Valeron Mesaj tarihi: Kasım 30, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 30, 2013 sevgili arkaaşlar iki laptop arasında kaldım ikiside lenovo ekran kartları gt740m aynı sadece birisi i5 3230m fiyatı 1550 diğeri i7 4702mq modeli. ghz olarak i5 daha yüksek. arada 400-500 tl gibi bi fark var ki azımsanmayacak bir fark. şimdi genel olarak laptoplarda i5 ve i7 arasında ciddi fark varmıdır ? diğer bir sorumda şu toshiba L505 13U modeli laptopum var i3 330m 2.13ghz işlemcisi var ati hd 5165 ekran kartı ve 4gb ram var. şimdi bu aletle fanı falan süpürgeyle temizledikten sonra ancak fm 2014 ü oynar seviyeye geldim. amacım piyasadaki oyunları orta seviyede oynamak bu aletin fanını falan değiştirip temizletip yola devam etmekle güncel oyunları nereye kadar oynayabiliriz ? yardım bekliyorum lütfen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bliksem Mesaj tarihi: Aralık 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2013 i5li olanı al. ekran kartı gt750m ve üzeri birşeye geçmedigi sürece üstüne daha fazla para koymaya degmez açıkçası, i5 de her şekilde yeterli bir işlemci. yalnız, gt740m'e dikkat et, 64-bitlik versiyonu mu degil mi onu ögren. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GONDARCENGIZ Mesaj tarihi: Aralık 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2013 abi bence kasa al Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Aralık 1, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2013 abi ingiltereye gelicek alet onun için laptop olması lazım. 64bitlik olup olmadığını nerden öğrenebiliriz ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
0ne Mesaj tarihi: Aralık 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2013 i5 laptop al, cd-rom yerine bi ssd tak, yada 240'lık bi ssd al, i7'leri döve döve bi hal olursun. i5+ssd beats i7+hdd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
0ne Mesaj tarihi: Aralık 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2013 Valeron said: abi ingiltereye gelicek alet onun için laptop olması lazım. 64bitlik olup olmadığını nerden öğrenebiliriz ? ram 3gb ve üstü ise zaten 64bit oluyo işletim sistemleri, 32bit ile 3gb üstü ram'i kullanamıyosun, ki en az 8 veya 16'dır diye tahmin ediyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 1, 2013 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2013 i5 ve i7 arasindaki fark kullanici boyutunda o kadar ciddi degil ama bu ikisi arasindakiler ciddi. Ikisi de ayni serinin i5 ve i7'si degil, i7 olan Haswell. Haswell dizustleri icin bir ton gelisme ile geliyor. Energi kullaniminizi dusurup performansi arttiriyor. i7 olan her acidan daha iyi. 4702MQ ustelik en iyi modellerinden Haswell islemcilerin. 500TL'ye fazlasiyla deger, emin ol. 4702MQ dusuk saatine ragmen neredeyse uc kat fazla performans sunar, daha soguk calisir, ve neredeyse ayni enerjiyi harcar %100 calismadigi surece. Ayrica 4702MQ'de encryption icin ozel teknolojiler var. Normal bit kullanicinin %85 filan karsisina AES cikar, bunun onun icin ozel extensioni var. Bu sana VPN kullanimindan https sitelerine kadar kazanimlar saglar. Oyle cok buyuk fark degil gunumuzun hizlarinda ama faydasi var yine de. Yine 4702MQ sanallastirma icin de yeni teknolojilerle geliyor. Cekirdek sayisi da iki kati. Omru epey daha uzun ayrica. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FromTheHell Mesaj tarihi: Aralık 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2013 0ne said: Valeron said: abi ingiltereye gelicek alet onun için laptop olması lazım. 64bitlik olup olmadığını nerden öğrenebiliriz ? ram 3gb ve üstü ise zaten 64bit oluyo işletim sistemleri, 32bit ile 3gb üstü ram'i kullanamıyosun, ki en az 8 veya 16'dır diye tahmin ediyorum olay işletim sisteminin 64bit olup olmaması değildi bu arada. ekran kartı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
pascalnouman Mesaj tarihi: Aralık 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2013 barınaktan al Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
0ne Mesaj tarihi: Aralık 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2013 ara mesajlara bakmamıstım, benim sucum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Aralık 1, 2013 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2013 O yazdiklarim neredeyse hepsi bu arada mimari farkindan. HD5165 ile guncel oyunlar medium zor. Temiz olsa da. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
0ne Mesaj tarihi: Aralık 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2013 ama adam işte oyun performansı için soruyor, bence i5+ssd i7+hdd'den daha faydalı olucaktır, oyunların acılıs süresi, ara geçisler falan efsane hızlanıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Aralık 1, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2013 500 lira işlemciye basacağına ekran kartına bassın, çatır çatır oynasın. iyi işlemcili bilgisayardan iyi bir ekran kartı çıkarılıp kötü işlemcili bir bilgisayara takılınca, aynı oyunda hemen hemen aynı performansı verdiğini söyleyen bir test vardı. yeni yeni araştırıyorum ben de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Aralık 1, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2013 0ne said: Valeron said: abi ingiltereye gelicek alet onun için laptop olması lazım. 64bitlik olup olmadığını nerden öğrenebiliriz ? ram 3gb ve üstü ise zaten 64bit oluyo işletim sistemleri, 32bit ile 3gb üstü ram'i kullanamıyosun, ki en az 8 veya 16'dır diye tahmin ediyorum ekran kartının veri yolunun 64bit olmasından bahsediyor abi arkadaş dolayısyla onu sormya çlştm bnde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Aralık 1, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2013 Ren said: 500 lira işlemciye basacağına ekran kartına bassın, çatır çatır oynasın. iyi işlemcili bilgisayardan iyi bir ekran kartı çıkarılıp kötü işlemcili bir bilgisayara takılınca, aynı oyunda hemen hemen aynı performansı verdiğini söyleyen bir test vardı. yeni yeni araştırıyorum ben de. abi laptop olacağı için ekran kartını kafama göre seçme şansım yok malesef. sunduğum iki laptopta da ekran kartı 740m olan ekran kartı. spesifik olarak sizlerin 2bin civarına şunu alabilirsin dediği bi alet var mı peki a dostlar ? bu arada herkese teşekkür ederim yardımları için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Aralık 1, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 1, 2013 güncel Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Aralık 2, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2013 allah aşkına bi laptop diyin bana ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Aralık 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2013 Laptop Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Aralık 2, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2013 lebdap Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Aralık 2, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 2, 2013 böyle zekice espiriler yapcak arkadaşlar olduğunu bilmeme rağmen böle bi mesaj atmam benim hatam haklısınız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Valeron Mesaj tarihi: Aralık 3, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2013 UP Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Aralık 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2013 i5 de i7 de 4 çekirdekli işlemcidir. fakat i7 sanal olarak 8 işlemci gibi çalışmaktadır. eğer render işleriyle uğraşmıyorsan hiç gerek yoktur. i5 babalar gibi oyun oynatır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriarty Mesaj tarihi: Aralık 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2013 Valeron said: allah aşkına bi laptop diyin bana ya laptop Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Aralık 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2013 bu arada pazar alanında 1800e süper bi laptop vardı 2. el http://forum.paticik.com/read.php?27,7285607,page=1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Somon Mesaj tarihi: Aralık 3, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 3, 2013 i5 - 2-2 i7 4-4 i5 le işkence çekersin, i5 laptop dert, uğraşılmaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar