Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

macbook air

Maedhros

Öne çıkan mesajlar

• 1 ay sonra ...
Ortalama oyun oynatacak Laptop ararken dönüp dolaşıp 11 inç 128 GB SSD olan, hd5000 li aire geldim(Rotweiler satmayı oyun oynatacak Macbook Pro yu). Bunun Sıfırı 2400 TL, ben ikinci elde 1900 a buldum.6 aylık Türkiye'den alınmış cihaz. Mac hiç kullanmadım, acaba sifirinimi yoksa bu makineyimi almalıyım.Ofis programları ve film haricinde bişi beklemiyorum bu cihazdan.
Alinirmi yoksa 13 inç olanami bakayim
Sosyal ağlarda paylaş

• 7 ay sonra ...
Bir PHP developer olarak 13" modelini almayı düşünüyorum.

PHPStorm, Sublime Text, Vagrant, Virtual Box vb çalıştıracağım.

1 - 4 GB RAM bana yeter mi? Yoksa mutlaka ama mutlaka 8 GB RAM mi almalıyım?

2 - 3-5 saat aralıksız bu aletle çalışmam gerekebilir. Uzun çalışma seanslarında rahatsız olur muyum? Klavye düzeninden, ekrandan vb.

3 - Bütçem pek yok. 2490 şu an Vatan'da yılbaşına ekstra indirim falan olur mu yoksa bu fiyat almak için uygun mu?

Şimdiden teşekkürler :)
Sosyal ağlarda paylaş

WaNTeD said:

4gb ram var air 2013 mid

10 safari tabi (online editör 2 adet)
8 chrome tab
4 firefox ( min 2 flashplayer)

eclipse luna
netbeans
webstorm
photoshop
mysql workbench

sürekli açık uygulamalar hiç sıkıntı çekmedim

2013 late 4gb ram bende de.4 gb bi windows makinenin yapmayacağı işleri yapıyo.

mavericks mi yosemite mi kuulanıyosun?
Sosyal ağlarda paylaş

Fly said:

saydigin programlarin yarisina gelmeden swape sariliyordu macbook 2010'umu 8 yapmadan once, nasil oluyor o is

simdiki 16 gig mbp 15 2014'ten vereyim hatta

xcode, unity3d, monodevelop, atom, 24 chrome tabi 3 firefox tabi

550 mb swap, 23 gig virtual mem

swap falan bilmiyorum hani hiç takılmıyor yavaşlamıyor vs. virtual mem le swap ın oalyı ne
Sosyal ağlarda paylaş

dünyanın en güzel bilgisayarı, kendisine bağımlı yapıyor. 13" vardı klavyeye şarap döküldü, kenarda biriktirdiğim tüm paramı yenisine harcayıp 11" almıştım. klavye koruması var şimdi plastik, yazması kondomla seks yapmak gibi biraz ama seks yapmak gibi yine de son tahlilde. canım benim.
Sosyal ağlarda paylaş

Bendeki 13 inch late 2014 ü masaüstüne çevirdim.Buradan sonra ki her halt 4 gb ram üstünde.X( Harici monitör klavye mouse bağladım.Böyle olunca beklenti arttı aletten.Photoshop cc, macaw, phpstorm, spotify, test için;
firefox, chrome, safari zilyon tab açık, bi yandan safaride youtube tabları izlenecek ve o anda izlenen videolar, açık unuttuğum word excel dosyaları(hatırladıkça işim bittikten sonra kapatıyorum bunları ama unutuyorum bazen böyle 3-5 stackte burada var), adobe reader da pdf açık, terminalde;
mongodb ile nodejs sunucuları...

Photoshop cc üstüne yüksek çözünürlüklü fotoğraflar var.Yaptığım web sitesi tasarımı falan var.Ramin ruhuna okuyo kendileri.

Böyle ağır yük altında yer yer mouse takılıyo gök kuşağı dönmeye başlıyo falan o zaman diyorum biraz ortalığı temizlemem lazım.İhtiyaç dışı ne varsa kapatayım.Çare olmuyo bu da bazen.

Macin native monitörünü scaledda more space olarak kullanıyodum.Geçenlerde onu farkettim orada bi not var.scaled kullanırsan performansa etki eder düşürür heder olursun sürünürsün diyo.Bende best for displaye geçtim.Böyle biraz daha kanırtabilmeye başladım aleti.
Sosyal ağlarda paylaş

Bende 11 inç 4gb 2013 var, 1080p bluray ripi hdmi ile TV'ye aktarırken kendimde nette takılıyorum tık demiyor meret. Oyun haricinde 8gb pek gerekli değil gündelik hayatta.Bunu kullandıktan sonra her türlü Windows vs cihazından soğudum. Mediaplayer olarak appletv arıyorum, Telefonda da iphone 6 plus a gecicez
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...