Promenader Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 yildirimokur said: Gerçek döküm değil bu. Ek: Ciddi söylüyorum ha. baya baya kütük gibiydi. nasıl anlarız öyle olup olmadığını ?
Promenader Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 biftek aldık yarın pişiricez ama hiç tarif bilmiyoruz. nasıl pişiricez anlatın.
Esh Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 döküm tavayı kızdır azcık tereyağı at (opsiyonel) dövülmemiş(!) eti 1 er dakikalık periyodlarla ters düz mühürle alümünyum folyaya sar önceden ısıtılmış 200c lik fırında at. tercihine göre 10-15 dakika falan pişir. eti çıkar 1 dakika bekle folyoyu aç. üzerine tavada kalan tereyağlı et suyunu dök. ye
Esh Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 bunlardan önce eti dışarıya al tabi ki, buzdolabından cıkınca oda sıcaklığına yaklaşıncaya kadar bekle. üzerine cekme tarabiber ve tuz serp. parmaklarınla yedir.
Kharon Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 tavaya seasoning islemi yapmadan ustunde ne pisirirseniz pisirin ziyan olur. Ilk seferleri de hayvansal yerine bitkisel yagla yapmak daha basarili sonuc verir.
Aluriel Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 kekik de olabilir tuz karabiber yanında
Promenader Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 fırın olmasın mümkünse. fırın kırık 1 saatte pişecek yemeği 3-4 saatte anca pişiriyor.
Masakari Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 Olm kazık kadar adamlarsınız, karı gibi yemek tarifi veriyorsunuz. Çok üzülüyorum halinize.
fenn Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 Geçen şok ta 100 tl idi. Kaldırdım tam vücut çalıştırma aleti gibiydi.
Cons Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 KHaRoN said: tavaya seasoning islemi yapmadan ustunde ne pisirirseniz pisirin ziyan olur. Ilk seferleri de hayvansal yerine bitkisel yagla yapmak daha basarili sonuc verir. nası yapıyoz onu
Xaenin Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 http://www.realsimple.com/food-recipes/cooking-tips-techniques/preparation/cleaning-seasoning-cast-iron-skillet-10000001178519/
Promenader Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 zeytinyağıyla mı yapıcaz ? cooking oil demiş direk.
Cons Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 meh fırın yok bende mikrodalgaya atsak olmuyomu
Kharon Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 Mesaj tarihi: Kasım 9, 2013 en mukemmeli cevrede bi tas firin , pide salonu vs varsa orda yapmak, hafif de isli bi seasoning olmus olur. 1-2 seferden sonra hayli lezzet verir. Evdeki firinlarda ben guzel sonuc alindigini dusunmuyorum. cooking oil dedigi bitkisel yaglar. coconut oil ve zeytinyagi gideri var. Findik yagi da olur. Ben ayvalik tarafinin sizma zeytinyaglarinin cok yakistigini dusunuyorum.
Promenader Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 pirzola aldık şimdi onun sosu vs. nasıl yapalım ?
Kharon Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 pirzolayi oda sicakliginda zeytinyagi ve tuzla ovalayin. Bu sirada tavanizi isitin, sapina elinizle 2snden fazla dokunamayacak kadar isitip altini kisin. Sonra ustune pirzolayi atin. pisirmek istediginiz ayara gore ateste tutun. Etin kalinligina gore bu tecrubeyle zamanla oturur ama asagi yukari rare-medium 45sn x2 medium 60-70sn x2 medium ustu pirzolaya ziyan, oyle bi kafaniz varsa demir tava olayindan yol yakinken vazgecin.
MrLevie Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 Kharon'un attığı mesajla topic garbage statüsünden çıktı. tutoya atın la.
HakkiYendi Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 kanlı et yiyenler de mi var aramızda
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 Admin Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 pirzolaya ben zeytinyagi, tuz, kekik, nane ve bir kac damla da limon yedirip dolapta 2 saat bekletiyorum. sonra da tercihen mangal, ugrasamam diyorsan, elektrikli izgara, o da yoksa tavada pisiriyorum. baska etleri az pisirip yiyebiliyorum da pirzolayi derisi citir citir kirmizi renk olana kadar pisiririm. ozellikle yagli kismi cok iyi pisinca inanilmaz tatli oluyor.
Promenader Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 Konuyu açan Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 tavayı yağlayıp 180 derecede 1 saat tuttuktan sonra pirzolaları pişirdik yedik. kısmen uzun bi süre pişirmemize rağmen normal tavaya göre kat be kat daha güzel ve sulu oldu. bakalım yarın biftekleri pişiricez. gerçi onlarda biraz dövülmüş sanırım pakete pek bakmadım. bu arada kharonun bilmediği bişey cidden yok sanırım.
Flassh Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 esse den alıcaktım çok pahalı geldi bi ara şokta lava marka vardı 40 liraya oraya da gitmeye üşendim yalan oldu
yildirimokur Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 40 lira 60 lira diye karışımları kakalıyorlar yeminlen, moda oldu.
HakkiYendi Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 Mesaj tarihi: Kasım 10, 2013 DynamicK said: ozellikle yagli kismi cok iyi pisinca inanilmaz tatli oluyor. oh yes
Öne çıkan mesajlar