bingildak Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 Günaydın sayın gurular dün dead island oynarken pc çat diye kendini resetledi. suçu oyunda aradım ama bugün aynı şekilde cs:go oynarken resetledi. dead island'da falan daha hızlı resetlemeye başladı, 5 dk'da resetlediği oldu. direkt aklıma ısınma geldi. cpu veya gpu üzerinde. en son oyunu oynamaya başladığımızda ısıyı paralel kontrol ederek oynadım. gpu 45 ile 65 arasında gitti geldi (resetlediğinde 65'di), cpu sürekli olarak 45 ile 60 aralığındaydı. resetlediğinde 56 falandı. cpu'nun olması gereken değeri bilmediğim için bilmiyorum ama gpu için herhalde 65 derece yüksek değil (gtx 680 directcu ii). son zamanlarda kasada yaptığım değişiklikler şunlar : arkadaki yarım yamalak çalışan fanı (bozulmuştu, tam dönmüyordu devir sayısı düşmüştü falan) yeni bir fan ile değiştirdim. aynı boyutta çıkarttığım ile ama kalitesi daha yüksek bir şey. bu psu'da bir probleme sebep olmuş olabilir mi? hani bunun dışında hiçbir şey değiştirmedim. fanları yeniden takarken acaba suckion - blow'u yanlış mı yaptım dedim, netten baktım o da değil. yan suckion, arka blow, ön suckion, top blow şu an. windows'ta böyle bir problemimiz yok sadece oyunlarda. benim aklım yetmedi sadece sıcaklık geldi, sıcaklık da öyle korkutan veya dalgalanan bir halde değil gibi. bir fikir verin please. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 Psu kaç watt? Son zamanlarda sisteme ekstra yük getirecek bir aygıt taktın mı? Disk vs gibi? Bunu yeni aldığın fan da yapıyor olabilir ayrıca. Psu kaç senelik? Kondansatörleri eskimiş olabilir. Başka bir Psu var mı deneyebileceğin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sequo Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 Pc restart atiyor diye roman yazmış adam varsa okuyan özet geçsin dicemde reset atıyor yani. Sadece pc neden restart atıyor deseydi yetermiş. Ps, ram, işlenci ana 3 sebeptir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 700 veya 750 idi diye hatırlıyorum. 2011'de almıştım kasa ile gelenlerden. tek taktığım parça yeni fan abi işte ama olmayan bir slot'a takmadım, var olanın yerine taktım çıkartıp da. ne yazık ki yok psu başka, biri şey demiş furmark + linx aynı anda çalıştır psu patlamıyorsa sorun yoktur diyor. mantıklı mı bu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 Olay makinenin mavi ekran verip vermediği aslında. Vermeden reset atıyorsa Psu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 vermiyor abi mavi ekran sequo detayları veriyorum ki herşeye soru yanıt olmasın hemen sonuca varalım, trolleme lütfen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kavurma Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 reset değil de direk shut down yapsaydı power suplyde sıkıntı var derdim ram ve ekran kartını kontrol et eğer bunlarda da problem yoksa formatı bas bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
vaperon Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 Ekran kartın fazla sömürüyor. Psu dene sağdan soldan bul. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 ekran kartı ve ram'in tam olarak neyini kontrol etmem gerekiyor? ekran kartının ısısını yazdım 65 üzerine çıkmadı resete kadar. ramde neyi kontrol etmek, nasıl kontrol etmek gerekir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 vaperon said: Ekran kartın fazla sömürüyor. Psu dene sağdan soldan bul. yok abi öyle bir imkanım, antalya'da olsam neyse de istanbuldayım çok zor bulmam da denemem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 ekran kartı tozlanmış olabilir mi acaba temizledin mi hiç ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sequo Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 Ramleri sok tek tek tak her taktığın ram için restart atacak mı kontrol et Ram genelde bozulmaz slot arızalanır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 ekran kartından reset atmaz pc, sana attırtır zorla anca Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 furmark ile gpu test ettim, 45'den başladım 75'e kadar çıktı, fan hızı 40% ı geçmedi. herhangi bir sorun olmadı. kasayı ayda bir temizliyorum kompresörle sanmıyorum pislik olacağını hiç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 6950 var 6 ayda bir temizlemez isem reset atmaya başlıyor açıp temizlediğim zaman bir 6 ay daha gidiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 abi sorun ramde olsa windows'da işlem yaparkende problem yaşamam mı? o kadar excelde macro zart zurt çalıştırıyorum. bilmediğimden soruyorum. sadece oyunda olması ve ram arasındaki bağlantıyı şey edemedim. csgo ve dead island benim rig'i stress edecek oyunlar değil zaten, bf4 oynuyordum 2 gün önce (fan ı taktıktan sonra) saatlerce tık demedi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 yok ben çok dikkat ediyorum abi temizliğine işimde bu pc'de olduğu için her ay 1-2 defa açıp tertemiz ediyorum (evde 2 tane kedi olunca o 6 ay gitmiyor asdad) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reampage Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 Ama benim reset atma olayı oyunlarda olmuyor işte garip yanı böyle zamanı gelince kafasına göre sanki temassızlık varmış gibi atmaya başlıyor random. Geçenlerde temizledim fanı felan söktüm macunu yeniledim gayet güzel şimdi. Garantiside bitti zaten artık gittiği yere kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 linx testi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 furmark 10 dk 1920'de çalıştırdım onda da reset olmuyor fan 40% ın üzerine çıkmadı zaten anlamadım, 70 derece üstünde bile 35-45% fan hızı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 driver falan filan olamaz di mi ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Osuran_boga Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 kasada elektrik kaçağı var mı kontrol ettin mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 hmm? o nasıl oluyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 Abi bulunmasi en zor donanim problemini yasiyosun. Tamamen random restart basiyo makine, yuk desen yukten degil. Overclock falan var mi? Yoktur buyuk ihtimalle. Gpudan da degildir, cpu ve ram genelde bsod a sebep olur Anakart veya psu diyorum ama muhtemelen anakart Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 19, 2013 Yarin oburku gun bir daha hic yasamayabilirsin de, her allahin gunu karsina cikabilir de. Oyle boktan bisi bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar