bingildak Mesaj tarihi: Kasım 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2013 sizin kedi kumları ne kadar gidiyor? ne şekilde kullanıyorsunuz? az koyup, pislendikce at/yenisini koy şeklinde mi yoksa hepsini koyup içindekileri toplamak şeklinde mi? neden soruyorum bunları, benim iki tane kedim var yaklaşık 2 yıldır. bir tane kedi kumu zımbırtısı var. kısırlaştırdığım patates baya kilo aldı haliyle tuvalet ihtiyacı da arttı. son zamanlarda fark ediyorum kum biraz böyle kirli olsun dışarı yapıyor haylaz. yemin ediyorum bok temizlemek, vileda yapmaktan içim bayıldı. 1 paket 1 hafta gitmiyor. kakalarını ne kadar alsam da çok fazla idrar birikiyor sarı sarı kumda, sanırım asıl rahatsız oldukları şey de idrar. kum biraz sararmış olsun hemen dışarı yapıyor. sizin ne kadar süre gidiyor? böyle sıkıntılar yaşayan var mı? parasında da değilim yani değiştirmek işkence. 3-4 günde bir kum değiştirir hale geldim. 5'er 5'er alıyorum artık. ne yapmalı bilemedim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Kasım 25, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2013 bir de ikinci bir kum kutusu alsam sizce yararı olabilir mi? sahiplenici mi kediler bu konuda. biri senin diğeri benim gibi bir algı oluşur mu? total bok+sidik /2 yapabilir miyiz? 2. bir kutu alırsam bir de ikisi de aynı yere yapmaya devam ederse bir işe yaramıycak, gereksiz yer kaplıyor eşşek kadar kapalı olanları. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2013 Ben kumu değiştirirken gaz maskesi takıyorum baya iyi oluyor. Bizim kum 1 hafta gidiyor maximum ama herhalde 5 günde değiştirmek daha doğru olacak bu gidişle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Kasım 25, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2013 tek kedi mi besliyorsunuz iki mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Kasım 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2013 Benim iki tane var kedim, büyük bir kapalı tuvalete yapıyorlar. Kum 20 gün falan gidiyor. 5-6 cm derinliğinde kum koyuyorum, her gün yaptıklarını atıyorum. Atarken cömert davranıyorum, kum temiz kalıyor. Zaten topaklanan kum, dipten alınca çişler bütün halde parçalanmadan atılabiliyor. Eksildikçe de üstüne ilave ediyorum pakette kalan kumu. 20 günde bir tüm tuvaleti boşaltıp çamaşır suyuyla dezenfekte ediyorum. Koku vs. olmuyor hiç. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
souldarkorn Mesaj tarihi: Kasım 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2013 Gittigidiyordan elekli kedi kumu kabı aldım. 10 kiloluk Vancat pudralı kedi kumu alıyorum. 2x10 kg 25 TL. 10 kiloluk paketin hepsini döküyorum. En geç 2 günde bir eleği kaldırıyorum bütün topaklanan kumlar ve pokları üstünde kalıyor. En ucuzundan büyük boy çöp poşeti alıyorum. BİM de 20 tanesi 1.5 TL. Eleğin içindekilerini bu çöp poşetleri ile evden atıyorum. Kum pudralı olduğu için temizlerken hiç maske takmam gerekmiyor. Pudra kokuyu neredeyse yok ediyor. Kum 3hafta ile 1 ay arası yetiyor. Özelliğini hiç kaybetmiyor. Tek kedi ile bu şekilde yaklaşık 1 aylık maliyeti 15 TL oluyor. Hem de gayet temiz bir yöntem hem de ekonomik.. Evde hiç koku olmuyor. Sakın kristal kumlara yönelmeyin. Basit gibi görünüyor ama hem sizin için hem kedi için çok sağlıksız . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Kasım 25, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2013 ben kristal kullanıyorum ondan mı böyle yani idrar nasıl toplanıyor anlamadım, nedir kullandığınız kum tam olarak? var mı bir linki? benimkinde yayılır ve dibe çöküyor. öyle alıp temizleyeceğin bir kıvamda olmuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SNA1L Mesaj tarihi: Kasım 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2013 2 kum kabı al.boklarını temizle sürekli.idrar alta iniyo koku çıkarmayan kumlardan alırsan kokmaz.20 günde 1 fln değiştir ikisinide. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sostizm Mesaj tarihi: Kasım 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2013 Yıllar önce bir gemi dolu dökme kedi kumu aramamülü taşımıştık. Konuyla alakası yok ama aklıma geldi. Hollanda'da bir fabrikaya götürmüştük. Antibiyotik ve birkaç kimyasal daha karıştırıp paketliyorlardı ve koca fabrikanın 8 çalışanı vardı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Kasım 25, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2013 kullandığınız kumların bir markası veya google image'ını koyabilir misiniz? çünkü benim kullandığım kumum 20 gün gitmesi imkansız. idrarda toplanmıyor bir yerde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Kasım 25, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2013 http://www.resimbul.com/sonuc/kedi/kristal-kedi-kumu/kristal-kedi-kumu-810e51.jpg http://www.bursapetpark.com/image/userfiles/6924030100353.jpg benzerlerini kullanıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Kasım 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2013 baya kötü bu kristalliler. şunu dene bi. (yada başka markanın benzer ince taneli olanlarından. http://online.bauhaus.com.tr/Content/Uploads/ProductImages/8115/mirmirkedi-kumu--1.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
neutrino Mesaj tarihi: Kasım 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2013 bingildak said: kullandığınız kumların bir markası veya google image'ını koyabilir misiniz? çünkü benim kullandığım kumum 20 gün gitmesi imkansız. idrarda toplanmıyor bir yerde. Ben şunu kullanıyorum uzun süredir gayet memnunum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Kasım 25, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2013 oha bedavaymış, peki diyelim 1-2 gün temizlemedik felaket kokuyor mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Kasım 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2013 bu ince kumların 10kg olan paketleri 1 aya yakın gidiyor iki kediye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nyks Mesaj tarihi: Kasım 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2013 Kum olarak bunu kullanıyorum http://www.vancatburada.com/Kedi-Kumu-2x10kg-Ince-Sade,PR-6.html İki kedim var ama daha küçük oldukları için uzun süre gidiyor. Kristalden çok daha sağlıklı ve temizlemesi kolay bence. http://www.haytapshop.com/pinfo.asp?pid=21430 Birde linkle ki kedi kumu poşeti aldım. Kumu koymadan önce altına yerleştiriyorsun. Böylece kumu tamamen değiştirmek istediğinde iş çok pratik ve temiz oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Kasım 25, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2013 koku durumu nasıl bu kristal olmayanlarda? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Kasım 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2013 kedi çişini yapınca topaklanıyor hemen. alıyorsun kürekle 2-3 günde bir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Kasım 25, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2013 kaka durumu nedir buram buram kokuyor mu oda yaptığı zaman? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Kasım 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2013 1 kedi ile 10-15 gün arası gidiyor. 2 kedi ile 5-7 gün olması normal haliyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
souldarkorn Mesaj tarihi: Kasım 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2013 Ben direkt 10 kiloluk paketin hepsini boşaltıyorum kum kabına. Bizim kedi çiş olsun kaka olsun hepsininün üstünü örtüyor. Yapıp emanti bırakmıyor üstü açık. 2-3 günlük zaman zarfında kum koku salmıyor asla. Ama sen 1hafta temizlemez isen kokar. Ek olarak kristal kum emin ol daha fazla koku salıyordur. Geniş bir kum kabı al. Aşağıda verdiğim linkteki pudralı kum veya türevlerini kullanırsan memnun kalırsın bence. Kumun tek sıkıntısı kedi kum kabından çıktıktan sonra kum tanelerini civara biraz yayıyor. O sebeple günde 1 kere 1 dakika elektrik süpürgesi veya varsa şarjlı süpürge ile kum tanelerini temizlersin. http://www.vancatburada.com/Kedi-Kumu-2x10kg-IncePudra-Kokulu,PR-21.html Ben bu markayı kullanıyorum. Kargo da ücretsiz. 2x10 kilo 25 TL. 1 paket bana bir ay gidiyor tek kedi ile. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
idilik Mesaj tarihi: Kasım 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2013 topaklanan kedi kumları çok rahat oluyor. üstteki linkte bu kumlardan var. kedi çişini yaptığında sadece o bölüm topaklanıp, hafiçe sertleşiyor. topağı alıp atıyorsun, kumun geri kalan kısmı tertemiz kalıyor. kum azaldıkça ekliyorsun. 10kg. olarak satılıyorlar. 1 kediye 1-1,5 ay gider rahatlıkla. ben kokusuz olanından alıyorum. kokulu almaya gerek yok, sade ya da pudralı olabilir. bu kumların ince ve kalın tanelisi oluyor, kabın etrafına saçıldığında kalın tanelinin temizliği daha rahat oluyor. bir de kum tamamiyle bitip, yeni paketi kullanmaya başlamadan önce kaynar suyla kabı dezenfekte ediyorum. kapalı olmayan kum kabı kullanıyorum, koku moku olmuyor. kristal kum daha rahat, çünkü topaklanan idrarı kaka toplar gibi toplama zahmeti yok, kumu günde en az bir kez karıştırman yeterli kabın dibinin ıslak kalmaması için. yalnız bu topaklanan kum hem daha sağlıklı hem de kristsl kumda zaman zaman koku sorunu olabiliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nyks Mesaj tarihi: Kasım 25, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2013 Açık kum kabını nasıl kullanıyorsunuz ya? Etrafa saçmıyolar mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Kasım 25, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2013 bugün kristal olmayanlardan bir sipariş verdim deneyim diye. üstü kapalı bir tane daha bulabilirsen kutu alıcam bakalım nasıl olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Kasım 25, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2013 teşekkür ettim herkese bu arada yardımları için Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar