Korax Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Simdi kafama böyle bisey takildi hobbitle ilgili biseyler okurken. Bende bi projeksiyon var evde hali hazirda, 3D destekliyo ve 3D film izlemek istiyorum, aklima takilan bi kac soru var. Elimde su projektörden var; Acer K132, 3D ready http://us.acer.com/ac/en/US/content/model-datasheet/MR.JGN11.008 1- Projektörun menusunde 3D secenegi var netekim hali hazirda filmi 3D convert etmiyo sanirsam, dolayisiyla oynattigim filmlerin 3D olmasi gerektigini varsayiyorum? 2- Diyelimki 3D film edindim, izlemek icin aktif gözlukmu almaliyim yoksa pasifmi? Ikiside calisiyormu bu projektörde? Aktifini pasifini neye göre seciyoruz? Indirdigimiz filmin etkisi varmi? 3- HFR denilen teknolojinin olayi nedir? Pasif izleyebilme mevzusumudur? Projektörde olup olmadigini nasil anlayabilirim? 4- Imax tarzi bisey izliceksek farkli bi gözluk satin almak gereklimi? Daha dogrusu cift projektör olmadan hali hazirda imax hale getirilmis filmler varmi yoksa imaxin olayi tamamen projeksiyon ve perdemi? 5- Imax mevzusunda 2 projektörun es zamanli yansittigini ve perdenin curved oldugunu biliyorum netekim, LG Real 3D demo diye bi zimbirti buldum mesela, cift resim olduguna göre bi nevi Imax muhabbetimidir? Yoksa Real 3D farkli bi mevzumu? Video su; http://www.youtube.com/watch?v=zz_tm6u5wxg&feature=html5_3d Evinde projektörle imax izleyebilen bi kac adam var saniyorum arastirirken gördugum kadariyla. 6- Amacim projektörde adamakilli 3D film izlemek, netekim sinemadaki o salak cuk kadar 3D derinligi gibi olcaksa hic ugrasmayim diyorum. Yani amacim baya hayvan gibi 3D izlemek aslinda olacaksa. Projektörden kurtarmiyosa yapacak bisey yok ama "perdeyi söyle koyup, curved yapip, imax/3d filmler indirip/satin alip izleyebilirsin" diyosaniz ugrasiyim adamakilli bisey olsun istiyorum. Tenk yu cevaplar icin simdiden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 sss bisey deyin la sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phillamon Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Kusura bakma diğerlerine cevap veremeyeceğim, projeksiyon ile 3D izleme hakkında bilgim yok. Ancak TV'den bolca 3D izliyorum. Korax said: 5- Imax mevzusunda 2 projektörun es zamanli yansittigini ve perdenin curved oldugunu biliyorum netekim, LG Real 3D demo diye bi zimbirti buldum mesela, cift resim olduguna göre bi nevi Imax muhabbetimidir? Yoksa Real 3D farkli bi mevzumu? Video su; Video mesajı büyütmesin. http://www.youtube.com/watch?v=zz_tm6u5wxg&feature=html5_3d Çift resim olduğu için bir nevi IMAX değildir. Çünkü bir görüntünün 3D olabilmesi için çift görüntü şarttır. Görüntülerin biri sol gözün görüş açısını temsil eder, diğeri de sağ gözün bakış açısını. Senin paylaştığın Youtube videosunun formatına Side By Side 3D(bkz. Wikipedia) denir. 1080p çözünürlükteki bir videoyu düşünürsek, bu videonun sol yarısı sol frame'leri içerir. Sağ yarısı da sağ frame'leri. Yani 1920*1080 piksel çözünürlük 960*1080 sol frame'lere, 960*1080 sağ frame'lere olacak şekilde bölünür. 3D cihazların(TV, projeksiyon) 3D ayarlarında mod seçeneğinde Side By Side bulunur. Bu seçenek seçildiğinde cihazın yaptığı iş, 1080p'lik görüntüyü ortadan ikiye bölüp sol ve sağ görüntüleri üst üste bindirmektir. Ancak görüntü ortadan ikiye bölünerek gösterildiği için yataydaki çözünürlük azalmaktadır. Gerçek 3D kalitesini yansıtmaz. IMAX'te çift projeksiyon ile tam çözünürlükte iki görüntü elde edersiniz. Bu iki görüntünün de birleşmesi gözlük ile sağlanır. Kısaca gözlüğün bir camı sadece sol görüntüyü, bir camı sağ görüntüyü geçirir. Zihnimizde de bu iki görüntü birleşmiş olur. Özet: Sol ve sağ görüntülerin farklı kareler şeklinde sunulması kaliteyi artırır. Senin paylaştığın videodaki gibi Side By Side olması yataydaki çözünürlüğü yarıya düşürür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Editor Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 IMAX in olayı Perde ve Projectordür imax e çevrilmiş filmler genelde Çözünürlükler Ultra olmalıdır çünkü tek projecktorden vericeksin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phillamon Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Aynı zamanda IMAX özel filmler 48 FPS oluyor diye biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 HFR o 48 fps olan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Editor Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Ha söylemeyi unutmuşum IMAX öyle her film IMAX olmuyor çünkü IMAX kamera ilede çekilmesi gerekiyor filmin... yada Re-mastering çok iyi olması gerek IMAX te bluray de bile olan Noise ları göremezsiniz o koca PERDE de Ses sistemide IMAX in kendine özeldir... Açıkçası IMAX evde izlenir diye bi olay yok askjflshkflsa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Okey, imax'i eledik o vakit. 3D film icin en iyi kalite, gözluk, kombinasyonu nedir o vakit? Amac dedigim gibi en iyi kalitede 3d izleyebilmek derinlik falan, sacmasapan bisey olacaksa sinemalardaki gibi göz yormaktan baska bi ise yaramayan, hic girmeyim diyorum. Korax said: 2- Diyelimki 3D film edindim, izlemek icin aktif gözlukmu almaliyim yoksa pasifmi? Ikiside calisiyormu bu projektörde? Aktifini pasifini neye göre seciyoruz? Indirdigimiz filmin etkisi varmi? 3- HFR denilen teknolojinin olayi nedir? Pasif izleyebilme mevzusumudur? Projektörde olup olmadigini nasil anlayabilirim? 6- Amacim projektörde adamakilli 3D film izlemek, netekim sinemadaki o salak cuk kadar 3D derinligi gibi olcaksa hic ugrasmayim diyorum. Yani amacim baya hayvan gibi 3D izlemek aslinda olacaksa. Projektörden kurtarmiyosa yapacak bisey yok ama "perdeyi söyle koyup, curved yapip, imax/3d filmler indirip/satin alip izleyebilirsin" diyosaniz ugrasiyim adamakilli bisey olsun istiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Warhero Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 Aktif gözlüklerle daha derin 3D izlendiği söyleniyor, pasif gözlüklerle daha rahat izliyorum, aktifte uzun filmlerde gözlerim ağrıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 bu ne abi aktif pasif falan forum zaten paticik... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 sinemadaki kaliteyi beğenmediysen evde beğenmenin imkanı yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Editor Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 Korax said: Okey, imax'i eledik o vakit. 3D film icin en iyi kalite, gözluk, kombinasyonu nedir o vakit? Amac dedigim gibi en iyi kalitede 3d izleyebilmek derinlik falan, sacmasapan bisey olacaksa sinemalardaki gibi göz yormaktan baska bi ise yaramayan, hic girmeyim diyorum. Korax said: 2- Diyelimki 3D film edindim, izlemek icin aktif gözlukmu almaliyim yoksa pasifmi? Ikiside calisiyormu bu projektörde? Aktifini pasifini neye göre seciyoruz? Indirdigimiz filmin etkisi varmi? 3- HFR denilen teknolojinin olayi nedir? Pasif izleyebilme mevzusumudur? Projektörde olup olmadigini nasil anlayabilirim? 6- Amacim projektörde adamakilli 3D film izlemek, netekim sinemadaki o salak cuk kadar 3D derinligi gibi olcaksa hic ugrasmayim diyorum. Yani amacim baya hayvan gibi 3D izlemek aslinda olacaksa. Projektörden kurtarmiyosa yapacak bisey yok ama "perdeyi söyle koyup, curved yapip, imax/3d filmler indirip/satin alip izleyebilirsin" diyosaniz ugrasiyim adamakilli bisey olsun istiyorum. imax dışında 3D ye de gitmiyorum zaten ben... Çünkü dandik hepsi. O yüzden 3D olarak evde de tavsiye etmiyorum. En iyisi düz hatta IMAX te bile düz halini seviyorum 3D ler gözlüksüz haline geçene kadar hikaye bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GONDARCENGIZ Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 bi fakır programı var pcde 3d izleniyo hatta fakır renkli gözlüklerlede izliyebliyosun cok fakır işi ama bende fakır yarda fakır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 arcane said: sinemadaki kaliteyi beğenmediysen evde beğenmenin imkanı yok. hic bulasmayim o vakit :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BalisticGel Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 Phillamon said: Kusura bakma diğerlerine cevap veremeyeceğim, projeksiyon ile 3D izleme hakkında bilgim yok. Ancak TV'den bolca 3D izliyorum. Korax said: 5- Imax mevzusunda 2 projektörun es zamanli yansittigini ve perdenin curved oldugunu biliyorum netekim, LG Real 3D demo diye bi zimbirti buldum mesela, cift resim olduguna göre bi nevi Imax muhabbetimidir? Yoksa Real 3D farkli bi mevzumu? Video su; Video mesajı büyütmesin. http://www.youtube.com/watch?v=zz_tm6u5wxg&feature=html5_3d Çift resim olduğu için bir nevi IMAX değildir. Çünkü bir görüntünün 3D olabilmesi için çift görüntü şarttır. Görüntülerin biri sol gözün görüş açısını temsil eder, diğeri de sağ gözün bakış açısını. Senin paylaştığın Youtube videosunun formatına Side By Side 3D(bkz. Wikipedia) denir. 1080p çözünürlükteki bir videoyu düşünürsek, bu videonun sol yarısı sol frame'leri içerir. Sağ yarısı da sağ frame'leri. Yani 1920*1080 piksel çözünürlük 960*1080 sol frame'lere, 960*1080 sağ frame'lere olacak şekilde bölünür. 3D cihazların(TV, projeksiyon) 3D ayarlarında mod seçeneğinde Side By Side bulunur. Bu seçenek seçildiğinde cihazın yaptığı iş, 1080p'lik görüntüyü ortadan ikiye bölüp sol ve sağ görüntüleri üst üste bindirmektir. Ancak görüntü ortadan ikiye bölünerek gösterildiği için yataydaki çözünürlük azalmaktadır. Gerçek 3D kalitesini yansıtmaz. IMAX'te çift projeksiyon ile tam çözünürlükte iki görüntü elde edersiniz. Bu iki görüntünün de birleşmesi gözlük ile sağlanır. Kısaca gözlüğün bir camı sadece sol görüntüyü, bir camı sağ görüntüyü geçirir. Zihnimizde de bu iki görüntü birleşmiş olur. Özet: Sol ve sağ görüntülerin farklı kareler şeklinde sunulması kaliteyi artırır. Senin paylaştığın videodaki gibi Side By Side olması yataydaki çözünürlüğü yarıya düşürür. Bu dediğin olay Half Side By Side, birde Full Side By Side var onda iki taraftada 1920*1080 p görüntü oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cacodemon Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 sana bu lazım http://www.oculusvr.com/ ya da bu http://www.sony.co.uk/hub/personal-3d-viewer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Feamer Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 ya cinemada kullanmak için 3d gözlük iyi bir şey nerden alınır? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BalisticGel Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 Bütün pasif gözlükler aynı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phillamon Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 7, 2014 BalisticGel said: Phillamon said: Kusura bakma diğerlerine cevap veremeyeceğim, projeksiyon ile 3D izleme hakkında bilgim yok. Ancak TV'den bolca 3D izliyorum. Korax said: 5- Imax mevzusunda 2 projektörun es zamanli yansittigini ve perdenin curved oldugunu biliyorum netekim, LG Real 3D demo diye bi zimbirti buldum mesela, cift resim olduguna göre bi nevi Imax muhabbetimidir? Yoksa Real 3D farkli bi mevzumu? Video su; Video mesajı büyütmesin. http://www.youtube.com/watch?v=zz_tm6u5wxg&feature=html5_3d Çift resim olduğu için bir nevi IMAX değildir. Çünkü bir görüntünün 3D olabilmesi için çift görüntü şarttır. Görüntülerin biri sol gözün görüş açısını temsil eder, diğeri de sağ gözün bakış açısını. Senin paylaştığın Youtube videosunun formatına Side By Side 3D(bkz. Wikipedia) denir. 1080p çözünürlükteki bir videoyu düşünürsek, bu videonun sol yarısı sol frame'leri içerir. Sağ yarısı da sağ frame'leri. Yani 1920*1080 piksel çözünürlük 960*1080 sol frame'lere, 960*1080 sağ frame'lere olacak şekilde bölünür. 3D cihazların(TV, projeksiyon) 3D ayarlarında mod seçeneğinde Side By Side bulunur. Bu seçenek seçildiğinde cihazın yaptığı iş, 1080p'lik görüntüyü ortadan ikiye bölüp sol ve sağ görüntüleri üst üste bindirmektir. Ancak görüntü ortadan ikiye bölünerek gösterildiği için yataydaki çözünürlük azalmaktadır. Gerçek 3D kalitesini yansıtmaz. IMAX'te çift projeksiyon ile tam çözünürlükte iki görüntü elde edersiniz. Bu iki görüntünün de birleşmesi gözlük ile sağlanır. Kısaca gözlüğün bir camı sadece sol görüntüyü, bir camı sağ görüntüyü geçirir. Zihnimizde de bu iki görüntü birleşmiş olur. Özet: Sol ve sağ görüntülerin farklı kareler şeklinde sunulması kaliteyi artırır. Senin paylaştığın videodaki gibi Side By Side olması yataydaki çözünürlüğü yarıya düşürür. Bu dediğin olay Half Side By Side, birde Full Side By Side var onda iki taraftada 1920*1080 p görüntü oluyor. Aynen dediğin gibi öyle de var. Full Side By Side 3840*1080 çözünürlükte, Full Over Under da 1920*2160 çözünürlükte oluyor. Ancak ben bunları oynatamadım TV'de. LG'nin Bluray player'ı var, TV'ye bağlı. Full-OU filmi harici disk ile taktım player'a, "Desteklenmeyen çözünürlük" dedi oynatmadı. Laptop'u HDMI ile TV'ye bağladım, laptoptan açtım. O zaman da görüntüyü dikey olarak ekrana sığdırmaya çalışıyor, TV ekranı ortadan ikiye böldüğünde garip bir oran oluyor. Tam ekran oluşmuyor 3D görüntü. Full-SBS ya da Full-OU oynatabilen varsa, nasıl yaptığını anlatabilirse sevinirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BalisticGel Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 3d ayarlarında sağ-sol seçeneğin yanında üst-alt seçeneği yok mu? Birde TVde desteklemiyor olabilir bilmiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 zamunda'dan indiriyorum ben 3D filmleri, full-ou mu bilmiyorum ama ustteki arkadasın dedigi gibi yanyana ya da ustuste farketmiyor, tv'de ikisine gore de secebiliyorsun 3D ayarını. LG tv + LG bluray HTS var. Ben TV'ye baglıyorum hariciyi, media player'ı daha basarılı oldugundan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BalisticGel Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Bizim TVde FullSBSleri otomatik 3Dye çeviriyor. Halfları yan yana gösteriyor, sen seçiyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Ben de gözlük üstüne gözlük takmaktan hiç hoşlanmıyorum. Gözlüklü insanlar için 3D sorununa bi çözüm bulsa insanlık ne şahane olacAK Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 8, 2014 said: NUMARALI TIRIDI GÖZLUK GELDI dfg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar