BoDrUmLu Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 inanmayın bunlara ya ufo die bişi yoktur..[signature][hline][b]never ask me systematic questions all you do is talk I am coming at you full speed walk on the sidewalk. I will smack your motherfucken face this is not a fucken race so don´t make me chase and place you in space and erase. Cut that fricken noise I sit on the white section with the black voice you don´t have a choice my rap destroys. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
armra Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 heyecan yapacak durumda değilim. had diye bir kavram var. benimle ilgili laf edenler dikkat etsin mümkünse. psikoloji örneğinin verilme ihtimali vardı.(aslında bir kaç örnek daha var). neden bunlar var ve bunlar bilim değil mi? bilimin bir tanımı da ,bilimsel yöntemleri kullanarak yapılan çalışmalar şeklinde yapılabilir tabi ki. psikoloji ve psikiyatri diye iki kavram var bunları ele almak lazım. ancak, bu gün : said: armra, 14 Mayıs 2004 23:36 tarihinde demiş ki: METAFİZİK İLE FİZİK ARASINDAKİ FARK şöyle basit bir örnekle açıklanabilir. bilimsel yöntemleri kullanan kariyer sahibi ''a'' aratırmacısı ile eğitimsiz ve ünlü olmaya çalışan ''b'' araştırmacısı aynı konuyu incelerler. ''a'' araştırmacısı - kazı çalışmasında kablo buluyor ve burada daha önce yaşamış olan uygarlığın telefon kullandığını iddia ediyor. ''b'' araştırmacısı - kazıda hiç bir şey bulamıyor ve burada daha önce yaşamış olan uygarlığın cep telefonu kullandığını iddia ediyor. ''a'' araştırmacısı hipotezini kanıta dayalı fiziksel temelli yaparken , ''b'' araştırmacısı metafiziğe dayalı olarak yapıyor. ''a'' araştırmacısının yayınları bilimsel litaretüre geçerken , ''b'' araştırmacısının ki , popüler bilim magazinlerde yayınlanarak ilgi topluyor. ''a'' araştırmacısının yayınları yıllarca okullarda öğretilip üzerine yeni hipotezler kurulurken , ''b'' aratırmacısının sözleri unutuluyor ve yeni bir fal bakma tekniği üzerinde daha çok duruluyor. ''b'' araştırmacısının yayınları bu gün bir anlam taşımaz. 10 yıl sonra yine muhtemelen ''a'' araştırmacısı ya da benzeri bir araştırmacının yaptığı kazıda cep telefonu vericilerini bulmasıyla ''bu uygarlıkda hem cep tlf hem de kablolu telefon kullanılmıştır'' denilebilir. ''b'' araştırmacısının yayınları ancak o zaman bilimsel olarak değerlendirilir. işleyişin neden böyle olması gerektiği bellidir. işleyiş ile ilgili sorunları olanlar , gene hurafe üretme meraklılarıdır. bilim hurafe üretme merkezlerinin en sevdikleri mekanlardan biridir. çünkü kullanacakları argümanlar kesinlik ve ispat içerir ise daha inandırıcı olacaktır. şüphe olmadan bilim olmaz. şüphe uzaylıların varlığına olmadığı sürece , şüphe burada yazılan hurafelere olmadığı sürece nasıl bir bilimsellikten söz edilebilir. gözlem olmadan , deney olmadan bilim olmaz.(The observation) sistematize edilmiş bilgi nerede?(systematized knowledge) gözlemden türetilmiş karşılaştırmalı bilgi nerede?(a branch of knowledge, esp. one that systematizes facts, principles, and methods) bilimsel metod nerede? tanımlanmamış uçan cisim , geyiğinde tanım nerede?(identification) neye dayanıyor bu açıklamalar?(description) experimental investigation, nerde yahu bunlar ve tabi ki theoretical explanation of phenomena (olağanüstülüğün kuramsal açıklanması) hayatınızda kaç fenomenle karşılaştınız bilemiyorum. benim kaç sınavımda fenomen soruldu kaç fenomenin bulguları ile ilgilendim bilemiyorum. ancak fenomenlerin kullanımı olağanüstülük yerine daha çok henüz açıklanamamışlık ya da şaşırtıcı bulgudur. doğaüstü herhangi bir bulgu yoktur. olağanlık, alışıla gelmişlik vardır ve bir de beklenmediklik. psikoloji olayına girecek değilim kaç sayfa gerekir açıklamaya ya da kaç kişi anlar ve hatta kaç kişi okur bilemem ancak vaktiyle subliminal konusunda bazı açıklamalarda bulunmuş ve ''oha , yuh , bunlar ne '' ile karşılaşmıştım. tanımlanmamış uçan cisimler olabilir mi bilmiyorum. uzaylılar , atlantis falan filan bilmiyorum. kanıt olmadan hiçbirine inanmam şüpheyle bakarım. (psikoloji ya da hipnotizma gibi bir konu değil bunlar dikkat edelim . ayrıca psikoloji , hipnotizma v.b. ispat edilmiş şeylerdir. hem elektro ensefalogramlar ile hem de beyin omur ilik sıvısındaki nörotrasmitter , nöromediyatör , parsiyel hormonal değişiklikler , v.b. ile.)[signature][hline]Show No Mercy Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 pardon ben o zaman bektaşilik yapmışım. uzaylılar meselesinden bahsedildiinin farkında diildim yani metafizik olarak algıladım. kusura bakma. ayrıca da espri olsun diye demiştim onu kızıcak bi durum yok kardiş ;)[signature][hline]Intellectual is the person who found something more interesting than sex... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 Bende inanıyorum ve görmüşlüğümde var ama belkide değildir.Ama uçak olmadığı kesin. Benım anlamadığım şey ise şu... Kuran-ı Kerim de yaratılan en zeki ve en üstün varlık İnsan dır deniyor. Peki insan şu anda ufo yapamadığına göre bu uzaylılar bizden daha zekilerki yapıyor. Uzaylılar acaba başka bir gezegende yaşayan insanlar olabilirmi??? Belki onlarda bizi keşfetmeye çalışıyorlardır.[signature][hline]Düşünmemeyi düşünür müsünüz?Düşünmemeye çalışırken "düşünmemeye çalışmayı" düşünür müsünüz? Düşünmemeye çalışmamayı düşünmemeye çalışırken "düşünmemeye çalışmayı düşünme" diye düşünür müsünüz?Sonra düşünmeden duramadığınızı düşünür müsünüz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 uzayda bizden başka canlılar olması acaip düşün bi olasılık. bu olasılığa bir de bizim ile bağlantıya geçebilecek zaman diliminde yaşamaları olasılığını ekleyince hipermegaultra düşük bi olasılık çıkıyo karşımıza. limit 0 yani. ha diyosan ki ben fantastiğim, ki vaktiyle diyen olmuş, atlantisliler yıkımdan önce en bilge kişilerini uzaya yollamışlar şimdi onlar uğruyo hala dünyaya diye inanabilirsin. buyur.[signature][hline]Intellectual is the person who found something more interesting than sex... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 said: blackchaos, 15 Mayıs 2004 16:28 tarihinde demiş ki: Bende inanıyorum ve görmüşlüğümde var ama belkide değildir.Ama uçak olmadığı kesin. Benım anlamadığım şey ise şu... Kuran-ı Kerim de yaratılan en zeki ve en üstün varlık İnsan dır deniyor. Peki insan şu anda ufo yapamadığına göre bu uzaylılar bizden daha zekilerki yapıyor. Uzaylılar acaba başka bir gezegende yaşayan insanlar olabilirmi??? Belki onlarda bizi keşfetmeye çalışıyorlardır. üstünlüğü hangi faktöre göre belirliyceksin? zeka olarak insandan üst seviyede birşey olması kafi mi? yüzeysel düşünceler bunlar..[signature][hline]Intellectual is the person who found something more interesting than sex... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 oldu.[signature][hline]Intellectual is the person who found something more interesting than sex... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 kuran'da insandan başka insansı canlıların olduğu söyleniyor. ancak en zeki canlının insansı olup olmadığını bilmiyoruz.. sanki daha önce bir insansı ırkın yaratılıp kendi sonunu kötülüğü yüzünden getirdiği gibi bir hava var. ama başka insansılar da olabilir.. insansı derken havyanlardan kendini ayırmış, teknoloji, medeniyet kurmuş hede hödö yapmış canlılar kastediyorum. bu canlılar atlantis de olabilir, marslılar da olabilir, z98xcty-344f gezegeninden de bi canlı olabilir.[signature][hline]Vote Mr. Bilbo For President Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 said: horacegoesskiing, 15 Mayıs 2004 04:27 tarihinde demiş ki: diyosun unity? atlantisin nerede battığı biliniyo yani? hem de orda? olldu.. vaktiyle yaptığım detaylı araştırma sonucunda atlantisin santorini adası olduğuna ikna olmuştum ben. hayir olamaz santorini. irlanda, eski iber halklari, antil adalarindaki halklar, dogu guney amerika halklari, atlantikteki cesitli ufak adalardaki folklorlerin hepsinde birbirine benzeyen 'batik topraktan gelenler' turunde efsaneler var. ancak atlantik olabilir.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 said: armra, 15 Mayıs 2004 11:33 tarihinde demiş ki: said: unity100, 15 Mayıs 2004 01:20 tarihinde demiş ki: said: armra, 14 Mayıs 2004 23:36 tarihinde demiş ki: METAFİZİK İLE FİZİK ARASINDAKİ FARK şöyle basit bir örnekle açıklanabilir..... absurd bi sekilde abarttin sen de farkindasin. ha buna falcilik gacicilik olarak bok atmaya calisamak ancak 16. yuzyilda galielo nun muhatablarinin kafasindaki adamlarin isi olabilir. hiç bir şeyi abartmadım gerçeği yazdım. (isteyen gitsin bu yazımı istediği prof'e göstersin) metafizik bilim değildir. hurafedir. kanıta dayanmayan hangi iddia, ispat edilebilir? hiç bir bilimsel yönü olmayan şeyler fala, hurafe herneyse ona girer. bu bok atmak değildir. galileo bilim adamıdır. galileo'yu mahkum edenler ise hurafeye inananlardır. yazdığım yazının içeriğine cevap vermek yerine ;yazarı bir takım hurafelere inanmış cahil insanlarla kıyas etmek okuduğunu anlamamaktır. içeriğe cevabı olmayanlar/olamayanlar ancak, bu şekilde cevap verebilirler. metafiziğe bilim demek cehalettir. bilime hakarettir. iddialar ispata mahkumdur. galieloyu mahkum edenler BAGNAZLARDIR. galielonun zamaninda degil, daha 1200 lerden kilise okullari, universiteler kurulmus, o cagda meshurmatematikciler ortaya cikmisti. aynen senin cikip da dogu avrupa universiteleri parapsikoloji bolumleriyle kaynadigi halde 'metafizige bilim demek cehalettir' dedigin gibi, galieloyu yargilayanlar da ayni zamanda kiliselerin ve skolastik universitelerin uyeleri idiler. su senin yaptigina bilim bagnazligi denir, ve bu bagnazligin diger tur bagnazliklardan hicbir farki yoktur.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 said: Slat, 15 Mayıs 2004 12:06 tarihinde demiş ki: said: unity100, 15 Mayıs 2004 03:18 tarihinde demiş ki: bu arada enteresan bir raslanti, bermuda seytan ucgeni atlantisin battigi bolgelere denk geliyor. Bildiğim kadarıyla bermuda'nın Atlantisle falan alakası yok. Sudan çıkan metan gazı yükselip uçakların motorunu bozabiliyormuş ; "Deniz dibinde biriken fosiller ve çeşitli atıklardan zaman zaman çıkan metan gazı, deniz suyunun kimyasal karışımını etkileyerek yoğunluğunu düşürmektedir. Yoğunluğu sıfıra düşen suda yüzebilme özelliğini kaybeden gemi, metan kuyusu adı verilen gazın çektiği bölgeye girer girmez batmaktadır. Denizin dibinde biriken çeşitli atıkların türüne ve suyun ısısına göre metan gazı kabarcıklarının şiddeti de değişmektedir. Bermuda Şeytan Üçgeni gibi gaz akımlarının şiddetli olduğu bölgelerde seyreden uçaklar da büyük tehlike sınırı içinde bulunmaktadır. Çünkü su yüzüne ulaşan metan gazı kabarcıkları atmosfere karışarak yukarıya doğru şiddetli bir metan tüneli oluşturmakta ve metan tüneline giren uçak da kontrolden çıkarak denize çakılmaktadır." gemilerin de mi motorunu bozabiliyor, 15-19 yy arasi yelkenli gemilerin de mi motorlarini bozdu. olayin cetrefilliliginin farkina varmak icin 45 sonrasi egitim ucusunda burada kaybolan 6 adet avengerin ve bunlarin pilotlarinin merkezleriyle yaptiklari tuyler urpertici telsiz konusmasinin kurcalanmasini tavsiye ederim.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 said: armra, 15 Mayıs 2004 15:42 tarihinde demiş ki: heyecan yapacak durumda değilim. had diye bir kavram var. benimle ilgili laf edenler dikkat etsin mümkünse. psikoloji örneğinin verilme ihtimali vardı.(aslında bir kaç örnek daha var). neden bunlar var ve bunlar bilim değil mi? bilimin bir tanımı da ,bilimsel yöntemleri kullanarak yapılan çalışmalar şeklinde yapılabilir tabi ki. psikoloji ve psikiyatri diye iki kavram var bunları ele almak lazım. ancak, bu gün : METAFİZİK İLE FİZİK ARASINDAKİ FARK şöyle basit bir örnekle açıklanabilir. bilimsel yöntemleri kullanan kariyer sahibi ''a'' aratırmacısı ile eğitimsiz ve ünlü olmaya çalışan ''b'' araştırmacısı aynı konuyu incelerler. ''a'' araştırmacısı - kazı çalışmasında kablo buluyor ve burada daha önce yaşamış olan uygarlığın telefon kullandığını iddia ediyor. ''b'' araştırmacısı - kazıda hiç bir şey bulamıyor ve burada daha önce yaşamış olan uygarlığın cep telefonu kullandığını iddia ediyor. ''a'' araştırmacısı hipotezini kanıta dayalı fiziksel temelli yaparken , ''b'' araştırmacısı metafiziğe dayalı olarak yapıyor. işleyişin neden böyle olması gerektiği bellidir. işleyiş ile ilgili sorunları olanlar , gene hurafe üretme meraklılarıdır. bilim hurafe üretme merkezlerinin en sevdikleri mekanlardan biridir. çünkü kullanacakları argümanlar kesinlik ve ispat içerir ise daha inandırıcı olacaktır. şüphe olmadan bilim olmaz. şüphe uzaylıların varlığına olmadığı sürece , şüphe burada yazılan hurafelere olmadığı sürece nasıl bir bilimsellikten söz edilebilir. gözlem olmadan , deney olmadan bilim olmaz.(The observation) sistematize edilmiş bilgi nerede?(systematized knowledge) gözlemden türetilmiş karşılaştırmalı bilgi nerede?(a branch of knowledge, esp. one that systematizes facts, principles, and methods) bilimsel metod nerede? tanımlanmamış uçan cisim , geyiğinde tanım nerede?(identification) neye dayanıyor bu açıklamalar?(description) experimental investigation, nerde yahu bunlar tanımlanmamış uçan cisimler olabilir mi bilmiyorum. uzaylılar , atlantis falan filan bilmiyorum. kanıt olmadan hiçbirine inanmam şüpheyle bakarım. (psikoloji ya da hipnotizma gibi bir konu değil bunlar dikkat edelim . ayrıca psikoloji , hipnotizma v.b. ispat edilmiş şeylerdir. hem elektro ensefalogramlar ile hem de beyin omur ilik sıvısındaki nörotrasmitter , nöromediyatör , parsiyel hormonal değişiklikler , v.b. ile.) simdi nokta biiiiiiiiiiiir. senin kanitlanmis bir sey olarak soyledigin hipnotizmadan bahseden bundan 50 sene once hokkabaz damgasi yiyordu bilim dunyasinda. halbuki 19. yuzyilin 2. yarisindan beri kitle gosterilerinde, kraliyet ailelerinin onunde hipnotizma gosterileri yapiliyordu. nokta ikiiiiii. sen bu gun astronomi bilimi vasitasiyla bazi uzak gezegen adaylarini hubblenin verdigi titrek imajlardan ya da radyoteleskoplardaki kucucuk alan farklarindan tespit etmeye calisiyorsun. her incelenen vakada kutlecekim etkileri neticesinde bir dogrulama yapilamiyor. eger bu sekilde sublim imajlar bilimin konusu olabiliyorsa, sahtekarliklari incelemekte kullanilan yazilimlar aracilgiyla bilgisayarlar tarafindan incelenip dogrulanan ufo fotograflari, filmleri de gayet rahat bilimin konusu olabilir. neden olmuyor ? cunku, aynen hipnotizmayla ugrasmak gafletini gosteren bilim adaminin 50 sene once hokkabaz damgasi yemesi gibi, bugun de bunlarla ugrasan bilim adamlari kacik damgasi yiyor. sanirim sen bir kalemde cizip attigin mevzuyu yeterince incelememissin, en skeptik adam icin dahi bilimsel prosedure yeterince uygun hazirlanmis arastirmalar var ufo olaylari konusunda.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. [Bu mesaj unity100 tarafından 15 Mayıs 2004 17:14 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
armra Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 said: unity100, 15 Mayıs 2004 16:58 tarihinde demiş ki: galieloyu mahkum edenler BAGNAZLARDIR. galielonun zamaninda degil, daha 1200 lerden kilise okullari, universiteler kurulmus, o cagda meshurmatematikciler ortaya cikmisti. aynen senin cikip da dogu avrupa universiteleri parapsikoloji bolumleriyle kaynadigi halde 'metafizige bilim demek cehalettir' dedigin gibi, galieloyu yargilayanlar da ayni zamanda kiliselerin ve skolastik universitelerin uyeleri idiler. su senin yaptigina bilim bagnazligi denir, ve bu bagnazligin diger tur bagnazliklardan hicbir farki yoktur. galile dini hurafeler ile çeliştiği için suçlanmıştır. ondan çok daha önce islam dünyasında bilim vardı. bana bu kilise boklarını savunmayın rica ederim. doğu bloğundaki ülkelerin sahip olamadığı şeyler buraya yazmakla bitmez. ben ufo var ya da yok demedim. sadece kanıt istedim. bana bu yüzden bağnaz demek nasıl bir zihinin ürünü olabilir. karşı çıktığın şey bilimsel yaklaşımdir. parapsko bilmem ne haltlarını ''bilim'' diye millete kakalayanlarda uyduruk atlantis, zuzaylı geyiklerine inananlarda bu yaklaşımdan uzak insanlardır. bana hakaret ederek bunları ispat edemezsin. sadece cehaletin cesaretiyle konuşuyorsun o kadar. yazılarımı tekrar okuyun anlamanıza yardım edebilir. burada amaç karşılıklı laf yarıştırmak olmamalı. böyle şeylere şüpheyle yaklaşanlara bağnaz demek. hertürlü safsataya ''bilimsel bunlar'' diye kılıflar uydurarak adeta dogmatik bir şekilde kabule zorlamak asıl bağnazlıktır.[signature][hline]Show No Mercy Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
armra Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 hipnotizma yada psikoloji sizin sandığınız şeylerden çok uzak. etrafımda bunlara değişik manalar yükleyen bilgisiz çok insan var. bunlara hiç girmeyelim önce bilgi sahibi olun. mandrakenin kitaplarından değilbilimsel literatürden bilgi edinin (pls). vaktiyle bilmem ne konuya bilmem ne diyen adamlarla beni kıyaslamanın manası ne olabilir. ben onların akrabasımıyım ya da onlar doğru yapmış mı diyorum nedir yani? bilimsel olarak incelenmez ise ufoları bu şekilde mi ispatlıycaksınız. elbette ki gidin ilim bilim öğrenin o yolla iddialarınız ispatlayın. iddiala ispata mahkumdur. ben başka bir şey mi diyorum. bu nasıl bir yaklaşım anlamam mümkün değil.[signature][hline]Show No Mercy Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 said: armra, 15 Mayıs 2004 17:19 tarihinde demiş ki: said: unity100, 15 Mayıs 2004 16:58 tarihinde demiş ki: galieloyu mahkum edenler BAGNAZLARDIR. galielonun zamaninda degil, daha 1200 lerden kilise okullari, universiteler kurulmus, o cagda meshurmatematikciler ortaya cikmisti. aynen senin cikip da dogu avrupa universiteleri parapsikoloji bolumleriyle kaynadigi halde 'metafizige bilim demek cehalettir' dedigin gibi, galieloyu yargilayanlar da ayni zamanda kiliselerin ve skolastik universitelerin uyeleri idiler. su senin yaptigina bilim bagnazligi denir, ve bu bagnazligin diger tur bagnazliklardan hicbir farki yoktur. galile dini hurafeler ile çeliştiği için suçlanmıştır. ondan çok daha önce islam dünyasında bilim vardı. bana bu kilise boklarını savunmayın rica ederim. doğu bloğundaki ülkelerin sahip olamadığı şeyler buraya yazmakla bitmez. e bugun de artik bilim bir din, kendine ait bir camiasi var, ve hosa gitmeyen sey goruldugunde direk afaroz ediliyorsun. aynen hipnoz deme cesaretini gosteren psikologlara 50 yil once yapildigi gibi. ne fark var arada sadece din degismis. dogu blokundaki ulkelerin sahip olamadigi bircok sey var ama, parapsikoloji bilimi bunlardan biri degil. bu arada amerikan donanmasinin daha 1950 lerde nautilus - meshur denizalti, kuzey kutbu gecis olayindan - ve donanma usleri arasinda telepati deneleri yaptigini, ve bunun donanma tarafindan baslatilan kagidiyla formalitesiyle resmi bir proje oldugunu goz onunde tutarsak, sanirim bati ulkeleri de pek ipin ucunu birakmamis. said: ben ufo var ya da yok demedim. sadece kanıt istedim. bana bu yüzden bağnaz demek nasıl bir zihinin ürünü olabilir. karşı çıktığın şey bilimsel yaklaşımdir. parapsko bilmem ne haltlarını ''bilim'' diye millete kakalayanlarda uyduruk atlantis, zuzaylı geyiklerine inananlarda bu yaklaşımdan uzak insanlardır. bana hakaret ederek bunları ispat edemezsin. sadece cehaletin cesaretiyle konuşuyorsun o kadar. yazılarımı tekrar okuyun anlamanıza yardım edebilir. burada amaç karşılıklı laf yarıştırmak olmamalı. böyle şeylere şüpheyle yaklaşanlara bağnaz demek. hertürlü safsataya ''bilimsel bunlar'' diye kılıflar uydurarak adeta dogmatik bir şekilde kabule zorlamak asıl bağnazlıktır. yahu. kanitlanmis, artik tartisilmaz birsey olsa burada bunu NIYE konusuyor olalim. dunyanin yuvarlak oldugu da bir zaman bu sekilde konusulan bir olaydiiii, aya gidilip gidilemeyecegi dee, uzak yildizlarda gezegen olayi da. evrenin siniri diye birsey birak hesaplanmayi, dusunulemiyordu bile.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 said: armra, 15 Mayıs 2004 17:28 tarihinde demiş ki: hipnotizma yada psikoloji sizin sandığınız şeylerden çok uzak. etrafımda bunlara değişik manalar yükleyen bilgisiz çok insan var. bunlara hiç girmeyelim önce bilgi sahibi olun. mandrakenin kitaplarından değilbilimsel literatürden bilgi edinin (pls). hipnotizma bu 'sandigimiz' seylerden hic de uzak degil. hipnotizma, dupeduz insan bilincinin fiziksel organizma uzerinde hic olmamasi gereken yaniklardan sahte allerjiler yaratmaya kadar ne kadar genis bir spektrumda kontrol sahibi oldugunu ispat eden bir olaydir. sinir sisteminde olan degisikliklerin de hormonlarin da hipnotizma olayinin mekanizmasini aciklamakla uzaktan yakindan alakasi yoktur, cunku bu degisiklikler hipnotize edilen sahisa yapilan telkinden SONRA olusur, once degil. said: vaktiyle bilmem ne konuya bilmem ne diyen adamlarla beni kıyaslamanın manası ne olabilir. ben onların akrabasımıyım ya da onlar doğru yapmış mı diyorum nedir yani? bilimsel olarak incelenmez ise ufoları bu şekilde mi ispatlıycaksınız. elbette ki gidin ilim bilim öğrenin o yolla iddialarınız ispatlayın. iddiala ispata mahkumdur. ben başka bir şey mi diyorum. bu nasıl bir yaklaşım anlamam mümkün değil. estagfurullah biz seni kiyaslamiyoruz ya da kinamiyoruz. ama benim gordugum o ki senin farkinda olmadan, ve dogru oldugunu dusunerek sergiledigin dunyayi algilama bicimi, ilhamin, dehanin ve yeniligin onunu keser bir sekilde bugunun bilim dinciliginin izlerini tasiyor. bu yuzden konusuyoruz su an bu konuyu. elbette ki ufolar, metafizik - simdi hebele deme, metafizik bu bilim dalinin adi olacak ileride, aynen psikolojinin psifizik olmadigi da ayri bir isimle anildigi gibi. bunlar sadece isim - olaylar, bilimsel metodla incelenir, ve zaten inceleniyor da. biz buna bisey demedik ki.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 said: unity100, 15 Mayıs 2004 17:01 tarihinde demiş ki: gemilerin de mi motorunu bozabiliyor, 15-19 yy arasi yelkenli gemilerin de mi motorlarini bozdu. olayin cetrefilliliginin farkina varmak icin 45 sonrasi egitim ucusunda burada kaybolan 6 adet avengerin ve bunlarin pilotlarinin merkezleriyle yaptiklari tuyler urpertici telsiz konusmasinin kurcalanmasini tavsiye ederim. Ayrıca ; Bu tamamen yer fiziği ile ilgili bir hadisedir. Kuzey ve güneyden gelen akıntı orada bir durgunluk yapmakta ve bu durgunluk yoğun bir şekilde yosunların oluşmasına sebebiyet vermektedir. Yosunların bu yoğunluğu yüzünden orada gemiler hareket edememektedir. Ayrıca bu bölgede yüz, iki yüz, hatta üç yüz metre yüksekliğe kadar çok şiddetli dalgalar meydana gelmektedir. Bu devâsâ dalgalar getirmiş oldukları vakumla üstlerinden geçen uçakları kendilerine doğru çekmektedir. Dolayısıyla böyle bir atmosferde gemilerin alabora olması gayet normaldir. Şiddetli akıntıların meydana getirdiği dev girdaplar, orada denizin altında “mavi delikler” adı verilen delikler meydana getirmiştir. Uçak veya gemiler buraya geldiğinde delikler tarafından yutulmaktadır. Nitekim bazı dalgıçlar, o mavi deliklerin içinde bir kısım yelken ve kayıkların bulunduklarına şahit olmuşlardır. Kısacası bunun Atlantisle veya ufolarla yakından uzaktan bir ilgisi yok tamamen doğal olaylar... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 bu fevkalade 'dogal' olaylarin had safhadaki dogalligina daha fazla nufuz edebilmek icin, tekrar 45 senesinde kaybolan 6 avenger ve us arasindaki telsiz konusmalarinin kayitlarini okumanizi tavsiye ederim.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. [Bu mesaj Zed tarafından 15 Mayıs 2004 17:44 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Slat Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 said: unity100, 15 Mayıs 2004 17:42 tarihinde demiş ki: bu fevkalade 'dogal' olaylarin had safhadaki dogalligina daha fazla nufuz edebilmek icin, tekrar 45 senesinde kaybolan 6 avenger ve us arasindaki telsiz konusmalarinin kayitlarini okumanizi tavsiye ederim. Link verebilirsen sevinirim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 said: Slat, 15 Mayıs 2004 17:47 tarihinde demiş ki: said: unity100, 15 Mayıs 2004 17:42 tarihinde demiş ki: bu fevkalade 'dogal' olaylarin had safhadaki dogalligina daha fazla nufuz edebilmek icin, tekrar 45 senesinde kaybolan 6 avenger ve us arasindaki telsiz konusmalarinin kayitlarini okumanizi tavsiye ederim. Link verebilirsen sevinirim :) abi ben cok uzun zaman once seettim, en son da discoveryde ne mi cikti oradan taze biraz. ama google ile cok kolay bulursunuz, bermudanin en meshur 4-5 olayi arasinda. amerikan donanmasina ait egitim ucusuna cikmis 6 tbf avenger torpil-bombardiman ucaginin 2-3 saat suren bir surec sonrasinda topluca kaybolusu ile ilgili.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 hmmm ama tum metnini bulmakta zorlanabilirsniz konusmanin. sonra bi ara elim degince bulursam buraya koyarim su an 5 icq penceresi var karsimda[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 bermuda şeytan üçgeninin dünyanın manyetizma alanlarından biri olduğu söyleniyor. ve makul. unity, atlantis meselesi hakkında hazırladığım bi yazı var 15 sayfalık, istiyosan gönderiyim.[signature][hline]Intellectual is the person who found something more interesting than sex... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 said: unity100, 15 Mayıs 2004 16:55 tarihinde demiş ki: hayir olamaz santorini. irlanda, eski iber halklari, antil adalarindaki halklar, dogu guney amerika halklari, atlantikteki cesitli ufak adalardaki folklorlerin hepsinde birbirine benzeyen 'batik topraktan gelenler' turunde efsaneler var. ancak atlantik olabilir. niye olamıyo santorini? harbi baya bi blöfçüymüşün sen be. önce atlantisin neresi olduğu kesinmiş gibi bermuda üçgeni, şimdi de bu... pff..[signature][hline]Intellectual is the person who found something more interesting than sex... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 ehehe bi baktim da soyle, kimi insanlar oldugu gibi koymus ne varsa kimileri de olayin sahte oldugunu seetmek icin bi tarafini kasmis.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
unity100 Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 15, 2004 abi bu benim fikrim. benim bugune kadar tirtikladigim bilgilere gore santorini olmasi imkansiz geliyor. neden dersen ispanyollarin portekizlilerin kolonize ettigi kucuk atlantik adalarinda var olan 200-300 kisilik otantik topluluklarda dahi batan kitadan gelenler efsanesi var. bunlar amerika kitasinda daha da belirgin. ozellikle tupi efsaneleri. simdi santorini olsaydi o zaman akdenizde atlantisin efsanesi truvaninkini solda sifir birakmis, en cok bilinen sey olmasi gerekirdi diyorum ben. bu benim fikrim.[signature][hline].~:&:* Let the sunshine in *:&:~. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar