Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kedi Kumu

bingildak

Öne çıkan mesajlar

sizin kedi kumları ne kadar gidiyor? ne şekilde kullanıyorsunuz? az koyup, pislendikce at/yenisini koy şeklinde mi yoksa hepsini koyup içindekileri toplamak şeklinde mi?

neden soruyorum bunları, benim iki tane kedim var yaklaşık 2 yıldır. bir tane kedi kumu zımbırtısı var. kısırlaştırdığım patates baya kilo aldı haliyle tuvalet ihtiyacı da arttı. son zamanlarda fark ediyorum kum biraz böyle kirli olsun dışarı yapıyor haylaz. yemin ediyorum bok temizlemek, vileda yapmaktan içim bayıldı.

1 paket 1 hafta gitmiyor. kakalarını ne kadar alsam da çok fazla idrar birikiyor sarı sarı kumda, sanırım asıl rahatsız oldukları şey de idrar. kum biraz sararmış olsun hemen dışarı yapıyor.

sizin ne kadar süre gidiyor? böyle sıkıntılar yaşayan var mı? parasında da değilim yani değiştirmek işkence. 3-4 günde bir kum değiştirir hale geldim. 5'er 5'er alıyorum artık.

ne yapmalı bilemedim.
Sosyal ağlarda paylaş

bir de ikinci bir kum kutusu alsam sizce yararı olabilir mi? sahiplenici mi kediler bu konuda. biri senin diğeri benim gibi bir algı oluşur mu? total bok+sidik /2 yapabilir miyiz? 2. bir kutu alırsam bir de ikisi de aynı yere yapmaya devam ederse bir işe yaramıycak, gereksiz yer kaplıyor eşşek kadar kapalı olanları.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim iki tane var kedim, büyük bir kapalı tuvalete yapıyorlar. Kum 20 gün falan gidiyor. 5-6 cm derinliğinde kum koyuyorum, her gün yaptıklarını atıyorum. Atarken cömert davranıyorum, kum temiz kalıyor. Zaten topaklanan kum, dipten alınca çişler bütün halde parçalanmadan atılabiliyor. Eksildikçe de üstüne ilave ediyorum pakette kalan kumu. 20 günde bir tüm tuvaleti boşaltıp çamaşır suyuyla dezenfekte ediyorum. Koku vs. olmuyor hiç.
Sosyal ağlarda paylaş

Gittigidiyordan elekli kedi kumu kabı aldım. 10 kiloluk Vancat pudralı kedi kumu alıyorum. 2x10 kg 25 TL. 10 kiloluk paketin hepsini döküyorum. En geç 2 günde bir eleği kaldırıyorum bütün topaklanan kumlar ve pokları üstünde kalıyor. En ucuzundan büyük boy çöp poşeti alıyorum. BİM de 20 tanesi 1.5 TL. Eleğin içindekilerini bu çöp poşetleri ile evden atıyorum.

Kum pudralı olduğu için temizlerken hiç maske takmam gerekmiyor. Pudra kokuyu neredeyse yok ediyor.

Kum 3hafta ile 1 ay arası yetiyor. Özelliğini hiç kaybetmiyor.

Tek kedi ile bu şekilde yaklaşık 1 aylık maliyeti 15 TL oluyor. Hem de gayet temiz bir yöntem hem de ekonomik.. Evde hiç koku olmuyor.

Sakın kristal kumlara yönelmeyin. Basit gibi görünüyor ama hem sizin için hem kedi için çok sağlıksız .
Sosyal ağlarda paylaş

Kum olarak bunu kullanıyorum http://www.vancatburada.com/Kedi-Kumu-2x10kg-Ince-Sade,PR-6.html

İki kedim var ama daha küçük oldukları için uzun süre gidiyor. Kristalden çok daha sağlıklı ve temizlemesi kolay bence.

http://www.haytapshop.com/pinfo.asp?pid=21430 Birde linkle ki kedi kumu poşeti aldım. Kumu koymadan önce altına yerleştiriyorsun. Böylece kumu tamamen değiştirmek istediğinde iş çok pratik ve temiz oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben direkt 10 kiloluk paketin hepsini boşaltıyorum kum kabına. Bizim kedi çiş olsun kaka olsun hepsininün üstünü örtüyor. Yapıp emanti bırakmıyor üstü açık. 2-3 günlük zaman zarfında kum koku salmıyor asla. Ama sen 1hafta temizlemez isen kokar.

Ek olarak kristal kum emin ol daha fazla koku salıyordur. Geniş bir kum kabı al. Aşağıda verdiğim linkteki pudralı kum veya türevlerini kullanırsan memnun kalırsın bence.

Kumun tek sıkıntısı kedi kum kabından çıktıktan sonra kum tanelerini civara biraz yayıyor. O sebeple günde 1 kere 1 dakika elektrik süpürgesi veya varsa şarjlı süpürge ile kum tanelerini temizlersin.

http://www.vancatburada.com/Kedi-Kumu-2x10kg-IncePudra-Kokulu,PR-21.html

Ben bu markayı kullanıyorum. Kargo da ücretsiz. 2x10 kilo 25 TL. 1 paket bana bir ay gidiyor tek kedi ile.
Sosyal ağlarda paylaş

topaklanan kedi kumları çok rahat oluyor. üstteki linkte bu kumlardan var. kedi çişini yaptığında sadece o bölüm topaklanıp, hafiçe sertleşiyor. topağı alıp atıyorsun, kumun geri kalan kısmı tertemiz kalıyor. kum azaldıkça ekliyorsun. 10kg. olarak satılıyorlar. 1 kediye 1-1,5 ay gider rahatlıkla. ben kokusuz olanından alıyorum. kokulu almaya gerek yok, sade ya da pudralı olabilir. bu kumların ince ve kalın tanelisi oluyor, kabın etrafına saçıldığında kalın tanelinin temizliği daha rahat oluyor. bir de kum tamamiyle bitip, yeni paketi kullanmaya başlamadan önce kaynar suyla kabı dezenfekte ediyorum. kapalı olmayan kum kabı kullanıyorum, koku moku olmuyor.

kristal kum daha rahat, çünkü topaklanan idrarı kaka toplar gibi toplama zahmeti yok, kumu günde en az bir kez karıştırman yeterli kabın dibinin ıslak kalmaması için. yalnız bu topaklanan kum hem daha sağlıklı hem de kristsl kumda zaman zaman koku sorunu olabiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...