fujitsu yu alırdım net açıklama isteme sabah yazarım.
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.
Duvar tipi A sinifi inverter klimalar
Yağlı radyatör gibi anca kendini ısıtabilen diye tabir edebileceğim bir cihaz anca ılıman iklimlerde iş görür oda nekadar görebilirse ondanda kuşkuluyum ,üstelik en pahalı yakıtı kullanacak.
Ankara gibi bir yerde radyatörle ısınılmaz , hele hele batıkent eryaman gibi yerlerde hiç hiç ısınılmaz ,denerseniz ..tünüz buz keser.
Evde kombi mombi yokmu ? Yoksa o verdiğim dediğin para kalorifer parası mI?
EK : Kİracı değilsek yalıtım işini düşünelim ,birde sanırım balkonu camla kapatıp salona katmışız onunda etkisi var muhtemelen.
Ankara gibi bir yerde radyatörle ısınılmaz , hele hele batıkent eryaman gibi yerlerde hiç hiç ısınılmaz ,denerseniz ..tünüz buz keser.
EK : Kİracı değilsek yalıtım işini düşünelim ,birde sanırım balkonu camla kapatıp salona katmışız onunda etkisi var muhtemelen.
klima yerine yağlı radyatör daha stabil, hızlı ısınmayı saglamazmi acaba
yağlı radyatör deyince aklıma anaokuluna gitmeden önce başında ısınmaya çalıştığım günler falan geldi lan. klimaya bu kadar para dökecek adama yağlı radyatör önermek sdfhsdf
Yağlı radyatör gibi anca kendini ısıtabilen diye tabir edebileceğim bir cihaz anca ılıman iklimlerde iş görür oda nekadar görebilirse ondanda kuşkuluyum ,üstelik en pahalı yakıtı kullanacak.
klima yerine yağlı radyatör daha stabil, hızlı ısınmayı saglamazmi acaba
Ev benim. Cankayada oturuyorum, merkezi isitma var ve kapatilamiyor belli bi isinma bedeli oduyorum zaten. Izolasyon ic anadolu bolgesinde bi evin sahip olabileceginden fazla sekilde var. Balkonu iceri katmadim, yerden tavana olan salonun kendi camlari. Birde 2. layer olarak balkonu camla kapattirdim ama. Yani salonun birinci cephesi direkt disa, ikinci cephesi once balkona bakiyor. Balkon da kapali.
Merkezi sistemde kalorimetre hesabiyla istenen kadar acarak istenilen sicakliga getirilebiliyor olay. FAKAT olay zaten sadece salonum. Diger odalar camlari acikken vs sogumuyor bile. sabit 21-22 derece nominal degerlerdeyken. Salon ise bambaska bi olay. Diger odalardaki peteklerin toplami kadar petek var neredeyse. Hepsinin gideri tum evden fazla oluyor yakmaya kalktigimda. Fatura x2 oluyor, bir de kalorifer cok yakildiginda evi kurutuyor, cabuk isitayim vb gibi bisey yok. Acicaksin bekleyeceksin. Keyfi gelirse isinicak. Cami acayip havalansin pufur pufur isinsin diye bisey de yok, kapaticaksin isiticaksin.
inverterlu 7/24 acik kalacak bi sistem istememin sebebi o zaten.
ee?
Şirkete daikin takıldı bu yaz, inverter tabi dış unite filan şirket tipi, yazın ve kışın performans epey iyide, kışın arada bir defrost olayı var harhar ses geliyor aletden sonra toparlıyor. Bir üst modelde yokmuş bu ama işte fiyat farkı varmış epey.
Elektrik tüketimi olarak doğalgazlı sisteme göre yarı yarıya fark ettiği için yıllık tüketimde bunu tercih etmişler birde.
Geçmiş olsun bayağı dertliymişsin .BU konulardan (yalıtım /kalorifer ) aman aman anlayan biri değilim sadece kullanıcı olarak yorum yapıyorum bilesin.
Evdeki radyatör boruları yerden ısıtmalımı yoksa plastik mi ? Birde plastikse daireye giren boru çok kıvrılıyor mu? Kolon kiriş dolaşıyormu çok? Salon en uçta kalıyorsa (radyatör tesisatı açısından ) o boruların çapı çok düşmüş ondan iyi ısınamıyor olabilirsin (bence büyük ihtimal ) yada borularda bir yerde bir tıkanma olma ihtimali var.
Eğer tesisat yerden ısıtma ise ordada tıkanma ihtimalini araştırırıdım ben olsam.
Bunların dışında salondan ciddi bir ısı kaçışı olması kalıyor geriye ihtimal olarak.
Benzer bir olay benim başıma geldi salonda en sonda olan radyatör bir türlü ısınmıyordu , tesisat hem epey kolon/kiriş dönüyordu hemde boru çapı epeyce ufalmıştı .Bilahara kombi değişimi ve kombi yeri değişince şimdi fena değil tesissat aynı olmasına rağmen.
EK: İzolasyon işi karışık malesef , orda önemli olan yalıtım değerleri var kaplamalarda .Anlamayan için hepsi köpük kabaca ama yalıtım değerleri çok değişik olabiliyor .
Evdeki radyatör boruları yerden ısıtmalımı yoksa plastik mi ? Birde plastikse daireye giren boru çok kıvrılıyor mu? Kolon kiriş dolaşıyormu çok? Salon en uçta kalıyorsa (radyatör tesisatı açısından ) o boruların çapı çok düşmüş ondan iyi ısınamıyor olabilirsin (bence büyük ihtimal ) yada borularda bir yerde bir tıkanma olma ihtimali var.
Eğer tesisat yerden ısıtma ise ordada tıkanma ihtimalini araştırırıdım ben olsam.
Bunların dışında salondan ciddi bir ısı kaçışı olması kalıyor geriye ihtimal olarak.
Benzer bir olay benim başıma geldi salonda en sonda olan radyatör bir türlü ısınmıyordu , tesisat hem epey kolon/kiriş dönüyordu hemde boru çapı epeyce ufalmıştı .Bilahara kombi değişimi ve kombi yeri değişince şimdi fena değil tesissat aynı olmasına rağmen.
EK: İzolasyon işi karışık malesef , orda önemli olan yalıtım değerleri var kaplamalarda .Anlamayan için hepsi köpük kabaca ama yalıtım değerleri çok değişik olabiliyor .
Izolasyon ic anadolu bolgesinde bi evin sahip olabileceginden fazla sekilde var. Balkonu iceri katmadim, yerden tavana olan salonun kendi camlari. Birde 2. layer olarak balkonu camla kapattirdim ama. Yani salonun birinci cephesi direkt disa, ikinci cephesi once balkona bakiyor. Balkon da kapali.
FAKAT olay zaten sadece salonum. Diger odalar camlari acikken vs sogumuyor bile. sabit 21-22 derece nominal degerlerdeyken. Salon ise bambaska bi olay. Diger odalardaki peteklerin toplami kadar petek var neredeyse.
Selam,
Ben büyük ihtimalle Panasonic seçerdim. Yazın benim 30m² salon 10:00-19:00 arası güneşi aldığı için kavruluyor. O dönem dellenip bakmıştım.
Ben 16mm boşluklu Konfor filmli pimapenlere geçtim, sıcak olayı oldukça hafifledi. Onlarla 1 kış geçirdim ve eski dönemlere oranla kışın da çabuk ısınma olayında yardımcı oldular.
Inverter klimada ısıtmada ve soğutmada min yüzde kaça iniyor o benim için önemliyidi; geçiş dönemlerinde doğalgaza oranla daha ucuza ısınabiliyorsun çünkü. Min seviyesinin düşük olması da cihazın on-off yapmadan statik bir denge konumunda sürekli olarak çalışmasını sağlıyor ve mekanik yorulmaların önüne geçip, her devreye girme anındaki demeraj akımları yüzünden de elektrik saatinin hoplamasını önlüyor.
Hatta ucuz yollu bir LG bile bulmuştum 12k BTU modeli 3800TL idi ama Kore olayına pek sıcak bakmadığım için taktırmadım.
Daikin hatırlamıyorum ama benim listemde yoktu; ama neden yoktu?!?
Panasonic diyorum ve aldığın anda yorumlarını bekliyorum :D
Saygılar.
Ben büyük ihtimalle Panasonic seçerdim. Yazın benim 30m² salon 10:00-19:00 arası güneşi aldığı için kavruluyor. O dönem dellenip bakmıştım.
Ben 16mm boşluklu Konfor filmli pimapenlere geçtim, sıcak olayı oldukça hafifledi. Onlarla 1 kış geçirdim ve eski dönemlere oranla kışın da çabuk ısınma olayında yardımcı oldular.
Inverter klimada ısıtmada ve soğutmada min yüzde kaça iniyor o benim için önemliyidi; geçiş dönemlerinde doğalgaza oranla daha ucuza ısınabiliyorsun çünkü. Min seviyesinin düşük olması da cihazın on-off yapmadan statik bir denge konumunda sürekli olarak çalışmasını sağlıyor ve mekanik yorulmaların önüne geçip, her devreye girme anındaki demeraj akımları yüzünden de elektrik saatinin hoplamasını önlüyor.
Hatta ucuz yollu bir LG bile bulmuştum 12k BTU modeli 3800TL idi ama Kore olayına pek sıcak bakmadığım için taktırmadım.
Daikin hatırlamıyorum ama benim listemde yoktu; ama neden yoktu?!?
Panasonic diyorum ve aldığın anda yorumlarını bekliyorum :D
Saygılar.
Öne çıkan mesajlar