Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alien - Isolation (Bari bu sefer batirmayin lan)

mono

Öne çıkan mesajlar

fanatigi kaldi mi bilemiyorum ama alien in artik fps si survival shooteri cok da super olmaz be..en yalan vur kirli oyunda bile dehsetin vahsetin dibine vurduk monsterin bir tarafindan birsey cikmayani kalmadi..

ilginc olan dungeon keeper tadinda taktik strateji yada ne bileyim resourcelu uretimli hali olur..
Sosyal ağlarda paylaş

gameplay'e bakınca, oyun baya baya güzele benziyor.

çıksın bi metacritic, steam ve gamespot'ta user score'lara bakalım sonra gidip ucuza alalım bi key'ciden.

amnesia'nın yenisini şimdi bitirmek üzereyim. gayet tırt açıkçası ilkine göre. hiç korkutmadı neredeyse.

tarz olarak alien, outlast gibi biraz daha. soma gelene kadar biraz ihtiyacımı keser heralde. gerçi soma da temiz nisanda falan çıkar en erken. pffffff
Sosyal ağlarda paylaş

Biliyorum ve sorun da orada zaten. Farklı yayın organlarının, farklı yazarlarının, farklı anlayışla verdikleri notlarının kendilerinin yarattığı bir ağırlık hesabıyla ortalamasını alıyorlar. Ben zaten eleştirilerde not verilmesini baştan hatalı bir sistem olarak görüyorum; Metacritic notları ise tam çorba.

İşin kötüsü bu skorlar endüstride o kadar etkili ki yayıncı firmaların üretici firmalara Metacritic skoruna göre ikramiye vermesi gibi kontratlar bile yapılıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

o da ayrı bi zaman kaybı ya. her ilgini çeken oyunu oturup yarım saat oynucan da karar vericen falan. bak reviewlara geç işte.

bazı siteler para karşılığı iyi/kötü review veriyor olabilir ama 50 tane review içinde çok bi anlamı kalmıyor. aynı zamanda user review'lar da var. metacritic'te mesela 75 üzeri almış indie vs oyunlarda şu ana kadar 2-3 tanesinde hayal kırıklığı oldu sadece. onlarda da "bu ne rezalet" demedim sadece bana hitap etmediler.
Sosyal ağlarda paylaş

baştan sona okumuyorum ki zaten. metacritic'te ve steam'de birkaç tane iyi birkaç tane de kötü review okuyorum. böle 1-2 paragraf falan olan. Bubunlardan en çok useful notu almış olanlara odaklanıyorum. Bunlarla birlikte meta-gamespot ve steam notlarına bakınca yetiyor genellikle. Max 5-10 dakka falan sürüyor bütün bunlar.

mesela watch dogs gayet kötü reviewlar almış. onun hype'ı çıkmadan önceydi. ona kandıysan yapacak bişi yok. Ben zamanında Brink'i aldım mesela hype ile. O günden sonra pre-order yapmamaya yemin ettim. Seneler sonra Outlast ve Amnesia 2'yi pre-order ettim. Amnesia 2'de biraz pişman oldum açıkçası.
reklam ve pohpoh ile müthiş hype yaratılabiliyor. Bu piyasada pre-order yapmamak lazım kesinlikle.

Ha gerçi mesela Soma diye bişi çıkarıyor Frictional Games 6-9 ay içinde falan muhtemelen. ilk Amnesia'yı yapan adamlar. Onu pre-order yaparım güvendiğim için adamlara o ayrı.
Sosyal ağlarda paylaş

O zamanda kota da rezalet çıkarıyor . Mordor ile şu oyunu deneyelim dediğin an 50 gb gg 2 günde %50 kota gitti.

MKV videolardaki gibi sample olacak.
Böyle portable olsun. 8 dakikalık bir bölüm oynatıyor. Mekaniği, grafik motorunu, UI v.s görüp çıkıyorsun. Demo güzel bir şeydi ya
Sosyal ağlarda paylaş

sabonis said:

50 site birden review edince sonuçta ortaya çıkan rakam belli bir şey ifade ediyor. veya steam'de kaç kişinin iyi kaç kişinin kötü dediği vs.

valla steam'i çok baz almayın. çünkü ya iyi diyosun oyuna ya da kötü. adam oynuyor oyunu bazı şeyler hoşuna gitmesele bile fanları oynar diye pozitif basıyor. ya da oyun rezalet ama grafikleri ve ses iyi adam pozitif basıyor. yamayla düzelir diye düşünüyor. baştan hataydı böyle sistem yapmaları, 5 yıldızlı oy sistemi falan olacaktı ki tam bir tahmini oy çıksın. şu şekilde bir çok leş oyun pozitif gözüküyor, bayağı broken oyunlar veya oynanamayanlar negatifde.
Sosyal ağlarda paylaş

Seru said:

sabonis said:

50 site birden review edince sonuçta ortaya çıkan rakam belli bir şey ifade ediyor. veya steam'de kaç kişinin iyi kaç kişinin kötü dediği vs.

valla steam'i çok baz almayın. çünkü ya iyi diyosun oyuna ya da kötü. adam oynuyor oyunu bazı şeyler hoşuna gitmesele bile fanları oynar diye pozitif basıyor. ya da oyun rezalet ama grafikleri ve ses iyi adam pozitif basıyor. yamayla düzelir diye düşünüyor. baştan hataydı böyle sistem yapmaları, 5 yıldızlı oy sistemi falan olacaktı ki tam bir tahmini oy çıksın. şu şekilde bir çok leş oyun pozitif gözüküyor, bayağı broken oyunlar veya oynanamayanlar negatifde.

1) gidip %60 iyi oy almış diye oyun almıyorum
2) iyi ve kötü review'lardan 2-3'er tane okuyorum.

bu şekilde gayet yararlı oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...