Holy Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Tüm maliyet hesapları yapıldı o işin, denemeden ve detaylı düşünmeden gelmeyin. Tüm maliyet hesapları derken harcanan doğalgazdan tutun da çıkan bulaşığın yıkanmasına kadar tümü dahil edildi hesaplara. Haftada 1 veya 2 gün kendim yapıyorum yemeğimi, onda da gayet güzel tavuk veya et, yanına pilav, hazır çorba falan süper soframı hazırlıyorum. 2 kişi oturup yiyoruz. Ha dışarıdan yerken her gün günaydın'dan biftek söylersen falan daha pahalı tabi ki. Benim yediğim akşam yemekleri ortalama 15-20 lira arası. Aradaki uğraşma süremin de bana kaldığını düşününce çok daha karlı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Teriyakide bi saat oda sicakliginda marine et ve az zeytin yagi ile kirilmis sarimsahi oldur biberi havucu atmadan once. fizban said: Holy said: Yalnız yaşayan bir adamın evde yemek yapması çok daha pahalıya geliyor. Minimum 15 lira falan maliyeti var her gün aynı yemeği yemediğin veya makarna falan yemediğin sürece. Dışarıdan 10-15 lira aralığında yemek daha hesaplı.ya hçibirşey yapamıyorsan sana dünyanın en kolay, 30 dk da hazırlanıp yenen, lezzetli yemeğini söyliyim. dışarıda çin yemeği diye paraları buna saçıyorsunuz. 1 kabak, 1 havuç, 1 biber, .5 kg kuşbaşı doğranmış tavuk alıyosun marketten. toplam maliyet 10 tl değil bile. tavuğu wok tavaya koyup ısıtıyosun yavaş yavaş. arada bi karıştırıyorsun. o sırada kabak ile havucu soyuyorsun, sonra yıkadıktan sonra doğruyorsun. tavuk suyunu bırakıyor, tekrar çekmeye başlıyor, o sırada kabağı ve havucu atıyorsun tavaya. karıştırırken, biberi soyuyorsun. kabağın rengi yamulmaya başladığı anda biberi atıyosun tavaya. üzerine çok az karabiber, kimyon falan baharat ne seviyorsan onları atıyorsun. bi de soya sosu döküyorsun çok az. biraz daha karıştırdın. cillop gibi yemeğin hazır, afiyet olsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Ve evet disaridan yemek hicbir sekilde ucuza gelmez. Amerika deil ki burasi 1 liraya hamburger versinler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Verseler de yemeyin. Evde pahaliya gelecek bisi varsa o da dry aged steak tir sdf. Bi slice ina 30-40 kaat bayilabilirsin. Restoranda yesen de 80 falan olur zaten o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 yok valla dry aged 1.5kg 115 tl ye aldım, (porsiyonu 23 tl). dükkanda yesen porsiyonu 50 60 lira fln hiç öyle evde pahalı değil fiyatlar: istinye günaydın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 iyiymiş o zaman o fiyat. bostancı günaydını boşaltıyım yarın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 bizimkiler taşınırken döküm tavamı da götürmüşler. cam ocak için tava tavsiyesi olan var mı sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 abi closed diyor:S Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Holy said: Tüm maliyet hesapları yapıldı o işin, denemeden ve detaylı düşünmeden gelmeyin. Tüm maliyet hesapları derken harcanan doğalgazdan tutun da çıkan bulaşığın yıkanmasına kadar tümü dahil edildi hesaplara. Haftada 1 veya 2 gün kendim yapıyorum yemeğimi, onda da gayet güzel tavuk veya et, yanına pilav, hazır çorba falan süper soframı hazırlıyorum. 2 kişi oturup yiyoruz. Ha dışarıdan yerken her gün günaydın'dan biftek söylersen falan daha pahalı tabi ki. Benim yediğim akşam yemekleri ortalama 15-20 lira arası. Aradaki uğraşma süremin de bana kaldığını düşününce çok daha karlı. kimse biftekten bahsetmiyor. akıl var mantık var ama evde, dışardan yediğin şeyin aynısını yaparsan yaklaşık %50 fiyatına falan gelir. az biraz mantık ya gerçekten. hayır şu anda gerçekten nasıl böyle bir şeyin savunulabildiğini aklım almıyor. ambale olmuş durumdayım. düşün. sana yemeği veren restoranın, kirası, elektriği, çalıştırdığı 3-5-10-20 neyse adamı, motorsikleti, onun benzin parası var. üstüne de %30-40 neyse kar koyuyor. nasıl senin evde hazırladığından daha ucuz olabilir. bi de artistlik yapıyor ya "su elektrik dahil edip detaylı hesapladık" falan diye... istediğin kadar detaylı hesapla, aynı yemeği dışardan yersen 2 katına yakın fiyata gelecektir her şekilde. dediğim gibi 2 kat fiyat veririm ama evde 45 dakka harcamamış, uğraşmamış olurum desen anlıcam. ama adam ısrar ediyor ya daha ucuz diye hadsufhdasufha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Esh said: iyiymiş o zaman o fiyat. bostancı günaydını boşaltıyım yarın. Al sana tuto hatırlatayım lkasjdklj http://forum.paticik.com/read.php?25,7137126 Ama içi kanlı kalıyor arkadaş ben sevmiyrum o yüzden öyle kalın et artık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 bingildak said: Masakari said: Her gün dışarıda yiyen adamın damarlarını kalbini merak ettim ben daha çok? ps. daha yeni check up'tan geçtim turp gibiyim. kan değerlerinden tut kalbe kadar herşey çok iyi durumda. son 2 yıldır falan hasta olmuyorum herhalde asdas Nerede yaptırdın, kaça yaptırdın. Benimde bi baktırmam lazım yaş geldi artık. Kan vermeden yaptırsak olmaz mı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Esh said: Teriyakide bi saat oda sicakliginda marine et ve az zeytin yagi ile kirilmis sarimsahi oldur biberi havucu atmadan once.abi hızlı olsun diyorum, tabi ki de bekletme şansın varsa daha güzel olur =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Dworgian said: Esh said: iyiymiş o zaman o fiyat. bostancı günaydını boşaltıyım yarın. Al sana tuto hatırlatayım lkasjdklj http://forum.paticik.com/read.php?25,7137126 Ama içi kanlı kalıyor arkadaş ben sevmiyrum o yüzden öyle kalın et artık başkan sen ne mühürlemişsin ne fırına atmamışsın =( anneanne usulu et yapmışsın. yazık olmuş ama garnitürü güzel. benim tercihim mashed potato, püre yerine ama cok ağır oluyo diye artık yapmıyorum oyle şeyler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Masakari said: bingildak said: Masakari said: Her gün dışarıda yiyen adamın damarlarını kalbini merak ettim ben daha çok? ps. daha yeni check up'tan geçtim turp gibiyim. kan değerlerinden tut kalbe kadar herşey çok iyi durumda. son 2 yıldır falan hasta olmuyorum herhalde asdas Nerede yaptırdın, kaça yaptırdın. Benimde bi baktırmam lazım yaş geldi artık. Kan vermeden yaptırsak olmaz mı ? antalya'da yaptırdım abi, ailem orada ziyarete gittiğimde yaptırıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Holy said: Tüm maliyet hesapları yapıldı o işin, denemeden ve detaylı düşünmeden gelmeyin. Tüm maliyet hesapları derken harcanan doğalgazdan tutun da çıkan bulaşığın yıkanmasına kadar tümü dahil edildi hesaplara. Haftada 1 veya 2 gün kendim yapıyorum yemeğimi, onda da gayet güzel tavuk veya et, yanına pilav, hazır çorba falan süper soframı hazırlıyorum. 2 kişi oturup yiyoruz. Ha dışarıdan yerken her gün günaydın'dan biftek söylersen falan daha pahalı tabi ki. Benim yediğim akşam yemekleri ortalama 15-20 lira arası. Aradaki uğraşma süremin de bana kaldığını düşününce çok daha karlı. Şunu yeni gördüm. O zaman senin yemek yediğin yerler aşevi abi hayrına veriyorlar sana yemek? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Esh said: Dworgian said: Esh said: iyiymiş o zaman o fiyat. bostancı günaydını boşaltıyım yarın. Al sana tuto hatırlatayım lkasjdklj http://forum.paticik.com/read.php?25,7137126 Ama içi kanlı kalıyor arkadaş ben sevmiyrum o yüzden öyle kalın et artık başkan sen ne mühürlemişsin ne fırına atmamışsın =( anneanne usulu et yapmışsın. yazık olmuş ama garnitürü güzel. benim tercihim mashed potato, püre yerine ama cok ağır oluyo diye artık yapmıyorum oyle şeyler. Tarifi günaydındaki aşçıdan aldım. Fırınla demedi. Eşimin de aklına geldi ama söylememiş "ben bilirim" derim diye Edit; mühürledik olm 40 ar saniye 1 er dkk her yanlarını töbe töbe. sadece fırınlamadık =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Akşam spora gitmeden marineye et bırakayım da gelince yerim canım çekti be Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 seasoningi de atlamışsın etin iki tarafına. ohooo bırak eşine abi yemek işini =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 abi adam "hiç öyle baharat fln koymayacaksın sadece dediğim gibi marine et karıştırma eti öyle" dedi biz de ona uyduk lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 sana günaydında iyi et piştiğini kim söyledi abi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 ben bayılıyorum abi günaydında yediğim ete, neresi daha iyi oraya gideyim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 hakiki et yapmak için ne sosa ne de ızgaraya ihtiyacın var. cok iyi bir dry aged e, makineyle çekilmiş tuza, mühürleme tavasına ve fırına ihtiyacın var. bu kadar. ve iyi et tabi ki içi kanlı kalacak ettir. üzgünüm ama et öyle yenir. mediumdan fazlası ihanet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Esh said: sana günaydında iyi et piştiğini kim söyledi abi? öfff asdasds abi eti orada buldum, alırken de sordum işte. daha da yapmam zaten arkadaş istemişti nysteak. ben sevmem kanlı et meh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 nusret tabi ki. istinye günaydının hamburgeri iyiymiş dediydi bi arkadaş. ama ben tatmadım bostancı günaydında bir iki defa et yedim, pek istediğim lezzeti bulamadım. belki o an ağzımın tadı yoktu bilemicem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 14, 2014 nusrete gidip bir ete o kadar para vermek. yazık günah be. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar