Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dailywich (Kozyatağı, İstanbul)


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Tüm maliyet hesapları yapıldı o işin, denemeden ve detaylı düşünmeden gelmeyin.

Tüm maliyet hesapları derken harcanan doğalgazdan tutun da çıkan bulaşığın yıkanmasına kadar tümü dahil edildi hesaplara.

Haftada 1 veya 2 gün kendim yapıyorum yemeğimi, onda da gayet güzel tavuk veya et, yanına pilav, hazır çorba falan süper soframı hazırlıyorum. 2 kişi oturup yiyoruz.

Ha dışarıdan yerken her gün günaydın'dan biftek söylersen falan daha pahalı tabi ki. Benim yediğim akşam yemekleri ortalama 15-20 lira arası. Aradaki uğraşma süremin de bana kaldığını düşününce çok daha karlı.
Mesaj tarihi:
Teriyakide bi saat oda sicakliginda marine et ve az zeytin yagi ile kirilmis sarimsahi oldur biberi havucu atmadan once.



fizban said:

Holy said:

Yalnız yaşayan bir adamın evde yemek yapması çok daha pahalıya geliyor. Minimum 15 lira falan maliyeti var her gün aynı yemeği yemediğin veya makarna falan yemediğin sürece. Dışarıdan 10-15 lira aralığında yemek daha hesaplı.
ya hçibirşey yapamıyorsan sana dünyanın en kolay, 30 dk da hazırlanıp yenen, lezzetli yemeğini söyliyim. dışarıda çin yemeği diye paraları buna saçıyorsunuz.

1 kabak, 1 havuç, 1 biber, .5 kg kuşbaşı doğranmış tavuk alıyosun marketten. toplam maliyet 10 tl değil bile. tavuğu wok tavaya koyup ısıtıyosun yavaş yavaş. arada bi karıştırıyorsun. o sırada kabak ile havucu soyuyorsun, sonra yıkadıktan sonra doğruyorsun. tavuk suyunu bırakıyor, tekrar çekmeye başlıyor, o sırada kabağı ve havucu atıyorsun tavaya. karıştırırken, biberi soyuyorsun. kabağın rengi yamulmaya başladığı anda biberi atıyosun tavaya. üzerine çok az karabiber, kimyon falan baharat ne seviyorsan onları atıyorsun. bi de soya sosu döküyorsun çok az. biraz daha karıştırdın.

cillop gibi yemeğin hazır, afiyet olsun.
Mesaj tarihi:
Verseler de yemeyin.

Evde pahaliya gelecek bisi varsa o da dry aged steak tir sdf. Bi slice ina 30-40 kaat bayilabilirsin. Restoranda yesen de 80 falan olur zaten o
Mesaj tarihi:
Holy said:

Tüm maliyet hesapları yapıldı o işin, denemeden ve detaylı düşünmeden gelmeyin.

Tüm maliyet hesapları derken harcanan doğalgazdan tutun da çıkan bulaşığın yıkanmasına kadar tümü dahil edildi hesaplara.

Haftada 1 veya 2 gün kendim yapıyorum yemeğimi, onda da gayet güzel tavuk veya et, yanına pilav, hazır çorba falan süper soframı hazırlıyorum. 2 kişi oturup yiyoruz.

Ha dışarıdan yerken her gün günaydın'dan biftek söylersen falan daha pahalı tabi ki. Benim yediğim akşam yemekleri ortalama 15-20 lira arası. Aradaki uğraşma süremin de bana kaldığını düşününce çok daha karlı.


kimse biftekten bahsetmiyor. akıl var mantık var ama

evde, dışardan yediğin şeyin aynısını yaparsan yaklaşık %50 fiyatına falan gelir.

az biraz mantık ya gerçekten. hayır şu anda gerçekten nasıl böyle bir şeyin savunulabildiğini aklım almıyor. ambale olmuş durumdayım.

düşün. sana yemeği veren restoranın, kirası, elektriği, çalıştırdığı 3-5-10-20 neyse adamı, motorsikleti, onun benzin parası var. üstüne de %30-40 neyse kar koyuyor. nasıl senin evde hazırladığından daha ucuz olabilir.

bi de artistlik yapıyor ya "su elektrik dahil edip detaylı hesapladık" falan diye... istediğin kadar detaylı hesapla, aynı yemeği dışardan yersen 2 katına yakın fiyata gelecektir her şekilde.

dediğim gibi 2 kat fiyat veririm ama evde 45 dakka harcamamış, uğraşmamış olurum desen anlıcam. ama adam ısrar ediyor ya daha ucuz diye hadsufhdasufha
Mesaj tarihi:
Esh said:

iyiymiş o zaman o fiyat.

bostancı günaydını boşaltıyım yarın.


Al sana tuto hatırlatayım lkasjdklj

http://forum.paticik.com/read.php?25,7137126

Ama içi kanlı kalıyor arkadaş ben sevmiyrum o yüzden öyle kalın et artık
Mesaj tarihi:
bingildak said:

Masakari said:

Her gün dışarıda yiyen adamın damarlarını kalbini merak ettim ben daha çok?



ps. daha yeni check up'tan geçtim turp gibiyim. kan değerlerinden tut kalbe kadar herşey çok iyi durumda. son 2 yıldır falan hasta olmuyorum herhalde asdas


Nerede yaptırdın, kaça yaptırdın. Benimde bi baktırmam lazım yaş geldi artık. Kan vermeden yaptırsak olmaz mı ?
Mesaj tarihi:
Esh said:

Teriyakide bi saat oda sicakliginda marine et ve az zeytin yagi ile kirilmis sarimsahi oldur biberi havucu atmadan once.
abi hızlı olsun diyorum, tabi ki de bekletme şansın varsa daha güzel olur =)
Mesaj tarihi:
Dworgian said:

Esh said:

iyiymiş o zaman o fiyat.

bostancı günaydını boşaltıyım yarın.


Al sana tuto hatırlatayım lkasjdklj

http://forum.paticik.com/read.php?25,7137126

Ama içi kanlı kalıyor arkadaş ben sevmiyrum o yüzden öyle kalın et artık


başkan sen ne mühürlemişsin ne fırına atmamışsın =( anneanne usulu et yapmışsın. yazık olmuş ama garnitürü güzel. benim tercihim mashed potato, püre yerine ama cok ağır oluyo diye artık yapmıyorum oyle şeyler.
Mesaj tarihi:
Masakari said:

bingildak said:

Masakari said:

Her gün dışarıda yiyen adamın damarlarını kalbini merak ettim ben daha çok?



ps. daha yeni check up'tan geçtim turp gibiyim. kan değerlerinden tut kalbe kadar herşey çok iyi durumda. son 2 yıldır falan hasta olmuyorum herhalde asdas


Nerede yaptırdın, kaça yaptırdın. Benimde bi baktırmam lazım yaş geldi artık. Kan vermeden yaptırsak olmaz mı ?


antalya'da yaptırdım abi, ailem orada ziyarete gittiğimde yaptırıyorum
Mesaj tarihi:
Holy said:

Tüm maliyet hesapları yapıldı o işin, denemeden ve detaylı düşünmeden gelmeyin.

Tüm maliyet hesapları derken harcanan doğalgazdan tutun da çıkan bulaşığın yıkanmasına kadar tümü dahil edildi hesaplara.

Haftada 1 veya 2 gün kendim yapıyorum yemeğimi, onda da gayet güzel tavuk veya et, yanına pilav, hazır çorba falan süper soframı hazırlıyorum. 2 kişi oturup yiyoruz.

Ha dışarıdan yerken her gün günaydın'dan biftek söylersen falan daha pahalı tabi ki. Benim yediğim akşam yemekleri ortalama 15-20 lira arası. Aradaki uğraşma süremin de bana kaldığını düşününce çok daha karlı.


Şunu yeni gördüm. O zaman senin yemek yediğin yerler aşevi abi hayrına veriyorlar sana yemek?
Mesaj tarihi:
Esh said:

Dworgian said:

Esh said:

iyiymiş o zaman o fiyat.

bostancı günaydını boşaltıyım yarın.


Al sana tuto hatırlatayım lkasjdklj

http://forum.paticik.com/read.php?25,7137126

Ama içi kanlı kalıyor arkadaş ben sevmiyrum o yüzden öyle kalın et artık


başkan sen ne mühürlemişsin ne fırına atmamışsın =( anneanne usulu et yapmışsın. yazık olmuş ama garnitürü güzel. benim tercihim mashed potato, püre yerine ama cok ağır oluyo diye artık yapmıyorum oyle şeyler.


Tarifi günaydındaki aşçıdan aldım. Fırınla demedi. Eşimin de aklına geldi ama söylememiş "ben bilirim" derim diye

Edit; mühürledik olm 40 ar saniye 1 er dkk her yanlarını töbe töbe. sadece fırınlamadık =)
Mesaj tarihi:
hakiki et yapmak için ne sosa ne de ızgaraya ihtiyacın var.

cok iyi bir dry aged e, makineyle çekilmiş tuza, mühürleme tavasına ve fırına ihtiyacın var.

bu kadar.

ve iyi et tabi ki içi kanlı kalacak ettir. üzgünüm ama et öyle yenir. mediumdan fazlası ihanet.
Mesaj tarihi:
Esh said:

sana günaydında iyi et piştiğini kim söyledi abi?


öfff

asdasds

abi eti orada buldum, alırken de sordum işte. daha da yapmam zaten arkadaş istemişti nysteak. ben sevmem kanlı et meh
Mesaj tarihi:
nusret tabi ki.

istinye günaydının hamburgeri iyiymiş dediydi bi arkadaş. ama ben tatmadım

bostancı günaydında bir iki defa et yedim, pek istediğim lezzeti bulamadım. belki o an ağzımın tadı yoktu bilemicem.
×
×
  • Yeni Oluştur...