Esh Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 abi herkes konuşuyo da, şuraya vücutlar konsun, sonra konuşulsun sdfds Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 axedice said: Biraz alakasız bi benzetme olmuş, taş devri insanı da 6 saat hareketsiz yatınca soğuk kaslarla uyanıyordu. Aksi eşyanın tabiatına aykırı ki gece uyurken kasları çalıştırayım diye evrimleşemezsin zaten, o da kasın tabiatına aykırı. Şöyle baktım olaya ben. Atalarımız da soğuk kaslarla uyanıyordu ve koşturuyordu sonuçta. Ama şu an yapılan araştırmalar bunun doğru olmadığını, kasların yapısı gereği akşam sporunun daha efektif olduğunu biliyoruz. Aynı şekilde sabah kahvaltı yapmıyorlardı ama bugünkü araştırmalar bunun tersini gösteriyorsa niye bu konuda "hayır atalarımız" diyorsunuz acep? O zaman akşam sporun efektif olduğu yönündeki araştırmalara da "yooo atalarımız gayet sabah kalkıp koşardı demek ki sağlıklı" diye yaklaşılabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Esh said: abi herkes konuşuyo da, şuraya vücutlar konsun, sonra konuşulsun sdfds terzi kendi söküğünü....eeaaa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 amk atalarımız eti çiğ yiyip her gün 2 litre kımız da içiyodu. herifler 30 sene yaşayıp 500 kill alıp diş çürüğünden ölüyolardı. niye özeniyosunuz olm sikko atalarınıza? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 http://www.nerdfitness.com/blog/2013/08/06/a-beginners-guide-to-intermittent-fasting/ @Dworg hayır yaklaşılamaz, elmalarla armutlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marty Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 siz tartisirken OP hunharca kilo almaya devam ediyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Esh said: amk atalarımız eti çiğ yiyip her gün 2 litre kımız da içiyodu. herifler 30 sene yaşayıp 500 kill alıp diş çürüğünden ölüyolardı. niye özeniyosunuz olm sikko atalarınıza? asdjkadjshajkda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
noddle Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Ama bi de şu var; sabah kalkar kalkmaz kahvaltıdan önce spor yaparsan direk yağ yakarsın. Sonrasında kahvaltı yapılması gerekir tabi ;) Yaşlanınca pek tavsiye edilmez çünkü bu vücudun direnci düşük olur yemek yemeden. En normali kahvaltı/yemek'ten 2 saat sonra spor yapmakmış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 axedice said: http://www.nerdfitness.com/blog/2013/08/06/a-beginners-guide-to-intermittent-fasting/ @Dworg hayır yaklaşılamaz, elmalarla armutlar. abi daha açık yazamayacağım. atalarımızın "koşulları gereği" yaptığı bir şeye "aaa evet onlar öyle yaptığı için doğru" derken, yine koşulları gereği yaptığı ikinci bir şeye "yok ya ona doğru denemez" demek saçma işte. adamlar zorunda kaldığı için sabah kahvaltısız ava çıkıyorlardı. ama belki kahvaltı edebilseler daha kolay avlanacaklardı kim bilir? vs Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 noddle said: Ama bi de şu var; sabah kalkar kalkmaz kahvaltıdan önce spor yaparsan direk yağ yakarsın. Sonrasında kahvaltı yapılması gerekir tabi ;) Yaşlanınca pek tavsiye edilmez çünkü bu vücudun direnci düşük olur yemek yemeden. En normali kahvaltı/yemek'ten 2 saat sonra spor yapmakmış hatta spordan 2 saat önce carb alın diyor çogu hoca Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 o kardiyo antrenmanları için ya. kas filan takılanlar protein alıyorlar. karbı antrenmandan sonra alıyolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 abi işi fitness, kilo verme/alma amaçlı bir çalışmaya sokarsanız boku çıkar. internete bakarsanız yüzlerce farklı görüşte beslenme/antreman planı bulabilir hepsinin de diğerlerini yalanladığını kendinin haklı olduğunu iddia ettiğini rahatça görebilirsiniz. standart insan normlarında beslenme adı altında da farklı görüşler var ama bb/fitness canavarları kadar değil tabii. ben düz yaşayan bir insan adına konuştum hep. kalktığında vücudun gıdaya ihtiyaç duyar, bunu da gidermek gerekir. daha zinde olursunuz, beyniniz daha iyi çalışır. daha iyi kararlar verirsiniz. metabolizmanız optimal hızına daha hızlı döner. fasting gibi sıradışı denemeler de olabilir çalışabilir de ama farklı amaçlar içindir. kişinin kendi sorumluluğundadır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 sanssizsansli said: o kardiyo antrenmanları için ya. kas filan takılanlar protein alıyorlar. karbı antrenmandan sonra alıyolar. peki abi 6 ya kadar çalışan 7.30 gibi eve gelip spora gidip, 10 gibi dönen ben mesela, 10 da dönünce protein alıyorum sadece yemek olarak (zira işyerinde yemek yemem mümkün değil hani 6 dan önce) ne yapayım dersiniz :D @axedice: link ilginç geldi bu arada Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 işi bırak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Valla bir şey kanıtlama çabam yok. Sonuçta siz bilirsiniz. Paleo diet diye bir araştırma yaparsanız bir çok bilgi var internette. http://www.youtube.com/watch?v=uCFZoqmKf5M şu video serileri başlangıç için yararlı olabilir merak eden arkadaşlar için. Kahvaltı ile ilgili kaynak isteyen şuradan baksın: http://www.gidahareketi.org/Beslenme-Tabulari-709-yazisi.aspx Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 aaa tamam. ha ayrıca fasting; http://dailyburn.com/life/health/intermittent-fasting/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
noddle Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Dworgian said: sanssizsansli said: o kardiyo antrenmanları için ya. kas filan takılanlar protein alıyorlar. karbı antrenmandan sonra alıyolar. peki abi 6 ya kadar çalışan 7.30 gibi eve gelip spora gidip, 10 gibi dönen ben mesela, 10 da dönünce protein alıyorum sadece yemek olarak (zira işyerinde yemek yemem mümkün değil hani 6 dan önce) ne yapayım dersiniz :D @axedice: link ilginç geldi bu arada Seninki baya sıkıntılı durum, ozaman iş yerinde yemek değil de meyve türü kokmayan şeyler yiyebilirsin mesela ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Ben de öyleyim, akşam eve gelince et/tavuk/balık üçlüsünden birini götürüp üstüne meyve yiyorum. Karb olarak da tam tahıllı ekmek falan. Bu arada kahvaltı konusunda şunu anlatmaya inat ettim Evet atalarımız kahvaltı edebilselerdi vücutları ona göre evrilirdi, dolayısıyla 1 milyon yıl sonra torunlarımız için belki de kahvaltı günün çok gerekli bi öğünü olacak çünkü insan vücudu kahvaltının yararlarına adapte olmuş olacak. Bugün öyle bi adaptasyon yok. Aynı zamanda atalarımızın sabah kalkıp daha etkin avlandığına dair bi kanıt da yok, belki de akşam avlanmak ve akşam spor yapmak konuları birbiriyle uyumludur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 axedice said: Ben de öyleyim, akşam eve gelince et/tavuk/balık üçlüsünden birini götürüp üstüne meyve yiyorum. Karb olarak da tam tahıllı ekmek falan. Bu arada kahvaltı konusunda şunu anlatmaya inat ettim Evet atalarımız kahvaltı edebilselerdi vücutları ona göre evrilirdi, dolayısıyla 1 milyon yıl sonra torunlarımız için belki de kahvaltı günün çok gerekli bi öğünü olacak çünkü insan vücudu kahvaltının yararlarına adapte olmuş olacak. Bugün öyle bi adaptasyon yok. Aynı zamanda atalarımızın sabah kalkıp daha etkin avlandığına dair bi kanıt da yok, belki de akşam avlanmak ve akşam spor yapmak konuları birbiriyle uyumludur. Anladım abi. ama akşam spor sonrası karonhidrat hiç almıyorum ben. hata değil herhalde? gece gece carb gereksiz diye düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 noddle said: Seninki baya sıkıntılı durum, ozaman iş yerinde yemek değil de meyve türü kokmayan şeyler yiyebilirsin mesela ;) işyerinde saat 3 de meyve (yemekten 2 saat sonra), saat 5 de de biraz fındık badem vs yiyorum (spordan 2 saat önce) yapabileceğimin optimum u bu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 @soris güzelmiş adamın anlattıkları. dediğim gibi ben basic: açsan, karnını doyur amacıyla konuştum. bu tarz kilo verme alma, sporda ekstra başarı ihtiyaçları açısından çok haklı olabilir bu adam ve sen birşey diyemem. ama hanginiz kaltıktan sonra, kahvaltı yapmadan kendini çok iyi enerjik hissedebilir tam olarak. hisseden yapmasın ne yapayım. :P ayrıca yaverdice günde 6 shake protein tozu içtiğin günleri unutmadım. atalarına şikayet ederim seni. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Holy Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Ben kahvaltı yapana kadar gayet enerjik hissediyorum, kahvaltı yaparsam bünyem sapıtıyor. Hafif bir şey bile yesem böyle bir dingin hal alıyor vücut, hareket etmek zor geliyor. Kahvaltısız öğlene kadar koşturabilirim ama saat 10 gibi açlık başlıyor tabi 6 da kalkınca. Bazen bir kase yoğurt veya meyve ile geçiştiriyorum öğlene kadar, bazen açlığa dayanıyorum falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 eti burçak almıştım yiyemiyorum sizin yüzünüzden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Of bi pide yaptırdım 2.5 porsiyon yedim resmen :/. Neyseki sadece ıspanak ve zeytinyağı koymuştum malzeme olarak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 11, 2013 Kahvaltı etmeyi savunan arkadaşlara söylüyorum: Senin karnın acıkıyor diye herkesin karnı acıkacak diye bir şey yok veya ben kahvaltıyı atlıyorum diye seninde atlaman gerekmiyor sadece karnın acıktığında yemek ye. Zaten bir takım şeyleri doğru yaptığında sabah karnının acıkmadığını göreceksin bundan bahsediyorum ben sadece. Mesela benim çok fazla vaktim var kahvaltı yapmak için vakti olmayan adamda akşamdan hazırlar zaten bunlar dert değil. Şu aşağıdaki link çok önemli. Bookmarklara filan ekleyin vaktiniz olduğunda okursanız çok büyük iyilik yaparsınız kendinize. http://www.westonaprice.org/basics/principles-of-healthy-diets#guidelines Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar