Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

UFO Gerçeği

fedaykin

Öne çıkan mesajlar

Bonecum sanırım var olsa da olmasada bilimsel yöntemle kanıtlanmamış bişeye var ya da yok demek inançtan öteye gidemiyor demek istemiş arkadaş[signature][hline] A Ferrari is a dream, two Ferraris are paradise while three Ferraris are just too good to be true ;)

[Bu mesaj Ouz_UFO tarafından 15 Mayıs 2004 23:49 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ben rampayı kavradıktan sonra ışık hızına çıkıp amerikada anca inebiliyorum...
inmeden önce şöyle bir havada turlamam yavaşlamam felan gerekiyor...
onlarda daire sanıyor beni...
Yok daire maire...
Bisikletci onnarda..[signature][hline]Dream as u never die,live as you can die tomorrow
Always remember;death is only a Begining

UYARI!:Evcil yaşayanlar için uygun değildir!
[29.04.2002-29.04.2004]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ouz_UFO, 15 Mayıs 2004 22:53 tarihinde demiş ki:
yoğunlupu "0"a düşen su (!) ilginç tabii :lol: ama bazılarını hayal kırıklığına uğratıcak bişey sööliyim şimdi:
Bermuda şeytan üçgeni dediimiz yerde okyanus dibinde oldukça fazla donmuş metan kütlesi var ve bu zamanla serbest kalıyor, (özellikle global ısınma ile, ama kısa sürelik olağan sıcaklık artışları da buna sebep olabiliyor) ve bildiğiniz gibi metan yanıcı bi gaz... o sırada yakından geçen uçağın motorları yanabiliyor. Gemilerin kaybolması olayını da şöyle açıklayayım size, suda üzen bir cismin altında su değil de gaz durursa, cisim aşağı iner gayet mantıklı inanmayan denesin (suya ufak yüzebilen bişey koyup altından bi hortumla basınçlı hava üfleyin) :) Yani o yıllarca "bermuda şeytan üçgeni uuuuu-aaaaaaaaa" dediimiz şey kek bi metan kütlesi yüzünden oluyo :D

eheoheoeo oooo.

metan olayiyla cozduk isi, gemiler gazda yuzdu.

e peki madem boylesine cilginca seyler yapip gemileri dahi kavrayabilecek kadar bosluklar yaratabilecek derecede bosalmalar yapabilen bir metan kaynagini neden kullanma ihtiyaci duymamis amerika ? burnunun dibinde halbuki.

cok ucuk bi aciklama cok.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ShekiLChoCuq, 11 Ocak 2003 15:00 tarihinde demiş ki:
kardesh o yazının az daha uzunu yokmuydu ya uykum geldı walla okurken.. 8-)[hline]S|-| E |< i L ¯|¯ E / M

+1 okuyamadm üşendim bi özetnin yassak[signature][hline]Nobody is Perfect
Im Nobody

Forever Çaykur Rize !!!
Kız Duası
Bismillahi Rahmani Rahim Allahım Elhamın Dürüsü İle Kızların Sürüsü İle Her Gün Birisi İle Gezmeyi Nasip Eyle Yarabbim

AMİN
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada bir yandan da 18. yuzyilda kimya diye bir bilim olmadigini, kimyacilarin yakildigini hatta lavoisieurun - ki kimya biliminin babasi sayilir - kogusturuldugunu, hatta bir zamanlar sadece matematik diye bir bilimin oldugunu, fizigin dahi olmadigini hatirlayalim.

bu durumda metafizik, bugun icin bir bilim dali degilse, yarin olacaktir.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

metan gazi teorisini ortaya salan adamlar herhalde kaybolma olaylarini incelememis.

motoru yanmis ucak yok. flight 19 kaybolurken saatlerce telsiz temasini surdurdu istasyonlarla, ve goz gore gore kayboldu. hicbir ucagin motorunda bir sorun oldugunu da rapor etmediler pilotlari.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu mesaj bir uzaylı tarafından yazılmaktadır:
Şimdi SADIST01'in bedenini ele geçirdik 1 hafta içinde dünyayı elimize geçireceğiz.

SADİST01: -ya dur bi dakka ya...
UFO: -konuşma lan seni ele geçirdik.[signature][hline]---İstedim Vermediler RPG cisin Dediler---
---senin benimle evlenmene karar verdim---
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ouz_UFO, 15 Mayıs 2004 23:25 tarihinde demiş ki:Ayrıca biz kimiz ki bilimi kirletelim ya da sen kimsin ki bilimi koruyabiliyorsun? (no offence)

"Üstüne alınma" tarzı bişi diebileceğiniz halde "no offence" dierek güzelim Türkçemizi katlettiiniz için bizimle merkeze kadar geliceksiniz..

said:
armra, 15 Mayıs 2004 23:25 tarihinde demiş ki:
ben kimseyle tartışacak değilim , metafizik bilim değildir .
gidin araştırın bilimle uzaktan yakından alakası yoktur.
isteyen istediğini düşünür.
kimsenin düşüncesine ipotek koyulacak değil.
ama bunlara bilim denmez.
başka bir şey diyin bilimi karıştırmayın.
yalan yanlş insanları bilgilendirmeyin.
yavuz hırsız gibi davranmayın ayıptır.

Armra sen nie bu kadar alıngan davrandın annamadım. Sana sadece "tartıştıINIZ" konuyu sordum.. İi hala ilk baştaki konu hakkında tartışıomuşsunuz..[signature][hline]Birini suçlamak için işaret ettiğinde, diğer 3 parmağınında seni işaret ettiğini unutma..
Sosyal ağlarda paylaş

dayanamadım gene ,gece gece cevap yazıyorum .

ben ufo var ya da yok demedim ki hiç. hayret bir şey yani .
ufo var olsa bile senin malın mı oluyor yani. yada telepati şu bu ilk ispatlayan ile anılır ileride . tabi ispatlanırsa. bunlar beni germez .

metafiziğe bilim diyen biriyle tartışacak kadar salağım bu açık.
kusmuşsun ruhundakileri rahatladın mı bari yada neyse.

*hostan kastin ne oldugunu sen de biliyorsun. radikal, varolan literaturde halihazirda yeri olmayan hicbirseye hos gozle bakilmaz. kelime oyunu yaparak tartisacaksak bunun sonu gelmez.*

hoşluk göreceli bir şey insanlığa faydalı olacağı düşünülmeyen konulara fon ayırmak yerine faydalı işlere kaynak ayırmak daha mantıklı. ömrünü bu konularda tüketmiş olanlarda kim. sen herşeyi daha iyi bilirsin.

*ornegin bir jeolog ve bir arkeolog misir sfenksinin 10 bin yildan eski olmasi gerektigini sfenkste varolan asinmalara ve jeolojik etkilere bakarak varolan bilimsel birikim ve olaylar vasitasiyla one surdu, BUNA ragmen adamlar neredeyse afaroz oldu.*

karbon 12 testi ile yaş analizi yapılır bakılır adamın dediği sallamasyonsa hadi lan amma salladın denilir. artık kimse öyle aşındırmaya felan bakmıyor. labaratuar bilim felan var.

uydurdukları yanlış olan her adam hakkında ''bilim kovdu biz sahip çıkalım'' diye yaklaşmakla nereye varacaksanız artık.

*evet bilim bir din, aynen kilise nasil eskiden inanci tekeline almissa bilim de sanki dusunmeyi tekeline alma durumunda.*

kim sana niye düşünüyorsun diyor ki , düşün çalış ama bilimsel yöntemler v.s. olmadan bunlara bilim deme.

*bir konuda bir bilim adami cikip ot bit etti mi tamaaaaaaammm bitti is. bunun bir insan oldugu, bunun da yanilma ihtimali oldugu, dunyada eger 3-5 yilda bir teorem ortaya cikiyorsa milyonlarca hipotezin aksi ispatlanip buhar oldugu dusunulmeden sanki psikoposa boyun egilir gibi boyun egiliyor.*

yok böyle bir şey.
daha doğru bir alternatif sunulana kadar o geçerlidir. adamın söylediği kabul görüyorsa ve sen daha iyi bir şey ile karşılarına çıkmazsan kim takar seni. öyle oturduğun yerden hadi len atıyo demekle olmaz. ispat isterler, kriter sorarlar , sen kimsin ki herkes senin dediğine amin desin. ya da nasıl olacaktı? sizin üstün dehanızdan faydalanalım. nasıl olması gerektiğini anlatın bize.

*meksikada koskoca bir sehir...*
hiç bilmiyorum sallamayayım bir şeyler. ama sen salla bilip bilmeden çekinme. cidden .

*20 lerde de, şüphe vardı...
yine kelimeler uzerinde oynuyorsun, bu ornek de bu oynamayi destekleyecek sekilde degildi sanirim farkindasindir.*

ne alaka , ne kelime oyunu felan , ne kelime oyunu yapacağım. 20 lerde vardı da şimdi yok yani herşey ileri giderken bilim geri mi gidiyor. neye dayanarak söylüyorsun. kurusıkı.

*resmi bir arastirmanin olmasi konunun hokkabazlik olmayip ciddiye alindigini gosterir. daha 1-2 post once HURAFE ve INANC statusune sokuyordun. simdi ispatlanma/ispatlanmama olayina dondurdun.hurafeler ve inanclar donanma tarafindan savunma komisyonlarina onaylatilan butceli planlarla arastirilmaz.*

birisi böyle bir iddia ile ortaya çıkar ve doğruluğu veya yanlışlığı ispat edilme fırsatı var ise denenebilir. bunda ne var. bu iddiayı ortaya atan adam yerine koymuşlar ,ciddiye almışlar diye bu bilimsel mi oldu yani?

*bilmen lazim ki telkin yoluyla insanlarda YANIK olusturmak, kollara, bacaklara su toplatip deriyi kaldirmak mumkun. ve bunlar fotografiyla arastirmasiyla denenmis, belgelenmis olaylar. burada sen olaya kimya, biyoloji onceligi vererek olayi varolan literaturde cozmeye calisiyorsun, ve bu literature gore - aslinda artik literaturde bile boyle degil - bilinc biyolojik olaylardan etkilenir, bazen de sinirli olarak uzun sure zarfinda biyolojik dinamikler bilincten. ama hipnoz olayinda 20 dakika icerisinde bir insanin kolunda yanik yaratmak kavrami senin bu 'istegini' bertaraf ediyor. cunku ONCE telkin SONRA fizyolojik degisiklik goruyoruz. tum insanlarda var olan, ve ilk universite 13. yuzyilda kurulmadan once de tezahur ettirilmekte olan mantik denilen melekeye gore, ONCE olusan sey SONRA olusan seyi etkiler.*

psikojenik purpura herhalde bundan bahsediyorsun . yani ne diyim ne bilgin var bu konularda da atıp tutuyorsun. bir insanın kendi kendini sıkıntıya sokacak şekilde davranması da kendi kendine telkindir diyor dahi olabilirsin. bunların bi faydası yok zaten bunlara neden olan dünya kadar antijen bir çok yerde bakılıyor. yani tamamen kimyasal-biyolojik bir olay. immün reaksiyon ve fazları , katekolamin deşarjı diye girmeyeyim bilimsel her sözüme hakaretle karşılık geliyor. biraz daha araştırırsan artık sizin işinize yarayacak pek bir şey kalmadığını görürsün. tabi üzücü artık herşeyin bilimsel açıklamaları yavaş yavaş geliyor böylece fantastik sandığınız konular açıklanıyor . sizin açınızdan üzücü olabilir tabi. mistik mistik sallamak varken.

*
said:

senin dehanın farkına varcak kadar bilgili ve bilimselim .
senin ilhamına ,dehana ,yenilikçiliğine zeval gelmesin biz böyle toplanıp kedi k
Sosyal ağlarda paylaş

said:
armra, 16 Mayıs 2004 01:17 tarihinde demiş ki:
dayanamadım gene ,gece gece cevap yazıyorum .

ben ufo var ya da yok demedim ki hiç. hayret bir şey yani .
ufo var olsa bile senin malın mı oluyor yani. yada telepati şu bu ilk ispatlayan ile anılır ileride . tabi ispatlanırsa. bunlar beni germez .

----- " ................METAFİZİK İLE FİZİK ARASINDAKİ FARK şöyle basit bir örnekle açıklanabilir.

bilimsel yöntemleri kullanan kariyer sahibi ''a'' aratırmacısı ile eğitimsiz ve ünlü olmaya çalışan ''b'' araştırmacısı aynı konuyu incelerler.

''a'' araştırmacısı - kazı çalışmasında kablo buluyor ve burada daha önce yaşamış olan uygarlığın telefon kullandığını iddia ediyor.

''b'' araştırmacısı - kazıda hiç bir şey bulamıyor ve burada daha önce yaşamış olan uygarlığın cep telefonu kullandığını iddia ediyor.

''a'' araştırmacısı hipotezini kanıta dayalı fiziksel temelli yaparken , ''b'' araştırmacısı metafiziğe dayalı olarak yapıyor.

''a'' araştırmacısının yayınları bilimsel litaretüre geçerken , ''b'' araştırmacısının ki , popüler bilim magazinlerde yayınlanarak ilgi topluyor.

''a'' araştırmacısının yayınları yıllarca okullarda öğretilip üzerine yeni hipotezler kurulurken , ''b'' aratırmacısının sözleri unutuluyor ve yeni bir fal bakma tekniği üzerinde daha çok duruluyor............."

----- metafiziğe bilim diyen biriyle tartışacak kadar salağım bu açık. kusmuşsun ruhundakileri rahatladın mı bari yada neyse.

yukaridakilerden cikan sey, metafizigin ya da parapsikolojinin bir bilim dali olmadigi, bununla ugrasanlarin hokkabaz, san sohret pesinde kosan firsatcilar oldugu.

metafizige yeni acilan bir bilim alani demek gafletinde bulunmusuz. boyle soyledigine gore yukaridaki paragrafta anladigim seyi dogru anlamisim.

said:

hoşluk göreceli bir şey insanlığa faydalı olacağı düşünülmeyen konulara fon ayırmak yerine faydalı işlere kaynak ayırmak daha mantıklı. ömrünü bu konularda tüketmiş olanlarda kim. sen herşeyi daha iyi bilirsin.

fon ayirmak ? adamlar bitmis arastirmalari yapanlari afaroz ediyorlar ne fon ayirmasi. fonu verilmis arastirmasi bitmis paperi yayinlanmis. dahasi bu parapsikoloji ya da metafizik icin degil, arkeoloji, misirbilimi icin dahi gecerli.

said:

*ornegin bir jeolog ve bir arkeolog misir sfenksinin 10 bin yildan eski olmasi gerektigini sfenkste varolan asinmalara ve jeolojik etkilere bakarak varolan bilimsel birikim ve olaylar vasitasiyla one surdu, BUNA ragmen adamlar neredeyse afaroz oldu.*

karbon 12 testi ile yaş analizi yapılır bakılır adamın dediği sallamasyonsa hadi lan amma salladın denilir. artık kimse öyle aşındırmaya felan bakmıyor. labaratuar bilim felan var.

uydurdukları yanlış olan her adam hakkında ''bilim kovdu biz sahip çıkalım'' diye yaklaşmakla nereye varacaksanız artık.

soz konusu iki bilim adami da alaninin en saygin insanlarindan biri, ve karbon 14 yonteminin belli bir zaman diliminden otesinde dogru sonuc vermedigini sokakta oyun oynayan cocuklar bile biliyor artik.

var olan diger gercekler kabul edilmis bir metodla celisiyorsa olayda bir problem vardir.

bu problemin ne oldugunu arastirip cozmek yerine karbon 14 yontemi rullaz digerleri olmaz demek, dunya duzdur ne gerek var etrafini dolasmaya demektir.

said:

*evet bilim bir din, aynen kilise nasil eskiden inanci tekeline almissa bilim de sanki dusunmeyi tekeline alma durumunda.*

kim sana niye düşünüyorsun diyor ki , düşün çalış ama bilimsel yöntemler v.s. olmadan bunlara bilim deme.

valla su noktaya kadar sen dedin. baskalarinin dusunmus ve kabul etmis oldugu formata uymayip, bilinmeyen ve mechul olan birseyin arastirilmasi gerektigi gibi naifce bir savi savundugumuz icin binbir cesit ithamda bulundun, tam bir bilim dincisi gibi. eeeeee tabi bu da baska bir olay. igneleyip igneleyip aba altindan sopa gosterip 'size kim dusunmeyin diyor' demek.

said:

yok böyle bir şey.
daha doğru bir alternatif sunulana kadar o geçerlidir. adamın söylediği kabul görüyorsa ve sen daha iyi bir şey ile karşılarına çıkmazsan kim takar seni. öyle oturduğun yerden hadi len atıyo demekle olmaz. ispat isterler, kriter sorarlar , sen kimsin ki herkes senin dediğine amin desin. ya da nasıl olacaktı? sizin üstün dehanızdan faydalanalım. nasıl olması gerektiğini anlatın bize.

maalesef boyle oluyor. koskoca bir sehir 2 saat boyunca cisim izlese, bir tane hirto cikiyor televizyona ve herhangi bir akademik sifatla onbinlerce insani halusinatif yapiveriyor. o kadar basit.

arastirma ? yok. hipotez ? yok. saha calismasi ? Y O K.

said:

*meksikada koskoca bir sehir...*
hiç bilmiyorum sallamayayım bir şeyler. ama sen salla bilip bilmeden çekinme. cidden .

ben biliyorum, ben merak ettim, ben kovaladim. e haliyle arayan mevlasini da bulur belasini da.

ama gorunen o ki, sen bu kadar kolayca bertaraf ettigin mevzularla ilgili hicbir kurcalama yapmamissin ? ama yine de bertaraf edebiliyorsun ?
Sosyal ağlarda paylaş

vay be bizde de varmış:
December 27th, 1997, Istanbul, Turkey. The UFO in this clip is a glowing, diamond-shape, and was clearly visible even to the naked eye. Taken by Guray Ervin with a Sony Video Cam. The same UFO was filmed in several other cities on the same day. The craft appears to have a glass-like sheen to it, and possesses strange color changes. One of the best without a doubt.

gurur duydum hehe
Sosyal ağlarda paylaş

ben bilim değilim.
kimseyi ya da kurumunu da temsil etmiyorum.
bildiğimi söylüyorum , bilmediğim yerde susuyorum.
karşımdakinden de bunu bekliyorum.
senin beğenmediğin o hocaların bazı konulardaki bilgisi ve araştırması bile medyaya konu olur. çünkü sansasyanonel şeylerdir. henüz kesin ispatlanmamış/açıklanamamış fenomenler, psişik konular ,ilaçlar v.b. şeyler ispatlanana kadar kimsenin ağzına sakız edilmemeye çalışılır. bir kere böyle bir şeyi araştırıyoruz denildiği anda dahi aksi ispatlansa bile artık o sonu gelmez bir hurafeye dönüşür.
sen bilinmeyen şeylere merakı olmayan bir insanın bilimadamı ya da olabileceğini sanıyorsun ama çok yanılıyorsun. şahsi fikrim çoğunun gayet ileri görüşlü olduğu yönündedir. bağnazlarda var evet ancak onların herhangi bir zararları ile bir hurafe meraklısının zararları kıyas edilemez.

*ufo var olsa bile senin malın mı oluyor yani. yada telepati şu bu ilk ispatlayan ile anılır ileride . tabi ispatlanırsa. bunlar beni germez .
metafizige yeni acilan bir bilim alani demek gafletinde bulunmusuz. boyle soyledigine gore yukaridaki paragrafta anladigim seyi dogru anlamisim.*

hayır yanlış.
bu sözlerim, yeni açılan bir bilim dalı oluyor demek değil.
sadece kendini bu konularda paralayan insanlar,bunları bilimsel olarak ispat etmek zorundadır demek oluyor.

bu yöntemleri kullanarak yapılan her şey bilimdir. yöntem ile direkt sorunu olan bir mecra olduğu için metafizik bilim olamıyor zaten. bu da metafiziğin doğasında var. teoremlerini metafizik üzerinden kurup sonra yöntem olarak bilimsel yötemi kullanıp sonra da bir sonuca varılırsa ki bu tam bir komedi olmaya başlar. sonuçta bir yere vara bilirse ki bu da uzaylıların var olma ihtimaliyle aynıdır herhalde ispatlanan şey bilimsel olur.

açıklıyayım: kurbağa bacağı ve örümcek ağıyla yapılan sıvının bilmem ne hastalığına iyi gelme ihtimali vardır. bu ihtimal atlantisin olma ihtimali ile aynıdır herhalde . bir şekilde (ki bilimsel yöntemlerde insan deneyleri katı kurallar ile bellidir), her nasılsa büyücü ilacı bir şeye biraz iyi gelir ve yayınlanır ise ilk önce geçerlilik , güncellik falan filan yani bilginin kriterlerine uyup uymadığına bakıldıktan sonra bir veri olarak kabul edilebilir. evet artık bir büyücü ilacı bilimsel literatüre girdiğine göre diğer ihtimallerin olması da mümkündür.

*baskalarinin dusunmus ve kabul etmis oldugu formata uymayip, bilinmeyen ve mechul olan birseyin arastirilmasi gerektigi gibi naifce bir savi savundugumuz icin binbir cesit ithamda bulundun, tam bir bilim dincisi gibi. eeeeee tabi bu da baska bir olay. igneleyip igneleyip aba altindan sopa gosterip 'size kim dusunmeyin diyor' demek. *

çok naifsiniz gerçekten. bilime , bilimsel yönteme, bilim insanlarına, insanlığa hakaret ediyorsunuz resmen. piramitleri bilmem kim yapmışmış. insan emeğidir.bilime duymuyorsunuz emeğe saygı duyun bari. bu bakımdan çok güzel düşünüyorsunuz devam edin demekten başka bir seçenek yok sanırım. aynen devam edin...

*ama gorunen o ki, sen bu kadar kolayca bertaraf ettigin mevzularla ilgili hicbir kurcalama yapmamissin ? ama yine de bertaraf edebiliyorsun ? iste bilim dinciligi budur.*

orta okulda felandım . böyle bir kasedi ilk defa izlemiştim. bunları hiç inandırıcı bulmadım/gelmedi açıkçası ,tartışmak da istemiyorum bu konuyu. sonuçta sen bir şeye inanmışsın. ben sadece literatüre geçmiş bir kanıt istiyorum o kadar abuk web adresleri değil.

*bikac sayfa once falciliga indirgemistin* öyle aynı şey fal bakıyorum diyor adam mesela ,sonra da doğruluğunu ispatlıyorum diyor .ne diyeceksin ispatlayabilirse (tabi yapabilirse) ispatla o zaman diyorum kısaca.hepsi bu.

*adama herhangi bir madde enjekte etmedigime, fiziksel sartlarda bir degisime tabi tutmadigima, ve yaptigim tek degisiklik kisinin bilincaltina bazi telkinleri ses dalgalari vasitasiyla gondermek olduguna gore, MANTIK denilen mekanizmayi islettigimde derim ki, bilincaltina yapilan telkinin bir sonucu olarak fizyolojik degisiklik olusmustur.

yanlis mi dusunuyorum ? yoksa neden-sonuc iliskisinde bir hata mi var ?

hayir yok. once telkin, sonra sonuc. senin dedigin olay eger kisiye once fiziksel bir takim sartlara tabi tutsa idin soz konusu olurdu. once fiziksel ya da kimyasal mudahale sonra fizyolojik degisim.

ama burada bunu goremiyoruz.

bu durumda ben senin burada one surdugun tezin acik oldugunu dusunuyorum. bunu da bu konuda ne biliyorsun ki sekilde ofansif bir cumleyle kapatmissin, eeee ama kapanmamis ? bu konuda birsey bilen biri olarak neyin once neyin sonra oldugunu SEN bilmiyceksin de BIZ mi bilicez ? estagfurullah canim.

enteresan. olayin fayda-faydasizligiyla ilgili hic konusmadik.
*

sana buradan küfür edilir ise gene bazı maddeler salınır vücudunda. yani yazılı uyaran ile fizyolojik değişim olur.buaradan bunu görüyoruz .

freud'a göre açıklar isek:
(ön bilgi olması bakımından .bunu istediğiniz kaynaktan araştırabilirsiniz.)
Bilinç yakın anlamlıdır :farkında olma durumu deyip.
Bilinç dışı
Sosyal ağlarda paylaş

o tarla desenleri konusunda fazladan şüpheci olmak gerekiyo. hatırlarsanız daha önce yine birdenbire böyle şekiller ortaya çıkıp merak uyandırmıştı, daha sonra birileri çıkıp "aha ben yaptım böyle yapıyorum hoooop" diyerek aracıyla (ne olduğunu hatırlamıyorum araba ya da motor) mükemmel daireler çizmişti.[signature][hline]"computer games don't affect kids; i mean if pac-man affected us as kids, we'd all be running around in darkened rooms munching magic pills and listening to repetitive electronic music..."-kristian wilson, nintendo inc, 1989-
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ouz_UFO, 15 Mayıs 2004 23:49 tarihinde demiş ki:
Bonecum sanırım var olsa da olmasada bilimsel yöntemle kanıtlanmamış bişeye var ya da yok demek inançtan öteye gidemiyor demek istemiş arkadaş

şu an bilim varlığını veya yokluğunu kanıtlamamışsa, veya gözümle görmemişsem
uçan daire'ler "yoktur"
ancak bu, kesinlikle var ya da kesinlikle yok anlamında değil, şu an için "yok" :D[signature][hline]Vote Mr. Bilbo For President
Sosyal ağlarda paylaş

said:
armra, 16 Mayıs 2004 04:14 tarihinde demiş ki:
ben bilim değilim.
kimseyi ya da kurumunu da temsil etmiyorum.
bildiğimi söylüyorum , bilmediğim yerde susuyorum.
karşımdakinden de bunu bekliyorum.
senin beğenmediğin o hocaların bazı konulardaki bilgisi ve araştırması bile medyaya konu olur. çünkü sansasyanonel şeylerdir. henüz kesin ispatlanmamış/açıklanamamış fenomenler, psişik konular ,ilaçlar v.b. şeyler ispatlanana kadar kimsenin ağzına sakız edilmemeye çalışılır. bir kere böyle bir şeyi araştırıyoruz denildiği anda dahi aksi ispatlansa bile artık o sonu gelmez bir hurafeye dönüşür.
sen bilinmeyen şeylere merakı olmayan bir insanın bilimadamı ya da olabileceğini sanıyorsun ama çok yanılıyorsun. şahsi fikrim çoğunun gayet ileri görüşlü olduğu yönündedir. bağnazlarda var evet ancak onların herhangi bir zararları ile bir hurafe meraklısının zararları kıyas edilemez.

al iste, hem bildigimi soyluyorum bilmedigimde susuyorum karsimdakinden bunu bekliyorum, merakli insan bilim adami olur yok efendim ileri goruslu filan diyorsun, sonra da cikmis sair insani hatta belki de beni hurafe meraklisi etmissin.

link verdik tonla video var 40 yila dagilan sure icerisinde cekilmis. al orada canli yayinlanirken cekilen goruntuler de var. hala hurafe polemigi yapiyorsun argumanini degistir. efsaneden zimbirtidan soz etmiyoruz gozumuzun gordugu seyler.

bilimin sorunu sudur, bilmedigi seye bilmiyorum demek zor gelir resmi olarak akademisyene.

"kardesim daha bilmiyoruz" diyemezler. o yuzden eger varsa dahi boyle seylerin arastirmalari yapilirken aciklamazlar insanlara.

ama bu da tutup da yaptiklari gibi, hele senin buraya tasidigin gibi 'hurafecilik' 'bilmedigi konuda konusmamak' gibi kilise tarzi ithamlarla bagdasmaz.

said:

*ufo var olsa bile senin malın mı oluyor yani. yada telepati şu bu ilk ispatlayan ile anılır ileride . tabi ispatlanırsa. bunlar beni germez .
metafizige yeni acilan bir bilim alani demek gafletinde bulunmusuz. boyle soyledigine gore yukaridaki paragrafta anladigim seyi dogru anlamisim.*

hayır yanlış.
bu sözlerim, yeni açılan bir bilim dalı oluyor demek değil.
sadece kendini bu konularda paralayan insanlar,bunları bilimsel olarak ispat etmek zorundadır demek oluyor.

simdi bariz bir iletisim sorunumuz var senle. sen bazi savlari ya kendi anlamak istedigin, ya da gorusunun sekillendirdigi sekilde anliyorsun.

yukaridaki paragrafta ben senin metafizigin yeni bir bilim alani oldugunu soyledigini degil, senin bizi metafizigin yeni bir bilim alani oldugunu soyledigimiz icin yerdigini, hatta hurafecilikle itham ettigini soylemistim.

aaa fakat, metafizik ve parapsikoloji birer bilim alani, hatta dalidir evet.

turkiye cumhuriyetindeki guzide universitelerin artik merdivenini goge dayamis akademisyenleri ne kadar inkar ederse etsin, fizik ve matematik konularindaki etkinligiyle tanilan eski dogu bloku universitelerinin cogunda parapsikoloji bolumleri var.

fare daga kusmus, dagin haberi olmamis.

said:

bu yöntemleri kullanarak yapılan her şey bilimdir. yöntem ile direkt sorunu olan bir mecra olduğu için metafizik bilim olamıyor zaten. bu da metafiziğin doğasında var. teoremlerini metafizik üzerinden kurup sonra yöntem olarak bilimsel yötemi kullanıp sonra da bir sonuca varılırsa ki bu tam bir komedi olmaya başlar. sonuçta bir yere vara bilirse ki bu da uzaylıların var olma ihtimaliyle aynıdır herhalde ispatlanan şey bilimsel olur.

açıklıyayım: kurbağa bacağı ve örümcek ağıyla yapılan sıvının bilmem ne hastalığına iyi gelme ihtimali vardır. bu ihtimal atlantisin olma ihtimali ile aynıdır herhalde . bir şekilde (ki bilimsel yöntemlerde insan deneyleri katı kurallar ile bellidir), her nasılsa büyücü ilacı bir şeye biraz iyi gelir ve yayınlanır ise ilk önce geçerlilik , güncellik falan filan yani bilginin kriterlerine uyup uymadığına bakıldıktan sonra bir veri olarak kabul edilebilir. evet artık bir büyücü ilacı bilimsel literatüre girdiğine göre diğer ihtimallerin olması da mümkündür.

bilimsel metodun uygulanmasinda uygulanan prosedurleri kabaca anlattigin icin tesekkur ederiz.

fakat bu arada bu anlati, bilimsel metodun NEDEN parapsikoloji ve metafizik alanlarda uygulanamadigini, ve cekoslovakyadan st petersburga kadar bircok universitede NASIL uygulandigini izah etmiyor.

said:

çok naifsiniz gerçekten. bilime , bilimsel yönteme, bilim insanlarına, insanlığa hakaret ediyorsunuz resmen. piramitleri bilmem kim yapmışmış. insan emeğidir.bilime duymuyorsunuz emeğe saygı duyun bari. bu bakımdan çok güzel düşünüyorsunuz devam edin demekten başka bir seçenek yok sanırım. aynen devam edin...

eheeeey. yahu su soyledigin seyler babamin bulasik yikamayi reddettigimde bana soyledigi seylere benziyor.

once bilim bize saygi duysun.

ortada gozumuzle gordugumuz, binlerce insanin sahit oldugu bir olay icin cikip da 3 cumleyle 'meteoroloji balonu' 'toplu halusinasyon' 'hede' demek, TER BI YE SIZ LIK TI
Sosyal ağlarda paylaş

unity bu uzun yazılarınla beni benden aldın :D
armra ile tartışmanızın sonucunda kısa bir özet geçebilir misiniz? :)

birisi unity'nin annesine küfretse,
unity sinirlenmek yerine,
o küfürün kökenine, küfürün felsefesine,
ilk anneye, annelerin el üstünde tutulmasının önemine
felan damardan giriş yapar, küfreden küfrettiğine pişman olur sanırsam :D

(ha alınmayın, güzel tartışıyorsunuz zevkli oluyor)[signature][hline]Vote Mr. Bilbo For President
Sosyal ağlarda paylaş

Anca okumayı bitirdim neyse

Herkezin gorusu kendine o mesele ayrı....

Bahsi gecen uzaylıların insan yada insanın daha fazla evrimlesmis bi hali oldugu henuz hala tartısma asamasında bu sebebtende Kuran da yazılanlara tam olarakta ters dusmuyor.

Bunun yanında CIA gizli dosyalarında ufolara ayit kayıtlar resimler ve video kayıtları bulunmaktadır...[Virginia, Langley’deki CIA karargahında 10 binden fazla UFO dokümanının bulunduğuna inanılırken, gizli servis elinde sadece 57 resim bulunduğunu açıklamıştır. Peter Gersten 1980’de, yayımlanan belgelerdeki referanslara dayanarak CIA’in, 200 ya da daha fazla belgeyi açıklamadığını söylemiştir.]

Ayrıyetten Medeniyette ve ozgurlukte bi numara olarak gosterilen USA bu konuya haddin fazla dusmektedir ornekleri bariz meydanda olmakla birlikte fazla kurcalanması kesinlikle yasaktır bkz 51.bolge..

Konu piramitlere gelince insaoglunu esrarını cozemedigi bi yapıyı kendisinin yaptıgını soylemek sizlere nekadar bilincli geliyor orasını bilemiyecem ama bi piramitler ile ilgili bi kac ayrıntı verebilirim cok uzun oldugundan copy paste yapacam kusura bakmayın
[Keops piramitinin 12 ton ağırlığında iki buçuk milyon kat

bloktan oluşmuştur. Günde on blok yerleştirilmesi halinde yapımının 664 yıl sürer.. Ve bu taslarin temin edilibilecegi en yakin mesafe yüzlerce km. uzakliktadir. Bu taslarin nasil getirildigi bilinmemektedir.

Piramitin üstünden geçen meridyen karaları ve denizleri tam eşit ikiparçaya böler ve piramitin dünyanın ağırlık merkezinin tam ortasındabulunur.

Yüksekliğinin (164 m.) bir milyarla çarpımının güneşle dünyamız arasındakiuzaklığı verir.

Taban alanının, yüksekliğinin iki katına bölünmesinin pi sayısını
verdiğini,

Piramit kimin adina yapildiysa, onun bulundugu odaya, yilda
sadece 2 kez günes girmektedir.(dogdugu ve tahta çiktigi günler)

Mumyalarda radyoaktif madde bulundugundan; mumyalari ilk kez bulan 12 bilim adami kanserden ölmüstür.

Piramitlerin içerisinde ultra sound, radar, sonar gibi cihazlar
çalismamaktadir.

Kirletilmis suyu, bir kaç gün Piramit'in içine birakirsaniz;
suyu aritilmis olarak bulursunuz.

Piramit'in içerisinde süt, bir kaç gün süreyle taze kalir ve sonunda bozulmadan yogurt haline gelir.

Bitkiler Piramit'in içinde daha hizli büyürler.

Piramit'in içine birakilmis su, 5 hafta süreyle bekletildikten
sonra yüz losyonu olarak kullanilabilir.

Çöp bidonu içindeki yemek artiklari hiç koku nesretmeden Piramit içinde mumyalasir.

Kesik, yanik, siyrik gibi yaralar büyükçe bir Piramit'in içinde
daha çabuk iyilesme egilimi gösterir.

Piramitlerin bazi odalarinin içinde ne oldugu hakkinda bir bilgi
yoktur. Arastirmacilarin çogu ya içinde kayboldu yada ayni yerde bir kaç tur attilar, fakat içlerini göremediler.

Piramitlerin yazin içi soguk, kisin içi sicak olur... ]

Ayrıca dunya uzerinde 3 kıtada piramitler oldugu saptanmıstır inka aztec mısır uygarlıklarının yaptıkları piramitlerin sırf insan gucuyle yapılması imkansıza yakın bi teoriden oteye gecmez.[signature][hline]Zegna 7.2.2004 tarihinde bir bar cikisi demis ki
Olm adamlar ucuyor bende bisey yok
Olm ne ictiniz ki bu kadar
Biz once rakı ictik..
Eee???
Sonra ben rakı ictim....

[Bu mesaj Moss tarafından 16 Mayıs 2004 06:42 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...