Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Acil Kısır Tarifi


Jeeztro

Öne çıkan mesajlar

http://www.kisirtarifi.org/

Adana usulü kısır tarifi için, bulguru sıcak suyla ıslatıp şişmesini sağlayalım. Salça, yağ, nar ekşisi, tuz, baharat ve limon suyunu da ilave edip, harmanlayalım. Küçük küçük doğradığımız soğanı, naneyi, maydanozu, domatesi ve biberi de katıp, karıştırmayı sürdürelim. Adana usulü kısır tarifi servise hazır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ShadowFax said:

http://www.kisirtarifi.org/

Adana usulü kısır tarifi için, bulguru sıcak suyla ıslatıp şişmesini sağlayalım. Salça, yağ, nar ekşisi, tuz, baharat ve limon suyunu da ilave edip, harmanlayalım. Küçük küçük doğradığımız soğanı, naneyi, maydanozu, domatesi ve biberi de katıp, karıştırmayı sürdürelim. Adana usulü kısır tarifi servise hazır.


taze soğan ve kimyonda eklenirse daha da güzel olur. Bir de domates bence kötü yapıyor sulandırıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kısır for dummies (öküze anlatır gibi)

bulgur. sarı olan. beyazı pirinç karışmasın.
şundan yani.

http://3.bp.blogspot.com/-AxnknWmsStM/Th6MAyAe0nI/AAAAAAAAARY/NA2SfYAiWJU/s1600/Pilavl%25C4%25B1k+bulgur-K%25C3%25B6ftelik+Bulgur-Coarsed+Boulgur-Fine+boulgur.jpg

bunu kaba yada tencereye koy.

2 su bardağı sıcak su koy bu bulgurun üstüne yani kaba yani tencereye yani yılmaza!!

bu arada bulgur da 2 su bardağı olacak. şöyle bi şey olması lazım:

http://4.bp.blogspot.com/-HIGGWrbz4HE/UL-v2_K4-AI/AAAAAAAAGhQ/ta5ZDfpJKBY/s1600/Downloads.jpg

(kendine güveniyorsan 2 ayrı bardak yerine aynı bardakla işlemi tekrarlayabilirsin.)

(ayrıca sıcak suda salça eritmen lazım ama orası sana ağır gelebilir. aklın karışabilir. şimdilik düz yap diye es geçiyorum.)

bulgurlar bir süre sonra şişecek. yumuşayacak. 20-30 dakika. 20-30 dediğimiz aralık. yada boşver 25 dakika suda bekleyecek. mesela sıcak suyu koydun saate bak. 19.50 mı? 25 dakika ekliyoruz ne etti 20.15

sonra aşağıdakileri ince ince doğra (bıçakla). ince dediğimiz küçük küçük. kime göre neye göre küçük dediğini duyar gibiyim. doğrayabildiğin kadar küçük doğra sen.

biber(herhangi bir renk. evet bi kaç farklı rengi var. tercihen yeşil)

taze soğan. (yeşil soğan yani)

bu değil
http://ilgiliforum.com/resim/2013/11/39/85410_kuru_sogan_kuru_nasil_yapilir.jpg

bu
http://www.gurmerehberi.com/wp-content/uploads/2013/01/tazesogan.jpg

sonra buna limonsuyu ekle. limonu ortadan ikiye bölüp sıkacakla sıkarsan elde edebilirsin.

50. saniyeden itibaren şurada görünüyor.

http://www.youtube.com/watch?v=IIEZEhWfB9k

sonra zeytin yağı ekle. tuz at.

afiyet olsun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

abi hepsini birden bulgurun uzerine boca ettiysen fail olur tabi.

bulgur kendini saldıktan sonra salca ile guzelce yogurucaksın. 5 dk sonra bi tutam agzına atıp bulguru denersin yumusamıs mı diye.

ardından yesillik (sogan, maydanoz, marul, vs.) ne varsa boca edicen tepsiye sonra eksi 2 yemek kasıgı.

son olarak da zeytinyagı damak tadına gore ayciceck yagını koyarsın tepsiye hepsini bir yoguracaksın tekrardan.

susleme icin salatalık, domates, marul ya da tursu guzel olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...