monoscope Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 geçenlerde canıma tak etti fakat hala ahlaki ikilemler yaşıyorum. 1 yıldır falan bir firmada çalışıyorum. maaşım 2 katı olmasına rağmen sigorta asgari ücret üzerinden yatırılıyordu tabi bütün çalışanların öyle ki zaten 3-4 kişiydik maksimum. bahsettim zaten bir başka konuda programcı diye çalıştığı çocuklar yavaşlıkları ve beceriksizlikleri nedeniyle yapmamam gereken şeyler yapıyorum ha gocunmuyorum kendime yarıyo ama onlara verilen para ve bana verilen para arasındaki fark beni geriyor. bunun gibi pek çok şey var. tabi ilk işim olması, tecrübesiz olmam vs. derken bunları kabul etmek durumunda kalıyor insan. zamanla bu ve diğer küçük hesapların peşinde olunması benim iyice sinirimi bozmaya başladı. askere gidiyorum şubatta inş fakat şimdiden sigortam kesildi, bahanesi de şahıs şirketinden limited şirkete geçilmesi. iyi dedim o zaman bana aradaki farkı verirsiniz o da bakarız falan dedi sonra geldi içeri ben sana tam maaşını yatırırım nasılsa sen izin falan alırsın ayakları yaptı ve ben iyice gerildim. ben sırf bu sigortayı asgari üzerinden yatırması yüzünden ev almak için eksik kalan parayı çekemiyordum kredi olarak neyse ki az birşey ekstra para bulduk kalan paranın tamamını değil bir kısmını kredi olarak çektim. ben bu tarz insanların burnunun sürtülmesi gerektiğine inandım hep ki ilerde başkasına yapcak cesareti bulamasınlar. bu yüzden kendisini ilgili yerlere şikayet etmeyi planlıyorum işe yarar mı yaramaz mı bilmiyorum da en azından elimden geleni yaptım ben diyip vicdanımı rahatlatmak istiyorum. Bir yandan da bunun ahlaki yönünü düşünüyorum yani yapacağım şey doğru mudur hakkım mıdır gibi sorular beni kurcalıyor. Etrafımdakilere sorduğumda kimisi yap istersen tanıdığımız var derken kimisi yapma ilerde bi işe girmeye çalışırsın, eski işvereni olarak ararlar onu senin hakkında bilgi isterler falan diyerekten yapmamı tavsiye ettiler. sizce ne yapmalıyım ? tl;dr patron maaşı asgariden yatırıyo daha askere gitmeme 1 ay varken sigortayı kesiyo muhtemelen sigorta parasını bana elden vermeyecek ben bu adamı şikayet etmek istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 ihbar et. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 iş mahkemesi değilde şikayet edilen bir yer vardı aklıma gelmedi adı direkt oraya git askere giderken. Asgari ücret üzerinden sigortamı yatırdılar ben tam istememe rağmen buda benim banka hesabım maaşım bu kadar yatıyordu diye, adamlar ağzına sıçar firmanın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Skyfire Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 ihbar etsen bişi değişmicek boşuna kasma bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 yok baya değişiyor ve sen hiç uğraşmıyorsun sadece ihbar ediyorsun adamlar sonra incelemeye alıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zaidral Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Skyfire said: ihbar etsen bişi değişmicek boşuna kasma bence kan aliyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 ne demek bişey değişmeyecek vergiye aç değil mi abi bizim devletimiz o kadar da liberal değiliz iş maliyeye geldiğinde, ben öyle biliyorum duyduklarımdan okuduklarımdan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 önce tehtit et paranı versinler elden al ama. sonra şikayet et. win-win. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Skyfire Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 zaidral said: Skyfire said: ihbar etsen bişi değişmicek boşuna kasma bence kan aliyorlar. eski iş yerimi ihbar etmişlerdi; herkese maaşımızı tam alıyoruz sıkıntı yok diye kagıt imzalattırmışlardı bi bok olmamıştı; imzalamayana da şutto Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
imamizer Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 elden maaş veriyorlarsa ve her maaş ödemesinde imzanı almıyorlarsa gg. yürü burdan işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 maaş bankadan ama adam kendi kişisel hesabından yolluyordu internet havalesi olarak açıklamada. gerçi şahıs şirketiydi tam da bilmiyorum o mevzuatları ama banka kredisi için gereken ssk belgesinde marka ismi yazıyordu. aslında bişeyler açığa çıksa baya bi derde girer adam diye düşünüyorum ama bilemedim tabi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Alo 170i ara ve arkana yaslan. Bisey olmuyor diyen arkadaslara da oykunun kalanini anlatirsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 peki bu işler anonim olarak mı işliyo yoksa direk monoscope sizi şikayet etti mi deniyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Kan alırlar şirketten, emsal olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 acıma o sana acıdı mı gani gani paraları höpürdetirken 3kurus maaşına göz dikmiş pele vur acıma ihbar et godosu! http://www.youtube.com/watch?v=fBrNAFePBW0 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 monoscope said: peki bu işler anonim olarak mı işliyo yoksa direk monoscope sizi şikayet etti mi deniyo O sana kaliyor, ancak en az 1 kisinin (guvencesiz calistirilan) adi isteniyor sanirim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
WhiteDagger Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 kİMSE HAKKINI ARAMADIĞI İÇİN BU CESARETI BULUYORLAR. Hemen Çalışma müdürlüğüne git. Bir dilekçe ver. Bu tarihler arasında bu şirkette çalışıyorum. Adamlar sigortamı defalarca sözlü olarak uayarmama rağmen asgari ücret üzerinden yatırıyorlar. Adamların resmi maaş dışında yatırdıkları miktarda şu kladar. Bu miktarıda umarım bankadan yatırmışlardır. Öyle ise hiç sorun yok. Buda banka hesabım der sin . Dilekçeye maaşının yatırıldığı hesabın dökümünü eklersin. Ayrıca çalışmama rağmen sigortamıda kestiler dersin.Sonrada askere gidersin. Onlarda uğraşır dururlar. Bir daha böyle bişi yapmak istediklerinde bir daha düşünürler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Hakkıdır değildir konularına girmicem , sonuçta bu devirde iş bulmuşsun , daha iyisi varsa oraya git , yok daha iyisi diyosan otur çalış bence adamın yaptığında sıkıntı yok , adamda şirketi yürütmeye çalışıyo orada. He gelelim bişi olur mu sorusuna , yarın bigün bi işe girerken illa bu adamı aramazlar , verirsin bir numara 'patron vardı ama pek tanımaz beni , bu müdürümün numarası onunla çalışıyodum hergün' diye , verirsin babanın falan numarasını ya da başkasının , ben daha önce bir keresinde denemiştim işe yaramıştı yemişlerdi harbiden :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gaboo Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 ihbar eden gizli kalır, ben ararım 170i ihbar ederim, senin adını veririm np. sen etmemiş olursun Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Fark etmez ki, neticede o şekilde şikayet edecek adam sayısı bellidir. Ama takılma al çatır çatır hakkını. Askere gidiyorum diye belge götürüp 1 ay önceden haber verirsen çok rahat şekilde kıdem tazminatınıda alıyorsun, ama ihbar yok. Şikayet edersende çalışan işçi sayısı, iş hacmi, (sektör etkiliyormu bilmiyorum) vs. göre okkalı bir ceza kesebilirler firmaya. Eski iş yerim 2 defa ihtar ve 2 defa 200.000 tl ceza yedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Mithat said: Hakkıdır değildir konularına girmicem , sonuçta bu devirde iş bulmuşsun , daha iyisi varsa oraya git , yok daha iyisi diyosan otur çalış bence adamın yaptığında sıkıntı yok , adamda şirketi yürütmeye çalışıyo orada. He gelelim bişi olur mu sorusuna , yarın bigün bi işe girerken illa bu adamı aramazlar , verirsin bir numara 'patron vardı ama pek tanımaz beni , bu müdürümün numarası onunla çalışıyodum hergün' diye , verirsin babanın falan numarasını ya da başkasının , ben daha önce bir keresinde denemiştim işe yaramıştı yemişlerdi harbiden :D bu neyin kafası ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 önce bir mail fwla bu konuyla ilgili tazminatları içeren ondan sonra vereceği tepkiye göre hareket edersin askere gidiyorsun nasıl olsa dönünce daha güzel yerler bulursun inş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sleepingdeath Mesaj tarihi: Ocak 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2014 özel sektör benimde başıma gelen; patron çıkaramayıp istifamı istedi bende vermedim istifayı şu aralar dönemlik bir maddi sıkıntı çekiyorum gittim avans istedim vermedi, gelecek ayın maaşını gönderdi, paranın bir kısmınıda şirket için çalıştığım zamanlarda kullanıyorum, hesapladım yaklaşık bir 15-20lük ek mesaim var cuma günü istedim hiç cevap bile vermeye tenezzül etmedi, sabah şirkete gelirse yüzüne karşı konuşup isteyecem vermezse bundan böyle 1 dk bile ek mesai yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Ocak 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2014 Aluriel said: Mithat said: Hakkıdır değildir konularına girmicem , sonuçta bu devirde iş bulmuşsun , daha iyisi varsa oraya git , yok daha iyisi diyosan otur çalış bence adamın yaptığında sıkıntı yok , adamda şirketi yürütmeye çalışıyo orada. He gelelim bişi olur mu sorusuna , yarın bigün bi işe girerken illa bu adamı aramazlar , verirsin bir numara 'patron vardı ama pek tanımaz beni , bu müdürümün numarası onunla çalışıyodum hergün' diye , verirsin babanın falan numarasını ya da başkasının , ben daha önce bir keresinde denemiştim işe yaramıştı yemişlerdi harbiden :D bu neyin kafası ya bi gün ben de patron olucam ben de zkicem herkesi kafası ahah. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Ocak 6, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 6, 2014 mithat'ta akp seçmeni potansiyeli var doğru mu ? dfs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar