KidLazer Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 herkes herşey hakkında fikrini beyan edebilmeli müslümansan islamı hristiyansan hristiyanlığı eleştirebilmelisin hatta inansan bile Allah'ın varlığını sorgulayabilirsin çünkü sana bi beyin bahşedilmiş. ancak bunun yeri ve zamanı var. şimdi sizin bir yakınınız allah göstermesin vefat etse siz de bir konu açsanız acınızı paylaşabilmek adına ben de çıkıp ya tamam başın sağolsun da adam şöyleydi şu hatası vardı çok içerdi çok çektirdi diye yersiz yersiz konuşursam ne düşünürsünüz? arkadaşın da bahsettiği gibi yeri ve zamanı değil kaldı ki yine arkadaşa katılmakla birlikte trollediğini de düşünmüyor değilim. ben yakınım hakkında ölüm yıldönümünde gereksiz konuşulmasını istemem dolayısıyla pek çok arkadaş gibi bu konu içinde lütfen yakınımız hakkında boş konuşmayın. saygılar. edit: imla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 eleştirmeyin diyen yok git faşist atatürk diye topic aç orda eleştir ama yas tutulan bi yerde gelip eleştirmeyin diyorlar zaten. yoksa gerektiği zaman atatürk allah peygamber istisna edilmeden her türlü eleştiriyi alıyor burda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nako Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 ya biz eleştirdiğine kızmıyoruz zaten, yetersiz ve sığ biri olduğuna kızıyoruz sdf olmasına* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 Biyik said: Redeagle said: Böyle büyük bir adam burası gibi bir çöplük için hayatını harcamış resmen. Keşke normal dünyanın aksine "biz cumhuriyet istemiyoruz, diktatörlük istiyoruz" diye anıran hıyarların arasında doğmasaymış. ingiltere'de falan doğsaymış falan önemsemezmiş çünkü birinci meclis'te yaptığı bir konuşmada kuvvetler birliğini savunurken rousseau'ya geçiriyor rousseau'nun kuvvetler ayrılığını savunduğunu düşünerek halbuki rousseau da kuvvetler birliğini savunurdu, kuvvetler ayrılığını montesquie savunur. ingiltere'de böyle bir hataya baya gülerlerdi ve ciddiye almazlardı, çok komik bir siyasi hata. o yüzden kavramların birbirine karıştığı, çok referans verilmeden konuşulduğu bir ülkede doğması iyi olmuş. Mustafa Kemal'e nerden laf geçirsem acaba diye çabalayıp Rousseau hakkında ne dediğini falan araştıran bir insana güldükleri kadar gülüp o derece ciddiye almayacaklarını düşünmüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 Daesu said: https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1395167_10152055036807502_1452769534_n.jpg tam köteklik de o logoyu görünce ciddiye alamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 olsaydi, olmasaydi soyle boyle olurduk bos beles isler bunlar. hala halamin testisi muhabbetleri ya, sene olmus 2013. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Biyik Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 bir kişiyi anarken sadece onu övmemiz gerekmiyor. çünkü ölen insan o övgülerle kıvanç duyamaz, toprak olmuş. gelirsin siyasi bir hatırasını anlatırsın, ilginç bir bilgi verirsin, eleştirirsin, neden çok sevdiğini anlatırsın, neleri iyi yaptığını. sonuçta bu topic anıtkabir anı defteri değil. benim nasıl konuşacağım konusunda da herkes ahkam kesiyor, bunun adı işte ifade özgürlüğü olmuyor. ben atatürk'ün anıldığı bir günde atatürk'ü eleştiriyorum. bu da bir nevi bir insanı anmaktır. onunla ilgili bir şeylerden bahsediyorum. "SENİNLE GURUR DUYUYORUZ, SEN KALK DA BEN YATAM"dan ziyade atatürk'ün siyasi hayatını irdelemek, neyi doğru neyi yanlış yapmış onları konuşmak anmaktır daha çok bana göre. ama kimse de bunu yapmak zorunda değil, herkes istediğini yazıyor, ben de bunu yazıyorum. kalkıp da atatürk dinsizdi, rakı içerdi vs. gibi islamcıların başvurduğu aptalca argümanlarla eleştirmiyorum. zorla "ATA'M SENİ ÇOK ÖZLÜYORUM =(((" mu yazayım? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 "Ama Atatürk bir keresinde tesisatı patlak tuvalette sıçmıştı, çok komik olmuştu. Avrupa'da olsa çok gülerdik" gibi uçuk, gereksiz şeylerle argüman yaratırsan normal bir insanın alacağından daha uçuk ve gereksiz tepki alırsın. Bu kadar basit. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Biyik Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 anlattığım ciddi ve önemli bir olay. 1. meclis'te atatürk'e kuvvetler ayrılığını uygulayalım diye öneriyorlar ama kabul etmiyor. üstelik kuvvetler birliğini rousseau'yu eleştirerek kendini savunuyor ama baltayı taşa vuruyor. çünkü rousseau'da kuvvetler birliğini savunuyordu. atatürk hatta zamanında yetkileri azalacak diye çok tepki göstermiş, meclisi dağıtmayı düşünmüş ama 2.meclis'te zaten muhalefeti tasfiye edip, kabine sistemine geçiyor. bu atatürk'ün gerçek, kanlı canlı, pragmatik bir insan ve siyasetçi olduğuna dair iyi bir örnek. belli bir stratejisi var. liderlik takıntısı var, egosu var. kurtarıcı bir süper kahraman, iyilik meleği değil ama şeytan da değil. ama muhalefeti hiç sevmediği belli ve tek adam olarak her şeyi yönetmeyi seviyor. eleştirdiğim nokta bu. o yüzden de her şeyi kendinin iyi bildiğini düşünüyor. ama her şeyi tek bir insan bilemez ki. erdoğanda da aynı durum var şu an. o yüzden ne kadar erdoğan'ı eleştiriyorsam, atatürk'ü de eleştiriyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 ben bir cenazeye gidip allah olmayabilir diyebilir miyim? peki demeli miyim? forum başlıkları neden vardır? başlığın atatürk ve 10 kasım 1938 olduğundaki farkı kavrayabiliyor musun? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 meren said: Bir dergi bir gazeteye "Olmasaydı da olurduk 1881-1938" diye reklam vermiş. Elbette bu samimi bir hatırlatmadan ziyade halkın bir kesimini galeyana getirmeye yönelik bir beyan. Bu provokatör tutumun karşılığı ifade özgürlüklerini prova ediyor oluşlarına sevinmek ile sınırlı olmalı. Ben şahsen Türkiye'nin buradaki beyanın temelinde yatan totolojiyi görebilen bir ülke olduğu günleri görmek isterim. Nitekim boktan bir amaç ile de olsa, derginin dile getirdiği şey gerçeğin ta kendisi ve bunda korkulacak bir şey yok. Tam aksine, asıl korkulması gereken anlayış, kayıtsız şartsız her tarihi/hayali figür için -içinden de olsa- "olmasaydı da olurduk" diyemeyenlerin disiplini. Zira sadece Türkiye değil, dünyanın her yerinde ayrımcı ve dar kafalı mob ruhu tarihi figürlere ve onların güncel taklitçilerine duyulan anlamsız minnetten besleniyor. Kendisinin önemini ve çeşitliliğini, kendi varlığını başkalarının varlığının bir sonucu olarak görebilecek kadar küçümseyen insanların olan biten karşısında özgün bir duruş sahibi olmalarını beklemek güç. Bu yoksunluk spektrumun iki tarafında da mevcut. Her uç diğerini suçluyor olsa da, bugün Türkiye'nin "kızlı erkekli yaşıyorlar" diyebilen bir başbakana sahip olmasının sorumluluğu herkese ait. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Somon Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 galiba bıyık haklı arkadaşlar yaşasın satanizm kaka atatürk . Huoaaaa bıyık önder sen ne kadar harika biliymişsin oleeey be bıyıık önderimşz çav bıyık çav bıyık çav çav çav elleri bağlanmış bıyığımın her yanı atatürkçüler altında sensin bıyığım şukşıkşık benide götür şıkıkşık çav bıyık çav bıyık çav çav çav Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 Biyik said: anlattığım ciddi ve önemli bir olay. 1. meclis'te atatürk'e kuvvetler ayrılığını uygulayalım diye öneriyorlar ama kabul etmiyor. üstelik kuvvetler birliğini rousseau'yu eleştirerek kendini savunuyor ama baltayı taşa vuruyor. çünkü rousseau'da kuvvetler birliğini savunuyordu. atatürk hatta zamanında yetkileri azalacak diye çok tepki göstermiş, meclisi dağıtmayı düşünmüş ama 2.meclis'te zaten muhalefeti tasfiye edip, kabine sistemine geçiyor. bu atatürk'ün gerçek, kanlı canlı, pragmatik bir insan ve siyasetçi olduğuna dair iyi bir örnek. belli bir stratejisi var. liderlik takıntısı var, egosu var. kurtarıcı bir süper kahraman, iyilik meleği değil ama şeytan da değil. ama muhalefeti hiç sevmediği belli ve tek adam olarak her şeyi yönetmeyi seviyor. eleştirdiğim nokta bu. o yüzden de her şeyi kendinin iyi bildiğini düşünüyor. ama her şeyi tek bir insan bilemez ki. erdoğanda da aynı durum var şu an. o yüzden ne kadar erdoğan'ı eleştiriyorsam, atatürk'ü de eleştiriyorum. Hayır, anlattığın önemsiz ve komik bir olay. Meclis'te konuşulan bir konu üzerinden canının istediği şey neyse onun çıkartımını yapıyorsun. "1996 yılında dönemin başbakanı öğleden sonra saat 2de bir konuşma yapmıştı. Orada bir kişiye atıfta bulunmuştu. Fakat atıfta bulunmak istediği kişinin adını George diye telaffuz edecekken yanlışlıkla John diye teleffuz etmişti." gibi bir cümle normal zamanlarda komik, adamın öldüğü günde ise komik olmasına yanında art niyetli bir ifadedir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Biyik Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 bir başlık açıp da "HADİ GELİN ATATÜRK'Ü ELEŞTİRELİM" tarzı bir yaklaşımım yok ki. atatürk'ü anma başlığı mı bu yoksa mevlüt mü okutuyoruz? bir insanı anmak, onun hakkında konuşmak sadece "iyi" şeyler söylemek midir? ölen bir akrabamızı anmıyoruz sonuçta şu an, önemli bir siyasi şahsın ölüm yıldönümü. onun hakkında konuşmak için en iyi gün. kutlu doğum haftası diye bir başlık açılsa islamın sorunları, peygamberle ilgili eleştiriler de yazabiliriz. kutsallarımızı koruyup, onları yücelterek ancak köhneriz. her şeyi sonuna kadar eleştirmek lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Biyik Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 Redeagle said: Hayır, anlattığın önemsiz ve komik bir olay. Meclis'te konuşulan bir konu üzerinden canının istediği şey neyse onun çıkartımını yapıyorsun. "1996 yılında dönemin başbakanı öğleden sonra saat 2de bir konuşma yapmıştı. Orada bir kişiye atıfta bulunmuştu. Fakat atıfta bulunmak istediği kişinin adını George diye telaffuz edecekken yanlışlıkla John diye teleffuz etmişti." gibi bir cümle normal zamanlarda komik, adamın öldüğü günde ise komik olmasına yanında art niyetli bir ifadedir. ben tarihsel bir olaydan bahsediyorum. bu basit bir yanlış anlaşılma değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 saltanatı yıkıp cumhuriyet ilan etmişsin, halk demokrasi nedir bilmiyor, ucube bir meşrutiyet görmüş en fazla, hangi yönetim biçimini tavsiye ederdi sen olsan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 ölümünün bu günü ile iglili yorumlar yapabilirsin. şu anda dirilse erdoğan ile çekişir diyebilirsin. ölümünün ne şekilde etkileşimler yaptığını yazabilirsin. ama kalkıp atatürk peygamber değildi, atatürk egocuydu, atatürk dikdatördü yazarsan. trollüyorsun. trollün tanımı sadece kişiselden memeye kayınca troll olmuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Biyik Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 Sparkcaster said: saltanatı yıkıp cumhuriyet ilan etmişsin, halk demokrasi nedir bilmiyor, ucube bir meşrutiyet görmüş en fazla, hangi yönetim biçimini tavsiye ederdi sen olsan? en azından etnik temelli bir ülke inşasına girmezdim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 Anadolu Cumhuriyeti diye kursaymış rahmetli ülkeyi, nasıl olurdu acep. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fin Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 kürler gene biz kürdistanız anadolu'da işimiz yok devlet bize baksın derdi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Biyik Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 Ren said: ölümünün bu günü ile iglili yorumlar yapabilirsin. şu anda dirilse erdoğan ile çekişir diyebilirsin. ölümünün ne şekilde etkileşimler yaptığını yazabilirsin. ama kalkıp atatürk peygamber değildi, atatürk egocuydu, atatürk dikdatördü yazarsan. trollüyorsun. trollün tanımı sadece kişiselden memeye kayınca troll olmuyor. egocu mu :) o ne demek ego satan falan mı? o değil de, atatürke diktatör falan demedim, sen dedin şu an. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 Biyik said: bu atatürk'ün gerçek, kanlı canlı, pragmatik bir insan ve siyasetçi olduğuna dair iyi bir örnek. belli bir stratejisi var. liderlik takıntısı var, egosu var. kurtarıcı bir süper kahraman, iyilik meleği değil ama şeytan da değil. ama muhalefeti hiç sevmediği belli ve tek adam olarak her şeyi yönetmeyi seviyor. eleştirdiğim nokta bu. o yüzden de her şeyi kendinin iyi bildiğini düşünüyor. ama her şeyi tek bir insan bilemez ki. erdoğanda da aynı durum var şu an. o yüzden ne kadar erdoğan'ı eleştiriyorsam, atatürk'ü de eleştiriyorum. hadi bi git ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Biyik Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 diktatör kelimesi nerede? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 dilinin altında Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Catze Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 Biyik said: diktatör kelimesi nerede? Bos bos konusma bir ya, 10 kasim basligini rahat birakn bari gerzek gerzek yorumlarini gormek zorunda miyiz biz bu adamin su konuda? Marjinalm Ataturku bile elestirebiliyorum bir kac yildir bitmedi mi ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar