Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

zayıflama / fitness

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
valla 19kilo verdinde 90dan 70e inmek farklı 200 den 180e inmek farklı herkesin metobolizması yapısı farklı genel şeyler yazmaya çalşıyorum ben genelde genede istediğin vucuda yaklaşman güzel bişi keep up the good work
Mesaj tarihi:
Sabahlara kadar alkol, cips, cola, kuruyemisli abur cubur partilerine takiliyorsan hic spor yapma. Kalbe falan yuklenirsen ariza cikar.
En onemlisi beslenmeye dikkat etmek.
Mesaj tarihi:
KHaRoN said:

ayni. Yaptigin yagi findik yagi vs gibi daha saglikli bi bitkisel yagla degistirirsen daha bile iyi.

Ne fındık yağı sağlıklımı? Lütfen saçmalama hacıt.

Bitkisel yenecek tek bir yağ o da var zeytinyağı. Oda soğuk sıkım olmalı marketden alınacak hiçbir yağı yemeyin. Hele o fındık yağı kanola yağı hybrid olan rivieria denen zeytinyağları bunların hepsi damarınızı sker atar. Bunlardan uzak durun.

Güvendiğiniz kaynaktan tereyağı varsa onu yiyin. Onun dışında kuruyemişten alınan yağlar mantıklı olabilir. Onuda çok abartmamak gerek.

Bu arada Kanuni Killer a niye laf attın anlamadım adam haklı tamamen. Kardiyo kadar sıkıcı ve aptalca bişi yok. Genel vücudu toparlama anlamında da ağırlık çalışmasının 3 de 1 i bile etkiye sahip değil. Ayrıca uzun süreli koşuların bir çok zararı da var. En güzeli sakin sakin dışarıda yürümek.
Bence o da sabah uyanınca ilk iş aç karnına yapılmalı. Uzun ve sakin yürüyüşler ve de nadiren 10 dk nın altındaki max hız koşular mantıklı.

Onun dışında salondaki aptal kardiyo makineleri o kadar sıkıcı ki muhabbet edeceğim birisi yoksa yanından bile geçmem. Jager ın bahsettiği türden yapmak lazım aktivite olarak kardiyo yapıp geçeceksin. Bu arada gölge boksu ne ya haha.
Mesaj tarihi:
Soğuk sıkım ne ilk defa duyuyorum. Bide komili zeytinyağı, pınar tereyağı ve isimsiz ayçiçek yağıyla güzel güzel gidiyoruz ya şimdi organik morganik bişeyler aramakla kasmasak =/

Kardiyoyu 5dk yapıyorum artık, eliptikte 2dk ısındıktan sonra 1.5 dk son zorluk 20 hızda depar. Başlarda 30sn anca depardaydım, 1dk oldu 1.5a çıkardım. Gittiği yere kadar artık, ama toplamda 5i geçmem yine.
Mesaj tarihi:
Soğuk sıkım dediğim normal zeytinyağı oluyor. Biraz araştırınca gayet hesaplı ürünler var internette. Tereyağı da öyle. Organik ürün almayın çoğu organik olmadığı gibi kazık atıyorlar millete.
Mesaj tarihi:
hunty said:

Haftada 2 kesin yapmaya calisiyorum. Zamanim olursa haftada 3 kere max.

o ego dedigin adamlar senin 50 katin disipline sahip

body building yapiyo adam tabiki basabildigi kadar agirligi basicak

haftada 2 en az nedir ya
her 2 gunde bi gidiceksin
10 hafta programlarindan birini yapiyosan (kisiden kisiye drgisir kilo/boy)
haftada 5-6 gun gidiyosun
pull push gunleri seklinde
pull push ayak pull push ( daha karistirabilirsin tabi)

sen simdi konus istedigin kadar haftada 4 gidip hergun 1 saat yaparak su dedigin haftada 2 4 saatin 50 kati verim alirsin
Mesaj tarihi:
Soris said:

KHaRoN said:

ayni. Yaptigin yagi findik yagi vs gibi daha saglikli bi bitkisel yagla degistirirsen daha bile iyi.

Ne fındık yağı sağlıklımı? Lütfen saçmalama hacıt.

Bitkisel yenecek tek bir yağ o da var zeytinyağı. Oda soğuk sıkım olmalı marketden alınacak hiçbir yağı yemeyin. Hele o fındık yağı kanola yağı hybrid olan rivieria denen zeytinyağları bunların hepsi damarınızı sker atar. Bunlardan uzak durun.

Güvendiğiniz kaynaktan tereyağı varsa onu yiyin. Onun dışında kuruyemişten alınan yağlar mantıklı olabilir. Onuda çok abartmamak gerek.

Bu arada Kanuni Killer a niye laf attın anlamadım adam haklı tamamen. Kardiyo kadar sıkıcı ve aptalca bişi yok. Genel vücudu toparlama anlamında da ağırlık çalışmasının 3 de 1 i bile etkiye sahip değil. Ayrıca uzun süreli koşuların bir çok zararı da var. En güzeli sakin sakin dışarıda yürümek.
Bence o da sabah uyanınca ilk iş aç karnına yapılmalı. Uzun ve sakin yürüyüşler ve de nadiren 10 dk nın altındaki max hız koşular mantıklı.

Onun dışında salondaki aptal kardiyo makineleri o kadar sıkıcı ki muhabbet edeceğim birisi yoksa yanından bile geçmem. Jager ın bahsettiği türden yapmak lazım aktivite olarak kardiyo yapıp geçeceksin. Bu arada gölge boksu ne ya haha.

Fındız, ceviz, badem. Bunlarda faydalı yağlar var.
Mesaj tarihi:
Kanuni said:

3 haftada 5 kg cok iyi boyle devam et bence. belki araya crossfit tarzi veya istasyon calismasi gibi sadece kendi vucut agirliginla yapacagin aktiviteler ekleyebilirsin.

bilmediğimden soruyorum. araya crosfit nasıl sıkıştıracak? bu olay için ayrı salon, ekipman filan gerekmiyor mu? internette garip garip şeyler yapıyor da millet.
Mesaj tarihi:
Toggie endüstriyel yağlar ile normal kuruyemişten aldığın yağ arasında uçurum var. Teneke olarak aldığın fındık yağı ile yediğin fındıktaki yağ aynı değil.

Onun dışında Perfect de belirtmiş zaten. Bu yağlar omega6 deposu. Fazla omega6 vücutta inflamasyona sebep oluyor. Onun için dengeyi kurmak şart. Omega3 her zaman daha fazla olmalı omega6 lardan. Bunun içinde kuruyemişi seviyorsanız omega6 oranı düşük olanlarını tercih etmek gerek.
http://www.marksdailyapple.com/nuts-omega-6-fats/#axzz2l0ph042H

Balık çok yemiyorsanız (benim gibi balığı hiç sevemedim bir türlü) takviye edebilirsiniz omega3 leri. Bu aptal bodybuilding supplementlerına para vermekten iyidir ve genel sağlık için çok daha fazla yararını görürsünüz.

http://www.eczane.com.tr/neomega-balik-yagi-250ml

Ben şundan alıyordum. Bunu da sömürmüş millet.

Yağ yakmak ile veya kas inşa etmek ile hiçbir alakası yok bunların. Ama insanın ruh hali bile daha iyi oluyor genel olarak sağlıklı beslendiğinde.
Mesaj tarihi:
incdarkness said:

hunty said:

haftada 2 en az nedir ya

sen simdi konus istedigin kadar haftada 4 gidip hergun 1 saat yaparak su dedigin haftada 2 4 saatin 50 kati verim alirsin

az bilginiz olsun surda konusurken.
Mesaj tarihi:
Bu arada Crossfit e çok meraklı biriydim. Zamanında bilen adamlar söylemişti de kendim görmem gerekiyormuş meğerse. Benim için tamamen hayal kırıklığı. Temel prensipleri çok doğru olmasına karşın şirketleşme politikaları, para kazanmak uğruna yedikleri haltlar vs iyice tiksindim yönetimden. Halter in de içinde olduğu istasyon çalışmaları yararlı olabilir fakat onların savunduğu gibi herkes için değil.

Antrenman random değil programlı hedefli ve kişiye özgü olmalı tamamen. Belirli bir konuma gelinince istasyon çalışmasına geçilebilir o bile random değil kişiye özel olmalı diye düşünüyorum. Bu noktada Gym Jones dakilerin bakış açısını daha mantıklı buluyorum.

Onun dışında Crossfit oyunlarında derece alan adamların hiç birisi wod çalışarak gelmiyor o konuma. Daha rhabdo dedikleri olay var ondan bahsetmiyorum bile.
Mesaj tarihi:
incdarkness said:

hunty said:

haftada 2 en az nedir ya

Hocam kac yildir bu isin icindesin?
Terlikle sap sap ortalikta gezinip iki kol, gogus basip gidenlere uyuz oldugumu yazmisim.
Beraber calistigimiz gayet hayvani abilerimiz var. Onlarin da gotunden ter damliyor afedersin.
Hafta da uc gun gayet bana yetiyor. Bir yili asti duzenli gitmeye baslayali.
Benim senin gibi yaza guzel girme planlarim yok. Saglikli olmak icin yapiyorum.
Mesaj tarihi:
Clash of the titans..

Fakat iki grubun da düşmanıyım sanırsam. Hem şapidi şupidi terliklerimle gelip 5kglarla iki hareket yapıp gidiyorum, hem de amacım kas yapmak değil, sağlıklı olmak ve fit görünmek (fight clubdaki biredpit yeterli).

Bu arada esmer makarna dediğiniz tam buğday makarnası oluyor dimi? Marka model tavsiyesi var mı?
  • Yeni Oluştur...