Kharon Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 avea = sefilcell cok acik yazmayayim, ismimi cismimi bilen var. gitmemesi gerektigi yere gitmesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tatar Ramazan Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Aveanın çektiği falan yok, interneti bırak konuşmayı bile çekmiyor çoğu yerde. İnternette de konuşmada da en geniş alanda ve kaliteli Turkcell yine. Vodafon da eh işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Kalite farki yok arka tarafta, kullanilan urunler ayni. Turkcell de yillarin verdigi bir semirmislik var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 pttcell Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 BIlkent Universitesinde bazen Turkcell'i iPad cekmiyor, Avea'li Lumia cekiyor. Eger cihazlar nedeniyle degilse Avea benim gittigim yerlerde daha iyi. Dedigim bu yani, kendi gordugum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Bilkentte komple turkcell3g sikinti zaten. edge e talim ediyor herkes. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Teleses'in kurucusunun hediyesi zaten iPad, Turkcell hatti verdi bir de yaninda, adama ayip olacagindan degistiremiyorum iptal edip. Cok kotu okulda cidden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phoenixlin Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 dreagloth said: Kalite farki yok arka tarafta, kullanilan urunler ayni. Turkcell de yillarin verdigi bir semirmislik var. Turkcell'in genelde daha iyi çekmesinin sebebi zaten ekipman farkı değil kullandığı frekans. Adamlar ülkenin ilk gsm operatörü olduğu için haberleşme için kullanılabilecek en iyi frekanslar onlar. Daha detaylısını network hocam anlatmıştı da 2 sene geçti üstünden unuttum. Bir de Ankara'da Avea iyi güzeldi çok memnumdum. İstanbul'a geçince etmediğim küfürler kalmadı. Kendi evimde ne internete bağlanabildim ne arama yapabildim ne de arayan bana ulaşabildi. Bir haftada Turkcell'e geçtim de bildiğin soyuyolar donuma kadar(Avea'ya göre). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Ne alakası var abi frekansla. Hepsi 2-3 carrier kullanıyor, genişlik sabit, komşuyla fark sabit vs. mecburi olarak. Hadi teknik açıklamasını geçeyim en başta tib izin vermez böyle bir şeye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
telnedim Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Ren said: @telnedim sim kartın 3+ yıllık değil mi? evet. telefon da Xperia S. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Phoenixlin Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 dreagloth said: Ne alakası var abi frekansla. Hepsi 2-3 carrier kullanıyor, genişlik sabit, komşuyla fark sabit vs. mecburi olarak. Hadi teknik açıklamasını geçeyim en başta tib izin vermez böyle bir şeye. "Mesela Turkcell’den bahsetmek gerekirse şu anda Turkcell 900 MHz den hizmet vermekte ve 900MHz civarında 50 adet frekans aralığı bulunmaktadır." http://hazirbilgi.blogspot.com/2006/03/gsmden-balayalm.html O frekans aralıklarıyla alakalı işte. Turkcell'e tahsis edilen frekans aralıklarıyla Avea/Vodafone'unkiler bir değil. Hatta Avea direk 1800MHz civarlarındaki frekansları kullanıyor ki kalın duvarlı bir yerde diğerlerine göre daha kötü çekmesinin açıklaması. Bu arada 3G için bütün operatörler 2100 MHz kullanıyomuş. Ama gene kullandıkları aralıklar farklı. Zaten operatörler falan her yeni xG geldiğinde açık arttırma üstünden en iyi frekanslara çökmeye çalışıyolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 KHaRoN said: avea = sefilcell cok acik yazmayayim, ismimi cismimi bilen var. gitmemesi gerektigi yere gitmesin. Ayni seyi soyluyorum abi iste :) 5 kullaniyomussun negzel. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 2G'de vodafone ve turkcell 900, avea 1800. Bu bir dezavantaj hic suphesiz. 3G'de hepsi 2100. Burada saha sayisi kriter oluyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dreagloth Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 e yani 3g den bahsediyoruz :) Her duvar ya da engellden geçişte azalacak elbet, o yüzden evin bir köşesinde patlıyor kullanılan operatör. Onun da çözümü femtocell ama o da regulasyona takıldı 3 yıldır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 bunlardan var mi la, yoksa getirelim. http://www.wilsonelectronics.com/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 telnedim said: Ren said: @telnedim sim kartın 3+ yıllık değil mi? evet. telefon da Xperia S. bu garip bir şekilde etki edebilir. önce sim kartını bir değiştir. mesela arkadaş ile aynı şehirdeydik, onda da avea vardı bende de. ben sövüyordum çekmiyor 3g leş diye adam bende çok nadir çekmemesi diyordu. bir de ev hikayesi anlatayım. bursadayız. dağ başında ev. bir odamız var. abi 2 oda ötede wifi. telefon wifi'ı çekmiyor, turkcell hattı taktığımdan beri ilk kez 3g'ye düştüğünü gördüm burada. ki o bölge bermuda şeytan üçgeni gibi. avea varken aynı yerin 4 metre çevresi çekmiyordu o kadar diyeyim. bunu yaşadığım an turkcell testisleri ile kapıma gelse yalardım. aveadan ne çektiğimi ben bilirim. 12 gb internet 3 lira deseler de geçmem. paticiğe tıklıyordum h+ yazarken timeout falan oluyordu. neyse sövmeye başlamadan bitireyim postu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Ev hikayeni anlamadim ben. Avea varken wifi cekmiyor, turkcell full cekiyo gibisinden bisiler demissin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 şimdi şöyle. zemin katta oturmaktayız. arkada bir oda önde iki oda şeklinde yerleşim planı var. modem ön taraftaki odalardan birinde. arka taraftaki oda ile ön taraftaki oda arası 6-7 metre. telefonda wifi açıp ön odadan arka odaya geçtiğim zaman nasıl bir duvar yapmışlarsa wifi kopuyor, birşeyler oluyor. avea var iken ön odalarda cama yapışarak konuşuyordum. bırak 3g falan normal konuşmayı cama yapışık ses git gelleri ile yapıyordum. sonra turkcell'e geçtim. arka odaya gittiğimde turkcell 3G ye düşüyor. ön taraflar H+ H. gel de viral yapma. (4 dedim de 4 az lan) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 2 yildir Vodafone'dayim. Bornova'nin gobeginde oturuyorum. Hic sikinti vermedi sagolsun. Gerci burda elektrikci sacit abi operator kursa o da iyi ceker. http://i.imgur.com/FzXHDRe.jpg Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Ren said: şimdi şöyle. zemin katta oturmaktayız. arkada bir oda önde iki oda şeklinde yerleşim planı var. modem ön taraftaki odalardan birinde. arka taraftaki oda ile ön taraftaki oda arası 6-7 metre. telefonda wifi açıp ön odadan arka odaya geçtiğim zaman nasıl bir duvar yapmışlarsa wifi kopuyor, birşeyler oluyor. avea var iken ön odalarda cama yapışarak konuşuyordum. bırak 3g falan normal konuşmayı cama yapışık ses git gelleri ile yapıyordum. sonra turkcell'e geçtim. arka odaya gittiğimde turkcell 3G ye düşüyor. ön taraflar H+ H. gel de viral yapma. (4 dedim de 4 az lan) wifi ayrı bir olay. operatorle ilgili bir durum degil ama kullandıgın modem, elindeki cihaz, evin yapısı vb. duruma gore degisir tabi. 3G ve H+ dedigi sey (tanım olarak aynı degil ama) aynı olması lazım. yani ikisi icin farklı bir sebeke yok. H+ da 3G neticesinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Theridone said: 2 yildir Vodafone'dayim. Bornova'nin gobeginde oturuyorum. Hic sikinti vermedi sagolsun. Gerci burda elektrikci sacit abi operator kursa o da iyi ceker. http://i.imgur.com/FzXHDRe.jpg screenshot sıkıntı varmıs gibi gosteriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 @toggie max çektiğinde h+, sonra sırasıyla h, 3g, E+, E diye hatırlıyorum. hatta geçen anneme vodafone hat aldık. 3g açık değilmiş hattın. kocaman EDGE yazdı bütün gece sdfs. sonradan mesaj attık biryerlere H H+ vs oldu. android tabi bu bahsettiğim. e ve e+ nın edge olması lazım ama emin değilim. google -G stands for GPRS and is the slowest standard, used is the GSM network (2G). -E is an extension of GPRS, it is called EDGE and it is correspondingly a little faster, but still uses the old GSM network (2G). -3G stands for UMTS and is the successor to the GSM network and faster. -H and H+ are standing for HSPA and HSPA+. Both use the UMTS network, where H is faster than 3G and H+ is faster than H. -4G stands for LTE and is the fastest. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 hspa, bufflanmis 3g. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 sıkıntı nedir abi hep böyle bende Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 H+ ve 3G olayına telefon neye bakarak karar veriyor onu anlayamadım, arastırıcam. rıdvan, kucukpark mı abi bu testi aldıgın yer? oyleyse sorun kucukpark :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar