Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Epilepsi Sorusu

SeaGle

Öne çıkan mesajlar

ohh gecmiş olsun bende epilepsi hastasıyım düzenli olarak depakin chrono alıyorum iki tane Benimkisi beni direk bayıltıyor belli bir chance ile geri geliyor yada gelemiyorum(daha olmadıgı gelemedigim :)) ) ilacları duzenli kullanır kendimi asırı yormazsam cok asırı bir durum olmuyor ama öyle bile geceleri kabus faln görüyorum bazı gunler uyumuyorum faln ama agresiflik o duzeyde deil ilk zamanlarda vardı biraz ilacın etkisi faln diyordu doktor ama kendinimi kontrol edebiliyorum. Bayaa dır bir sıkıntı cıkarmıyor patide arastırma yap fln ama iyi doktorlara gidin cok muallakta bir konu doktor cok farkediyor dandikleri dumduz tedavileri uyguluyor ilk zamanlar faln cok duzenli kontrole gitmeniz lazım sorun olmadan doktora gidilmesi gereken bir konu olduktan sonra doktorun yapabilecegi bişe yok
Sosyal ağlarda paylaş

ben bursa da okudum Üniversitedeyken teshis konulmus tedavi süreci oturmustu ama İbrahim Bora (soy adından emin deilim ama ) Uludag üniversitesi hastanesindeydi . Bayaaa iyiydi.Bir de Uludag Uni Hastanesinde doktorlar cok acımasız yani gercekleri böyle lakk die söylüyorlar genelde bu kiminin hosuna gitmiyor ama benim biraz da sevme sebebim.
Sosyal ağlarda paylaş

oldun said:

ben bursa da okudum Üniversitedeyken teshis konulmus tedavi süreci oturmustu ama İbrahim Bora (soy adından emin deilim ama ) Uludag üniversitesi hastanesindeydi . Bayaaa iyiydi.Bir de Uludag Uni Hastanesinde doktorlar cok acımasız yani gercekleri böyle lakk die söylüyorlar genelde bu kiminin hosuna gitmiyor ama benim biraz da sevme sebebim.

Doktorun adı doğruymuş. Yazdım kenara. Kendi internet sitesi fln da varmış adamın. En kısa zamanda şu doktora götüreceğiz bakalım.

Tegretol diye bi ilaca başlattılar işte 1 aydır kullanıyor. Acaba diyorum ilacın etkisi yerleşene kadar böyle git geller mi olucak?

Dün akşam yine garip halleri vardı, çok sık soru fln sordu ama gece uykusunda bi problem olmadı. Bugün de gayet iyi bakalım. Bizden çok kendi yoruluyor, hele ki diazem berbat ediyor. İnşallah gelmez bir daha atağı.

Teşekkür ederim geçmiş olsun dilekleri için tekrardan.
Sosyal ağlarda paylaş

Gerçekten çok ücüzü bir durum ama üzülmek çare değil elbette. Bazen gözden kaçan çok küçük bir detay veya işi daha iyi bilen bir uzman bütün sorunları ortadan kaldırabiliyor.

Benim de tavsiyem, en azından bir iki uzmana daha danışmanız. Aslında araştırınca çok rahat bulunuyor böyle isimler. Kendi reklamını değil de, daha önce o doktordan çare bulmuş kişilerin tavsiyesi daha güvenli oluyor hatırlatayım.

Daha önce de dendiği gibi, ilaçların dozunun ayarlanması falan gerekebiliyor. Bir de lustrale takıldım ben. Belki de o nöbetleri tetikleyen lustraldir, bilemezsiniz.

Bursa'da tıp fakültesi var. Benim tavsiyem oradan bir prof. veya doçent bulmak. Ama doğru kişiyi bulmak ve kişinin size yardım etmesini sağlamanız gerekiyor. sanırım dediğimi anlamışsındır.

Çok geçmiş olsun. Allah şifa versin.
Sosyal ağlarda paylaş

Bugün yine nüksetmiş krizi. Durduk yere yine. Hani böyle tetikleyici birşey yok tespit edebildiğimiz.

Az önce ibrahim bora'nın muayenehanesine randevu aldım. Bakalım pazartesi günü o da görsün, prof bi nörolog gözüyle ne çıkacak.

Ben bunun epilepsi olmadığını düşünmeye başladım ya. EEG'si normal deniyosa epilepsi nasıl çıkıyor? Epilepsi eeg'de belli olan bişey diil mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Abi dün İbrahim Bora'ya gittik, sabah krizi nüksedince. Adam inceledi etti, tek tek tüm hikayeyi dinledi.

Tam o anda abim elini yine ağzına soktu, canlı olarak görme fırsatı da oldu. Onun bir epilepsi krizi olmadığından neredeyse emindi adam.

Her ihtimale karşı pazartesi günü eeg, mr ve kan testi talep etti. Ama bunun psikiyatrik bir konu olduğunu, bir sinir krizi gibi kriz olduğundan neredeyse emindi adam.

Fakültede 3 tane psikiyatrist önerdi, biri prof ikisi doç. Haftaya ilk iş onlardan birine gideceğiz bakalım.

Ulan o kadar eeg çektiler, kriz anını video çektik ettik epilepsi deyip 1.5 aydır nerdeyse boşu boşuna tegretol içirttiler adama. Bide vücutta biriken bi ilaç yani.

Kime nasıl güvenicez abi. 1.5 aydır biz de epilepsi diye ilacı verip iyileşsin diye bekliyoruz. Nasıl sinirlenmeyeceksin şimdi.
Sosyal ağlarda paylaş

Yanlış/geç koyulan teşhiş ne yazık ki çok yaygın ülkemizde, doktorların çoğu deontolojiden bihaber. Tekrar geçmiş olsun.
Mutlaka bir nefroloğa götürün, tetkik yaptırın, psikiyatrik bir sorundan ziyade böbreklerde bir sıkıntı olabilir.

not: Hani konu hakkında çok fazla bilgim olmadığından atıp tutmak istemiyorum, ancak anlattıkların kadarıyla kronik böbrek yetmezliğinde görülebilen şeyleri yaşıyor abin. Dediğim gibi nefroloğa gidin, acilen.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...