ultrAslan Mesaj tarihi: Ocak 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2014 CheatSheet kullan kisayollara alisana kadar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ocak 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2014 KHaRoN said: Offf bende bu tepkiyi verdim iste dsg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SenariouS Mesaj tarihi: Ocak 10, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 10, 2014 peki soru file manager var mi guzel ya. Ben hala macOS file managerina gosterme sekline, gruplama sekline alisamadim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2014 pathfinder a bi goz at. TotalFinder da onun yancisi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ocak 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2014 totalfinder var bende baya memnunum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 11, 2014 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2014 TotalFinder Mavericks'e gectigimden beri sorunlar cikartiyor bende. XtraFinder'a gectim o yuzden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 11, 2014 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2014 Benim de bir sorum var. Mavericks'in Lock Screen tusunu calistiramadim. Automator ile girip bir sey yaparim ama once bir sorunu cozmak istiyorum. Control+Shift+Power garip bir sekilde uyutuyor bilgisayari, kitlemiyor. Kisayollar gibi bariz yerlere baktim bu arada. Sunu aldim kullaniyorum aylardir zaten ama kendi kontrolu de calissa iyi olur yani: https://itunes.apple.com/us/app/lock-screen-plus/id523667569 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Ocak 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2014 valla ben bi safari aciyorum, baska da biseyini kullanmiyorum asdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ocak 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2014 Developer olcan bide, rezil herif Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ocak 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2014 beyler terazinize tıkladım. hobi işim için macos kullanıyorum. çok zaman da ayıramıyorum, zor geliyordu bayağı. güzel programlar paylaşmışsınız, devam edin ^^ konuyla ilgisiz olacak biraz ama geçende bir problem yaşadım, aklıma takıldı; admin kullanıcımın şifresini unuttum (hehe), root şifreyi de hayırlamıyordum. boot esnasında command + r gibi bişeyle (hatırlayamadım şimdi) repair/reinstall ekranına ulaşıp, keychain access'i yeniden yaratabiliyor ve user pass'i resetleyebiliyorsun. böylece user session'a tekrar login olabiliyorsun. tamam keychain access resetleniyor. kısmi olarak güvenlikli gibi.. ama chrome browser restart sonrasında tekrar açıldı önümde ve facebook, gmail gibi sayfalar açıldı şappadanak önüme. çünkü kapatırken -açık programları restart sonrası tekrar aç- gibi bir şeyi seçmiştim. iyi de bu inanılmaz bir güvenlik açığı değil mi? şifresini bilmediğim ama fiziksel erişimim olan herhangi bir macos'a login olup, eğer açık uygulamalar varsa, istediğim gibi o user'ın haklarıyla kullanabiliyorum? merak ettim, kaçırdığım bir şey mi var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Ocak 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2014 Bu yuzden safari kullaniyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ocak 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2014 safari'de bu problem olmuyor mu? bilmiyorum ama önemli de değil. bu işletiminin sistemi açığı, eğer anladığım gibiyse. çözüm safari kullan olamaz. sen keychain access diye altyapı kullanıyor ama üzerinde koşan uygulamaların bundan bağımsız şifre yönetimine izin veriyorsan, işletim sisteminin güvenliği tehlikeye girebilir. aslında amacım çözüm aramak da değil, daha çok merak. biraz da güvenim sarsıldı açıkçası. zira şifreyi recover etmeye çalışırken, eski tarihli, şimdilerde fixlenmiş, macos'ta root access alabilmekle ilgili o kadar exploit ve bug makalesi buldum ki, şaşırdım. ek: 2 dk'da şifre değişikliğiyle, dosyalara direkt erişim sağlamayı saymıyorum bile.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ocak 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2014 Preview candır ya, sol sağ tuşlarla resimler arasında gezememe olayı hoş değil ama 1 resim 2 PDF dosyasını alıp tek bi PDF dosyası haline getirdiğimi bilirim Preview ile. Bi de font rendering'i bu kadar kuvvetli bi OS daha yok heralde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 11, 2014 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2014 Ractamainus said: iyi de bu inanılmaz bir güvenlik açığı değil mi? şifresini bilmediğim ama fiziksel erişimim olan herhangi bir macos'a login olup, eğer açık uygulamalar varsa, istediğim gibi o user'ın haklarıyla kullanabiliyorum? merak ettim, kaçırdığım bir şey mi var? Her OS boyle. Linux kullanirken mesela boot manager'dan girip root password atayabiliyorsun rahatca (exploit degil bu, feature), hatta iki kere hayat kurtardim oyle (son gunde bozulan kullanici hesabi sonunda erisilmeyen bir makale olmustu, Arch Linux'u birakip Debian Stable'a kayma nedenlerimden biri). Fiziksel erisimin olan her makinede her seyi yapabilirsin disk encryption yapmadigin surece. FireVault ac, firevault recovery key vermeden sifre degistiremezsin. Al sana guvenlik. Ben de FireVault acik kullaniyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 11, 2014 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2014 Kojiroh said: Bi de font rendering'i bu kadar kuvvetli bi OS daha yok heralde. Sunu daha cok begeniyorum ben ekrandaki estetik olarak ama tasarim isinde OS X rakipsiz tabii. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ocak 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2014 GERGE said: Her OS boyle. Linux kullanirken mesela boot manager'dan girip root password atayabiliyorsun rahatca (exploit degil bu, feature), hatta iki kere hayat kurtardim oyle (son gunde bozulan kullanici hesabi sonunda erisilmeyen bir makale olmustu, Arch Linux'u birakip Debian Stable'a kayma nedenlerimden biri). Fiziksel erisimin olan her makinede her seyi yapabilirsin disk encryption yapmadigin surece. FireVault ac, firevault recovery key vermeden sifre degistiremezsin. Al sana guvenlik. Ben de FireVault acik kullaniyorum. her makinada, her şeyi yapamazsın. olayı macos vs windows tartışmasına falan çevirmek değil amacım ama misal windows'ta yapamazsın, session user şifresine erişimin yoksa. biraz güvenlik felsefesine giriyor aslında bu noktadan sonra konu. güvenliğin sınırlarını nerede çizdiğinle ilgili. linux'ta öyle olduğunu da bilmiyordum misal. bu arada yaptığım şeye exploit demedim. ama exploit ve bug makalelerine rastladım geçmiş tarihli. feature ile ayrımını yapabiliyorum ;) neyse enteresan geldi bana. ofis'te bilgisayarını kitleyip eve gitmek yeterli değil demek oluyor bu misal.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Somon Mesaj tarihi: Ocak 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2014 güvenlik felsefesi diye birşey yok lol en iyi güvenlik için bilgisayarın fişini çekiceksin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 11, 2014 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2014 FireVault ac, yeterli olur o zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 11, 2014 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2014 OS X'de Safari kullanilmali bu arada bence: http://forum.paticik.com/read.php?6,7230777,7230777#msg-7230777 Eger Android varsa Xmarks gibi bir sey gerek, PC icin Safari Chrome ve Firefox ile sync oluyor, eklentileri var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ocak 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2014 Somon said: güvenlik felsefesi diye birşey yok lol en iyi güvenlik için bilgisayarın fişini çekiceksin ya çok bilmeyen nesil istiyorum.. hani şurada geçmiş mesajlarınızdan ölçemiyor olsam ne bildiğiniz az çok, eyvallah.. ağırbaşlı mesaj yazmakla, bilgisizlik arasındaki ayrımı yapamıyorsunuz. var öyle bir şey; the philosophy of information security / computer security. güvenlik kararlarının ve standartlarının, hangi yazılımın neyi üstlendiğinin falan kararları, geliştiricinin eline başı boş verilmiyor. firevault da anladığım kadarıyla, browser session login'i çözmüyor, yaşadığım örnekte. dosya erişimi için biz çözüm olabilir. neyse çok önemli değil. bence pek kabul edilebilir bir durum değil bu. kişisel bilgisayarımda beni etkilediği falan da yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Somon Mesaj tarihi: Ocak 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2014 yok öle birşey sen istedigin kadar güvenliğini al kullandıgın dns serverlar olsun dsl hattın olsun servis sağlayıcın olsun elinde olmayan sebepler ile yine patlıyorsun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ocak 11, 2014 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2014 Yok abi, FireVault cozuyor. Ben Keychain kullanmiyorum pek VPN sifreleri disinda, girip bakayim bir. Yani senin dedigin Recovery'de Keychain Reset degil mi? FireVault acilinca o olmuyor iste, FireVault sifresini istiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Ocak 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2014 lol edit: lol somon'a.. dns falan deyince.. cevabı aldım şimdi gerge. teşekkür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ocak 11, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 11, 2014 Kojiroh said: Preview candır ya, sol sağ tuşlarla resimler arasında gezememe olayı hoş değil ama 1 resim 2 PDF dosyasını alıp tek bi PDF dosyası haline getirdiğimi bilirim Preview ile. Bi de font rendering'i bu kadar kuvvetli bi OS daha yok heralde. Ben buarada preview'e alternatif, xee kullaniyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ocak 13, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 13, 2014 GERGE said: Benim de bir sorum var. Mavericks'in Lock Screen tusunu calistiramadim. Automator ile girip bir sey yaparim ama once bir sorunu cozmak istiyorum. Control+Shift+Power garip bir sekilde uyutuyor bilgisayari, kitlemiyor. Kisayollar gibi bariz yerlere baktim bu arada. Sunu aldim kullaniyorum aylardir zaten ama kendi kontrolu de calissa iyi olur yani: https://itunes.apple.com/us/app/lock-screen-plus/id523667569 Tuş olarak değil de mouse'u sağ üste götürünce lockscreene geç şeklinde ayarladım ben, tavsiye ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar