roket adam Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Epeydir ilgilendiğim fakat ilerleme kaydedemediğim hobim için bi konu açayım dedim. İlk sorum: bir şey modeli yapmak lazım oldu. Kalemlik gibi düşünün. Demir bir külçenin üzerine kalem girecek şekilde delikler açmam lazım. Sonra CNC'ye vericem, kalemlik yaptırıcam kendime. Autocad yüklüydü, onda yapayım dedim ama gereksiz karmaşık Acad, artı SLDPRT import desteği de yok. Inventor Fusion tavsiye ettiler. Mac versiyonunu indirdim, tamam o çok basit ama Mac için Inv Fusion'da IMPORT FONKSİYONU YOK. Artı hiç bi şekilde delik açamıyorum zımbırtının üzerine. Kalemi çizdim, külçeyi çizdim, subtract da yemiyor, hiç bir şekil yapamıyorum. Nası yaparız? Ne yapayım sizce? İlla Solidworks mü kurayım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 evet Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Neye evet? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Somon Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 anladım biraz şu seyehatinden bahsetsene yabancılarla araba kiralayıp yurtdısına çıktıgın allaha emanet gelişen olaylardan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 evet cevabı verilebilecek tek bir soru sormuşsun ona evet işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Lan Solidworks de çok karmaşık bi program gibi geliyor gözüme :) Sanki Autocad'den falan daha deli bir şey gibi. İlla gir o denize diyosunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 daha rahat olm solid Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Sketchup ile yap, cnc yerine de 3d printer kullan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 3dprinterla demirden nasıl yapçak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 3D printerı ben de tercih ederim ama topçular sanayiide 3d printer dedim miydi döverler beni. Koca koca CNCler var. Birine vericem sanırım çizebilirsem :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
jacabo Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 ne modelleyeceksin bu arada? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Sparkcaster said: 3dprinterla demirden nasıl yapçak. Plastikten yapsin diye demistim ama metal icin 3d printerlar da var sonucta Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 2d ölçülerini 5dkya step olarak atayım. kutun dolu bu arada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Revangelis Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Maya kullanmak uyarsa yardimci olurum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Sparkcaster said: 3dprinterla demirden nasıl yapçak. polimer yerine fatigued steel alüminyum olanlarıda var injekte edilen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Aluminyumdan titanyuma bi suru metal additive olarak productionda kullaniliyor halihazirda. Tel yerine tozu daha makbul Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 agalar o söyledikleriniz türkiyede yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 jacabo said: ne modelleyeceksin bu arada? Kalemlik falan. O tarz ufak zımbırtılarla öğrenmeye çalışıyorum modellemeyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Caydanlik yap Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lord_gorthaur Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 modelleme konusunda Blender kolay bir program. 3dprinter plugini de var. öneririm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
NolaxThensbane Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 ayrıca solid candır kolaydır arayüz dostudur uğraşma boşuna kur gitsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Solid'in tutorialları var built-in gelen, onlara bak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Du bakiym o zaman adam gibi Solid kurayım makinaya, onun için de önce Windows kurmam lazım. Bunu finallerden sonra deneyip konuyu hortlatacağım. O kalemlik çizilecek. O zamana kadar CNC işinden anlayan arkadaşlar, sanayideki herifler ufacık bi kalemlik için öküz gibi makinayı çalıştırır mı, çalıştırsa kaça mal eder gibi sorulara cevap verebilirler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zipzip Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 sketchup deneyebilirsin.aşırı kolay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KidLazer Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 5, 2014 eğer 3d çizime çok yakından aşina değilsen türkçe solidworks kur rahatça yaparsın ama yok ben 3d'yi zaten biliyorum manyağım çılgınım diyosan catia veya UG kas. döküman sağlayabilirim istersen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar