Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

USB 3.0 flash drive yerine SSD disk önerisi?

paramecium

Öne çıkan mesajlar

abi cok guzel soru.

asagi yukari ayni fiyata su sekilde gelirsin;
60lik bi ssd alirsin, (orn. samsung 840 evo) , onu da bi all aluminum usb3 enclosure a atarsin.

tahminim ssd yi disardan alirsan sana toplam 200-250 lira arasi biseye patlar.

400mb/sn ustu hizlara sahip ssdlerin fiyat farki cok dramatik artiyorsa onun ustune ihtiyacin yok usb den kullanacagin icin. usb3 de data overhead, encapsulation, bus throughput falan derken en iyi ihtimaller 400-420 gibi seyler.
Sosyal ağlarda paylaş

evet controllerda da birsuru kayip var, onun icin yapabilecegin cok da fazla bisey yok.
Belki ucuz yollu hizli bi diski alip acip ssd ile degistirme fantazisi yaparsin. Ben seagate in moduler kontrollerlarini begeniyorum mesela bu sene, backup plus diye geciyorlardi sanirim.

Onun disinda controller bakmak lzm.
Sosyal ağlarda paylaş

paramecium said:

Selam,

Sandisk Extreme 64GB almayı düşünüyordum ama 150TL gibi bir rakam olunca maliyeti acaba external SSD alıp onu mu kullansam diye düşündüm.

Cebimde değil, çantamda taşıyacağım. Ama ne kadar küçük o kadar iyi.

Evet, okuma ve yazma hızı önemli :)

Saygılar.

SD Extreme max 90MB/s. SSD 500MB/s kadar cikiyor. Laptop icin mi düsünüyorsun?
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Kullanım şekli:

-İş PC'de yer alan dosyaların yedeklenmesi
-İş-ev PC'leri arasında büyük boyutlu dosya transferi

Hani sadece mevcut 2 PC ile sınırlı kalacağımı bilsem eSATA yapıp daha rahat ederim ama ola ki başka PC'lere de bağlama ihtiyacım doğduğunda 'eSATA yokmuş' ibaresi ile ezilmeyeyim.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

USB3.0 to SATA bridge chip konusuna soktuğum burnuma değenler:
[list]
[*]ASM1051E (eski model ASM1051U)
[*]ASM1053 (SATA 1.5/3.0 w/integrated 8bit microprocessor)
[*]ASM1053E (SATA 6.0 w/integrated 8bit microprocessor)
[/list]
Kutular:[list]
[*]LIAN LI ASM1051 kullanıyor mesela.
[*]Angelbird SSD2go modelinde ASM1053 kullanıyor ve performansı oldukça iyi. Fakat kendi SDD'lerini koyup satıyor; €250 civarında amazon.de fiyatı var.
[*]SIIG'in 2,5" ASM1051 kullanan kutuları mevcut.
[*]edit: ASM1053 kullanan modelleri $40-$50 etikete sahip sayfasında, piyasada daha ucuzdur kesin.
[/list]
Benden bu kadar :D

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

siig de var ama cok yakisikli degil.

cinden noname enclosurelardan alabilirsin icinde 1053 oldugunu bildigin. Seagatelerin birebir enclosurelari var mesela noname olarak.

simdilik favorim bu
http://www.siig.com/it-products/controllers-storage/hard-drive-storage/drive-enclosures/superspeed-usb-3-0-to-sata-2-5-enclosure.html

http://www.siig.com/it-products/controllers-storage/hard-drive-storage/drive-enclosures/usb-3-0-to-sata-2-5-tool-less-enclosure.html

bi kac tane daha var 1053 kullanan.
http://www.chipsetsupplier.com/htm/10570/4248-10570-10581-Toshiba%20STAT%202.5%20USB3.0%20Portable%20HDD%20ENCLOSURE%20ASM1053.htm

noname seagate
http://www.aliexpress.com/item/2-5-usb3-0-hard-drive-box-12-5mm-asm1053-chip/1104261867.html
Sosyal ağlarda paylaş

Bir de via vl700 chipseti var usb3 / sata3 donusum yapan.

ama onun guncel herhangi bir modelde kullanildigina rastlamadim maalesef. Bazi lianli ler 1051 vazilari vl700 kullanmis, o riske girmek uzucu olur.

ote yandan bazi kullanicilar 1051 ile sata3 hizinda veri transferi yapabildigini de soyluyor. Muhtemelen e ve u modelleri dolayisiyla bu fark.

lian li nin kasasi 1053/4 falan biseyle gelse efsaneymis. Kendime de alir koyardim bi kenara.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

ASM1053 içerek bir SIGG alıcam sanırım :

Bu arada uğraşmak istemeyenlere ADATA SE720 öneririm; 8,9mm kalınlık ve paslanmaz yüzey(beni cezbeden tarafı :D). Amazon amca $115'dan satıyor ve buraya yol-vergi dâhil $155'e geliyor.

Gerçi ssd disk+kutu kaça gelir ona bakmak gerek :

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...