Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ONI + Blizzard vs bungie


AzureSlayer

Öne çıkan mesajlar

şu an ağzımdan sular aka aka oynuyom. offf ne oyunmuş be. böle bi oyunu kesin oynaman lazım
*!azurenin çıldırmasını izler*
hehe[signature][hline]
Sevmek bize haram! Eğlenin bırakın...
--------------------------------------
Bir gün herkes fenerli olcak. İşte o gün
dünyaya yazık olacak
--------------------------------------
Hepimize lazım olan şey egzotik jojoba çiçekleri değil mi :lol:
--------------------------------------
Msn
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yani o klavye kontrolü nedir öyle,

Bir kere antremanda bir polis ölmüştü , evet her oyunda aynı gelişmiyor herşey, böyle değişiklikler olabiliyor.


Bir kere o havada takla atıp uçan tekmeler, yumruklar. O grafikler hala yüklü makinede, bir tek kontrol çalışmam lazım hmm
bitireyim de artık 2 senedir duruyor :p


*!ne birisi mi çıldırıyor hani nerede? grim fandango yolla yada dig,the (lucas) bul bana hemen yollarım birer kopya *[signature][hline]sonunda yeniledim.

lord_elvyn, 12 Kasım 2004 20:06 tarihinde demiş ki:
artik patideki abazalardan korkmaya basladim...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

eee bungie bu, adamlar marathon serisi, myth serisi, halo serisi gibi oyunları çıkarmış. yaptıkları oyunların listesine bakınca boş oyun yok, hepsi klasik, bazıları efsane.. 8-)

ben de yükleyeyim bir ara, takılmıştım bir yerde sinir olmuştum.. hazır gits: sac havamdayken..

azureslayer kardeşim, benim bir arkadaş vardı özellikle eski oyunlar arşivi çok geniş olan, onun mail adresini bulabilirsem sana yollayayım, çok uygun fiyatla kargo bedeli sana ait olmak üzere gönderebilir sanırım.. (toplam 5 milyona filan gelir herhalde sana)[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Blizzard >* Bungie

*= büyüktür işareti yerine değil tamamen hükmeder, ezer, sallar-yuvarlar, duvardan duvara/yerden yere vurur, poposuna tekmeyi basar, ayağına roket atıp havadayken raillar, tek mermi duvar arkası headshot çakar,sahiplenir, öper manasında kullanılmıştır.[signature][hline]Nefr, 01 Ocak 2003 20:13 tarihinde demiş ki:
Bi de benim takkem kaldırılsa bile solucanımın şapkası kalsın mümkünse, onun da ayrıca hastasıyım ehü.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

arcane sam'e karşı mücadelesi şimdi Blizzard ve Bungi'ye de sıçradı sayın seyirciler.

Her buluşmada kibarca eline "şekeri" alan arcane bakalım bir sonraki buluşmada neler yapacak?

"" işaretli yeri çıkarmak isteğe bağlıdır. :)[signature][hline]sonunda yeniledim.

lord_elvyn, 12 Kasım 2004 20:06 tarihinde demiş ki:
artik patideki abazalardan korkmaya basladim...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

arkanumon gene "arka arka arkanuuu!" diye yeri göğü inletmiş.. :horace:

bungie: marathon ile doom'un yeni çıktığı devirlerde fps piyasasında başı çeken 1-2 oyundan biridir. macintosh halen yaşarken fps olayının tekelidir mac'de. oynayanlar söyler neymiş bana inanmıyorsan, bir de arat net'ten bakalım blizzard oyunlarının giremediği kaç tane "efsane oyunlar" listesinde gözüküyor..

myth ile yine blizzard'ın giremediği "gelmiş geçmiş en yaratıcı oyunlar" listelerinde başı çekmiştir. 3d'nin, fizik motorlarının daha emeklediği quake 2 vakitlerinde adamlar rts'de bugün dahi erişilemeyen bir fizik motoru ve müthiş kamera kontrolünü sağlamışlardır. bu oyun voodoo1'le filan çalışmaktadır ve rts'de ilktir..

şirketin klasiğin altında kalitede bir ürün çıkarmadığını gören microsoft kesenin ağzını açıp x-box'un amiral şirketi haline getirmek için almıştır, halo ile bu sefer de "konsolda fps olmaz" görüşünü yerle bir etmiştir adamlar. halo franchise'ının yanına yaklaşabilen fps üreten şirket yoktur konsol piyasasında..

blizzard: ilk ciddi çıkışlarını warcraft 1&2 ile yapmışlardır, bu oyunlar sırasıyla command&conquer ve c&c: red alert ile rekabet etmişlerdir, iki seferde de mağlup ayrılmışlardır. buna rağmen rts türünün yaygınlaşmasına öncü olmuşlardır westwood ile beraber.

şirket bundan sonra diablo ile ilk ve tek hazıra konmayan oyunlarını yapmışlardır, tartışmadan seveni olduğu kadar nefret edeni de vardır, halen de bugün 'diablo'ya benzemek' tabiri eleştiri olarak kullanılır oyuncular tarafından. şüphesiz action rpg türünün en ciddi ve belki de ilk örneğidir, şirketin rakibi olmamış en büyük başarısıdır..

bundan sonra starcraft ile rts türüne dönmüşlerdir, oyun çıktığı anda yeri göğü inletemese de aoe ile rekabet etmiştir, uzun vadede ise id'nin quake fanatikleri nasıl q2 ve q3 gibi statükocu ve birbirinin tekrarı, ilk çıktığı zamanlarda dahi rakipleri tarafından geçilen oyunları yıllarca yaşatmışlarsa starcraft'ı da öyle yaşatmıştır fanatikleri.. rts türünü steven seagal oyunculuğu nasıl 200 yıl geri götürmüşse (rol arkadaşı tom sizemore tarfından söylenmiştir :) ) starcraft da rts türünün çakılıp kalmasına neden olmuştur. warcraft 3'ler, age of mythology'ler, rise of nations'lar hep bu nedenle zamanlarının gerisinde oyunlar olarak kalmıştır..

warcraft 3 ile rts'deki statükocu mantıklarını devam ettirmişler, sonra da "hadi biz de pastadan pay kapalım" diyerek mmorpg'lere atlamışlardır wow ile.. başarısını göreceğiz..

iki şirketin çıkardığı oyunları kıyaslayınca bir şirket olabildiğince "bunu yaptım sattı, aynısına hero koyayım, grafikleri yenileyeyim gene satar" düşüncesiyle hareket ederken öbürü her seriyi başlatırken devrimler getiriyor, oyunculara "eh aynısı ama gene oynarız" dedirtmiyor, ömür boyu unutulmayacak deneyimler yaşatıyor..

nasıl id birbirinin aynı oyunları grafikleri yenileyip sıralıyorsa blizzard da benzer durumda. bungie ise valve nasıl sıfırdan çıkıp fps türünde inkilap başlattıysa o şekilde rts ve fps türünde ürünler yaratıyor..

kendim de blizzard oyunlarını severek oynamış birisiyim ama cinemaware ile beraber gelmiş geçmiş en iyi şirket bungie'dir. boş oyun çıkarmamak birşeydir, tek şarkılık star olmak başka birşeydir..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

blizzard ın avukatı olmamakla birlikte sırf şu S.A.M. efendi meydanı boş bulup fırçaya ipana boşaltır gibi sıkmasın diye yazmaktayım bu satırları..ayrıyetten yine belirtmeliyim ki blizzard bi süredir en kıl olduğum firmadır.bakınız dost acı söyler.. ancak gerçekleri yazmak görevimdir:

blizzard ile ilgili yazdıklarını okumadım bile çünkü blizzard ı mantıklı bi şekilde yerden yere vurmanın tek yolu vardır o da verdikleri tarihler hatta son zamanlardaki tarih vermeme politikaları.bu yüzden boş yani istediğin kadar ağla şurada, bi yere varamazsın.

şimdi konsol a kafam girsin bu bir, konsol u pierce etsin mac e de girsin girmişken bu da iki.PC yazıo tepede.

valla bungie oyunlarını sıksan, paspastan spatula ile kazısan yine de herhangi bi listede blizzard oyunlarını geçemez, totonuzdan laser jet misali yazmayınız.forum yer, ben yemem.rüştü de yemez.efsane mi kestane mi diye bi geyik vardır, böyle durumlarda akıla geliyor tabii...

blizzard yaratıcılık listesinin başlarındaki bi firma değilse vurun beni.başka bişiy demiorum.kafadan.. tek el.. temiz.vurun direk.

rts de 3d kullanılmasının önderi wargames dir.keserler o bungie jumping ipini, düşersin aşağı...bi başka laser jet S.A.M. vakası.

microsoft ve x box a gelince.kafam girsin xbox a zira PC evet evet büyük harfle yazdık.. pc bölümündeyiz.microsoft xbox a mayın tarlası yapanı bile almaya kalkar.microsoft ne kadar büyük bi oyun şirketi yutan firma ki ? aciz örneklerden kurtul artık.hadi bu doğru diyelim, neye kanıt gösteriosun ki bunu, çok mu süper düper bi fps rekabeti var xbox da lol.hala oradaysan bi forumdan doom vs hl diye arat.ha bu arada ikisi de bungie oyunu değil.çotank.. yaa..

halo ya gelince.öncelikle kafamı halo ya da bi daldırmak istiyorum zira halo bi konsol oyunu.halo nun franchise ına yaklaşan fps var tabii ki, mesela hl2.ama bu o kadar da önemli değil.benim bahsetmek istediğim şey halo yu OWN eden fps ler ki bundan yeterince var etrafta.zahmet edip de saymicam zira bunları bilmeyen adam girmesin şu tartışmaya.. aman diyim.
konsol da fps olmaz diye bi düşüncem yoktu.taa ki halo yu oynayana kadar lol.evet evet yanlış okumadınız.bunun kaynağı halo.halo bungie için büyük bi adımdır ama fps dünyası için değil.halo 2 ise tartışılır.evet halo 2 de durum farklıdır ama işaret etmekte olduğum kafamdan da anlayabileceğiniz gibi halo bir PC oyunu değildir.emülasyon kılıklı mantar halo 1 i örnek gösterecek olan varsa lütfen onlar da girmesin şu tartışmaya, beni herhangi bi aynı zamanda PC de çıkan fps oyunun screenshotını ve review ını koymaya zorlamasın, leb demeden leblebiyi anlasın.pls pls pretty pls ! .

bu kadar satır yazdım, bombaladım peki bungie hakkındaki düşüncelerimi şöyle bir toparlarsak cidden bungie den nefret mi ediyorum? bungie dandik bişiy mi ?
hayır, yok öyle bişiy.ben objektif bi şekilde yaklaştım.iğneleyici bölümler bungie değil S.A.M. in uydurduğu fantazi bungie hakkındadır.bungie iyidir, güzeldir.güzel oyunları vardır.ama biri çıkıp da böyle balon şişirir gibi bungie blizzard ı döver derse ben de çıkıp dur arkadaş, helyum basmışsın uçacak o bungie diye el atarım tabii.

quotelayıp parçalara ayırıp tecavüz ederek cevaplayan olursa bozulurum, çıkarım bu tartışmadan haberiniz olsun.

[Bu mesaj arcane tarafından 24 Aralık 2004 07:31 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hay semra hanım teyze seni, sen kendin demişsin ki "okumadım bile yazdıklarını" üstüne diyorsun "parçalayıp cevap verirseniz ezilirim büzülürüm anneme şikayet ederim".. kabahat bende zaten, sana laf anlatacağıma deveye hendek atlatmam gerek..

tarih vermek vermemekle oyunların ne alakası var yuh be kardeşim. ancak fanboylar böyle şeyleri tasa eder, onlar da zaten holigan gibi hem ölümüne desteklerler sonra kaleciyi kıstırıp döverler. holiganlığı oyun camiasına transfer edebilecek kapasitede senden başka biri çıkamazdı zaten..

pc yazabilir tepede, blizzard da konsollar için oyun yapmıştı, şimdi de yapıyor. sc ghost'tan bahsedebilirdim ama herifler çıkaramadı bile kaç yıldır. çıkarmış olsalar şimdi iki saat onu övmüş olurdun burada, bölümünü yesinler..

bungie oyunları kaç kere sağdan solladı blizzard oyunlarını ama senin kültürün hedefi türkiye birinci liginden ibaret olan takımlara benzediğinden haberin olmamıştır, doğal. başka başlıklarda linkleriyle vermiştim hatta, sen de gidip kitlemiştin.. :-p

blizzard statükoculuk listesinin başındadır, hatta büyüklüğüne göre düşünülürse şirketler id software ile birinciliği paylaşırlar. diablo dışındaki hiçbir oyunlarında sıfırdan birşey yaratılmamıştır, önceden yapılanı alıp monte etmişlerdir ya da olduğu gibi tekrarlamışlardır. güzel oyun yaparlar evet ama yaratıcılık açısından değerlendirilince blizzard sıfırdır.. bungie ile kıyaslayarak haksızlık ediyorum onlara esasen, ea sports oyunlarıyla belki yarışabilir yaratıcılık açısından ama hangisi öne geçer orası belirsiz..

eh wargames ise şöyle bir araştırma yap bakalım neler bulacaksın. bizle de paylaşırsın engin bilgilerini, koca koca eleştirmenler belki onu görmemiştir de sen görmüşsündür.. :horace:

konsollara uyarlanan sürüyle pc fps'si mevcut, üstüne konsolların kendi fps'leri de mevcut. bunların üstüne konsolların kendi ve dışarıdan uyarlama tps'leri de mevcut. ama halo'nun yanına yaklaşabilen yok, bu konuda spekülasyon yapman bile komedi. ps2'de yahut gamecube'de çıksa onlarda da birinci sıradan inmez, pc'ye 2,5 yıl sonra ıktığı halde bir yıldır ilk 10 listesinde. microsoft aynı günde çıkarsa pc'ye orada da ilk sıraya oynayacak. rakip gösterecek ancak hl2'yi bulabilmişsin ki pc'de daha büyük franchise yok lol yani, pc fps'lerin anavatanı, birinci kalesi.. o da olmasa demek örnek yazamayacaksın heh

eh buyur koy 'aynı zamanda pc'de çıkan oyunun ss ve incelemesini', yiyorsa.. :lol: çünkü o yıl halo'dan daha büyük bir beklenti yoktu pc için, microzort sağolsun .ıçtı batırdı resmen 2,5 yıl sonra çıkarttırarak.. (o da üçüncü firmaya port işi verilerek ki kaliteden eksilttiği bilinen birşeydir, neyse ki gearbox gibi işi bilen birilerine verdiler)

bungie'nin elini öp sen de hayır duasını iste.. :horace: o adamlar senin takdirini bekleyecek kadar düşemezler paralel bir evrende dahi.. :D blizzard iyi oyun yapar (en azından -dı) ama linkin park gibi bişi haline gelmiştir, arkanumon gibi fanboyları ölümüne savunur ama bungie gibi elvis presley'lerle aşık atamaz..[signature][hline]Elder Scrolls forumunda ES4'ü niye multiplayer özellikli istemediğini izah eden MutantPenguin demiş ki:
People suck, if I want to game I'll do it with/against circuit boards and lines of C++ that know how to RP, not people that don't know how to string a sentence together.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...