygulanması ve baskı kurulmasıdır. bunu yapmanın amacı da senin oradan istifa edip tazminatsız gitmeni sağlamaktır. çalışanın işten ayrılması sağlandığında zaten tazminatsız ayrılmış olmuyor mu değerli kardeşim? İşten ayrılmanın yolu sadece istifa degildir. İstifa ettirmeye calismanin amaci tazminat odememek olsa gerek. Yoksa kovarsin gider. Orada olay kelime anlami / amac ayrimi idi su an yoldayim daha detayli madde madde yazarim gece hala anlamadiysan Ama sen zeki adamsin demagoji yapip anlamaza yatiosun gibi gelio. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DA2019 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 E o zaman daha ne yükseği. Bırak abi bak keyfine. Yüksek, doktora bunlar fani şeyler. Mezartaşında Dr. Numan yazsa ne farkeder? (Allah gecinden versin, tövbe tövbe) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 mezartasimda oldum aq yazacak zaten qanqa ajshdgsahjda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Sen git maket boya. Biriyle ayni fikirde olmak icin yanci olmaya gerek yok. Yanci demeye ne alismissiniz ya. Ha yanci olsam kime ne ama yaftalamak gereksiz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Ayrica kuddusiye gicigim yok kimseye olmadigi gibi. Ama bir dusuncem oldugunda "aaa bu adam bununla atisio, ben simdi kimin yaninda olayim" diye yirtmiyorum. Ne dusunuosam yaziyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akhlaur Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Abi ne gereksiz şeyler tartışıyorsunuz ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frostbite Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Lord_Argos said: Olur olmadık herşeyden ağzımıza sıçıyor psikolojim bozuldu resmen varmıdır çözümü biraz önce günlüğe yazdım aynı dertden muztaribim bende işi bırak ben öyle yapacam çünkü.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tiLi Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Lord_Argos said: Tanıdık olmasa kendimi tutmayacağım zaten o sebepten içim içimi yiyor. İşe sinir hapı içip mi gitsem bu seferde ben pamuk gibi olurum ^^ şu haptan bize de ver Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DA2019 Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Dworgian said: Sen git maket boya. Maket diil onlar, space marine! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 taam marine taam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 keşke bana da mobbing yapsalar işte, çok sıkıcı amk Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
applev0dka Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 17, 2014 abi sen yüksek+ iş birlikte yapmıyormuydun ? hatta daha büyük eğlenceye ihtiyacın mı var ya haha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Ocak 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2014 daha fazla eğlenceye hayır diyemem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DA2019 Mesaj tarihi: Ocak 18, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 18, 2014 Dworgian said: taam marine taam Efe mobbing yapma bana! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lord_Argos Mesaj tarihi: Ocak 19, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2014 Black-ice said: arkadaşlar sizin evinizde vikipedya yok mu lan? said: Mobbing Davranışları Kendini göstermeyi ve iletişim oluşumunu etkilemek: Sözünüz kesilir, yaptığınız iş sürekli eleştirilir, jest ve bakışlarla ilişki kesilir, yazılı ve telefonda tehditler vs. Sosyal ilişkilere saldırı: Kimse sizinle konuşmaz, diğerlerinden ayrılmış bir işyeri verilir, çalışanların sizinle ilişkiye geçmeleri yasaklanır, orada değilmişsiniz gibi davranılır. İtibarınıza saldırı: Arkanızdan kötü konuşulur, asılsız söylentiler çıkarılır, kararlarınız sürekli sorgulanır, özgüveninizi olumsuz etkileyen bir iş yapmaya zorlanırsınız. Kişinin yaşam kalitesi ve mesleki durumuna saldırı: Hiçbir özel göreviniz yoktur, sürdürmeniz için anlamsız ve sahip olduğunuzdan daha az nitelik gerektiren işler verilir, işiniz sürekli değiştirilir, özgüveninizi etkileyecek şekilde işler verilir. Kişinin sağlığına doğrudan saldırı: Fiziksel olarak ağır işler yapmaya zorlanırsınız, fiziksel şiddet tehditleri yapılır, doğrudan cinsel taciz ve fiziksel zarar görürsünüz. said: Çalışanların karşılaşabileceği olaylar: Çalışanların şerefi, doğruluğu, güvenilirliği ve mesleki yeterliliğine saldırılar başlar. (Mesleki yeterlilik sorgulandığı zaman bu, o kişiye güvenilemeyeceği anlamına da gelir. Eğer kişiye güvenilmiyorsa yaptığı iş de değersizdir, kendisi de..) Olumsuz, küçük düşürücü, yıldırıcı, taciz edici, kontrol edici iletişim kurulur. (Verilen süre içinde başarılması zor görevler vermek, izole edilmek, bilginin saklanması, kuralların tutarsız gösterilir, görmezden gelinir, yetkileri azaltılır.) Bir veya birkaç kişi tarafından yapılması. (Bu duruma bazen yöneticiler ve çalışanlar da katılır.) Sürekli, çoklu ve sistemli bir biçimde zaman içinde yapılması. (Mobbingin sıklığı ve süresi zararı büyütür.) Hatalı olanın kurbanmış gibi gösterilmesi. (Aniden yetersizmiş gibi gösterilen kişiyle ilgili, önceden şikayet konusu olmayan bazı hatalar sorun yaratmaya başlar.) Kurbanın itibarını kaybetmeye, kafasını karıştırmaya, yıldırmaya, yalıtmaya yönelik olması ve teslim olmaya zorlaması. (Utandırma eylemleri yapılır.) Kişiyi dışlama niyetiyle yapılması. İşyerinden ayrılmayı kurbanın tercihiymiş gibi göstermek. Örgüt yönetimi tarafından hoş görülmesi, kışkırtılması, teşvik edilmesi. (Çare aramak için başvurulan merciler kişiyi reddeder.) -Verilen süre içinde başarılması zor görevler vermek Verdiği işlerde kronometre tutuyor, ardından bikaç hesap yapıp şu işleri şu kadar zamanda teslim etmemi istiyor. Ama ben o işler haricinde bir sürü iş daha yaptığımı hesaba katmıyor doğal olarak fırçalanıyoruz. -Sözünüz kesilir, yaptığınız iş sürekli eleştirilir Özellikle bu olay en kötüsü, %100 haklısın, kızılacak en son kişisin ama daha "ben..." diye başlamadan sözünüzü kesiyor. Artık fırçanın en alasını yemiş oluyorsunuz sonra ki aşamalarda. Geçen 2 gün raporluydum. Bir sene içerisinde bir daha hastalandığını görmiyim diyen bir adam. Bunu diyen üniversite mezunu filan falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
masa Mesaj tarihi: Ocak 19, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 19, 2014 Mobbing diyebilmek için kriterler: En az haftada 1 kere , 6 aydan beri uygulanıyor olcak aşağıdakilerden en az biri 1.İletişime Yönelik Saldırılar: Kendini göstermeyi engelleme, sözünü kesme, yüksek sesle azarlamak şeklinde gerçekleşen davranışlar, sürekli eleştiri, sessiz veya tehdit edici telefonlar, sözlü tehditler, yazılı tehditler, uzaklaştırıcı bakışlar ve davranışlar yönelterek kurbanla temasın kesilmesi. 2. Sosyal ilişkilere saldırı; çalışan iş ortamında yokmuş gibi davranılması, iletişimin kesilmesi. 3. Sosyal Konuma Saldırılar; itibara saldırı; asılsız söylenti, hoş olmayan imalar. Gülünç duruma düşürülür. Kurbanın akıl hastası olduğuna dair kuşku yaratılır. psikiyatriste gidip muayene olması için ikna etmeye çalışılır. Fiziksel engelinden ötürü alay edilir. Kurbanla alay etme amaçlı yürüyüşü veya konuşması taklit edilir. Politik veya dini inançlarına saldırılır. Özel yaşamıyla alay edilir. Milliyetiyle alay edilir. Onurunu zedeleyici işler yapmak zorunda bırakılır. Yaptığı iş, yanlış ve yaralayıcı bir tarzda yargılanır. Aldığı kararlardan şüphe edilir. Kurbana karşı küfür veya aşağılayıcı sözler sarf edilir. Kurbana karşı sözlü ve/ veya imalı cinsel talepler yöneltilir. 4. Mesleki ve Özel Yaşamın Niteliğine Yönelik Saldırılar; nitelikli iş verilmemesi, anlamsız işler verilip sürekli yer değiştirilmesi ve Kurbanın beceriksizliğini ortaya koymak amacıyla kendisine, yeteneklerinin çok üstünde görevler verilir. 5. Sağlığa Yönelik Saldırılar Kişinin şahsına doğrudan saldırı; fiziksel şiddet tehdidi, Kurbanı zarara sokmak amacıyla çeşitli girişimlerde bulunulabilir; Evine veya işyerine zarar verilebilir; Kurbana cinsel tacizde bulunulabilir[9]. Bunlarda mobbing uygulama nedenleriymiş 1. Kişileri grup kuralını kabul etmeye zorlamak 2. Düşmanlıktan hoşlanmak 3. Can sıkıntısı içinde zevk arayışı 4. Önyargıları pekiştirmek 5. Psikolojik taciz uygulayanın kötü kişiliği ve patron ola- rak bunu hak olarak görmesi, şişirilmiş benmerkezcilik, narsist kişilik, çocukluk travmaları.. http://www.acibadem.dergisi.org/pdf/pdf_AUD_151.pdf la aynısı yukarda varmış zaten boşuna uğraştım. mobbing diye bişi yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar