Saeros Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 kim yalamış? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yildirimokur Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 Burda seviye iyice düştü, ben de gidiyorum. Ama ben sizi Allah'a emanet etmeyeceğim. Çünkü bunu haketmiyorsunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Theridone Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 Saeros said: kim yalamış? Toz seker dokup karincalara yalatmissin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tuor_annare Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 tiLi said: sadece görüşleriniz aynı olmadığı için adama ağzınıza geleni söylediniz, sürekli kovmaya çalıştınız. açıkçası bu adam ve diğer farklı görüşlü insanlar olmayınca gündem ve konu dışı okuyasım gelmiyor. çok sıkıcı bir şekilde circlejerk yapmaya devam edersiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 yildirimokur said: Burda seviye iyice düştü, ben de gidiyorum. Ama ben sizi Allah'a emanet etmeyeceğim. Çünkü bunu haketmiyorsunuz. selametle Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yildirimokur Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 Selametle değil yalnız başıma giderim gidersem. Ek: Ama önce yıldırım gelirmiş ama bi ricası varmış diye mesaj atıcak arkadaş bulmam lazım HAhauhaudhuahaud, off ne eğlendim kendi kendime. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KidLazer Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2013 gülegüle, olayı "olmayacak yere hakaret işittim" diyerek dramatize etmenin anlamı yok. nerde ne zaman ne konuşulması gerektiğini öğrenmen dileğiyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodous Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Bu forumda Nefr ve benzeri kişilerin olduğunu görmek heyecan verici, imzasına gezi olaylarında ölen masum insanların isimlerini yazıp da, "nerde ne zaman ne konuşulması gerektiğini öğrenmen dileğiyle" yazılması ise pahabiçilmez. Bu bana "Biiiz konuşmasını sizden daha iyi biliriz" gibi bir şeyi çağrıştırdı. İlginç... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Editor Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Noluo la yalamali filan ! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KidLazer Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 istediğin yere çek Exodus. olayın ortasından dalıp gereksiz muhabbetten başka bişe yaratmıyosun çünkü.. neden söylediğim hakkında bi bilgin var mı? yok. bu arkadaş 10 kasımda Ata'yı anma anlamında açtığım konuda atatürk şöyleydi şu hataları vardı bunu beceremedi cinsinden konuştu da durdu. insanlar uyardı yeri değil diye ama sence dinledi mi? bence dinlemedi. hakaret etmedi sadece kendi fikrini söyledi. ki bunu sonuna kadar desteklerim herkes istediğini konuşabilmeli ahlak sınırlarını aşmadan hatta istiyorsa Peygamberi Allah'ı bile tartışabilmeli, kendi bileceği iş. ama yersiz konuşmamalı. allah göstermesin senin bi yakının vefat etse burada bi konu açsan üzüntünü paylaşalım diye ben de gelsem desem ki ya muhterem iyiydi güzeldi de şunu yanlış yaptı içti dövdü bunu yapmamalıydı desem nasıl goşuna gider mi? o konuda da dedim şimdi de diyorum biz yakınımızı anıyoruz, kimse saygısızlık yapmasın. gitsin forumun başka bi yerinde konu açsın fikrini beyan etsin. şimdi anlayabildin mi? senin de konuya ortadan dalıp atıp tutman gerçekten paha biçilemez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
GONDARCENGIZ Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 okumadım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodous Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 KidLazer said: istediğin yere çek Exodus. olayın ortasından dalıp gereksiz muhabbetten başka bişe yaratmıyosun çünkü.. neden söylediğim hakkında bi bilgin var mı? yok. bu arkadaş 10 kasımda Ata'yı anma anlamında açtığım konuda atatürk şöyleydi şu hataları vardı bunu beceremedi cinsinden konuştu da durdu. insanlar uyardı yeri değil diye ama sence dinledi mi? bence dinlemedi. hakaret etmedi sadece kendi fikrini söyledi. ki bunu sonuna kadar desteklerim herkes istediğini konuşabilmeli ahlak sınırlarını aşmadan hatta istiyorsa Peygamberi Allah'ı bile tartışabilmeli, kendi bileceği iş. ama yersiz konuşmamalı. allah göstermesin senin bi yakının vefat etse burada bi konu açsan üzüntünü paylaşalım diye ben de gelsem desem ki ya muhterem iyiydi güzeldi de şunu yanlış yaptı içti dövdü bunu yapmamalıydı desem nasıl goşuna gider mi? o konuda da dedim şimdi de diyorum biz yakınımızı anıyoruz, kimse saygısızlık yapmasın. gitsin forumun başka bi yerinde konu açsın fikrini beyan etsin. şimdi anlayabildin mi? senin de konuya ortadan dalıp atıp tutman gerçekten paha biçilemez. "Allah'ı ve peygamberi bile" (bu senin deyimin) tartışıyor olabilirken, bir insanın 10 kasım'da Atatürk'ü tartışması niye garip? Konuları hiç bilmeden söylüyorum bunları. Biyik kim onu bile bilmiyorum. Ama burada Kurban Bayramı'nda veya Ramazan ayında Müslümanlık sorgulanırken yine hassasiyeti gösterebiliyor musun? Gösterebiliyorsan bu senin erdemli bir insan olduğunun işaretidir. Başka insanların kutsalına saygı göstermemek ise o kişinin kalitesizliğini gösterir sadece. Ama sen o kişiye, "tartışamazsın" diyemezsin. Tartışamazsın dersen, işte o karşı olduğun bütün değerlerle dirsek temasına girmişsin demektir. Kendi fikri hakaretamiz eleştirilirken aslan kesilip, başkasının fikrini aynı hakaretlerle eleştirilenler akrabadır bence. Farklı factionlarda (mmo dünyasına selam olsun) olsalar da akrabadır. Kimse kusura bakmasın; burada çoğunluk, tartışamada zihinsel olarak yetemediğinde direk belden aşağı vurmaya başlıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Roqq Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 tiLi said: sadece görüşleriniz aynı olmadığı için adama ağzınıza geleni söylediniz, sürekli kovmaya çalıştınız. açıkçası bu adam ve diğer farklı görüşlü insanlar olmayınca gündem ve konu dışı okuyasım gelmiyor. çok sıkıcı bir şekilde circlejerk yapmaya devam edersiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KidLazer Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 yine istediğin yerinden alıp konuşuyorsun. ben de sana dert anlatıyorum. 10 kasımda atayı anma için açılmış bir konunun altında gelip bunu konuşursan provakatif olduğunu düşünürüm ha ama aynı gün hatta istersen 9u 5geçe ben atayı sevmiyorum diye forumun başka bir yerinde başka bir başlık altında fikrini beyan et buna bişe demem. ama gelip o konu altında konuşmayacaksın. anlatamadıysam tekrar yanıt ver tekrar izah edeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodous Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Önce şu konuda anlaşalım. İkimiz de özgürlükçü müyüz? Ben öyleyim. Ama benim kırmızı çizgim "hakaret". Yoksa Allah yok desen bana ne, Atatürk kötü bir komutandı desen bana ne. Bu topikte gördüm ben de. Kurban bayramı için bir kutlama mesajı açılmış ve millet altında yardırmış sanırım. Ben bu topikte söyleyenlerin yalancısıyım. Diyorum ki, Kurban bayramınız kutlu olsun mesajının altında müslümanlığa yardıranlara da "hop nooluyo" diye hassasiyet gösterdin mi? Göstermediysen de benim için sorun yok. ama ozaman kalkıp, "benim kutsalım olan Atatürk'e 10 kasım'da laf söyleyene küfür ederim" demeye de hakkın yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Saeros Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 KidLazer said: ama gelip o konu altında konuşmayacaksın. emredersin ağam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodous Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Black-ice said: Exodous said: Black-ice said: Garbage diye senin örümcek beyninden çıkanları mi dinleyelim? Varsın Tubitak forumu gibi konuşulsun tercih ederim. Yav helal ha, hala uslanmadın. insanları ne çabuk yaftalıyorsunuz. Ne kolay değil mi? "Ateistlik uçak sallanıncaya kadar" diyerek dünyada yer alan milyonlarca düşünce sahibini aşağılamak bu kadar kolayken benim böyle dediğin için sana örümcek beyinli demem önemsiz kaldı. Hadi git şimdi ve ölmeyi bekle bi yerlerde. ObuzHapsever said: Her kuşu şeyettik bi leylek kaldı. Liebe said: bu tavaf olayında en dış çemberde dönenin sevabı daha büyük oluyo dimi iç kısımdakilerden? Black-ice said: Evet, hatta hesabı: aldığın (yarıçap)². İşte benim sözettiğim bu kafa kidlazer. kendi kutsalına saldırılınca aslan kesilen ama başkasının kutsalına saldırırken acımayan kafa yapısı. Not: Arkadaş haklıydı ve kendisinden özür diledim public konu başlığında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KidLazer Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Exodous said: Önce şu konuda anlaşalım. İkimiz de özgürlükçü müyüz? Ben öyleyim. Ama benim kırmızı çizgim "hakaret". Yoksa Allah yok desen bana ne, Atatürk kötü bir komutandı desen bana ne. Bu topikte gördüm ben de. Kurban bayramı için bir kutlama mesajı açılmış ve millet altında yardırmış sanırım. Ben bu topikte söyleyenlerin yalancısıyım. Diyorum ki, Kurban bayramınız kutlu olsun mesajının altında müslümanlığa yardıranlara da "hop nooluyo" diye hassasiyet gösterdin mi? Göstermediysen de benim için sorun yok. ama ozaman kalkıp, "benim kutsalım olan Atatürk'e 10 kasım'da laf söyleyene küfür ederim" demeye de hakkın yok. denk gelirsem söylerim öyle nabza göre şerbet veremem ne yazık ki bi taraftan yapma derken oteki taraftan yapan olayım. islam inancıyla ilgili konuşacakken benden önce söz sahibi olan arkadaşlar çoğunlukta burda çünkü ben hristiyanım. ama hristiyanlık inancıyla ilgili biriyle birşey tartışılacaksa da onu dinleyerek tartışırım. ancak konuşmanın altına aşağıdaki gibi saçma sapan küçük düşürücü resimler vs. konursa kimse kusura bakmasın orda 'özgür' ve 'demokratik' tartışma biçimi benim için biter. bkz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 İnandığın şeyle dalga geçiyorum; inanma hakkınla ya da inanmana karar vermeni sağlayan organlarının sağlığıyla değil. Yani inancına saygı duyuyorum ama inandığın şeye değil. Bunla dalga geçtim diye kızabilirsin falan tabi ama benim sana kızma amacımdan farklı bu yüzden bu postu yazdım. Bir tutamazsın. Ayrıca ateizm ile ilgili dalga falan geçsen oturur tartışırdım gelip bu adam bana kişisel saldırıda bulundu demezdim. "Bu da diğerleri gibi, bi şey olur hemen bırakır o inancı, balon inançlı bu" falan demem lazımdı sana ki böyle pusuda beklemen bir işe yarasın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodous Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Çok güzel demagoji çabası da olmamış. Noyzura'dan öğrenmen gereken çok şey var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 İnanmaya karar vermesini sağlayan organla dalga geçmeni engelleyecek bişey yok yalnız. Tam tersine en çok onunla dalga geçmen lazım. İnançlarla kutsallarla dalga geçmekten ve insanları aşağılamaktan bu kadar çekinmeyin arkadaşlar. Gümbür gümbür yardırın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodous Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 @kidlazer Onu kim yaptıysa, daha önceki postumda dediğim gibi ancak kendi kalitesini belli eder. Zamanında Süryaniler için çok mücadele etmiş biri olarak inancına saldırıldığı için üzüldüm. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Yok axe o benim kişisel bir kararım. Her insan doğacağı yahut büyüyeceği ortamı seçemediğinden kendi kararının dışında gelişiyor o organ o yüzden ona saygı duyuyorum. Ama inançla dalga geçmek ne kadar kötü de olsa gelip "ben bu adamın ateist olmasını balon olarak nitelendirdim diye kızdı bakın o da dinimle dalga geçiyor işte böyle bir insan" demek matematiksel olarak zaten karşılamıyor bunu. Onu belirttim sadece. Yoksa yaptığım doğru demiyorum ki demogoji olsun. Birşeyle çıkacaksan karşıma önce bir karşılasın diyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Exodous Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Black-ice, benim ateizm için söylediğim şeyle senin şu söylediğin arasında hiç bir fark yok. Bunu sen de biliyorsun. Ben özür diledim senden ve bunu gönülden yaptım. çünkü gerçekten yaptığımın senin inancına sahip birini kızdırabileceğini düşünememiştim. Ama şunu da diyeyim. Senden özür beklemiyorum. Ben sana karşı bir hata yaparsam yine özür dilerim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black-ice Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2013 Üstündeki posttan sonra sana olan ilgimi kaybettim ve ayırdığım enerjiyi tükettüm. Çekilebilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar