Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Simit fiyatı yüzde elli artarsa?

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
he bi de bazen yol üstünde simit fırını vardı. geçmiş sayfada gördüm de ekmek fırınında yapılmıyor yani o simitler. tabi artık unlu mamulleri satan yerlerde satılıyo çoğunlukla da abi simit cidden ayrı bi şey yaa
küçükken simitçiden simit almak süper bi şeydi. sokakta elinle simitle gezmek falan ayyyyy
Mesaj tarihi:
konu parampinçik ama yinede bildiğim kadarını söyleyimde;

neden ithal ediyoruz susamı?

çünkü türk susamı,simitin üzerine koymak için çok iri ve koyu ayrıca türk susamını tahin yapımında kullanıyorlar çünkü daha fazla katma değer eklenmiş oluyor ve üreticiler daha çok kazanıyor.

benim bildiğim bizim simitin üzerinde yediğimiz minik susamı üreten ülkeler pakistan ve sudan ama onlar dışındada pek bi üretici yok zannedersem.hakkatende dünya bunların eline bakıyor gibi bişey hatırlıyorum.(google kasmadım siz bakarsınız artık :) e haliyle öyle olunca böyle oluyo 1 lira için dünya kadar yazı yazıosun işte
Mesaj tarihi:
Siz çok iplemediniz ama iş gittikçe ciddiye biniyor.

Bugünkü haberlere göre, sadece simit değil, susam kullanan pek çok gıda maddesinde artış olacakmış. Bunun nedeni ise Türkiye'nin tükettiği 100 bin ton susamın sadece yüzde beşinin ülkemizde yetiştirilmesi ve ayrıca Çin'in yağ olarak susam yağına dönmesiymiş.
  • Yeni Oluştur...