Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dailywich (Kozyatağı, İstanbul)


bingildak

Öne çıkan mesajlar

Tüm maliyet hesapları yapıldı o işin, denemeden ve detaylı düşünmeden gelmeyin.

Tüm maliyet hesapları derken harcanan doğalgazdan tutun da çıkan bulaşığın yıkanmasına kadar tümü dahil edildi hesaplara.

Haftada 1 veya 2 gün kendim yapıyorum yemeğimi, onda da gayet güzel tavuk veya et, yanına pilav, hazır çorba falan süper soframı hazırlıyorum. 2 kişi oturup yiyoruz.

Ha dışarıdan yerken her gün günaydın'dan biftek söylersen falan daha pahalı tabi ki. Benim yediğim akşam yemekleri ortalama 15-20 lira arası. Aradaki uğraşma süremin de bana kaldığını düşününce çok daha karlı.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Teriyakide bi saat oda sicakliginda marine et ve az zeytin yagi ile kirilmis sarimsahi oldur biberi havucu atmadan once.



fizban said:

Holy said:

Yalnız yaşayan bir adamın evde yemek yapması çok daha pahalıya geliyor. Minimum 15 lira falan maliyeti var her gün aynı yemeği yemediğin veya makarna falan yemediğin sürece. Dışarıdan 10-15 lira aralığında yemek daha hesaplı.
ya hçibirşey yapamıyorsan sana dünyanın en kolay, 30 dk da hazırlanıp yenen, lezzetli yemeğini söyliyim. dışarıda çin yemeği diye paraları buna saçıyorsunuz.

1 kabak, 1 havuç, 1 biber, .5 kg kuşbaşı doğranmış tavuk alıyosun marketten. toplam maliyet 10 tl değil bile. tavuğu wok tavaya koyup ısıtıyosun yavaş yavaş. arada bi karıştırıyorsun. o sırada kabak ile havucu soyuyorsun, sonra yıkadıktan sonra doğruyorsun. tavuk suyunu bırakıyor, tekrar çekmeye başlıyor, o sırada kabağı ve havucu atıyorsun tavaya. karıştırırken, biberi soyuyorsun. kabağın rengi yamulmaya başladığı anda biberi atıyosun tavaya. üzerine çok az karabiber, kimyon falan baharat ne seviyorsan onları atıyorsun. bi de soya sosu döküyorsun çok az. biraz daha karıştırdın.

cillop gibi yemeğin hazır, afiyet olsun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Holy said:

Tüm maliyet hesapları yapıldı o işin, denemeden ve detaylı düşünmeden gelmeyin.

Tüm maliyet hesapları derken harcanan doğalgazdan tutun da çıkan bulaşığın yıkanmasına kadar tümü dahil edildi hesaplara.

Haftada 1 veya 2 gün kendim yapıyorum yemeğimi, onda da gayet güzel tavuk veya et, yanına pilav, hazır çorba falan süper soframı hazırlıyorum. 2 kişi oturup yiyoruz.

Ha dışarıdan yerken her gün günaydın'dan biftek söylersen falan daha pahalı tabi ki. Benim yediğim akşam yemekleri ortalama 15-20 lira arası. Aradaki uğraşma süremin de bana kaldığını düşününce çok daha karlı.


kimse biftekten bahsetmiyor. akıl var mantık var ama

evde, dışardan yediğin şeyin aynısını yaparsan yaklaşık %50 fiyatına falan gelir.

az biraz mantık ya gerçekten. hayır şu anda gerçekten nasıl böyle bir şeyin savunulabildiğini aklım almıyor. ambale olmuş durumdayım.

düşün. sana yemeği veren restoranın, kirası, elektriği, çalıştırdığı 3-5-10-20 neyse adamı, motorsikleti, onun benzin parası var. üstüne de %30-40 neyse kar koyuyor. nasıl senin evde hazırladığından daha ucuz olabilir.

bi de artistlik yapıyor ya "su elektrik dahil edip detaylı hesapladık" falan diye... istediğin kadar detaylı hesapla, aynı yemeği dışardan yersen 2 katına yakın fiyata gelecektir her şekilde.

dediğim gibi 2 kat fiyat veririm ama evde 45 dakka harcamamış, uğraşmamış olurum desen anlıcam. ama adam ısrar ediyor ya daha ucuz diye hadsufhdasufha
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bingildak said:

Masakari said:

Her gün dışarıda yiyen adamın damarlarını kalbini merak ettim ben daha çok?



ps. daha yeni check up'tan geçtim turp gibiyim. kan değerlerinden tut kalbe kadar herşey çok iyi durumda. son 2 yıldır falan hasta olmuyorum herhalde asdas


Nerede yaptırdın, kaça yaptırdın. Benimde bi baktırmam lazım yaş geldi artık. Kan vermeden yaptırsak olmaz mı ?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:

Esh said:

iyiymiş o zaman o fiyat.

bostancı günaydını boşaltıyım yarın.


Al sana tuto hatırlatayım lkasjdklj

http://forum.paticik.com/read.php?25,7137126

Ama içi kanlı kalıyor arkadaş ben sevmiyrum o yüzden öyle kalın et artık


başkan sen ne mühürlemişsin ne fırına atmamışsın =( anneanne usulu et yapmışsın. yazık olmuş ama garnitürü güzel. benim tercihim mashed potato, püre yerine ama cok ağır oluyo diye artık yapmıyorum oyle şeyler.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Masakari said:

bingildak said:

Masakari said:

Her gün dışarıda yiyen adamın damarlarını kalbini merak ettim ben daha çok?



ps. daha yeni check up'tan geçtim turp gibiyim. kan değerlerinden tut kalbe kadar herşey çok iyi durumda. son 2 yıldır falan hasta olmuyorum herhalde asdas


Nerede yaptırdın, kaça yaptırdın. Benimde bi baktırmam lazım yaş geldi artık. Kan vermeden yaptırsak olmaz mı ?


antalya'da yaptırdım abi, ailem orada ziyarete gittiğimde yaptırıyorum
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Holy said:

Tüm maliyet hesapları yapıldı o işin, denemeden ve detaylı düşünmeden gelmeyin.

Tüm maliyet hesapları derken harcanan doğalgazdan tutun da çıkan bulaşığın yıkanmasına kadar tümü dahil edildi hesaplara.

Haftada 1 veya 2 gün kendim yapıyorum yemeğimi, onda da gayet güzel tavuk veya et, yanına pilav, hazır çorba falan süper soframı hazırlıyorum. 2 kişi oturup yiyoruz.

Ha dışarıdan yerken her gün günaydın'dan biftek söylersen falan daha pahalı tabi ki. Benim yediğim akşam yemekleri ortalama 15-20 lira arası. Aradaki uğraşma süremin de bana kaldığını düşününce çok daha karlı.


Şunu yeni gördüm. O zaman senin yemek yediğin yerler aşevi abi hayrına veriyorlar sana yemek?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Esh said:

Dworgian said:

Esh said:

iyiymiş o zaman o fiyat.

bostancı günaydını boşaltıyım yarın.


Al sana tuto hatırlatayım lkasjdklj

http://forum.paticik.com/read.php?25,7137126

Ama içi kanlı kalıyor arkadaş ben sevmiyrum o yüzden öyle kalın et artık


başkan sen ne mühürlemişsin ne fırına atmamışsın =( anneanne usulu et yapmışsın. yazık olmuş ama garnitürü güzel. benim tercihim mashed potato, püre yerine ama cok ağır oluyo diye artık yapmıyorum oyle şeyler.


Tarifi günaydındaki aşçıdan aldım. Fırınla demedi. Eşimin de aklına geldi ama söylememiş "ben bilirim" derim diye

Edit; mühürledik olm 40 ar saniye 1 er dkk her yanlarını töbe töbe. sadece fırınlamadık =)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hakiki et yapmak için ne sosa ne de ızgaraya ihtiyacın var.

cok iyi bir dry aged e, makineyle çekilmiş tuza, mühürleme tavasına ve fırına ihtiyacın var.

bu kadar.

ve iyi et tabi ki içi kanlı kalacak ettir. üzgünüm ama et öyle yenir. mediumdan fazlası ihanet.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...