Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2013 ben köylü bulsam bırakmam yakasını da, biz burada organiği anca macroda normalin x3 katı ürünlerde görüyoruz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Aralık 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2013 Kolayı var. Tavuk yemeyin. Zaten tadı yok nasıl yiyorsunuz anlamıyorum. Dana eti yemeyin. Kuzu ve koyun eti yiyin onlarda çok hormon yok hemde yağlı. Pestisit oranı düşük sebze meyve yerseniz organik alma gibi bir derdiniz de kalmaz. Ben öyle yapıyorum zaten içgüdüsel olarak bu listede yüksek çıkan şeyleri hiç sevemedim mesela marul gibi. http://drbenkim.com/fruits-vegetables-pesticides.html Organik olayının tamamen saçmalık olduğunu düşünüyorum. Sonuçta gıdayı para ile alabildiğin her koşulda üretici daha fazla para kazanmak için bir hile yapabilecek durumda oluyor. Para ile almazsan kendin bir şekilde yetiştirebilirsen böyle riskler yok. Olay o da değil. Organik filan demedim ben burda bir sürü şey yazdım ama esas diğer şeyleri yapmak zor olduğu için hemen organik de bulamıyoruz ya tamam boşver zatennn bu işler zor diyerek kendinizi kandırmayın. Ona sinir oluyorum. Sen şekeri kes marketden bir şey alma fast food yeme. Sadece pazardan ve kasaptan alışveriş yap. Organik olup olmaması da kalsın bir zahmet yine çok sağlıklı olursun. Onları yapabildikten sonra organik mi değil mi diye kaynağın varsa uğraşırsın. Zaten görüyorsunuz yağlanmak yağ yakmak filan besinin kalitesi ile alakalı da değil dedim ya köylüler mesela kendi yiyeceği şeyleri ayrı yetiştiriyorlar doğal bir şekilde ama hepsi tanker gibi neden çünkü beslenmeleri tamamen un ve şekere dayanıyor. Bir şekilde kendin toprağını sürüp ekip biçtiğin zaman bile bunlar çok sorun teşkil etmiyor ama şimdi görüyoruz hepsi bira fıçısı gibi. Gözleme açan teyze poposu denen bir gerçek var bu ülkede. 200 kg bench press yapan adamda bunlardaki popo genişliği kadar göğüs yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Deno- Mesaj tarihi: Aralık 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2013 axedice said: Ben mersinde onu yaparım yörüklerle çalışan kasaplardan falan ama çok zor ya hazır tavuk, konserve balık falan olmadan yaşamak. Her gün her gün alışveriş yap taze et al bilmemne. Bayıyor insan bi süre sonra. bi kerebitch yedir bana burak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Aralık 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2013 @Soris: of sitedeki icelrmeler çok tutarlı değil. Bize hitben de değiller. organik meselesi epey yanlış anlaşılmış bir mesele ki şimdi ona girmeyeceğim ama bunlar ülkeye ciftciye bölgeye ve o rezudu değerinin hangi kimyasal olduğuna göre değişir. Atıyorum Alfa delta methril ise 01 lethal doz olabiliyorken chynda delta methril de bu değer 10a çıkıyor. Organik pazar olayida malesef uckagida çok açık şuanda. Migros gibi kendi kalıntı analizi isteyen yerlere daha çok guvenebilirsiniz ama yeterli degil. Ne yapmak gerekiyor peki? Klasik mevsiminde meyve sebze tüketmek, tavuğu pazardan almak tercihen canlı diyeceğim ama pek kolay değil, birde aldığınız ürünü uretim noktasına kadar takip edebiliyormusunuz buna bakın. İyi çalışan seralarda domatesi tünel ve sıra boyutuna kadar takip edebiliyorsunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Aralık 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2013 Dworgian said: ben köylü bulsam bırakmam yakasını da, biz burada organiği anca macroda normalin x3 katı ürünlerde görüyoruz Nerdesin ki? Macro turkiyede varmı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2013 macrocenter? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Aralık 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2013 feriköy tarafında oluyor organik pazar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Aralık 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2013 Valla doğrudur dragon ben çok takılmıyorum organik olayına çünkü aşırı suistimale açık bir alan. Zengin olsam bile almam organik kendim üretip kendim yerim. Onun dışında mevsiminde alınca sebzeyi meyveyi olay çözülüyor. Birde ben genelde pazarı tamamen gezerim her ürünü koklarım hangisinin kokusu keskinse alırım direk birde canlılığına bakarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2013 Soris said: ama esas diğer şeyleri yapmak zor olduğu için hemen organik de bulamıyoruz ya tamam boşver zatennn bu işler zor diyerek kendinizi kandırmayın. Ona sinir oluyorum. Dworgian said: Soris said: http://www.westonaprice.org/basics/principles-of-healthy-diets#guidelines Abi teori ve pratik örtüşmüyor. Şu link çok güzel de full organik ve katkı maddesiz beslenmek artık malesef zengin işi oldu ya. Ha tabii elden gelenin en iyisini yapıp f.food, rafine şeker, beyaz un, tuz hayattan çıkartılıp günlük carb oranı hesabıyla beslenilebilir şu bold kısımda dediğim boşa gitmiş demek :D sabah kahvaltısı yapmama ve sıfır carb olayına da kişisel olarak katılmıyorum. vücudun belli oranda her besine ihtiyacı olduğunu ve düzenli beslenmeyi daha efektif görüyorum açıkçası. onun dışında aburcubur, fast food, asitli içecek, hazır meyve suyu, beyaz un, rafine şeker kesilmeli (veya kesilemiyorsa minimum a indirilmeli) zaten Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonfire Mesaj tarihi: Aralık 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2013 Soris said: Valla doğrudur dragon ben çok takılmıyorum organik olayına çünkü aşırı suistimale açık bir alan. Zengin olsam bile almam organik kendim üretip kendim yerim. Onun dışında mevsiminde alınca sebzeyi meyveyi olay çözülüyor. Birde ben genelde pazarı tamamen gezerim her ürünü koklarım hangisinin kokusu keskinse alırım direk birde canlılığına bakarım. Aynen en güzelini yapıyorsun. Ama konu ile ilgili bilgi isteyenler bir ziraat fakültesine basvursunlar, bu arada ziraat fakültelerinde haftanın belirli günlerinde süt, yumurta ve yetiştirdikleri meyve ve srbzeleri satıyorlar gönül rahatlığı ile alabilirdiniz. Hee ben Macro sandım Hollandada olan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Aralık 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2013 Yok ben genel konuşuyorum zaten. Kahvaltı olayı bu kadar abartılacak bir konu değil. Karnın acıktığında yersin olur biter. 0 karb a bende karşıyım zaten onun için sadece et ve yağ yemen gerek. Salata yiyeyim desen bile mesela havuç koydun onda bile bir miktar karb var. Kuruyemiş alayım desen onda da karb var onun için o zaten olmuyor istesende çok zor bir şey. Çok fazla yağlı insanlar için savunuyorum ben 50 gr altı karbı. O da neden işler basitleşiyor o insanlar için. Basitleşiyor ve daha hızlı yağ yakabiliyorlar. Mesela burada var güzel örnekler. Yazı da çok iyidir bu arada http://josepharcita.blogspot.com/2011/03/guide-to-ketosis.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2013 Hollanda'da olsam çok organik beslenirdim sanırım akjslaj Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2013 Soris said: Yok ben genel konuşuyorum zaten. Kahvaltı olayı bu kadar abartılacak bir konu değil. Karnın acıktığında yersin olur biter. 0 karb a bende karşıyım zaten onun için sadece et ve yağ yemen gerek. Salata yiyeyim desen bile mesela havuç koydun onda bile bir miktar karb var. Kuruyemiş alayım desen onda da karb var onun için o zaten olmuyor istesende çok zor bir şey. Çok fazla yağlı insanlar için savunuyorum ben 50 gr altı karbı. O da neden işler basitleşiyor o insanlar için. Basitleşiyor ve daha hızlı yağ yakabiliyorlar. Mesela burada var güzel örnekler. Yazı da çok iyidir bu arada http://josepharcita.blogspot.com/2011/03/guide-to-ketosis.html Ben ciddi tek soru sorayım madem. Soru WoT Şimdi sporsuz diyet yaptığım dönemde (öyle karatay vs değil), 81 e kadar indim ama insülin direnci olduğu için sporsuz daha inemezsin dedi doktor vs. Sonra eeeh diyip yine 90 a çıktım, 86 ya düştüm vs. Şimdi spor yapıyorum ve o uyguladığım diyetin daha serbest halini uyguluyorum (bkz: haftada 1 2 öğün free bıraktım kendime), vücudun şeklinin düzeldiğini giysilerin sıkmamasından görüntüden fln anlıyorum ok ama kilo 86 dan 87 ye geldi. Bu doğru yolda gidiyorum vücut kas yapıyor mu demek, yoksa hem kas yapıp hem de daha fazla cardio abanmam, o 1 günlük free zamanı pas geçmem ve kilo düşmem mi gerek? Bir de o diyet zamanı 1 öğün = 4 kaşık sebze yemeği + 2 kaşık yoğurt gibi az az porsiyonlardı, çekiniyorum yediklerim az gelir de kastan da kilo verirsem diye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Soris Mesaj tarihi: Aralık 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2013 Kas kaybetmek için ciddi anlamda aç kalman ve ciddi anlamda antrenman yapmak gerek. Birde şu var kiloyu referans alma hiç bir şekilde. Önemli olan yağ oranın. Mesela örnek http://paleocafe.org/wp-content/uploads/2013/08/fat-muscle.jpg Ne kadar süper de mi bu arada son hali ahah Kaslarını kullanmadıkça istediğin kadar iyi beslen bir gerileme olacaktır. Salonda ağırlık çalışıyorsan problem yok ve kas kazanmış olabilirsin ki büyük ihtimal öyle. Daha detaylı bilgi için spor genele gelebilirsin herkes yardımcı olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2013 Tenks. Evet son hali güzelmiş Allah sahibine bağışlasın askljdas Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Aralık 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2013 ikincisiyle de çıkarım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Aralık 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2013 Birincisiyle çıktım pişman değilim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
monoscope Mesaj tarihi: Aralık 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2013 sigarayı bırakcam diye gittim kuru incir kuru kayısı kuru üzüm fındık ceviz badem aldım ama tabi 2şer liralık aldım. umarım kilo aldırmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2013 günde 2 kere 1 avuç içi kadar yersen yarar bile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sanssizsansli Mesaj tarihi: Aralık 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2013 siz burda yine tartışırken ben 1 haftada insanity programıyla 2.5 kg verdim sdf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dworgian Mesaj tarihi: Aralık 12, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 12, 2013 o ne o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar