Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Duvar tipi A sinifi inverter klimalar

Kharon

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Klimalar 7/24 çalışıyorlar; mutfak 22°C, salon 23°C ve fan hızı otomatik.

Fırın A++ (kendi kendini temizlerken 500°C'e çıkıyor ama çevreye zarar vermiyor, el yakmayan kapak mevcut. Neden söyledim, böyle olunca gövde izolasyonu yüksek oluyor :) Tüketimi de düşük oluyor)
Kurutma makinası A+++
Çamaşır makinası A+ (program bazında güncel A+++ modellere nazaran daha düşük su ve elektrik tüketimi var)

Klimaların sezonsal verimlilik değerleri:
Mitsubishi Electric MSZ-FH35VE
SEER 8,9 A+++
SCOP 5,1 A+++

Klimanın en büyük avantajı, sensör sayesinde odayı taraması. Odada insan olmadığında ekonomi moduna geçiyor. Sabah çocuklar salona koştuğunda normal moda geçiyor ve çocukların olduğu noktaya üflüyor sıcak havayı. Salon ve mutfakda klimanın çalıştığını anlayamazsın, o derece sessiz; yani o derece düşük fan hızında. Ayrıca klimanın regülasyon aralığı da oldukça geniş; yani nominal kapasite haricinde min ve max aralığı geniş. Kendisini kısıp çok düşük enerjilere düşebiliyor.

Verdiğim paranın her kuruşunu hak ediyor cihazlar.

PC sadece akşamları aktif. Kullandığım UPS sayesinde kasa kapandığında monitör ve birkaç bağlı cihazın daha elektriğini kesiyor. O sebeple bekleme tüketimleri olmuyor. Sürekli olarak sadece NAS var çalışan.

Evde aydınlatma LED. Philips ve Ikea LED ampüller kullanıyorum abajurlarda ve diğer lambalarda.

Hafta içi yaklaşık 4-5 saat aktif olarak çalışıyor TV. Haftasonu çocuklar yüzünden erken saatte başlıyor mesaisi :)

Benim eski klima klasik tipti ve sadece haftasonu 3'er saat çalışma ile >100TL faturalarım oluyordu 2 sene önce yaz döneminde.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 yıl sonra ...
uplıyorum

evin bir odasının kötü tasarımı yüzünden, diğer odalara kıyasla çok sıcak oluyor. bir klima almam lazım.
öyle çok ince eleyip sık dokumalık bir şey değil. sıcağı ve nemi kessin, tozu temizlesin, sessiz olsun bir de şık gözüksün yeter.

burada da mitsubishi electric baya bir övülmüş. sitesine baktığımda Legendera diye yeni bir model gördüm, siyah rengi de çok hoşmuş. ilk daikin emura dikkatimi çekip güzel bir klima gibi gözükse de, bu kadar problemlilerse ve hazır legendera varken gereksiz gibi.

merak ettiğim şu, ucuz olsun diye 9000'lik modeli alıp sırf o odaya mı çalıştırsam, yoksa 21000'lik modeli alıp pencereleri kapatıp her odaya yönelik mi çalıştırsam? her odayı buz hale getirsin, %100 verimlilik felan beklemiyorum bu arada, nemi kessin yeter. pencereleri kapatınca içeri toz da girmemiş olur.
yoksa bas geç 9000'i mi...

paramecium said:

Selam,

Abi her akşam klimaları(mutfak+salon) çalıştırdım ve elektrik faturam +6TL oynadı.

Eğer uzun süre kullanacaksan inverter'lı model al. Elektrik faturası ile aradaki farkı kapatırsın sonra. Ayrıca taşınma esnasında her türlü bakır boru değişecek, üniteler kolay kolay zarar görmez.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• 8 ay sonra ...
Bone said:

merak ettiğim şu, ucuz olsun diye 9000'lik modeli alıp sırf o odaya mı çalıştırsam, yoksa 21000'lik modeli alıp pencereleri kapatıp her odaya yönelik mi çalıştırsam?

soğuk hava hareket etmediğinden pek diğer odalara gitmiyor, her kapı girişine birer vantilatör koyarak bi nebze ferahlatabilirsin evin geri kalanını ama fdsagag

sadece mevcut odayı düşünüp hareket et. keşfe gelenler de benzer şeyler söyleyecektir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...